pontosnews.gr
Κυριακή, 22/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

NATO: Γιατί στενός συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ προτείνει στην Ουκρανία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία

Τι απαντούν αξιωματούχοι από Ουκρανία και Ρωσία

15/08/2023 - 11:55μμ
Η σημαία του NATO (φωτ.: EPA / Toms Kalnins)

Η σημαία του NATO (φωτ.: EPA / Toms Kalnins)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την έντονη αντίδραση της Ουκρανίας έχει προκαλέσει δήλωση στενού συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως «η Ουκρανία ίσως χρειαστεί να συμφωνήσει στην παραχώρηση μέρους των εδαφών της στη Ρωσία, τα οποία έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία!

Τη δήλωση-βόμβα έκανε ο Στίαν Γένσεν (Stian Jenssen) που υπηρετεί ως επικεφαλής του προσωπικού του γγ του ΝΑΤΟ, μιλώντας σε νορβηγικά ΜΜΕ.

«Υπάρχει σημαντική κίνηση στο ζήτημα της μελλοντικής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ» είπε, επισημαίνοντας πως «είναι προς το συμφέρον όλων να μην επαναληφθεί ο πόλεμος».

«Δεν λέω ότι πρέπει να είναι έτσι, αλλά είναι μια πιθανή λύση»

O στενότερος συνεργάτης του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ είπε προς υποστήριξη των λεγομένων του, ότι πρέπει να σκεφτεί κανείς πώς θα είναι η κατάσταση με την ασφάλεια στην Ουκρανία μόλις τελειώσει ο πόλεμος.

Ο Στίαν Γένσεν, διευθυντής του προσωπικού γραφείου του Γενς Στόλτενμπεργκ (πηγή: yata.no/stian-jenssen)

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν είναι η άποψη του ΝΑΤΟ ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη, προκειμένου να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και μελλοντική ένταξή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο Γένσεν επισήμανε ότι η συζήτηση για το πιθανό καθεστώς μετά τον πόλεμο «βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη» και ότι «τα ερωτήματα σχετικά με την εκχώρηση εδαφών στη Ρωσία συζητήθηκαν και από άλλους».

«Δεν λέω ότι πρέπει να είναι έτσι. Αλλά, αυτή θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση», απάντησε το δεξί χέρι του γενικού γραμματέα της Συμμαχίας.

«Γελοία η επιλογή ήττας της δημοκρατίας»

Έντονη ήταν η πρώτη αντίδραση της Ουκρανίας, διά του συμβούλου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχάιλο Ποντόλιακ, στη δήλωση του Γένσεν.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο σύμβουλος του Ζελένσκι επισήμανε: «Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές. Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει;

»Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα.

Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας “κακής ειρήνης” μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο.

»Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας “διαίρεσης της Ευρώπης”: συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με τρομακτική επιείκεια…».

«Θα πρέπει να αφήσουν και Κίεβο»

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γένσεν, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε στο Telegram, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, ότι εάν η Ουκρανία συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο.

«Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα “δικά τους” εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα. Για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας», ανέφερε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Λοιπόν, τότε θα έπρεπε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στη Λβιβ. Εάν, φυσικά, οι Πολωνοί συμφωνήσουν», συμπλήρωσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φωτογραφία του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κατεστραμμένη αίθουσα νηπιαγωγείου στη Ντιμόνα του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πυραυλικό χτύπημα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε Ισραηλινούς στρατιώτες – Ρουκέτες σε αμερικανικό διπλωματικό κέντρο στη Βαγδάτη

22/03/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν μπορεί να πλήξει την Ευρώπη» – Κάλεσμα για κοινό μέτωπο με ΗΠΑ και Ισραήλ

22/03/2026 - 2:28μμ
Στιγμιότυπο από τις προσπάθειες διάσωσης (πηγή: x.com/Haberler)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Δύο κτήρια κατέρρευσαν στη συνοικία Φατίχ – Αναφορές για τραυματίες

22/03/2026 - 1:05μμ
Κατεστραμμένο κτήριο στην Αράντ του Ισραήλ, μετά από ιρανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο 48 ωρών του Τραμπ στο Ιράν για να ανοίξει το Στενό του Ορμούζ – Με επιθέσεις σε υποδομές θα απαντήσει η Τεχεράνη

22/03/2026 - 8:39πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Πλήγματα στο νότιο Ισραήλ, διπλωματική ρήξη με Σαουδική Αραβία και διεθνείς πιέσεις στο Ιράν

22/03/2026 - 12:00πμ
Ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος πετά πάνω από σημείο όπου χτύπησαν ιρανικοί πύραυλοι, στο νότιο Ισραήλ (φωτ. αρχείου: ΕΡΑ/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ισραηλινό F-16 και αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Εμιράτα χτύπησαν οι Φρουροί της Επανάστασης

21/03/2026 - 7:48μμ
Μέλος των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας του Ιράν επιτηρεί στη διάρκεια κηδείας αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Επιχείρησε να πλήξει την αμερικανοβρετανική βάση Ντιέγκο Γκαρσία και κατηγορεί Ισραήλ και ΗΠΑ για επίθεση στην πυρηνική εγκατάσταση της Νατάνζ

21/03/2026 - 4:54μμ
Το Βόρειο Σέλας διακρίνεται πάνω από εκκλησία στο Νούουκ της Γροιλανδίας (φωτ.: EPA/Bo Amstrup)
ΚΟΣΜΟΣ

Γροιλανδία: Δανοί στρατιώτες είχαν προετοιμαστεί να ανατινάξουν αεροδρόμια για να εμποδίσουν εισβολή των ΗΠΑ

21/03/2026 - 3:25μμ
(Πηγή: YouTube/@IranRealTime)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν χτύπησε βάση ΗΠΑ-Βρετανίας στο νησί Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό

21/03/2026 - 11:29πμ
Εικόνα από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη νήσο Χαργκ του Ιράν (φωτ. αρχείου: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άρση κυρώσεων σε ιρανικό πετρέλαιο για 30 μέρες – Στόχος η μείωση των τιμών ενέργειας

21/03/2026 - 9:24πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Στην ΑΕΚ έως το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος!

17 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανιωνίου και η ΑΕΚ νίκησε τον Ηρακλή

46 λεπτά πριν
Από παλαιότερη σύμπραξη του μουσικού εργαστηρίου με τον π. Πολύκαρπο Κοντοζίδη (φωτ.: facebook / Γιώργος Πουλαντσακλής)

«Ακρίτες» Σταυρούπολης: Διήμερο εκδηλώσεων για τα 15 χρόνια του μουσικού εργαστηρίου

1 ώρα πριν
Από την περσινή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Θεσσαλονίκη: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

2 ώρες πριν
Κρούσματα αφθώδους πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα της Λέσβου, στο χωριό Πελόπη (φωτ.: EUROKINISSI / Παναγιώτης Μπαλάσκας)

Λέσβος: Δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφθώδους πυρετού στην ίδια περιοχή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ταξί: Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία από τις 05:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign