pontosnews.gr
Τετάρτη, 5/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση Qatargate: Δεν συνδέεται με την προσφυγή της Καϊλή η παραίτηση του ανακριτή – Τι έχει συμβεί

Η καταγγελία του συνηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα οδήγησε στην «έξοδο» τον Μισέλ Κλεζ

20/06/2023 - 9:15πμ
Όχημα της βελγικής αστυνομίας έξω από το Ευρωκοινοβούλιο (φωτ.: EPA/Stephanie Lecocq)

Όχημα της βελγικής αστυνομίας έξω από το Ευρωκοινοβούλιο (φωτ.: EPA/Stephanie Lecocq)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μπορεί η παραίτηση του ανακριτή της υπόθεσης Qatargate Μισέλ Κλεζ να ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την προσφυγή της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο ωστόσο οι δύο εξελίξεις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir, ο γιος του ανακριτή και ο γιος της ευρωβουλευτή Μαρί Αρένα, το όνομα της οποίας αναφέρεται στον φάκελο της υπόθεσης Qatargate, προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας το 2018.

Όπως αναφέρει η Le Soir, σχετική καταγγελία έκανε χθες το απόγευμα ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα. «Ήταν μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων που ανέτρεψε τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ στην υπόθεση Qatargate. Ο μεγαλύτερος γιος του, ο Νικολά, εργάζεται από το 2018 με τον γιο της Μαρί Αρένα, τον Ουγκό. Ίδρυσαν μαζί, σε ίσα μερίδια με άλλους πέντε επενδυτές, την εταιρεία BRC & Co, που ειδικεύεται στην πώληση της CBD, της κάνναβης που πωλείται νόμιμα στη χώρα μας επειδή είναι απαλλαγμένη από την ψυχοτρόπο ουσία της. Αυτές οι πληροφορίες που υπογράμμισε ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα, ο Μαξίμ Τόλερ, ανάγκασαν τον ανακριτή να εγκαταλείψει το χειρισμό αυτής της εμβληματικής υπόθεσης διαφθοράς και φερόμενης παρέμβασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επισημαίνει η Soir.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Μισέλ Κλεζ έγινε γνωστή χθες, Δευτέρα, το βράδυ, μέσω δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. «Στοιχεία εμφανίστηκαν πρόσφατα. Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας », γράφει η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Ο εισαγγελέας διευκρινίζει στο δελτίο Τύπου ότι ο ανακριτής έλαβε την απόφαση «παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία κάθε εμπλεκόμενου και το ουσιαστικό έργο που έχουν επιτύχει οι ανακριτές και αυτός σε αυτόν τον φάκελο». H ανακρίτρια Ορελί Ντεζέφ, η οποία έχει ήδη παρέμβει αρκετές φορές στο παρελθόν σε αυτή την υπόθεση, θα αναλάβει τη διεύθυνση της έρευνας.

Επιστολή στον ανακριτή

Η αποχώρηση του Μισέλ Κλεζ έγινε αναπόφευκτη όταν στις 4:04 μ.μ. της Δευτέρας, ο συνήγορος του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, ο Μαξίμ Τόλερ, έστειλε επιστολή απευθείας στον ανακριτή. Τον ενημερώνει για τις ανακαλύψεις του και του ζητεί να απομακρυνθεί, σημειώνει η Soir, διαφορετικά ο δικηγόρος θα προσέφευγε για δεύτερη φορά σήμερα κατά του Μισέλ Κλεζ.

«Είμαστε ανακουφισμένοι», αναφέρει ο Μαξίμ Τόλερ για την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μισέλ Κλεζ. «Λυπούμαστε που ο ανακριτής δεν αποσύρθηκε άμεσα από την υπόθεση. Μπορούμε τώρα να ελπίζουμε ότι θα γίνει ανάλυση υπέρ και κατά της λεγόμενης ενημέρωσης του ‘μεταμελημένου’ Παντσέρι, με σεβασμό στον νόμο και τη δικαιοσύνη», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Belgian Monitor, ο Νικολά Κλεζ και ο Ουγκό Λεμέρ εξακολουθούν να είναι σήμερα μέτοχοι της εταιρείας BRC & Co.

• Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από το επίσημο site Sepahnews του Ιράν από τα Στενά του Ορμούζ. Το πλοίο που εικονίζεται δεν είναι το «Athe Nova» (φωτ.: EPA/ SEPAHNEWS HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Ιράν και Ομάν συμφώνησαν στον καθορισμό νέας διαδρομής διέλευσης των πλοίων

5/08/2026 - 9:12μμ
Το λάβαρο του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (φωτ. αρχείου: EPA/Riccardo Antimiani)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Νομοθετική πρωτοβουλία για ειρήνευση με το PKK, αμνηστία στους πρώην μαχητές και αναστολή ποινών

5/08/2026 - 4:30μμ
Κινητοποίηση των γερμανικών Αρχών  στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Λειψία: Το drone δίπλα σε ουκρανικό αεροσκάφος είχε εκρηκτική συσκευή – Υποψίες για Ρώσους πράκτορες

5/08/2026 - 2:53μμ
Ουκρανοί πυροσβέστες επιχειρούν μετά τις επιθέσεις με drone στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026 (πηγή: X / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν πιέζει τα αποθέματα των PAC-3 – Νέα έκκληση Ζελένσκι μετά τη νυχτερινή επίθεση με 17 νεκρούς

5/08/2026 - 12:55μμ
Φορτηγό αεροσκάφος της Antonov Airlines στο αεροδρόμιο της Λειψίας (πηγή: Χ / Visegrád 24)
ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Λειψία: Drone κοντά σε ουκρανικό αεροσκάφος – Έκτακτη προσγείωση cargo της DHL

5/08/2026 - 12:31μμ
Το νέο κτήριο της πρεσβείας της Αργεντινής στην Μπραζίλια, κατά τα εγκαίνιά του στις 29 Ιουλίου 2011, παρουσία της τότε προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες, της τότε προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ και του πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα (φωτ.: EPA/Fernando Bizerra Jr)
ΚΟΣΜΟΣ

Αργεντινή-Βραζιλία: Στα άκρα η διπλωματική κρίση – Αποχωρούν οι πρεσβευτές

5/08/2026 - 11:45πμ
Γιγαντιαία αντιαμερικανική αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη. 3 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Πού κολλάει η συμφωνία με το Ιράν – Το σχέδιο των 60 ημερών

5/08/2026 - 8:57πμ
(Φωτ.: x.com/AlArabiya_Eng)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ιράν: Εξαντλούνται τα αποθέματα πυραύλων των ΗΠΑ – Ανησυχία για την αμυντική ετοιμότητα

4/08/2026 - 7:50μμ
Το υπό σημαία Λιβερίας «Minoan Pioneer», ελληνικής διαχείρισης (πηγή: marinetraffic.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Πλήγμα σε πλοίο ελληνικής διαχείρισης – Αγνοείται ναυτικός

4/08/2026 - 2:09μμ
Ισραηλινό άρμα μάχης στη Ζαουτάρ αλ-Σαρκίγια, όπως φαίνεται από τη Ζαουτάρ αλ-Γκαρμπίγια, στην περιφέρεια Ναμπατίγια του νότιου Λιβάνου. 31 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Stringer)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος-Ισραήλ: Η ειρήνη περνά από τα όπλα της Χεζμπολάχ – Νέες συνομιλίες στη Ρώμη

4/08/2026 - 1:21μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Στη Σόφια θα κριθεί η πρόκριση του Παναθηναϊκού

1 λεπτό πριν
(Φωτ.: Δήμος Καλαμαριάς)

Θεσσαλονίκη: Στον Δήμο Καλαμαριάς μεταφέρθηκε το φωτογραφικό αρχείο του Γιάννη Κυριακίδη

30 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιάς και παραβάσεις πυροπροστασίας

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: mwlesvos.gr)

Λέσβος: Με τις καλύτερες… γεύσεις πέρασε στην ιστορία η τριήμερη 39η Γιορτή Σαρδέλας – Το σήμα κατατεθέν του κόλπου της Καλλονής

1 ώρα πριν
Η διαφημιστική αφίσα της «Οδύσσειας» του Κρ.Νόλαν

Οδύσσεια, 2026 μ.Χ.: Από τον Όμηρο στον Κρίστοφερ Νόλαν – Τα έπη που πέρασαν από τη μεγάλη οθόνη και τη σκηνή

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Anthony Anex)

Αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά στον δεύτερο γύρο του Μόντρεαλ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign