pontosnews.gr
Πέμπτη, 11/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ποιος σκότωσε τον Τζον Τζελλαΐδη; Ανταμοιβή 1.000.000 δολάρια σε όποιον βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Τελευταία φορά εθεάθη ζωντανός με άνδρα που «μιλούσε με έντονη ελληνική προφορά»

15/07/2023 - 10:09πμ
Ο Τζον Τζελλαΐδης (φωτ.: WA Police)

Ο Τζον Τζελλαΐδης (φωτ.: WA Police)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Έφυγε από την Ελλάδα όπου γεννήθηκε για την Αυστραλία, γύρω στο 1964, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Δεκατέσσερα χρόνια μετά, στις 7 Αυγούστου 1978, βρέθηκε νεκρός σε θαμνώδη περιοχή του Σέβεν Μάιλ Κρικ, περίπου 6 χλμ. από την πόλη Κάραθα. Ο Τζον Τζελλαΐδης (John Tzellaidis) είναι το κεντρικό πρόσωπο μιας από τις 64 ανεξιχνίαστες υποθέσεις που απασχολούν τις αστυνομικές Αρχές της Δυτικής Αυστραλίας, παρόλο που έχουν περάσει 45 χρόνια από τη δολοφονία του.

Προσφάτως η ανταμοιβή για όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος, αυξήθηκε από 250.000 σε ένα εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας.

«Αυτές οι υψηλές ανταμοιβές δίνουν στους ανθρώπους που έχουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες ένα εκατομμύριο λόγους για να εμφανιστούν. Το οικονομικό κίνητρο ελπίζουμε ότι θα διασφαλίσει ότι οι υπεύθυνοι γι’ αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και θα βοηθήσει τις οικογένειες που θρηνούν να κλείσουν μία έστω από τις ανοιχτές πληγές (closure)», δήλωσε ο πολιτειακός υπουργός για την Αστυνομία Πολ Παπάλια.

Ο αστυνομικός διευθυντής Κολ Μπλαντς επισήμανε ότι οι Αρχές δεν εγκαταλείπουν ποτέ τις ανεξιχνίαστες ανθρωποκτονίες, αλλά η αμοιβή του ενός εκατομμυρίου μπορεί να βοηθήσει να βρεθούν τα κομμάτια που λείπουν από το παζλ αυτών των υποθέσεων.

Οι ανεξιχνίαστες υποθέσεις στη Δυτική Αυστραλία (φωτ.: WA Police)

«Για τις οικογένειες που έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και περιμένουν ακόμη τη Δικαιοσύνη, ελπίζουμε ότι αυτά τα χρήματα της αμοιβής είναι σε θέση να βοηθήσουν στο κλείσιμο της. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι στην κοινότητα που είναι σε θέση να παράσχουν πολύτιμες πληροφορίες γι’ αυτές τις άλυτες υποθέσεις, γι’ αυτό και σας χρειαζόμαστε να επικοινωνήσετε μαζί μας – να λοιπόν ένα εκατομμύριο λόγοι για να το κάνετε», είπε τονίζοντας πως η πρόοδος της ιατροδικαστικής τεχνολογίας μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξιχνίαση κάποιων υποθέσεων.

Η υπόθεση Τζελλαΐδη

Ο άτυχος ομογενής είχε γεννηθεί το 1936, στην Ελλάδα. Στην Αυστραλία μετανάστευσε μάλλον το 1964. Επί περίπου 14 χρόνια ζούσε στην Αυστραλία, είχε πολιτογραφηθεί Αυστραλός και ήταν εργάτης στον κατασκευαστικό τομέα. Είχε ύψος 1,62 μ., σκούρα κοντά μαλλιά και ήταν μέτριας σωματικής διάπλασης.

Στο Ντάμπιερ έφθασε την Τετάρτη 22 Μαρτίου 1978, για να εργαστεί ως βοηθός τεχνίτη. Όταν ολοκλήρωσε όσα είχε συμφωνήσει, αποχώρησε από την εργασία του, πήρε την αμοιβή που του όφειλαν, συνολικά 600 δολάρια (η σημερινή αξία είναι περίπου 3.000 δολάρια) και έφυγε. Τις επόμενες μέρες αρκετοί κατέθεσαν πως τον είδαν στην περιοχή του Εμπορικού Κέντρου της πόλης και στα γύρω ξενοδοχεία.

Την Τρίτη 4 Ιουλίου 1978 τον είδαν στο εμπορικό κέντρο μαζί με άγνωστο άνδρα. Ο άνθρωπος αυτός ήταν 42-45 ετών, λεπτού ή έως μεσαίου σωματότυπου, με ύψος 1,65 μ., και σούρα ατημέλητα μαλλιά. Μάρτυρες είπαν πως ο άνδρας ήταν ο «George, the moneyman» και μιλούσε «με έντονη ελληνική προφορά». Χαρακτηρίστηκε καλά ντυμένος και αυτοπεποίθηση.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι ο Τζελλαΐδης και ο άγνωστος άνδρας ταξίδεψαν από το Ντάμπιερ στο Τομ Πράις με ένα αυτοκίνητο, καφέ, μάρκας HR Holden (utility) για να αναζητήσουν εργασία. Το όχημα αυτό εθεάθη να κατευθύνεται κατά μήκος του δρόμου Ντάμπιερ/Τομ Πράις.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι ο Τζον Τζελλαΐδης και ο άγνωστος άνδρας ταξίδεψαν από το Ντάμπιερ στο Τομ Πράις με ένα αυτοκίνητο, καφέ, μάρκας HR Holden (utility) για να αναζητήσουν εργασία (φωτ.: WA Police)

Έκτοτε δεν τον ξαναείδαν ζωντανό. Όμως από τον τραπεζικό λογαριασμό του και το Πορτ Χέντλαντ αποσύρθηκαν χρήματα, την Τετάρτη 5 Ιουλίου 1978, το Ντάργουϊν την Πέμπτη 13 Ιουλίου 1978 και το Χάγκεντεν στην επαρχία Κουίνσλαντ την Τρίτη 18 Ιουλίου 1978. Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 1978, το πτώμα του εντοπίστηκε σε θαμνώδη περιοχή στο Σέβαν Μάιλ Κρικ, περίπου έξι χιλιόμετρα από την πόλη Κάραθα.

Η εξέταση έδειξε ότι πέθανε από τραύμα που προκλήθηκε από πυροβολισμό στο κεφάλι και ήταν νεκρός για περίπου ένα μήνα.

Όταν εντοπίστηκε, φορούσε σκούρο μπλε παντελόνι, μπλουζάκι με ανοιχτό λαιμό (open neck) και γαλάζια ζακέτα με φερμουάρ. Ένα ζευγάρι μπότες (desert boots) εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση. Δεν είχε επάνω του καμία ταυτότητα ή οτιδήποτε αξίας, εκτός από ένα φθαρμένο λευκό μεταλλικό δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού.

⇒ Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το φόνο ή τις κινήσεις του, περί τις 4 Ιουλίου 1978, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το Crime Stoppers στο 1800 333 000 ή να κάνετε μια ηλεκτρονική αναφορά στην ιστοσελίδα www.crimestopperswa.com.au. Να θυμάστε ότι μπορείτε να παραμείνετε ανώνυμοι αν το επιθυμείτε και ότι προσφέρονται αμοιβές.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το κόψιμο της τούρτας για τα 45 χρόνια του Ποντιακού Σπιτιού (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Νέα Νότια Ουαλία: 45 χρόνια παρουσίας γιόρτασε το «Ποντιακό Σπίτι» – «Είναι το δεύτερο σπίτι μας, εδώ συνεχίζουμε την ποντιακή παράδοση»

9/12/2025 - 9:39μμ
Ο Κρις Καλιφατίδης με τα παιδιά του (φωτ.: NeosKosmos.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: «Έφυγε» ο Κρις Καλιφατίδης, ένας από τους «κυανόλευκους» της Μελβούρνης

9/12/2025 - 8:29μμ
Οι τρόφιμοι του «Fronditha Care» μαζί με τα παιδιά του προγράμματος «Ε.L.A.» (φωτ.: Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μελβούρνη: Ηλικιωμένοι ομογενείς ήρθαν κοντά με τα παιδιά της παροικίας ενόψει των Χριστουγέννων

8/12/2025 - 3:12μμ
Η Michaela Loukas με το βραβείο της ανά χείρας (φωτ.: LinkedIn)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Αυστραλία: Νέα Επιστήμονας της Χρονιάς η ομογενής Michaela Loukas

8/12/2025 - 8:33πμ
Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος με τον πρέσβη της Ελλάδας Σταύρο Βενιζέλο (φωτ.: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Προσλήψεις προσωπικού στα προξενεία Μελβούρνης και Σίδνεϊ

8/12/2025 - 12:01πμ
Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων κρατούν την εικόνα του Αγίου Νικολάου (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας/Μάρκελλος Πετρόπουλος)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Παρών ο Πόντος στη λιτανεία του Αγίου Νικολάου στο Σίδνεϊ

7/12/2025 - 6:26μμ
(Φωτ.: greeknewsusa.com)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Αχ, η Ξενιτιά»: Η Κρήτη ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη με μια παράσταση για τον πόνο και τη δύναμη της μετανάστευσης

7/12/2025 - 4:32μμ
Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Υπαπαντής στο Κόμπουργκ (φωτ.: greekherald.com.au)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Μαζική κινητοποίηση για τη διάσωση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στο Κόμπουργκ της Μελβούρνης

7/12/2025 - 9:00πμ
Διάλειμμα για τα κάλαντα από τους μικρούς ομογενείς (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογένεια: Το Σίδνεϊ μοσχοβόλησε μελομακάρονα και κουραμπιέδες

5/12/2025 - 10:18μμ
(Φωτ.: Facebook Eλληνική ορθόδοξη ενορία στο Kongarah)
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Μύρισε» Χριστούγεννα στην ελληνορθόδοξη ενορία και κοινότητα του Kongarah στη Νέα Νότια Ουαλία

3/12/2025 - 11:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Άλωσε τη Σαραγόσα το Περιστέρι!

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

FIBA Europe Cup: Εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ, σκόρπισε την Πριεβίζντα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Βασίλης Τσενκελίδης)

Η Παναγία Σουμελά κατέφθασε στην Αθήνα – Μια ιστορική στιγμή πίστης και μνήμης για τον ποντιακό ελληνισμό

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Σπουδαία νίκη του Άρη επί της Βενέτσια

8 ώρες πριν
(Φωτ.: ebu.ch)

Κλυδωνίζεται η Eurovision: Μετά τις μαζικές αποχωρήσεις, εκτός και η Ισλανδία λόγω Ισραήλ

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Basketball Champions League: Στους «16» η ΑΕΚ – Νίκησε στην παράταση τη Λέβιτσε

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign