pontosnews.gr
Τρίτη, 12/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χανιά: Απολογούνται οι 9 που συνελήφθησαν για τις παράνομες υιοθεσίες – Θησαύριζαν για 10 χρόνια

Με απόφαση του υπουργού Υγείας ξηλώθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

13/08/2023 - 10:44πμ
(Φωτ.: Pixabay)

(Φωτ.: Pixabay)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τις δικές τους εξηγήσεις για την πολύκροτη υπόθεση με το κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης στα Χανιά, το οποίο έκανε… μπίζνες με εικονικές εξωσωματικές, παράνομες υιοθεσίες, παρένθετες μητέρες που ζούσαν σε τρώγλες και αγοραπωλησίες ωαρίων, αναμένεται να δώσουν σήμερα οι 9 που συνελήφθησαν.

Την ίδια ώρα, με απόφαση του υπουργού Υγείας απομακρύνθηκε από τη θέση του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Νίκος Βραχνής, αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής ελέγχεται για παθητική δωροδοκία, με την προκαταρκτική διαδικασία να βρίσκεται σε εξέλιξη. Φέρεται να έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία.

Ως «εγκέφαλοι» θεωρούνται ένας 73χρονος γυναικολόγος-μαιευτήρας και ένας 44χρονος κλινικός εμβρυολόγος του κέντρου εξωσωματικής. Μάλιστα ο πρώτος αρνείται κάθε κατηγορία, τονίζοντας ότι ανιδιοτελώς βοήθησε δεκάδες γυναίκες να γίνουν μητέρες· διαφορετική εικόνα δίνουν βέβαια οι τεράστιοι τραπεζικοί λογαριασμοί, οι off shore εταιρείες και οι γυναίκες που εντοπίζονταν από… μεσίτριες και γίνονταν μητέρες με «σκοτεινούς» όρους.

Συγκατηγορούμενοι είναι, μεταξύ άλλων, η 44χρονη γραμματέας του κέντρου και υπεύθυνη προγραμμάτων παρένθετης μητρότητας, μια 37χρονη Ρουμάνα υπάλληλος γραφείου, μια 41χρονη βιολόγος και μια 28χρονη μαία.

Με εντολή του εισαγγελέα στο νοσοκομείο των Χανίων έχουν μεταφερθεί δύο παρένθετες μητέρες. Το μόλις 9 ημερών βρέφος της πρώτης φιλοξενείται στη μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών μέχρι να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. Η δεύτερη, 39 ετών από τη Γεωργία, γέννησε το βράδυ της Πέμπτης ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο επίσης φιλοξενείται στην ίδια μονάδα.

Να σημειωθεί ότι δύο μέρες πριν από την παύση των καθηκόντων του, ο καθηγητής Νίκος Βραχνής μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Σοφία Πατραμάνη είχε προαναγγείλει ότι η Αρχή επρόκειτο να ξεκινήσει εξονυχιστικό έλεγχο στο κέντρο εξωσωματικής, και παράλληλα διαβεβαίωνε ότι το γενετικό υλικό που βρίσκεται στην τράπεζα κρυοσυντήρησης είναι ασφαλές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτικές Αρχές, το κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών δρούσε τουλάχιστον δέκα χρόνια, κατά τα οποία εκμεταλλεύθηκε 400 ζευγάρια και 200 γυναίκες. Η ταρίφα για κάθε παρένθετη μητρότητα κυμαινόταν από 70.000 έως 100.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις έφτανε τις 130.000 ευρώ.

Μεταξύ των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί είναι για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη και σωματική βλάβη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γυναίκα κοιτάζει τις φλόγες από την πυρκαγιά στην περιοχή Ποταμιά-Πισπιλούντα στη βόρεια Χίο. Τρίτη 12 Αυγούστου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Κουργιάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη θάλασσα σβήνει η φωτιά στη Χίο – Απεγκλωβισμοί από παραλίες

12/08/2025 - 8:24μμ
Πυρκαγιά στην περιοχή Μοιραίικα της Πάτρας, Τρίτη 12 Αυγούστου 2025
(φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καίγεται η Ελλάδα: 106 φωτιές, η πιο επικίνδυνη στη Δυτική Αχαΐα – «Αν ξεφύγει θα φτάσει στην Ηλεία»

12/08/2025 - 6:43μμ
Πυρκαγιά στη Χίο, σε δασική έκταση. Τρίτη 12 Αυγούστου 2025  (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΕΛΛΑΔΑ

Καίγεται η βόρεια Χίος – Δόθηκαν εντολές εκκένωσης

12/08/2025 - 6:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστικός μηχανισμός σε υπαίθριο χώρο στη Δροσιά Αττικής – Ένας ύποπτος

12/08/2025 - 5:52μμ
Φλόγες «καταπίνουν» δασική έκταση κοντά στον Αγαλά Ζακύνθου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Συνετός)
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Ζάκυνθο, απειλείται ο Αγαλάς

12/08/2025 - 5:05μμ
Εναέρια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς στη Δυτική Αχαΐα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόλαση φωτιάς στη Δυτική Αχαΐα – Εκκενώσεις 16 οικισμών, αναφορές για εγκαυματίες

12/08/2025 - 4:35μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε Τούρκο καταζητούμενο από την Interpol

12/08/2025 - 1:21μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Επικό τζακ ποτ στο ΤΖΟΚΕΡ: 25 εκατομμύρια ευρώ στην αποψινή κλήρωση

12/08/2025 - 12:50μμ
(Φωτ.: zarpanews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ξυλοδαρμός Ελληνοκαναδού σε μπαρ στο Ηράκλειο – Φημολογείται «σασμός» με τους κατηγορούμενους

12/08/2025 - 11:22πμ
Ελικόπτερο κάνει ρίψεις νερού (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνιση μάχη με τις φλόγες σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα και Φωκίδα – Οι ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν τα εναέρια και εξαπλώνουν τα μέτωπα

12/08/2025 - 10:49πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγιογραφίες σε χριστιανική εκκλησία της Καππαδοκίας, φωτογραφημένες το 1935 από δύο Αμερικανούς φωτογράφους, τους John D. Whiting και G. Eric Matson, οι οποίοι είχαν βρεθεί στην περιοχή σε μια αποστολή του «National Geographic» (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)

Μαρτυρία Σοφίας Μεταλλείδου ή Μαdενλόγλου: Στην Ελλάδα κάναμε εγγόνια και η δυστυχία από πάνω μας δεν έφυγε

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις, με 6,29μ. – Πάνω από τα 6 μέτρα ο Καραλής

36 λεπτά πριν
(Φωτ.: screenshot / ANT1)

Έφυγε από τη ζωή ο φίλος της ΑΕΚ που είχε φάει πρόστιμο όταν πήγε να δει το γήπεδο στην καραντίνα

1 ώρα πριν
Γυναίκα κοιτάζει τις φλόγες από την πυρκαγιά στην περιοχή Ποταμιά-Πισπιλούντα στη βόρεια Χίο. Τρίτη 12 Αυγούστου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Κουργιάς)

Στη θάλασσα σβήνει η φωτιά στη Χίο – Απεγκλωβισμοί από παραλίες

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Ουκρανικής Προεδρίας)

Συνομιλία Ζελένσκι-Ερντογάν πριν από την Αλάσκα – Τι συζήτησαν για την Ουκρανία

2 ώρες πριν
Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης στον δεύτερο ημιτελικό του 58ου διαγωνισμού της Eurovision με το ελληνικό συγκρότημα Koza Mostra, στο Μάλμε της Σουηδίας (φωτ.: EPA/JESSICA GOW/ SCANPIX SWEDEN)

Αγάθωνας Ιακωβίδης: Ένα γνήσιος ρεμπέτης που τραγουδούσε με την ψυχή ενός καθαρόαιμου Μικρασιάτη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign