pontosnews.gr
Σάββατο, 22/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών κρίνεται στη σημερινή διαδικασία – Θα ακολουθήσουν οι ποινές

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκαν ήδη ομόφωνα ένοχοι, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο)

12/07/2023 - 9:59πμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /Βασίλης Βερβερίδης)

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με την πρόταση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η διαδικασία απαγγελίας της απόφασης στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη Καμπανό και επέφερε τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι 12 νεαροί που κάθονται στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκαν ήδη ομόφωνα ένοχοι, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (από άμεσο ανθρωποκτόνο δόλο) σε βάρος του Άλκη- οι επτά ως αυτουργοί και οι 5 ως συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Αντίστοιχη ήταν η απόφαση –με ανάλογη μετατροπή της κατηγορίας, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πρώτου τραυματία νεαρού, ενώ για την περίπτωση του δεύτερου τραυματία, οι δικαστές έκριναν ένοχους, κατά πλειοψηφία, τους 11 για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και τον τελευταίο ως αυτουργό στην πράξη αυτή (οι μειοψηφήσαντες δικαστές είχαν την άποψη ότι θα έπρεπε να καταδικαστούν για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη).

Η σημερινή 49η συνεδρίαση του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης αναμένεται να είναι μαραθώνια και θα ξεκινήσει με την εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας ως προς την απόρριψη ή μη των ελαφρυντικών περιστάσεων. Τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για λογαριασμό των εντολέων τους αφορούν την μετεφηβική ηλικία (για όλους), τον σύννομο βίο (ζητήθηκε για τους 11 από τους 12), την ειλικρινή μεταμέλεια και τη μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά (κατά περίπτωση αυτά τα δύο).

Κατόπιν διάσκεψης το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση επί των ελαφρυντικών, τυχόν αναγνώριση των οποίων οδηγεί σε μειωμένες ποινές. Ακολούθως τον λόγο θα λάβει εκ νέου η εισαγγελέας, που θα προτείνει επί των ποινών, και αφού τοποθετηθούν οι συνήγοροι υπεράσπισης, το δικαστήριο θα αποσυρθεί πάλι ενόψει νέας διάσκεψης, η οποία θα αφορά τις ποινές.

Υπενθυμίζεται ότι οι 12 καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για τις εξής πράξεις:

– Οι 2ος, 3ος, 4ος, 7ος, 9ος και 11ος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

– Ο 10ος ομόφωνα για ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά πλειοψηφία (5-2) για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

– Οι 1ος, 5ος, 6ος, 8ος και 12ος ομόφωνα για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (Άλκη), συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (πρώτο τραυματία φίλο) και κατά πλειοψηφία (5-2) για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού με ενδεχόμενο δόλο (δεύτερο τραυματία φίλο). Ομόφωνα για συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης, εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου (με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Αθλητικού Νόμου), όπως επίσης, κατά περίπτωση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η φυλακή της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μάντζιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Προσπάθησαν να περάσουν κινητά και κάρτες SIM στις φυλακές – Τους σταμάτησε ο «Τεύκρος»

21/08/2026 - 11:53μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Σίφνος: Στο μικροσκόπιο των ερευνητών μηχανικό πρόβλημα που ενδέχεται να οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου, με τρεις νεκρούς

21/08/2026 - 10:20μμ
Μέρος των κλοπιμαίων (φωτ.: ΕΛΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Εντοπίστηκε αποθήκη κλοπιμαίων με χρυσαφικά μεγάλης αξίας και πίνακες ζωγραφικής – Δύο συλλήψεις

21/08/2026 - 7:14μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός για Όλους: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να λάβουν την ενίσχυση

21/08/2026 - 4:44μμ
(Φωτ.: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιός του Δυτικού Νείλου: 157 κρούσματα και 13 θάνατοι – Συναγερμός σε Αττική και Θεσσαλία

21/08/2026 - 2:53μμ
(Φωτ.: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας διαρκείας: Στους 41°C ο υδράργυρος – Πότε κορυφώνεται η ζέστη και ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

21/08/2026 - 2:26μμ
(Φωτ.: glomex/ertnews)
ΕΛΛΑΔΑ

Άνω Γλυφάδα: Καρέ-καρέ η δράση διαρρήκτη – Με κατσαβίδι προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα πολυκατοικίας

21/08/2026 - 12:10μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη 300.000 ευρώ στη Θεσπρωτία – 78χρονος πίστεψε ότι επένδυε σε κρυπτονομίσματα

21/08/2026 - 9:29πμ
(Φωτ.: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σκαρφαλώνει στους 38°C ο υδράργυρος – Έως 6 μποφόρ οι βοριάδες

21/08/2026 - 8:07πμ
Από αριστερά: ο καθηγητής Αναστάσιος Τάμης, η Μαρία Μπακαλίδου, ο Μιλτιάδης Παικόπουλος και ο δρ Νικ Ντάλας, με κοινό στόχο τη συνέχιση και ενίσχυση της διδασκαλίας των Κλασικών Ελληνικών στη Βικτώρια (φωτ.: The Greek Herald)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Μελβούρνη κρατά ζωντανά τα Αρχαία Ελληνικά – Νέα πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας για τους μαθητές

20/08/2026 - 7:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η φυλακή της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Μάντζιαρης)

Λάρισα: Προσπάθησαν να περάσουν κινητά και κάρτες SIM στις φυλακές – Τους σταμάτησε ο «Τεύκρος»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Diamond League: Χαλαρά… πρώτος ο Τεντόγλου στη Λοζάνη

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Καύσωνας ενόψει: Γιατί η υπερβολική ζέστη είναι πιο επικίνδυνη από ό,τι πιστεύαμε για τους 60+

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από βίντεο (πηγή: x.com)

Σίφνος: Στο μικροσκόπιο των ερευνητών μηχανικό πρόβλημα που ενδέχεται να οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου, με τρεις νεκρούς

3 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Χάλκινος ο Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – Έφτασε τα 11 μετάλλια

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Φανή Τρυψάνη)

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών για την περίοδο 24 έως 28 Αυγούστου

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV