pontosnews.gr
Πέμπτη, 20/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρένα Δούρου: Δεκτό από τη Βουλή το αίτημα των εισαγγελικών Αρχών για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Στις 24 Ιουλίου η επανέναρξη της δίκης για τα όσα έγιναν σε Νέο Βουτζά, Μάτι και Κόκκινο Λιμάνακι στις 23 Ιουλίου 2018

18/07/2023 - 4:45μμ
Εικόνα από τη Βουλή όπου συζητήθηκε, σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και 83 του Κανονισμού της, για την αίτηση άρσης ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ρένας Δούρου (φωτ.: Βασίλης Ρεμπάπης/ EUROKINISSI)

Εικόνα από τη Βουλή όπου συζητήθηκε, σύμφωνα με τα άρθρα 62 του Συντάγματος και 83 του Κανονισμού της, για την αίτηση άρσης ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ρένας Δούρου (φωτ.: Βασίλης Ρεμπάπης/ EUROKINISSI)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ομόφωνα έγινε δεκτό από την Ολομέλεια το αίτημα της εισαγγελικής Αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, που διαβιβάστηκε την περασμένη Παρασκευή.

Η βουλευτής βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στους οποίους αποδίδονται οι αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως από υποχρέους κατά συρροή, που έλαβαν χώρα στις 23.7.2018 στο Νέο Βουτζά, στο Μάτι και στο Κόκκινο Λιμανάκι Ανατολικής Αττικής. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η Ρένα Δούρου ήταν Περιφερειάρχη Αττικής.

Η ακροαματική διαδικασία έχει διακοπεί από τις Αρχές του μήνα, αμέσως μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου στο βουλευτικό αξίωμα, και η επανέναρξή της έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου.

Αν η Βουλή καθυστερούσε συνεπώς να εισάγει για συζήτηση και ψήφιση την αίτηση άρσης ασυλίας ήταν πιθανό το δικαστήριο να υποχρεωθεί σε νέα αναβολή. Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε την εφαρμογή της διαδικασίας της απευθείας εισαγωγής της υπόθεσης στην ολομέλεια.

Η τοποθέτηση της Ρένας Δούρου

Η βουλευτής από την πρώτη στιγμή ζήτησε την άρση της ασυλίας της και την επίσπευση της προβλεπόμενης Κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

«Η εθνική τραγωδία στο Μάτι αποτελεί εθνική ντροπή και σηματοδοτεί τη συνολική αποτυχία του πολιτικού συστήματος».

Υπογράμμισε επίσης ότι το καθ’ ύλην αρμόδιο Σώμα ασφάλειας για την καταστολή δασικών πυρκαγιών, διάσωσης των πολιτών ελέγχεται και αυτό για το πόσο επιτέλεσε τα καθήκοντά τους.

«Αποτελεί όμως αντικειμενική πολιτική ευθύνη, που πάει μακριά πίσω στο χρόνο, το γεγονός ότι η πολιτεία δεν εκσυγχρόνισε το Πυροσβεστικό Σώμα ώστε να έχει ικανή επάρκεια αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς, ακόμα και σε εξαιρετικές και σπανίως αντίξοες συνθήκες, όπως στο Μάτι», είπε η Ρένα Δούρου η οποία τόνισε ότι «από το θεσμικό πλαίσιο, προκύπτει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα έχει την αρμοδιότητα του σχεδιασμού, της διεύθυνσης και του συντονισμού της όλης επιχείρησης κατάσβεσης κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς και διάσωσης των πολιτών» και όλοι οι άλλοι φορείς δρουν υποβοηθητικά ανταποκρινόμενοι σε ό,τι τους ζητήσει η έχουσα το γενικό πρόσταγμα Πυροσβεστική.

«Είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι η δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίζει τα πολιτικά πρόσωπα χωρίς διακρίσεις, όπως ακριβώς όλους τους πολίτες. Ειδικά αν το πολιτικό πρόσωπο προϊσταται μιας συλλογικής οντότητας η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση άδικου αποτελέσματος για τους πολίτες, είναι μονόδρομος η διαλεύκανση της υπόθεσης, από τους φυσικούς δικαστές», είπε η Ρένα Δούρου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό στην Κηφισιά

20/08/2026 - 2:53μμ
Η Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Παρέμβαση ευρωβουλευτών στην Κομισιόν ενόψει της κρίσιμης δίκης

19/08/2026 - 7:22μμ
Ματ Χάγκενγκρουμπερ, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γεν. Προξ. ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ

19/08/2026 - 5:57μμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (πηγή: google.com/maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός στην Αθήνα μετά τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα στην Ευρώπη

19/08/2026 - 4:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου διέγραψε τη Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

18/08/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: MotionTeam / Φανή Τρυψάνη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

18/08/2026 - 3:47μμ
Η νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα (φωτ.: facebook.com/pninat.yannay)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραήλ: Νέα πρέσβης στην Αθήνα η Πνινάτ Γιανάι – Οι στόχοι της στην Ελλάδα

17/08/2026 - 3:44μμ
Ο χάρτης δείχνει το «Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Φέτιγιε-Κας». Το πάρκο εκτείνεται στις επαρχίες Μούγλων και Αττάλειας και καλύπτει έκταση 21.706,03 τετραγωνικών χιλιομέτρων (πηγή: resmigazete.gov.tr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσια πάρκα: Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο και αντίδραση αντιπολίτευσης

17/08/2026 - 1:19μμ
(Φωτ.: Google Maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Παράνομα τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» – Δεν δημιουργούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

16/08/2026 - 10:47μμ
Η ποντιακής καταγωγής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά (φωτ. αρχείου: Βασίλης Βερβερίδης/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά: Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

15/08/2026 - 5:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η φρεγάτα «Ύδρα» (φωτ.: Χ / EUNAVFOR ASPIDES)

Αθήνα σε Άγκυρα: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο» – Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)

Ρεύμα: Νέο «μπλόκο» στους στρατηγικούς κακοπληρωτές – Τι αλλάζει για όσους αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς

42 λεπτά πριν
(Πηγή: kavalapost.gr)

Νέα Πέραμος Καβάλας: Ετήσιος καλοκαιρινός χορός με λαϊκό και ποντιακό πρόγραμμα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: mathias70 / pixabay.com)

Ιός του Δυτικού Νείλου: Σε έξαρση τα κρούσματα – Σε συναγερμό οι Αρχές, με αυξημένα μέτρα προστασίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Chrysoupoli News/Facebook)

Δύο ποντιακοί σύλλογοι έγιναν μια οικογένεια – Αδελφοποίηση Κεχροκάμπου και Κομνηνών

2 ώρες πριν
Φωτογραφία από τη στιγμή της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο στις 11 Αυγούστου 1996 (πηγή: el.wikipedia.org /wiki/Tasos_Isaak_murdered.jpg)

Κύπρος: Οι προκλήσεις Αρικλί για τη δολοφονία Ισαάκ μετά τη συγγνώμη Κιζίλγιουρεκ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV