pontosnews.gr
Σάββατο, 3/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ-AHI: Με μηνύματα προς την Άγκυρα οι Αμερικανοί βουλευτές, σε εκδήλωση μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Την εκδήλωση διοργάνωσε στο Κογκρέσο το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο (AHI)

19/07/2023 - 11:05μμ
(Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

(Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το μήνυμα ότι θα αγωνιστούν για να παραμείνει η κατοχή της Κύπρου στο κέντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος εξέπεμψαν Αμερικανοί βουλευτές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο (AHI) στο Κογκρέσο, ενόψει της ημέρας μνήμης της τουρκικής εισβολής.

Οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάππας, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Ντίνα Τάιτους, Grace Meng, Thomas Kean, και Chuck Fleischmann έβαλαν στο στόχαστρο την Τουρκία και δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν για το θέμα των μαχητικών F-16.

Μάλιστα, ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης αναφέρθηκε στη πρόσφατη παραβίαση που σημειώθηκε στο Αιγαίο και αναρωτήθηκε πώς μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί την Τουρκία τη στιγμή που κάνει αυτές τις ενέργειες εν μέσω των διαπραγματεύσεων για τα F-16.

Παράλληλα, οι νομοθέτες εστίασαν και στη θετική ατζέντα, η οποία έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα τη συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα και την Κύπρο. Πολλοί φάνηκαν να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο σχήμα περιφερειακής συνεργασίας 3+1, το οποίο περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η Νικόλ Μαλλιωτάκη είπε πως θα είναι στην ομάδα των νομοθετών που θα συνοδεύσει τον Ισραηλινό πρόεδρο στην ομιλία που πρόκειται να κάνει στη κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου. Όπως εξήγησε, θα χρησιμοποιούσε αυτή την ευκαιρία για να του μιλήσει για τη στρατηγική σημασία που έχει η συνεργασία του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο για τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε αυτή τη σχέση. Νομίζω ότι είναι απίστευτα σημαντική από την άποψη της ασφάλειας και από την άποψη της ενέργειας. Πρέπει να υποστηρίξουμε αυτήν τη συμμαχία γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη δεν εξαρτάται από τη Ρωσία για τις ενεργειακές της ανάγκες, και ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Νομίζω ότι αυτές οι τρεις χώρες μπορούν να παίξουν, μαζί με την Αίγυπτο, έναν καταλυτικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Κρις Πάππας, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελληνική Ομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων (Hellenic Caucus) εργάζεται για την περαιτέρω αναβάθμιση της εταιρικής σχέσης που έχουν οι ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία. Υπό αυτό το πρίσμα, αναφέρθηκε στην εντατική εργασία που γίνεται προκειμένου η Κύπρος να ενταχθεί στο πρόγραμμα απαλλαγής βίζας (visa waiver) αλλά και στην ολική άρση του εμπάργκο, η οποία θα επιτρέψει στη Λευκωσία να μειώσει τις υφιστάμενες εξαρτήσεις από τα ρωσικά αμυντικά συστήματα και να αποκτήσει αμερικανικό εξοπλισμό που θα είναι συμβατός με το ΝΑΤΟ και θα οδηγήσει σε ακόμα πιο αποτελεσματική συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν (κέντρο), ο προεδρικός σύμβουλος Εμανουέλ Μπον (αριστερά), ο υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας Ρολάν Λεσκύρ, ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας Πιέρ-Αντρέ Ιμπέρ (δεύτερος από δεξιά) και η σύμβουλος Καμίγ Μορφουάς ντε Μπρουκέρ, μετά από τηλεδιάσκεψη με τους ηγέτες της G7 (φωτ.: EPA/ LUDOVIC MARIN/ POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

G7: Αποδέσμευση έως 100 εκατ. βαρελιών πετρελαίου για να «φρεναριστούν» οι τιμές

2/10/2026 - 7:36μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση Flydubai: «Δεν μπορούσα να αφήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους να πεθάνουν» – Η πρώτη μαρτυρία του τραυματισμένου κυβερνήτη μετά την επίθεση

2/10/2026 - 4:27μμ
Επιβάτες της πτήσης FZ 1073 στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, μετά την περιπέτεια που έζησαν στον αέρα. 30 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ακυρώθηκαν οι πτήσεις για την επιστροφή των αποκλεισμένων επιβατών από το Ντουμπάι

2/10/2026 - 12:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Flydubai – Ο Τραμπ προειδοποιεί σε περίπτωση εμπλοκής του Ιράν: «Θα δεχτούν πολύ σκληρό πλήγμα»

2/10/2026 - 12:22πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστα Πάικ: Σε νοσοκομείο μετά την αποτυχημένη εκτέλεσή της – Τι αποφάσισε ο κυβερνήτης του Τενεσί

1/10/2026 - 9:49μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου για την πτήση του τρόμου της flydubai: «Ο συγκυβερνήτης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί ισλαμιστικά και επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος»

1/10/2026 - 7:08μμ
Φωτογραφία του Σμιτ Ματσάρ που ανάρτησε στο x.com το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών
ΚΟΣΜΟΣ

FlyDubai: Ποιος είναι ο Σμιτ Ματσάρ, ο πιλότος που απέτρεψε τη «νέα 11η Σεπτεμβρίου» και έσωσε 170 ζωές

1/10/2026 - 4:45μμ
Η Κρίστα Πάικ σε αστυνομική φωτογραφία
ΚΟΣΜΟΣ

Κρίστα Πάικ: Η θανατοποινίτισσα που επέζησε μετά από δύο θανατηφόρες ενέσεις

1/10/2026 - 3:50μμ
(Φωτ.: EPA / Pawel Supernak)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο αντιπολιτευόμενος Κασπάροφ προειδοποιήθηκε ότι κινδυνεύει η ζωή του

1/10/2026 - 10:27πμ
Περαστικοί έξω από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στην Αμπούτζα της Νιγηρίας, στις 29 Απριλίου 2025 (φωτ. αρχείου: EPA / Afolabi Sotunde)
ΚΟΣΜΟΣ

Νιγηρία: Η ανύπαρκτη υπηρεσία που απέκτησε διευθυντή, γραφεία και… προϋπολογισμό

30/09/2026 - 10:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο σπό το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)

Κρήτη: Ήχησε 112 σε όλο το νησί για την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Euroleague: Σκόρπισε τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός στο T-Center

9 ώρες πριν
Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Σταυροδρομίου στο Μπέγιογλου της Κωνσταντινούπολης(φωτ.: Javodish / Wikimedia Commons, CC0/Public Domain)

Η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης κρατά ζωντανό τον ελληνισμό με τρεις δράσεις μέσα στον Οκτώβριο

9 ώρες πριν
Από την εκκένωση της Γκράβας, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Γκράβα: Δεν διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου στο σχολικό συγκρότημα

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Δημογραφικό: 56.223 λιγότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα το 2025 – Μειώθηκαν γεννήσεις και θάνατοι

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)

ΟΕΝΓΕ: Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 21 Οκτωβρίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV