pontosnews.gr
Πέμπτη, 22/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση των exit polls – Τι συμβαίνει με τους «Σπαρτιάτες»

Αναστοχασμός στο ΣΥΡΙΖΑ – Δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πολίτες βλέπει το ΠΑΣΟΚ στα ποσοστά του – Πιθανή είσοδος στη Βουλή για το κόμμα των δύο εβδομάδων

25/06/2023 - 7:56μμ
Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Στιγμιότυπο από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Εντός Βουλής φαίνεται πως είναι το κόμμα «Σπαρτιάτες»  καθώς τα πρώτα exit polls για τις εκλογές 2023 στο 80% της ενσωμάτωσης δείχνουν πως παίρνουν από 4% ως 6%.

Το κόμμα «Σπαρτιάτες» δεν είχε λάβει συμμετοχή στις πρώτες εκλογές του 2023, ωστόσο «κατέβηκε» σε αυτές με την υποστήριξη του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.

Δημοσιογραφικές πηγές κάνουν λόγο για συγκεχυμένες πληροφορίες κατά την προεκλογική περίοδο και πέρα από τη «γραμμή» Κασιδιάρη, εκτιμάται ότι η συσπείρωση πραγματοποιήθηκε μέσω των social media.

Πανηγυρισμοί στα γραφεία της ΝΔ

Ήδη έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται κόσμος στα γραφεία της ΝΔ, προκειμένου να πανηγυρίσει για τη νίκη του κόμματος στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

«Πολύ μεγάλη ήττα»

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι σημασία έχει ότι στάθηκαν όρθιοι κι ότι θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση για να παλέψουν για την κοινωνία. Επίσης, θεωρούν ανησυχητική την ενίσχυση της ακροδεξιάς, κατηγορώντας τη ΝΔ για τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα της Θράκης.

«Ο τρόπος που η ΝΔ διαχειρίστηκε διάφορα ζητήματα έφτιαξε μία ατζέντα», τόνισε ο Ευ. Τσακαλώτος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτό οδήγησε στην άνοδο των κομμάτων της άκρας δεξιάς. Ο ίδιος χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ» και υπογράμμισε την ανάγκη του αναστοχασμού. «Έχουμε χρέος και ευθύνη να αντιπροσωπεύσουμε τους ανθρώπους που μας ψήφισαν».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Είμαι σίγουρος ότι ο Αλέξης θέλει να αναστοχαστεί, δεν είναι η ώρα, είμαστε δημοκρατικό κόμμα».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν συγκυριακή επιλογή»

«Αν το αποτέλεσμα του exit poll αποτυπωθεί και στο επίσημο αποτέλεσμα της κάλπης, επιβεβαιώνει ότι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τόσο στις εκλογές του Μαΐου όσο και σήμερα δεν ήταν καθόλου συγκυριακή επιλογή», σχολίασαν ηγετικά στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη όταν ανακοινώθηκε το exit poll.

«Η ψήφος αυτή δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει κι επανακτά δεσμούς εμπιστοσύνης με τους προοδευτικούς πολίτες», προσέθεσαν τα ίδια στελέχη. Τόνισαν ότι «επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι να καταστεί το ΠΑΣΟΚ η αξιόπιστη προοδευτική αντιπολίτευση».

Επιπλέον σημείωσαν το γεγονός πως «με τη αυξημένη παρουσία τόσων ακροδεξιών σχημάτων ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, ως δημοκρατικού αναχώματος, είναι ακόμη μεγαλύτερος». Υπενθύμισαν ακόμη πώς ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία και δεν έκανε μικροπολιτική «όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές» με την αναφορά-πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για «παραστρατημένους» της Χ.Α . «Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει ότι αυτές τις ψήφους εμείς δεν τις θέλουμε», υπογράμμισαν.

Ελληνική Λύση: Δεν αντλούμε ψήφους από εκεί που έλεγαν οι δημοσκοπήσεις

Επιβεβαιωνόμαστε στο γεγονός ότι δεν αντλούμε ψήφους από εκεί που θεωρούν οι δημοσκόποι ότι αντλούμε ψήφους, δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Γιάννης Σκάλκος, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα του Exit Poll.

Ερωτηθείς για τα διαφαινόμενα ποσοστά των Σπαρτιατών, που κυμαίνονται πάνω από αυτά της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Σκάλκος απάντησε: «οι νεοναζί δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν στη συζήτησή μας. Δυστυχώς επανεμφανίζονται». Επέρριψε δε την ευθύνη στους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης, αναφερόμενος σε τροπολογίες, ενώ σημείωσε ότι αν και φυλακισμένος, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατάφερνε να περνά τα μηνύματά του στο διαδίκτυο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι σημαίες της ΕΕ και του ΟΗΕ, και στο φόντο των κρατών-μελών (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο» για την ΕΕ – Ελληνική παρέμβαση στον ΟΗΕ

22/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Νομικά αβάσιμη η κοινοβουλευτική απόφαση

20/10/2026 - 7:04μμ
Γενική άποψη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς συμφωνία για προϋπολογισμό και ενέργεια η Σύνοδος Κορυφής – Στην αντεπίθεση η Αθήνα για ΚΑΠ και Συνοχή

17/10/2026 - 12:59πμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: «Όχι» σε εκπτώσεις για ΚΑΠ και Πολιτική Συνοχής

16/10/2026 - 9:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνίες για την εκλογή αρχηγού – «Δεν πάμε καλά», λέει ο Πολάκης

16/10/2026 - 7:57μμ
Άποψη του Καστελόριζου (δεξιά) και των τουρκικών ακτών (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καστελόριζο: Τουρκική NAVTEX ενόψει των ερευνών για το καλώδιο Κρήτης-Κύπρου

16/10/2026 - 3:22μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Συμβιβασμός για την ενέργεια, ανοιχτή η μάχη για νέα μέτρα

16/10/2026 - 2:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες αποκαλύψεις για την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αγωγή και ηχογράφηση που «καίει» αξιωματούχους των ΗΠΑ

16/10/2026 - 8:59πμ
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.:  EPA/OLIVIER HOSLET)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ: Στα «μαχαίρια» για τον προϋπολογισμό και την ενέργεια

16/10/2026 - 12:49πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αίγυπτος: Κοινή γραμμή για τη Λιβύη και προσήλωση στο Δίκαιο της Θάλασσας

15/10/2026 - 10:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Ecumenical Patriarchate/Facebook)

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Συγκινητική εκδήλωση στο Φανάρι για τα 35 χρόνια του Βαρθολομαίου στον Θρόνο

20 λεπτά πριν
Πολεμαρχάκης, Σταυριδάκης και ο Καζαντζάκης λίγο πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τον Καύκασο. Δεξιά απόσπασμα του υπομνήματος που υπέγραψε ο Βασίλειος Ιωαννίδης (πηγές: Φωτογραφικό Αρχείο ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ·Πολιτικό Αρχείο του Πόντου – Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης)

Πόντιοι στη Ρωσία: Η έκκληση 100.000 εγκλωβισμένων που ζητούσαν μόνο άδεια εξόδου

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ποντιακός και Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου «Ο πρόσφυγας»/Facebook)

Ποντιακός και Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου: Στήνει γλέντι για την έναρξη της νέας χορευτικής χρονιάς

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Pizza Fan: Εννέα συλλήψεις για υπόθεση φοροδιαφυγής με ΦΠΑ 25 εκατ. ευρώ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι έξι κατηγορούμενοι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Η Γενική Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Μάιρα Μυρογιάννη)

Σικάγο: Από τα ελληνικά σχολεία έως τα πανεπιστήμια: Οι δράσεις για την ομογένεια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV