pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στην ευρεία νίκη της ΝΔ εστιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Μιλούν για «συντριπτική νίκη» και προσωπικό επίτευγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

26/06/2023 - 11:51πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους οπαδούς της ΝΔ, στα γραφεία του κόμματος (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους οπαδούς της ΝΔ, στα γραφεία του κόμματος (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κεντρικό θέμα σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να επισημαίνουν τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη διαφορά.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) σε τηλεγράφημά του με τίτλο «Οι Έλληνες συντηρητικοί κερδίζουν συντριπτική νίκη στις εκλογές» γράφει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι έδωσαν συντριπτική νίκη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της οποίας ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Οι Έλληνες ψήφισαν για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε εβδομάδες, με τον Μητσοτάκη να καταγράφει ήδη σαφή νίκη που του χαρίζει άλλη μια θητεία», προσθέτει το dpa.

Το Bloomberg στο άρθρο του με τίτλο «Ο Μητσοτάκης της Ελλάδας κερδίζει την πλειοψηφία με συντριπτική εκλογική νίκη», γράφει ότι ο Μητσοτάκης κερδίζει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, έχοντας προτάξει στο πρόγραμμά του την ανάκαμψη της οικονομίας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) στο τηλεγράφημά του με τίτλο «Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας συντηρητικός που πόνταρε τα πάντα στην οικονομική ανάκαμψη», γράφει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κέρδισε με μεγάλο προβάδισμα τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, δηλώνει ότι η νίκη αυτή του δίνει «ισχυρή εντολή».

Η γαλλική εφημερίδα Libération στο άρθρο της αναφέρεται στο σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Η εφημερίδα εστιάζει στην ελληνική Αριστερά που βουλιάζει, όπως γράφει χαρακτηριστικά

Το πρακτορείο Reuters στο τηλεγράφημά του με τίτλο «Ο Έλληνας συντηρητικός ηγέτης δηλώνει ότι η εκλογική του νίκη είναι εντολή για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων», γράφει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μετά τη νίκη του στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές ότι ο ελληνικός λαός τού έδωσε εντολή να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που τόσο πολύ χρειάζεται η χώρα. Μιλώντας στo πλήθος κόσμου που ζητωκραύγαζαν, ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε ισχυρή ανάπτυξη, που θα επιτρέψει αυξήσεις μισθών και τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, αναφέρει το Reuters.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Ajansı γράφει στο τηλεγράφημά του ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε συντριπτική νίκη στις βουλευτές εκλογές.

Γερμανικά ΜΜΕ

Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας και η αυτοδυναμία της στην επόμενη κυβέρνηση καταγράφεται από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ.

«Στην προεκλογική εκστρατεία ο Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας, της οικονομικής ανάπτυξης, των φοροαπαλλαγών, των επενδύσεων και των νέων θέσεων εργασίας», γράφει η εφημερίδα Handelsblatt και επισημαίνει ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών «μπορεί να συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική του πορεία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει λοιπόν σαφή εντολή για τη συνέχιση της μονοκομματικής κυβέρνησής του», συνεχίζει ο συντάκτης, και επισημαίνει ότι «έκπληξη αποτέλεσαν οι υψηλές επιδόσεις του νεοσύστατου ακροδεξιού κόμματος Σπαρτιάτες, το οποίο […] θεωρείται παρακλάδι του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή, που απαγορεύτηκε ως τρομοκρατική οργάνωση με δικαστική απόφαση το 2020».

«Το κυβερνών κόμμα προηγείται στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Zeit, η οποία επισημαίνει ότι «επί Κυριάκου Μητσοτάκη η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί έπειτα από χρόνια λιτότητας, η ανεργία μειώθηκε, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6% το 2022 και αυξήθηκε το ποσοστό επενδύσεων, ενώ μειώθηκαν αρκετοί φόροι». Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ «δυσκολεύθηκε να αντιταχθεί στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας. Μετά από ένα εκλογικό αποτέλεσμα μόλις 20% τον Μάιο, ανέδειξε ως σημαντικότερο θέμα του τις κοινωνικές συνέπειες του πληθωρισμού», προσθέτει ο συντάκτης.

Το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα αναφέρεται σε «άνετη πλειοψηφία» του Κυριάκου Μητσοτάκη και σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ τιμωρήθηκε από τους ψηφοφόρους, οι οποίοι προφανώς δεν εμπιστεύονταν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην πρωθυπουργός, μπορεί να συνεχίσει αυτή την επιτυχή οικονομική πορεία στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα τώρα. Ο κόσμος προφανώς εμπιστεύθηκε σταθερότητα και Μητσοτάκη. Έτσι κατά κάποιον τρόπο [ο ΣΥΡΙΖΑ] έφαγε χαστούκι από τους ψηφοφόρους».

Η ανταποκρίτρια του ARD σημείωσε και την είσοδο στη βουλή των Σπαρτιατών, οι οποίοι, εξήγησε, είναι διάδοχοι της Χρυσής Αυγής.

H Tagesspiegel κάνει λόγο για «καθαρή και αναμενόμενη νίκη» του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπογραμμίζει ότι «υπό τον απόφοιτο του Harvard Μητσοτάκη, η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί έπειτα από χρόνια λιτότητας, η ανεργία μειώθηκε, η ανάπτυξη ήταν 6% το 2022, το ποσοστό των επενδύσεων αυξήθηκε και ο τουρισμός επιταχύνει φέτος και πάλι».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας καθώς συνεχίζονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα: Η Χαμάς το σκέφτεται και ζητά χρόνο – «Επιλογή ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο»

3/10/2025 - 11:19πμ
Η φωτιά στο διυλιστήριο της Chevron στο Ελ Σεγκούντο στην Καλιφόρνια (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόλαση φωτιάς σε διυλιστήριο της Chevron στην Καλιφόρνια

3/10/2025 - 10:31πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Anna Szilagyi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Κλειστό για ώρες το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω drone – Ακυρώθηκαν 17 πτήσεις

3/10/2025 - 8:56πμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay/Hans)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε δύσκολη θέση η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της επέλασης των κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων

2/10/2025 - 9:27μμ
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ (φωτ.: EPA / Yuri kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Προειδοποιεί το Κρεμλίνο: Αν οι ΗΠΑ στείλουν Τόμαχοκ στην Ουκρανία θα έχουμε νέο γύρο επικίνδυνης κλιμάκωσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης

2/10/2025 - 6:10μμ
(Πηγή: x.com/LastQuake)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 5 Ρίχτερ αναστάτωσε την Κωνσταντινούπολη

2/10/2025 - 4:38μμ
Το κτήριο διοίκησης του πυρηνικού σταθμού στη Ζαπορίζια (φωτ.: EPA / Sergei Ilnitsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια

2/10/2025 - 4:08μμ
Αστυνομικοί του Μάντσεστερ έχουν αποκλείσει το σημείο όπου βρίσκεται η συναγωγή (φωτ.: EPA / Adam Vaughan)
ΚΟΣΜΟΣ

Μάντσεστερ: Τρομοκρατική επίθεση μπροστά από συναγωγή – 2 οι νεκροί, σοβαρά οι τραυματίες

2/10/2025 - 3:20μμ
Αστυνομικοί του Μάντσεστερ έχουν αποκλείσει το σημείο όπου βρίσκεται η συναγωγή στο προάστιο Κράμπσολ (φωτ.: Χ / Basil the Great)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση κοντά σε συναγωγή στο Μάντσεστερ – Τραυματίες, νεκρός ο δράστης

2/10/2025 - 1:13μμ
Αποκλεισμένο για το κοινό είναι το Κρίστιανμποργκ στην Κοπεγχάγη, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (φωτ.: Γιώργος Κουρκουρίκης)
ΚΟΣΜΟΣ

Κοπεγχάγη: Με σχεδόν 50 ηγέτες η σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας για την Ουκρανία

2/10/2025 - 9:44πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: opap.gr)

Τι Τζέι Σορτς στο ΟΠΑΠ Game Time: «Θα κάνουμε αχτύπητο δίδυμο με τον Κέντρικ Ναν»

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία)

Shanghai Sprints: Ασημένιο μετάλλιο ο Ντούσκος στο σπριντ 500μ.

39 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Έβρος: Πιάστηκαν 13 Τούρκοι με 147 πιστόλια και 190 γεμιστήρες

1 ώρα πριν
Κόσμος διασχίζει διαβάσεις πεζών στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Το 2024 «χάθηκε» μια ολόκληρη πόλη – Μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας, αλλά και οι γάμοι

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Κακοκαιρία: Σε ανατολική και κεντρική Μακεδονία η περισσότερη βροχή

2 ώρες πριν
Εγκαταστάσεις εμπλουτισμού μεταλλευμάτων της CFML στον Κυπριανό (φωτ.: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου)

Αρχιτεκτονική μνήμη και μεταλλωρύχοι: Η ποντιακή διαδρομή στο Λαύριο

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign