pontosnews.gr
Τετάρτη, 3/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρένα Δούρου: Δεκτό από τη Βουλή το αίτημα των εισαγγελικών Αρχών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Στις 24 Ιουλίου η επανέναρξη της δίκης για τα όσα έγιναν σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Κόκκινο Λιμάνακι στις 23 Ιουλίου 2018

18/07/2023 - 4:45μμ
Εικόνα από τη Βουλή όπου συζητήθηκε, σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και 83 του Κανονισμού της, για την αίτηση άρσης ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ρένας Δούρου (φωτ.: Βασίλης Ρεμπάπης/ EUROKINISSI)

Εικόνα από τη Βουλή όπου συζητήθηκε, σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και 83 του Κανονισμού της, για την αίτηση άρσης ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ρένας Δούρου (φωτ.: Βασίλης Ρεμπάπης/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ομόφωνα έγινε δεκτό από την Ολομέλεια το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, που διαβιβάστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η βουλευτής βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στους οποίους αποδίδονται οι αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως από υποχρέους κατά συρροή, που έλαβαν χώρα στις 23.7.2018 στο Νέο Βουτζά, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι Ανατολικής Αττικής. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η Ρένα Δούρου ήταν Περιφερειάρχη Αττικής.

Η ακροαματική διαδικασία έχει διακοπεί από τις Αρχές του μήνα, αμέσως μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου στο βουλευτικό αξίωμα, και η επανέναρξή της έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου.

Αν η Βουλή καθυστερούσε συνεπώς να εισάγει για συζήτηση και ψήφιση την αίτηση άρσης ασυλίας ήταν πιθανό το δικαστήριο να υποχρεωθεί σε νέα αναβολή. Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε την εφαρμογή της διαδικασίας της απευθείας εισαγωγής της υπόθεσης στην ολομέλεια.

Η τοποθέτηση της Ρένας Δούρου

Η βουλευτής από την πρώτη στιγμή ζήτησε την άρση της ασυλίας της και την επίσπευση της προβλεπόμενης Κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

«Η εθνική τραγωδία στο Μάτι αποτελεί εθνική ντροπή και σηματοδοτεί τη συνολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος».

Υπογράμμισε επίσης ότι το καθ’ ύλην αρμόδιο Σώμα ασφάλειας για την καταστολή δασικών πυρκαγιών, διάσωσης των πολιτών ελέγχεται και αυτό για το πόσο επιτέλεσε τα καθήκοντά τους.

«Αποτελεί όμως αντικειμενική πολιτική ευθύνη, που πάει μακριά πίσω στο χρόνο, το γεγονός ότι η πολιτεία δεν εκσυγχρόνισε το Πυροσβεστικό Σώμα ώστε να έχει ικανή επάρκεια αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς, ακόμα και σε εξαιρετικές και σπανίως αντίξοες συνθήκες, όπως στο Μάτι», είπε η Ρένα Δούρου η οποία τόνισε ότι «από το θεσμικό πλαίσιο, προκύπτει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει την αρμοδιότητα του σχεδιασμού, της διεύθυνσης και του συντονισμού της όλης επιχείρησης κατάσβεσης κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς και διάσωσης των πολιτών» και όλοι οι άλλοι φορείς δρουν υποβοηθητικά ανταποκρινόμενοι σε ό,τι τους ζητήσει η έχουσα το γενικό πρόσταγμα Πυροσβεστική.

«Είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι η δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίζει τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς διακρίσεις, όπως ακριβώς όλους τους πολίτες. Ειδικά αν το πολιτικό πρόσωπο προϊσταται μιας συλλογικής οντότητας η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση άδικου αποτελέσματος για τους πολίτες, είναι μονόδρομος η διαλεύκανση της υπόθεσης, από τους φυσικούς δικαστές», είπε η Ρένα Δούρου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Ελληνική Αστυνομία)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι αυστηρότερες διατάξεις για οπλοκατοχή και οπλοχρησία

2/12/2025 - 11:54μμ
Στιγμιότυπο από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική: Στη Δικαιοσύνη οι «υπερτυχεροί» του ΟΠΕΚΕΠΕ

2/12/2025 - 7:55μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ενίσχυση των αγροτών στο κυριακάτικο μήνυμα Μητσοτάκη

30/11/2025 - 1:13μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τη φωτογραφική μηχανή, κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αύριο η πρόσθετη ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους

23/11/2025 - 10:58πμ
Ο Αλέξης Τσίπρας εκφωνεί επικήδειο για τον Αλέκο Φλαμπουράρη (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αλέκο, είμαστε όλοι εδώ» – Η υπόσχεση Τσίπρα στην πολιτική κηδεία του Φλαμπουράρη

20/11/2025 - 5:08μμ
Τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πικρός «Φραπές» στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Άφαντος ο Ξυλούρης, έστειλε υπόμνημα

20/11/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

19/11/2025 - 5:40μμ
Ο μέχρι σήμερα βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Διαμαντής Καραναστάσης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο βουλευτής Α’ Αθηνών Διαμαντής Καραναστάσης

19/11/2025 - 12:54μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον απόηχο της επίσκεψης Ζελένσκι: Το ενεργειακό deal, τα μηνύματα, τα «ευχαριστώ» και το παρασκήνιο

16/11/2025 - 11:45μμ
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2025. (Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όσα έγιναν στη συνάντηση Ζελένσκι-Τασούλα στο Προεδρικό Μέγαρο – Το «ευχαριστώ» του Ουκρανού προέδρου στον ελληνικό λαό

16/11/2025 - 2:59μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Ελληνική Αστυνομία)

Βουλή: Εγκρίθηκαν οι αυστηρότερες διατάξεις για οπλοκατοχή και οπλοχρησία

8 ώρες πριν
Η Εισαγγελία Χανίων (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο επίσκοπος Δορυλαίου για την εκχώρηση μοναστηριακής περιουσίας

9 ώρες πριν
«Η Καστοριά μας» κοσμεί πλέον το δρομάκι του Coburg North στη Μελβούρνη. Στη φωτογραφία διακρίνεται ο καλλιτέχνης που το δημιούργησε, ο Αντώνης Δεσποτέλλης (φωτ.: TheGreekHerald.com.au)

Ομογένεια: Η Καστοριά απέκτησε τη δική της οδό και τοιχογραφία στο Κόμπουργκ Νορθ της Μελβούρνης

9 ώρες πριν
Ο Γιάννης Σμαραγδής ενώ παρουσιάζει την ταινία του (φωτ.: Hellenic DNA/Φώτης Καλιαμπάκος)

Οι Κρήτες όλου του κόσμου τίμησαν τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή – Παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Καποδίστριας» στη Νέα Υόρκη

10 ώρες πριν
Συγκεντρωμένα τρακτέρ στα Μάλγαρα, στο ύψος των διοδίων (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα Μάλγαρα, κλειστό το τελωνείο Ευζώνων

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)

Κύπελλο Ελλάδας: «Εξάρα» του Βόλου κόντρα στο Αιγάλεω

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign