pontosnews.gr
Σάββατο, 20/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υποβρύχιο Titan: Θρηνεί η οικογένεια του επιχειρηματία Σαχζάντα Ντάγουντ που χάθηκε μαζί με τον γιο του Σουλεϊμάν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού

Ένας στοργικός πατέρας, λάτρης της τεχνολογίας και της εξερεύνησης μ' έναν γιο που αγαπούσε τη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας

23/06/2023 - 1:08μμ
(Φωτ: Dawood family)

(Φωτ: Dawood family)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο του 48χρονου επιχειρηματία Σαχζάντα Ντάγουντ και του 19χρονου γιου του Σουλεϊμαν, πακιστανοβρετανικής καταγωγής, δύο από τους επιβαίνοντες του μοιραίου υποβρυχίου Titan που διαλύθηκε κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, στον Ατλαντικό.

«Με μεγάλο πόνο ανακοινώνουμε τον θάνατο του Σαχζάντα και του Σουλεϊμάν Ντάγουντ. Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες σε όλους όσοι μετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Οι αδιάκοπες προσπάθειές τους μας έδωσαν δύναμη στη διάρκεια αυτής της περιόδου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ίδρυμα Ντάγουντ, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις φιλανθρωπικές δράσεις της οικογένειας, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους γονείς του 48χρονου, Χουσέιν και Κούλσουμ Ντάγουντ.

Ο Χουσέιν Ντάγουντ είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του Πακιστάν, επικεφαλής ομίλου που περιλαμβάνει κυρίως την εταιρεία Engro. Η επιχείρηση αυτή, που ειδικεύεται στα λιπάσματα, έχει επίσης επενδύσει στην ενέργεια, την γεωργία, τα πετροχημικά και τις τηλεπικοινωνίες. Το 2022 ο κύκλος εργασιών της ήταν 350 δισεκατομμύρια ρουπίες (περίπου 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια).

Η Engro σημείωσε επίσης σε ανακοίνωσή της ότι ενημερώθηκε με «βαριά καρδιά και μεγάλη θλίψη» για το θάνατο του Σαχζάντα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρός της, και του «αγαπημένου γιου του».

Ο Σαχζάντα Ντάγουντ «θα λείψει πολύ σε όλους όσοι τον γνώριζαν», αναφέρει παράλληλα σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Έρευνας για την Εξωγήινη Νοημοσύνη (Seti) στην Καλιφόρνια, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου ήταν μέλος. «Ο Σαχζάντα ήταν παθιασμένα περίεργος και ενθουσιώδης υποστηρικτής του Seti και της αποστολής μας, και εμπλεκόταν άμεσα σε φιλανθρωπικά προγράμματα εκπαίδευσης, έρευνας και ευαισθητοποίησης του κοινού», σύμφωνα με ανακοίνωση του Seti.

Ο Σαχζάντα Ντάγουντ, ο οποίος σπούδασε στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με την σύζυγό του Κριστίν, τον γιο του Σουλεμάν και την κόρη του Αλίνα. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η οικογένειά του τον περιέγραφε ως έναν «στοργικό πατέρα» που ενδιαφερόταν πολύ για τη «φωτογραφία, ιδιαίτερα ζώων, και για την εξερεύνηση διαφορετικών φυσικών οικοτόπων». Ο γιος του Σουλεϊμάν περιγραφόταν ως «λάτρης της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας», στον οποίο άρεσε «να μαθαίνει καινούργια πράγματα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Τρεις κουκουλοφόροι απήγαγαν ένα ζευγάρι και το ανάγκασαν να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα

20/12/2025 - 12:00πμ
πρωθυπουργός των Σκοπίων, Χρίστιαν Μίτσκοσκι (φωτ.: facebook/Влада на Република Северна Македонија)
ΚΟΣΜΟΣ

Χρ.Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό»

19/12/2025 - 10:28μμ
(Φωτ.: EPA / Fabio Frustaci)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Εισιτήριο 2€ ευρώ θα πληρώνουν οι τουρίστες για τη Φοντάνα ντι Τρέβι από την 1η Φεβρουαρίου

19/12/2025 - 8:05μμ
(Πηγή: x.com / nexta_tv)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ρωσικό drone συνετρίβη στη Νικομήδεια

19/12/2025 - 7:09μμ
(Φωτ.: EPA/FRANCIS CHUNG / POOL
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για Βενεζουέλα: Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο σύγκρουσης – Σήμα ανησυχίας

19/12/2025 - 5:46μμ
Ένα από τα πλήγματα στο τάνκερ QENDIL που βρισκόταν σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κρήτης (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεσόγειος: Ουκρανικό πλήγμα σε τάνκερ του ρωσικού «σκιώδους στόλου», ανοιχτά της Κρήτης

19/12/2025 - 2:52μμ
Παιδιά στη Χάμα κρατούν τη νέα σημαία της Συρίας, κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τον έναν χρόνο από την απελευθέρωση της πόλης, 5 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Bilal al-Hammoud)
ΚΟΣΜΟΣ

«Χώρα της χρονιάς» η Συρία; Οι σφαγές ως υποσημείωση – Τι ξέχασε ο Economist στο αφήγημα της «προόδου»

19/12/2025 - 1:46μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λίγο προτού καθίσει στη θέση του για να ξεκινήσει η ετήσια μαραθώνια συνέντευξη Τύπου, 19 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Sputnik / Alexander Kazakov / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Πούτιν για Ουκρανία: «Δεν είναι έτοιμοι για ειρήνη» – Στήριξη 90 δισ. από την ΕΕ στον Ζελένσκι

19/12/2025 - 12:57μμ
(Φωτ.: EPA / Haitham Imad)
ΚΟΣΜΟΣ

Μεσανατολικό: Συνάντηση στη Φλόριντα για τη Γάζα, με τη συμμετοχή Κατάρ, Αιγύπτου και Τουρκίας

19/12/2025 - 9:47πμ
Αντόνιο Κόστα και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: European Union)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωομόλογα 90 δισ. για την Ουκρανία: Ήττα για τη Γερμανία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

19/12/2025 - 8:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγρότες της Αργολίδας στην παλαιά εθνική οδό Άργους-Κορίνθου στα Δερβενάκια (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Χριστούγεννα στα μπλόκα: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες σε όλη τη χώρα

21 λεπτά πριν
Στην Ερμού, οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, τον Δεκέμβριο του 2024 (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών φέρνουν την ποντιακή παράδοση στην καρδιά της Αθήνας

42 λεπτά πριν
Η Δανή πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/ OLIVIER HOSLET)

Διχασμένη η Ευρώπη στο Ουκρανικό

46 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την αφήγηση των παραμυθιών (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί»)

Χαλκίδα: Ιστορίες από τον Πόντο και τη Μικρασία στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των «Κομνηνών» και του «Άγιου Ιωάννη του Ρώσσου»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αραιές νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στο σημερινό σκηνικό του καιρού

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: freepik)

Γαλλία: Τρεις κουκουλοφόροι απήγαγαν ένα ζευγάρι και το ανάγκασαν να τους μεταφέρει 8 εκατ. ευρώ σε κρυπτονομίσματα

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign