pontosnews.gr
Κυριακή, 26/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δήμος Ωραιοκάστρου: Δρομολογείται η ανέγερση μνημείου Ποντιακού Ελληνισμού στη Μυγδονία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις «Διγένεια» 2023

27/08/2023 - 2:09μμ
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στις εκδηλώσεις του δήμου Ωραιοκάστρου (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στις εκδηλώσεις του δήμου Ωραιοκάστρου (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την ανέγερση μνημείου Ποντιακού Ελληνισμού στην περιοχή της Μυγδονίας προανήγγειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, απευθύνοντας χαιρετισμό στα «Διγένεια 2023», τις οποίες συνδιοργάνωσαν ο δήμος και ο Σύλλογος Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023».

Οι χοροί κράτησαν μέχρι αργά στα «Διγένεια» (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο αίτημα που υπέβαλε ο Σύλλογος Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής» σχετικά με την ανέγερση μνημείου Ποντιακού Ελληνισμού στην περιοχή, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη διοίκηση του δήμου, μαζί με τα τρία τοπικά συμβούλια της Μυγδονίας, θα αποφασίσουν για το πού θα ανεγερθεί το μνημείο. «Η γη της Μυγδονίας είναι φιλόξενη και θα υποδεχθεί με μεγάλη χαρά το μνημείο προς τιμή των προγόνων σας, των Ποντίων που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από αριστερά, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μελισσοχώρι, συμμετείχαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

«Ένα μεγάλο μπράβο στην πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων “Διγενής” για την διοργάνωση αυτού του εξαιρετικού θεσμού. Σε λίγες μέρες θα είμαστε ξανά εδώ στο Μελισσοχώρι για να εγκαινιάσουμε την πλατεία, αλλά και το δρόμο που αναβαθμίζουμε προς τον Δρυμό και περνά από το χωριό σας, αλλά ταυτόχρονα είμαστε δίπλα σας και στις δράσεις πολιτισμού, γιατί πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε και να προβάλλουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά», είπε στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

«Και μόνο ότι χορεύουμε σε όλες αυτές τις πολιτιστικές δράσεις, και μόνο ότι απόψε βλέπουμε τόσα νέα παιδιά να χορεύουν ποντιακούς χορούς και να διατηρούν τις παραδόσεις μας είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα δεν θα πεθάνει ποτέ», είπε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Το κοινό στα «Διγένεια 2023» καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής», Αναστασία Σταμπουλή, εκφράζοντας ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν για να πραγματοποιηθεί και φέτος με επιτυχία η εκδήλωση.

Μεγάλοι αλλά και μικροί χόρεψαν με την καρδιά τους (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Διασκέδαση με ποντιακό χρώμα

Στα «Διγένεια 2023» το κοινό διασκέδασε με ποντιακούς χορούς και τραγούδια. Στο τραγούδι ήταν ο Γαβρίλος Σιδηρόπουλος, στη λύρα οι Χάρης Αθανασιάδης και Βαγγέλης Παραδεισόπουλος, στα τύμπανα ο Γιάννης Αντωνιάδης, στα πλήκτρα ο Στέλιος Χατζησαββίδης και στο νταούλι ο Αλέξανδρος Χαρίσης.

Ο Γαβρίλος Σιδηρόπουλος ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους (φωτ.: Δήμος Ωραιοκάστρου)

Τα «Διγένεια» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον μήνα Αύγουστο σε συνεργασία μεταξύ του Δήμου Ωραιοκάστρου και του Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής» ως φόρος τιμής στον Διγενή Ακρίτα, τον ήρωα του Βυζαντίου το όνομα και τη μορφή του οποίου φέρει ο σύλλογος ως έμβλημα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η μετάδοση των αξιών και των εθίμων των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου στις επόμενες γενιές Ποντίων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο δήμαρχος Νικολάι Αλεξάντροβιτς Αλεξέγιεφ με φόντο το κτήριο του Δημοτικού Συμβουλίου Μόσχας, μέσα στο οποίο εργάστηκε και δολοφονήθηκε (πηγή: nb-forum.ru)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Νικολάι Αλεξάντροβιτς Αλεξέγιεφ, ο Ελληνορώσος δήμαρχος της Μόσχας

26/07/2026 - 1:30μμ
Δεξιά η ζουμοξύστρα που ανήκε στη Ζωή Λιανίδου-Καγκελίδου (πηγή: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Από το σεντούκι της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών: Πώς φτιαχνόταν το ψωμί στον Πόντο

26/07/2026 - 12:09μμ
Οι Τζεμρέ Μπαϊσέλ και Μερτ Γιαζιτζίογλου στο γύρισμα στην Παναγία Σουμελά (πηγή: 61saat.com)
ΠΟΝΤΟΣ

Σουμελά και Πόντος: Η τουρκική μίνι σειρά και η πολιτιστική διπλωματία της Τουρκίας

26/07/2026 - 9:45πμ
(Φωτ.: Γιάννης Τσανασίδης-Giannis Tsanasidis/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Στον Κεχρόκαμπο η λύρα έγινε μνήμη: Ο Γιάννης Τσανασίδης τίμησε τον Πόλιο Παπαγιαννίδη

25/07/2026 - 11:50μμ
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Ελασσόνας/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Η Ένωση Ποντίων Ελασσόνας εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη Σερβία

25/07/2026 - 10:00μμ
Αμερικανικό αντιτορπιλικό διασώζει έναν πρόσφυγα από τη θάλασσα. Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από τις εκδόσεις Δίσιγμα και περιλαμβάνονται στο έργο «Η Γενοκτονία των Ελλήνων μέσα από τα Ημερολόγια Πολέμου του Αμερικανικού Ναυτικού»
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

«Όσοι δεν κατάφερναν να ακολουθήσουν, πυροβολούνταν» – Η Γενοκτονία των Ποντίων μέσα από τα αμερικανικά αρχεία

25/07/2026 - 9:33μμ
(Φωτ.: facebook / Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα)
ΠΟΝΤΟΣ

Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα: Σε εξέλιξη το 2ο Αγγλόφωνο Θερινό Σχολείο, με θέμα «Genocides, Mass Atrocities and Human Rights»

25/07/2026 - 5:21μμ
Ο ορίζοντας του Χάρισμπεργκ, πρωτεύουσας της Πολιτείας της Πενσιλβάνιας, όπως φαίνεται από τον ποταμό Σασκουεχάνα, με τον χαρακτηριστικό θόλο του Καπιτωλίου να δεσπόζει στο κέντρο της εικόνας (πηγή: Wikipedia)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Πενσιλβάνια: Από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων στη θεσμοθέτηση της 19ης Μαΐου

25/07/2026 - 3:58μμ
Νέοι της Τραπεζούντας με μουσικά όργανα πάνω στη βάρκα «Αργώ», στο σκαρί της οποίας είναι γραμμένη η φράση «Ναυτική Εκστρατία». Η αχρονολόγητη καρτ ποστάλ εκδόθηκε από τον L. Apostolides στην ύστερη οθωμανική περίοδο
ΠΟΝΤΟΣ

Η «Αργώ» της Τραπεζούντας: Μια μουσική «ναυτική εκστρατεία» στον Εύξεινο Πόντο

24/07/2026 - 7:53μμ
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκόπετρας/Facebook)
ΠΟΝΤΟΣ

Μια νέα εστία μνήμης για τον Πόντο παίρνει μορφή στη Λευκόπετρα Ξάνθης

24/07/2026 - 5:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: el.wikipedia.org/wiki)

Παραδοσιακό πανηγύρι στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης – Ο Πόντος είναι παντού

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Steven Markham)

Εθνική ομάδα πόλο: Η δικαίωση της πιο επιτυχημένης ομάδας του ελληνικού αθλητισμού

1 ώρα πριν
Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)

Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ από ναυτική νάρκη

2 ώρες πριν
Πολίτες αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, κοντά στο σημείο όπου όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος κατά τη διάρκεια του Christopher Street Day. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Επίθεση στο Pride του Βερολίνου: Ο ύποπτος είχε επιχειρήσει να ενταχθεί στον ISIS – Αύριο είχε μάθημα αποριζοσπαστικοποίησης

2 ώρες πριν
Ενημέρωση των συντακτών άμυνας από τον Νίκο Δένδια, για τις αποφάσεις μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Πέμπτη 23 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Δένδιας: Αποκτάμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23: Πρώτη παγκόσμια δύναμη η Ελλάδα με έξι μετάλλια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign