pontosnews.gr
Τετάρτη, 12/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χανιά: Απολογούνται οι 9 που συνελήφθησαν για τις παράνομες υιοθεσίες – Θησαύριζαν για 10 χρόνια

Με απόφαση του υπουργού Υγείας ξηλώθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

13/08/2023 - 10:44πμ
(Φωτ.: Pixabay)

(Φωτ.: Pixabay)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τις δικές τους εξηγήσεις για την πολύκροτη υπόθεση με το κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης στα Χανιά, το οποίο έκανε… μπίζνες με εικονικές εξωσωματικές, παράνομες υιοθεσίες, παρένθετες μητέρες που ζούσαν σε τρώγλες και αγοραπωλησίες ωαρίων, αναμένεται να δώσουν σήμερα οι 9 που συνελήφθησαν.

Την ίδια ώρα, με απόφαση του υπουργού Υγείας απομακρύνθηκε από τη θέση του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Βραχνής, αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής ελέγχεται για παθητική δωροδοκία, με την προκαταρκτική διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη. Φέρεται να έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία.

Ως «εγκέφαλοι» θεωρούνται ένας 73χρονος γυναικολόγος-μαιευτήρας και ένας 44χρονος κλινικός εμβρυολόγος του κέντρου εξωσωματικής. Μάλιστα ο πρώτος αρνείται κάθε κατηγορία, τονίζοντας ότι ανιδιοτελώς βοήθησε δεκάδες γυναίκες να γίνουν μητέρες· διαφορετική εικόνα δίνουν βέβαια οι τεράστιοι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι off shore εταιρείες και οι γυναίκες που εντοπίζονταν από… μεσίτριες και γίνονταν μητέρες με «σκοτεινούς» όρους.

Συγκατηγορούμενοι είναι, μεταξύ άλλων, η 44χρονη γραμματέας του κέντρου και υπεύθυνη προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας, μια 37χρονη Ρουμάνα υπάλληλος γραφείου, μια 41χρονη βιολόγος και μια 28χρονη μαία.

Με εντολή του εισαγγελέα στο νοσοκομείο των Χανίων έχουν μεταφερθεί δύο παρένθετες μητέρες. Το μόλις 9 ημερών βρέφος της πρώτης φιλοξενείται στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών μέχρι να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Η δεύτερη, 39 ετών από τη Γεωργία, γέννησε το βράδυ της Πέμπτης ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο επίσης φιλοξενείται στην ίδια μονάδα.

Να σημειωθεί ότι δύο μέρες πριν από την παύση των καθηκόντων του, ο καθηγητής Νίκος Βραχνής μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Σοφία Πατραμάνη είχε προαναγγείλει ότι η Αρχή επρόκειτο να ξεκινήσει εξονυχιστικό έλεγχο στο κέντρο εξωσωματικής, και παράλληλα διαβεβαίωνε ότι το γενετικό υλικό που βρίσκεται στην τράπεζα κρυοσυντήρησης είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές Αρχές, το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών δρούσε τουλάχιστον δέκα χρόνια, κατά τα οποία εκμεταλλεύθηκε 400 ζευγάρια και 200 γυναίκες. Η ταρίφα για κάθε παρένθετη μητρότητα κυμαινόταν από 70.000 έως 100.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε τις 130.000 ευρώ.

Μεταξύ των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί είναι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη και σωματική βλάβη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα Αυγούστου: Μαντέψτε τι καιρό θα κάνει!

12/08/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις συλλήψεις για φωτιά, ψησταριά και ηλεκτροσυγκόλληση

11/08/2026 - 8:59μμ
Το αυτοκίνητο με την απανθρακωμένη σορό που βρήκαν οι πυροσβέστες κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKNISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σπάτα: Απανθρακωμένος άνδρας μέσα σε αυτοκίνητο – Από το όχημα φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά

11/08/2026 - 5:59μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, 
για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Νοσοκομείο Χανίων μετά από πτώση με το ποδήλατο

11/08/2026 - 5:30μμ
Η 46χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση της Marfin, κατά τη μεταγωγή της στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Marfin: Προφυλακιστέα η 46χρονη μετά την απολογία της – Τι υποστήριξε

11/08/2026 - 5:11μμ
Νεκρός εντοπίστηκε αστυνομικός μέσα σε υπηρεσιακό όχημα με συμβατικές πινακίδες στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός αστυνομικός στον Άγιο Δημήτριο: Πνευμονικό οίδημα έδειξε η πρώτη εξέταση – Τι ερευνούν οι Αρχές

11/08/2026 - 4:47μμ
(Φωτ.: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Ναρκωτικά έσπρωχναν στα σοκάκια του νησιού δυο 23χρονοι

11/08/2026 - 4:23μμ
Καπνός από τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ελιές στις Βολίμες Ζακύνθου. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: imerazante.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Μήνυμα του 112 στις Βολίμες

11/08/2026 - 1:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Αιτήσεις από όλα τα ΑΦΜ – Έως 600 ευρώ

11/08/2026 - 10:48πμ
Το υπηρεσιακό όχημα με τις συμβατικές πινακίδες όπου βρέθηκε νεκρός ο 38χρονος αστυνομικός, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στον Άγιο Δημήτριο: Νεκρός αστυνομικός σε κλειδωμένο υπηρεσιακό όχημα

11/08/2026 - 9:47πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ζώρας Μελισσανίδης, στο Αρχονταρίκι του περίβλεπτου κτηρίου που ανεγέρθη στη μνήμη του από τους γιους Δημήτρη και Ιάκωβο Μελισσανίδη, στην Παναγία Σουμελά (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Μελισσανίδειον Μέλαθρον: Ένα σύγχρονο κτήριο στην Παναγία Σουμελά, σημείο αναφοράς για τον ποντιακό ελληνισμό

16 λεπτά πριν
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς  στην αίθουσα ενημέρωσης του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον (φωτ.: EPA/JIM LO SCALZO)

Financial Times: Ο Τζέι ντι Βανς ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει τις επιθέσεις με drone στον Εύξεινο Πόντο

42 λεπτά πριν
Σκίτσο που απεικονίζει τα όμορφα σπίτια της Ίμερας (εικ.: «Τραπεζούς, στα Ίχνη των Μεγάλων Κομνηνών τομ. Β΄, Μίλητος»)

Οι οκτώ Πόντιοι και οι εννέα φωτιές: Χαριτωμένο ανέκδοτο για τους Ιμεραίους

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Μαρίλια Βασιλακοπούλου / EUROKINISSI)

Μίλτος Τεντόγλου: Ξέχασα το χρυσό μετάλλιο! – Απολαυστικός ο Γρεβενιώτης πρωταθλητής

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το περσινό, 2ο Ποντιακό Πανοΰρ (φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Λαυρίου «Ο Μιθριδάτης»)

«Μιθριδάτης» Λαυρίου: 3ο Ποντιακό Πανοΰρ και εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με το πάτριο ημερολόγιο

2 ώρες πριν
Άνθρωποι περπατούν κοντά στα συντρίμμια ενός σπιτιού στη γειτονιά Κοροσίτο της Περέιρα, στην Κολομβία (φωτ.: EPA/CARLOS ORTEGA)

Κολομβία: Διάσωση γυναίκας 30 ώρες μετά τον σεισμό των 7,4 βαθμών

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign