pontosnews.gr
Τρίτη, 20/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τρίτη ποινική δίωξη κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Θα δικαστεί για συνωμοσία

Κατηγορείται για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020

2/08/2023 - 11:45πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική ομιλία για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024 (φωτ.: EPA / Peter Foley)

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική ομιλία για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024 (φωτ.: EPA / Peter Foley)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε δίκη για απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020 παραπέμπεται ο Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για την τρίτη πολύκροτη ποινική υπόθεση σε βάρος του 77χρονου τέως προέδρου, ο οποίος ωστόσο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, μιας και θεωρείται το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Σε μια πρωτοφανή εξέλιξη για το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι υποχρεωμένος να εμφανιστεί εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες, συνωμότησε σε βάρος του αμερικανικού κράτους, παρεμπόδισε την επίσημη διαδικασία και πρόσβαλε τα εκλογικά δικαιώματα. Επικεφαλής της έρευνας σε βάρος του είναι ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ.

«Παρά την ήττα του ο κατηγορούμενος ήταν αποφασισμένος να παραμείνει στην εξουσία. Κατά συνέπεια, για περισσότερο από δύο μήνες μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020 διέδιδε ψεύδη, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε νοθεία που τροποποίησε το αποτέλεσμα ενώ στην πραγματικότητα είχε κερδίσει», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.

Και προστίθεται: «Οι ισχυρισμοί αυτοί ήταν ψευδείς και ο κατηγορούμενος γνώριζε πως ήταν ψευδείς. Εντούτοις τους επανέλαβε και του διέδωσε ευρέως». Μάλιστα στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι υπήρξε «εγκληματικό σχέδιο» που τέθηκε σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά την ψηφοφορία, και γίνεται λόγος για έξι ακόμα κατηγορούμενους, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτονται τα ονόματά τους.

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ δήλωσε ως επιθυμεί μια δίκη το συντομότερο δυνατό. Η πρώτη εμφάνιση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αναμένεται αύριο· ο Ντόναλτ Τραμπ θα ακούσει τις κατηγορίες από τους εισαγγελείς ενώ ο δικαστής θα ορίσει την εγγύηση που θα πρέπει να καταβάλει. Σε αυτή τη φάση δεν είναι απαραίτητο να δηλώσει αν είναι αθώος ή ένοχος.

Η προδικαστική διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες· αύριο επίσης οι δικηγόροι του τέως προέδρου των ΗΠΑ θα λάβουν αντίγραφα των αποδεικτικών στοιχείων. Είναι πιθανό να καταθέσουν αίτημα ακύρωσης, ωστόσο σε τέτοιες υποθέσεις σπάνια γίνεται δεκτό. Εκτιμάται πάντως ότι θα υπάρξει προσπάθεια διαρκών αναβολών, με αντιδικίες πάνω σε νομικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τον Τζακ Σμιθ, οι εβδομάδες παραπληροφόρησης που ακολούθησαν τις εκλογές οδήγησαν στη «χωρίς προηγούμενο» επίθεση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. «Η επίθεση αυτή ενθαρρύνθηκε με ψέματα. Ψέματα του κατηγορουμένου προορισμένα να εμποδίσουν μια ουσιώδη λειτουργία του αμερικανικού κράτους: τη διαδικασία με την οποία το έθνος συγκεντρώνει, καταμετρά και επικυρώνει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών», υπογράμμισε.

Πρόκειται για τις πιο σοβαρές κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί μέχρι τώρα σε βάρος του τέως προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος διώκεται ήδη ποινικά για την υπόθεση της φερόμενης αμέλειας στη διαχείριση διαβαθμισμένων εγγράφων του Λευκού Οίκου και για την υπόθεση των ύποπτων πληρωμών στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως, μέσω της πλατφόρμας του Truth Social κατηγόρησε τον ειδικό εισαγγελέα πως θέλει να βάλει εμπόδια στην εκστρατεία του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 και τον χαρακτήρισε «μουρλό».

«Γιατί δεν το έκαναν πριν από δυόμισι χρόνια; Γιατί περίμεναν τόσο πολύ; Επειδή ήθελαν αυτό να συμβεί μέσα στην προεκλογική εκστρατεία μου», υποστήριξε.

Πάντως, ο 77χρονος Ρεπουμπλικάνος συνεχίζει να έχει την υποστήριξη από μεγάλη μερίδα του κόμματος. Κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις για το προεδρικό χρίσμα και μάλιστα αυξάνει τη διαφορά από τον δεύτερο, τον κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον Ντεσάντις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Νταβός: Σεβασμό στην κυριαρχία της Γροιλανδίας ζήτησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ

19/01/2026 - 11:55μμ
(Φωτ.: EPA / Claudio Onorati
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πέθανε ο σχεδιαστής Βαλεντίνο – Ο τελευταίος αυτοκράτορας της μόδας

19/01/2026 - 8:38μμ
(Φωτ.: EPA / Πολιτική Προστασία - Υπ. Εσωτερικών Ισπανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Φθαρμένος αρμός βρέθηκε στις σιδηροτροχιές

19/01/2026 - 5:52μμ
Διαδηλώτρια στο Παρίσι κρατά πανό που αναγράφει «Ούτε σάχης, ούτε μουλάς», στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάσταση στο Ιράν (φωτ.: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο εξόριστος γιος του σάχη δήλωσε ότι θα επιστρέψει – «Ο λαός ζητά έναν αξιόπιστο δρόμο προς τα εμπρός»

19/01/2026 - 4:56μμ
Εικόνα από drone της ισπανικής πολιτικής προστασίας δείχνει τα συντρίμμια των δύο τρένων (φωτ.: ΕΡΑ/Πολιτική Προστασία της Ισπανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Το συνδικάτο των μηχανοδηγών είχε προειδοποιήσει από τον Αύγουστο για σοβαρή φθορά στις σιδηρογραμμές

19/01/2026 - 3:31μμ
Δανοί στρατιώτες μόλις έχουν αποβιβαστεί στο Νουουκ της Γροιλανδίας, στο πλαίσιο ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στο νησί της Αρκτικής (φωτ.: EPA/Mads Claus Rasmussen)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Απάντηση στον εκβιασμό Τραμπ για τη Γροιλανδία με το «εμπορικό μπαζούκα»

19/01/2026 - 1:19μμ
Μία από τις εισόδους στο Λούβρο (φωτ. αρχείου: EPA/Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

«Ληστεία του αιώνα» στο Λούβρο: Νέο βίντεο αποκαλύπτει την εισβολή με αλυσοπρίονο

19/01/2026 - 12:07μμ
Διασώστες αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια των δύο τρένων (φωτ.: ΕΡΑ/Χ/Eleanorinthesky)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Τουλάχιστον 39 νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένων – «Τα βαγόνια εκτοξεύθηκαν από τις ράγες»

19/01/2026 - 9:47πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα γυναικοκτονία στην Ιταλία: 40χρονη δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της – Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί πριν από 10 μέρες

19/01/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τον εκτροχιασμό δύο τρένων υψηλής ταχύτητας στην Ανδαλουσία

19/01/2026 - 12:10πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)

Νταβός: Σεβασμό στην κυριαρχία της Γροιλανδίας ζήτησε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ

6 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Ένωση Ποντίων Σουρμένων)

Τα Σούρμενα τιμούν τον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

ΣΑΤΑ: Νέα 48ωρη απεργία για τα ταξί της Αττικής

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Super League: Λεβαδειακός έτοιμος για… Ευρώπη – Ανάσανε ο Ατρόμητος

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Γρ. Τύπου Regione Marche)

Ιταλία: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ρωμαϊκή βασιλική του Βιτρούβιου

8 ώρες πριν
Το Συνέδριο του Βερολίνου [13 Ιουλίου 1878], σε πίνακα του Anton von Werner. Οι Μεγάλες Δυνάμεις αναδιαμόρφωσαν τους όρους της ειρήνης, αφήνοντας τους Αρμένιους εκτός αίθουσας και εκτός προστασίας (πηγή: Wikipedia)

Η αρμενική δεκαετία της διάψευσης: Από το Βερολίνο στις σφαγές

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign