pontosnews.gr
Σάββατο, 15/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας: Με το πολεμικό δράμα «Comandante» σηκώνει αυλαία η Μόστρα

Πρεμιέρα για το λαμπερό φεστιβάλ της Ιταλίας

30/08/2023 - 11:18πμ
Μια ανάσα από την έναρξη του 80ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, οι τελευταίες προετοιμασίες (φωτ.: 
EPA/ ETTORE FERRARI)

Μια ανάσα από την έναρξη του 80ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, οι τελευταίες προετοιμασίες (φωτ.: EPA/ ETTORE FERRARI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Υπό συνεχή βροχή γίνονται τις τελευταίες μέρες οι προετοιμασίες για την έναρξη του 80ου επετειακού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο σηκώνει αυλαία, σήμερα Τετάρτη 30 Αυγούστου, με το ιταλικό biopic Comandante του Εντοάρντο ντε Άντζελις και πρωταγωνιστή τον Πιερφραντσέσκο Φαβίνο.

Ένα πολεμικό δράμα με έντονη δράση, βασισμένο στην αληθινή ιστορία του θρυλικού διοικητή υποβρυχίων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Σαλβατόρε Τοντάρο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 1940 βύθισε ένα βέλγικο συμμαχικό εμπορικό πλοίο και αψηφώντας τις εντολές των ανωτέρων του διέσωσε 26 Βέλγους, ακολουθώντας τον «νόμο της θάλασσας», σύμφωνα με τον οποίο κανένας δεν εγκαταλείπεται.

(Φωτ.: Enrico De Luigi)

Παρά το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στη σκιά της μεγάλης απεργίας των Αμερικανών σεναριογράφων και ηθοποιών, συγκεντρώνει μερικούς από τους πιο δυνατούς τίτλους της χρονιάς που υπογράφουν καταξιωμένοι δημιουργοί, όπως οι Ντέιβιντ Φίντσερ, Γιώργος Λάνθιμος, Μάικλ Μαν, Σοφία Κόπολα, Ριουσούκε Χαμαγκούτσι, Γούντι Άλεν, Μπράντλεϊ Κούπερ, Γουές Άντερσον, Ρόμαν Πολάνσκι, Γουίλιαμ Φρίντκιν, Λιλιάνα Καβάνι, Ματέο Γκαρόνε, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, Ανιέσκα Χόλαντ, Χάρμονι Κορίν και Πάμπλο Λαραΐν.

Αναφορικά με το φετινό πρόγραμμα ο διευθυντής του φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, δήλωσε μεταξύ άλλων στο Screen Daily: «Φέτος υπάρχουν λιγότερες προσωπικές ταινίες συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια. Κυριαρχούν περισσότερα κοινωνικά θέματα και παγκόσμια σύγχρονα ζητήματα, από την παράνομη μετανάστευση έως την κλιματική αλλαγή και τους πολέμους, ενώ ιδιαίτερα παρόν είναι το θέμα της σεξουαλικής ρευστότητας». Κυρίαρχο θέμα επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς επαναλαμβάνεται σε πολλές ταινίες, είναι η δυσφορία των εφήβων και των νέων γενικότερα που έχουν πληγεί εμφανώς από την πανδημία και είναι -όπως ορίζουν οι προηγούμενες γενιές- μια γενιά χωρίς μέλλον.

Ελληνικό ενδιαφέρον

Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν, τον Γουίλεμ Νταφόε και τον Μαρκ Ράφαλο, διεκδικώντας μαζί με άλλες 22 ταινίες το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, το Χρυσό Λέοντα που θα απονείμει η κριτική επιτροπή με πρόεδρο τον Ντάμιεν Σαζέλ. Πρόκειται για μια μοντέρνα διασκευή του μύθου του Φρανκενστάιν βασισμένη στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο του Άλισντερ Γκρέι.

Το ελληνικό ενδιαφέρον της φετινής διοργάνωσης ενισχύεται με την συμμετοχή της νέας ταινίας του Ζαχαρία Μαυροειδή με τίτλο Το Καλοκαίρι της Κάρμεν, στο παράλληλο τμήμα της «Εβδομάδας Σκηνοθετών» του Φεστιβάλ, όπου θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα.

Τιμητικό Χρυσό Λιοντάρι στη Λιλιάνα Καβάνι και στον Τόνι Λιούνγκ Τσίου-Γουάι

Με τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα τιμηθούν για το σύνολο της καριέρας τους η Ιταλίδα σκηνοθέτης και σεναριογράφος Λιλιάνα Καβάνι, και ο ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ Τόνι Λιούνγκ Τσίου Γουάι.

Η 90χρονη σήμερα Λιλιάνα Καβάνι συμμετείχε πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 1965 με το ιστορικό ντοκιμαντέρ Philippe Pétain: Processo a Vichy, το οποίο κέρδισε τον Λέοντα του Αγίου Μάρκου στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. «Είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων για αυτή την υπέροχη έκπληξη από την Μπιενάλε της Βενετίας» δήλωσε η Λιλιάνα Καβάνι.

«Πρόκειται για μία από τους πιο εμβληματικούς σταρ του Νέου Ιταλικού Κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960, της οποίας το έργο εκτείνεται σε πάνω από εξήντα χρόνια ιστορίας του θεάματος», δήλωσε για την Καβάνι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αλμπέρτο Μπαρμπέρα χαρακτηρίζοντάς την, επίσης, «μια ευέλικτη καλλιτέχνιδα που εργάστηκε για την τηλεόραση, το θέατρο και την όπερα με το ίδιο αντισυμβατικό πνεύμα που έχουν κάνει τις ταινίες της διάσημες».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νάντια Μπακοπούλου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: ebu.ch)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Στο Μπουργκάς θα διεξαχθεί η Eurovision τον Μάιο του 2027

13/08/2026 - 1:45μμ
Ο κιβωτιόσχημος τάφος που αποκαλύφθηκε στην ανατολική νεκρόπολη της Ασπένδου και, δεξιά, λεπτομέρεια από τα κτερίσματα (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τουρκία: Τάφος 2.400 ετών ίσως ανήκε σε παλαιστή – Η σύνδεση με τον αρχαιοελληνικό αθλητισμό

12/08/2026 - 11:51μμ
Με μουσική και τραγούδια η πολιτική κηδεία του σπουδαίου ηθοποιού Νίκου Καλογερόπουλου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νίκος Καλογερόπουλος: Το τελευταίο «αντίο» με το τραγούδι του «Καραϊσκάκης» και παρατεταμένο χειροκρότημα

12/08/2026 - 3:48μμ
Εικόνα από την κηδεία του συγγραφέα Στέλιου Ράμφου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Στέλιο Ράμφο – Δημοσία δαπάνη η κηδεία του

12/08/2026 - 1:54μμ
Τα κατάλοιπα της ρωμαϊκής έπαυλης της Αγίας Ευφημίας (φωτ.: ΥΠΠΟ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κεφαλονιά: Η ρωμαϊκή έπαυλη με τα ψηφιδωτά που έγινε χώρος ταφής

11/08/2026 - 10:10μμ
Το μνημειακό μαρμάρινο άγαλμα νεαρού άνδρα, ύψους 2,2 μέτρων, που αποκαλύφθηκε στις αρχαίες Σάρδεις και χρονολογείται στο 470-450 π.Χ. (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σάρδεις: Το άγαλμα των 2.500 ετών που σώθηκε επειδή έγινε… πλακόστρωτο

10/08/2026 - 8:38μμ
Ο Νίκος Καλογερόπουλος στην κηδεία του μουσικού Στέλιου Βαμβακάρη, στις 20 Ιουνίου 2019 (φωτ. αρχείου: Στέλιος Μισίνας/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός Νίκος Καλογερόπουλος

9/08/2026 - 8:56μμ
(Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου/pontosnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πρέσπεια 2026»: Η καρδιά του πολιτισμού χτυπά ξανά στα ακριτικά σύνορα

9/08/2026 - 8:30μμ
Η Μέριλιν Μονρόε με τον Αλέκο Λιδωρίκη, στον οποίο παραχώρησε την ιστορική συνέντευξη το 1954 (φωτ.: Αρχείο Λιδωρίκη)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μέριλιν Μονρόε: «Θα ήθελα να είχα γεννηθεί στον τόπο σας» – Η άγνωστη ελληνική εξομολόγηση

9/08/2026 - 10:09πμ
Το Lamassu of Nineveh (2018) του Michael Rakowitz στον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου Ακρόπολης. Ο φτερωτός ταύρος ύψους περίπου 4,3 μέτρων αποτελεί «επανεμφάνιση» της προστατευτικής ασσυριακής θεότητας που βρισκόταν στην Πύλη Νεργκάλ της αρχαίας Νινευή και καταστράφηκε από το ISIS το 2015 (φωτ.: Natalia Tsoukala / ΝΕΟΝ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Ασσυρίων: Ο φτερωτός ταύρος της Νινευή «φυλά» την Ακρόπολη – Ένα σύμβολο που επέστρεψε από την καταστροφή

7/08/2026 - 5:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το NGC 2392, το «Νεφέλωμα του Λιονταριού», μέσα από το υπέρυθρο βλέμμα του James Webb (φωτ.: NASA, ESA, CSA, STScI / Alyssa Pagan)

James Webb: Το «Νεφέλωμα του Λιονταριού» βρυχάται στο Διάστημα – Η εντυπωσιακή νέα εικόνα

7 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ψωμάς)

Φωτιά στη Σκύρο: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση στον Άγιο Φωκά

32 λεπτά πριν
Η ποντιακής καταγωγής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά (φωτ. αρχείου: Βασίλης Βερβερίδης/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά: Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Red Code: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή 16 Αυγούστου

1 ώρα πριν
Αρχιερατική Λειτουργία την ημέρα της Πανηγύρεως της ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά. Προεξάρχει πιθανόν ο Μητροπολίτης Χαλδίας Γερβάσιος Σουμελίδης (πηγή: Αρχείο Οικογένειας Λαμπάκη)

«Αυγούστ’ τη Παναΐας», ένα πανηγύρι με παλιά συνταγή από τον Γιάννη Τερζίδη

2 ώρες πριν
(Πηγή: facebook / Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Σίμος Συμεωνίδης: Η Ένωση Ποντίων Πιερίας αποχαιρετά τον ταουλτζή της που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV