Ο τουρίστας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα χάραξε τα αρχικά του ονόματός του και της κοπέλας του σε τοίχο του Κολοσσαίου, ζήτησε συγνώμη για την πράξη που, όπως υποστηρίζει, οφείλεται σε άγνοια της ιστορικής πραγματικότητας!
Ο 27χρονος Ιβάν Ντιμιτρόφ, γυμναστής από τη Βουλγαρία ο οποίος ζει μόνιμα στο Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας, μπόρεσε να ταυτοποιηθεί μετά από μεγάλη προσπάθεια της ιταλικής αστυνομίας, της Ιταλικής Ένωσης Ξενοδόχων και των εργαζομένων στο Κολοσσαίο. Πρόκειται να του αποσταλεί πρόστιμο ύψους 18.000 ευρώ.
Σε επιστολή του προς τον δήμαρχο της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και τους κατοίκους της Αιώνιας Πόλης, ζητά συγγνώμη από όλους όσοι «με προσήλωση και θυσίες προστατεύουν την ανεκτίμητη ιστορική και πολιτιστική αξία του Κολοσσαίου», ενώ παράλληλα προσθέτει ότι «δεν είχε καταλάβει ότι βρισκόταν στον πασίγνωστο αυτόν χώρο και μόνο στη συνέχεια πληροφορήθηκε ότι πρόκειται για αρχαίο μνημείο».













![Εικόνα από την Κωνσταντινούπολη επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (πηγή: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη/ Travelogues/ WALSH, Robert/ALLOM, Thomas. Constantinople and the Scenery of the Seven Churches of Asia Minor illustrated. In a Series of Drawings from Nature by Thomas Allom. With an historical account of Constantinople, and descriptions of the plates, by the Rev. Robert Walsh..., Λονδίνο/Παρίσι, Fisher, Son & Co. [1836-38])](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/01/Constantinople-Seven-Churches-Mikra-Asia-120x86.jpg)


