pontosnews.gr
Σάββατο, 11/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο… γνωστός Ερντογάν: Λέει ναι σε συνάντηση με τον Άσαντ αλλά όχι στην αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Συρία

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως είναι «ανοιχτός» σε συνάντηση με τον Σύρο ομόλογό του χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την απαίτηση της Δαμασκού να φύγει από τη χώρα ο τουρκικός στρατός

17/07/2023 - 8:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Necati Savas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως είναι ανοικτός σε συνάντηση με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, είπε όμως πως το να τίθεται η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το συριακό έδαφος ως προϋπόθεση για συνομιλίες είναι «απαράδεκτο».

Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος στρατιωτικός και πολιτικός σύμμαχος της συριακής αντιπολίτευσης, η οποία ελέγχει το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία. Η Άγκυρα έχει δημιουργήσει δεκάδες βάσεις και έχει αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στη βόρεια Συρία, εμποδίζοντας τον υποστηριζόμενο από τη Ρωσία συριακό στρατό από το να ανακαταλάβει την περιοχή.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη πριν από την αναχώρησή του για τριήμερη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, στο Κατάρ και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία δεν «έκλεισε ποτέ την πόρτα» στις συζητήσεις με τη συριακή κυβέρνηση.

«Μπορούμε να διεξαγάγουμε τετραμερή σύνοδο κορυφής (με τη Συρία, τη Ρωσία και το Ιράν) και είμαι επίσης ανοικτός σε συνάντηση με τον Άσαντ. Αυτό που έχει σημασία εδώ είναι η προσέγγισή τους προς εμάς», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο όρος της Δαμασκού για πλήρη αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων ώστε να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση είναι «απαράδεκτος», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν είχε πει για πρώτη φορά νωρίτερα φέτος πως μπορεί να συναντηθεί με τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ στο πλαίσιο μιας νέας ειρηνευτικής διαδικασίας, όμως ο Άσαντ δήλωσε τον Μάρτιο πως δεν υπάρχει λόγος για συνάντηση με τον Ερντογάν μέχρι να τελειώσει η «παράνομη κατοχή» της Τουρκίας.

«Αγωνιζόμαστε εναντίον της τρομοκρατίας εδώ. Πώς μπορούμε να αποσυρθούμε όταν η χώρα μας τελεί υπό συνεχή απειλή από τρομοκράτες στα σύνορά μας… Αναμένουμε μια δίκαιη προσέγγιση», είπε ο Ερντογάν.

Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συναντήθηκαν στα τέλη του περασμένου χρόνου στο υψηλότερο επίπεδο συνομιλιών ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες, οι κυβερνήσεις των οποίων ήταν στα μαχαίρια από το 2011, όταν οι εξεγέρσεις της Αραβικής Άνοιξης έφθασαν στη Συρία και βύθισαν τη χώρα σε πόλεμο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συναντήθηκαν επίσης στη Μόσχα τον Μάιο πριν από τις τουρκικές εκλογές στο πλαίσιο συνομιλιών υπό την επίβλεψη της Ρωσίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Στην Ουάσινγκτον το πρώτο βήμα διαλόγου μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

10/04/2026 - 11:29μμ
O γενικός πρόξενος της Ελλάδος Θωμάς Ματσούκας, η αντιδήμαρχος πολιτισμού του Σάο Πάολο Angela Gandra και ο Νίκος Φλώρος (φωτ.: ertnews.gr)
ΚΟΣΜΟΣ

Το γλυπτό του Νίκου Φλώρου για τη Μαρία Κάλλας στην εμβληματική Όπερα του Σάο Πάολο

10/04/2026 - 9:09μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο αιχμηρό μήνυμα Τραμπ: «Ο μόνος λόγος που είναι ζωντανοί οι Ιρανοί, είναι για να διαπραγματευτούν»

10/04/2026 - 8:41μμ
Και ενώ το Πακιστάν βρίσκεται σε συναγερμό ενόψει των ιρανοαμερικανικών συνομιλιών, στην Τεχεράνη η ζωή φαίνεται κάποιες ώρες της ημέρας να κυλάει κανονικά (φωτ.:   EPA/ ABEDIN TAHERKENAREH)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Όροι Γκαλιμπάφ πριν από τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ στο Πακιστάν

10/04/2026 - 6:39μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη της Ολλανδίας, 25 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε δοκιμασία οι σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ: Στο τραπέζι η αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη

9/04/2026 - 11:22μμ
Γυναίκα περπατά δίπλα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών την επομένη ισραηλινού αεροπορικού πλήγματος στη συνοικία Άιν ελ Μρέισα της Βηρυτού, στον Λίβανο. 9 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματική πρωτοβουλία για επαφές Ισραήλ-Λιβάνου σε σκηνικό εύθραυστης εκεχειρίας

9/04/2026 - 10:48μμ
Δορυφορική εικόνα δείχνει γενική άποψη της υπόγειας εγκατάστασης εμπλουτισμού ουρανίου στο Fordo, πριν από τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν, 20 Ιουνίου 2025 (φωτ.: EPA / Maxar Technologies)
ΚΟΣΜΟΣ

Κυνήγι «θησαυρού» στην Τεχεράνη: «Αγνοείται» το εμπλουτισμένο ουράνιο – Ο άσσος στο μανίκι των Ιρανών

9/04/2026 - 9:39μμ
(Εικ.: commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο

9/04/2026 - 7:33μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Ronen Zvulun)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Συνεχίζεται από την Κυριακή η δίκη του Μπενιαμίν Νετανιάχου για διαφθορά

9/04/2026 - 4:05μμ
(Φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Διεθνής κατακραυγή για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο – Σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμα θύματα στα ερείπια

9/04/2026 - 11:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ EUROKINISSI)

Με ευλάβεια και κατάνυξη οι Επιτάφιοι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

3 ώρες πριν
Μονάδα πυροβολικού του Ισραήλ σε άγνωστη τοποθεσία στα ισραηλινά σύνορα με τον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)

Στην Ουάσινγκτον το πρώτο βήμα διαλόγου μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Θεσσαλονίκη: «Πλημμύρισε» η Αριστοτέλους από κόσμο για τη συνάντηση πέντε Επιταφίων

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/The Greek Herald)

Σε κλίμα κατάνυξης η Μεγάλη Παρασκευή για τους Έλληνες της διασποράς στην Αυστραλία

4 ώρες πριν
Περιφορά Επιταφίων στην Κέρκυρα, Μεγάλη Παρασκευή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

«Μάνα μου, μάνα»: Ο απόλυτος θρήνος της Σταύρωσης από τους αδελφούς Τσαχουρίδη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

ΠΣΑΤ: Πένθος για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Παπαδάκου

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign