pontosnews.gr
Σάββατο, 15/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση Qatargate: Δεν συνδέεται με την προσφυγή της Καϊλή η παραίτηση του ανακριτή – Τι έχει συμβεί

Η καταγγελία του συνηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα οδήγησε στην «έξοδο» τον Μισέλ Κλεζ

20/06/2023 - 9:15πμ
Όχημα της βελγικής αστυνομίας έξω από το Ευρωκοινοβούλιο (φωτ.: EPA/Stephanie Lecocq)

Όχημα της βελγικής αστυνομίας έξω από το Ευρωκοινοβούλιο (φωτ.: EPA/Stephanie Lecocq)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μπορεί η παραίτηση του ανακριτή της υπόθεσης Qatargate Μισέλ Κλεζ να ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την προσφυγή της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο ωστόσο οι δύο εξελίξεις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir, ο γιος του ανακριτή και ο γιος της ευρωβουλευτή Μαρί Αρένα, το όνομα της οποίας αναφέρεται στον φάκελο της υπόθεσης Qatargate, προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας το 2018.

Όπως αναφέρει η Le Soir, σχετική καταγγελία έκανε χθες το απόγευμα ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα. «Ήταν μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων που ανέτρεψε τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ στην υπόθεση Qatargate. Ο μεγαλύτερος γιος του, ο Νικολά, εργάζεται από το 2018 με τον γιο της Μαρί Αρένα, τον Ουγκό. Ίδρυσαν μαζί, σε ίσα μερίδια με άλλους πέντε επενδυτές, την εταιρεία BRC & Co, που ειδικεύεται στην πώληση της CBD, της κάνναβης που πωλείται νόμιμα στη χώρα μας επειδή είναι απαλλαγμένη από την ψυχοτρόπο ουσία της. Αυτές οι πληροφορίες που υπογράμμισε ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα, ο Μαξίμ Τόλερ, ανάγκασαν τον ανακριτή να εγκαταλείψει το χειρισμό αυτής της εμβληματικής υπόθεσης διαφθοράς και φερόμενης παρέμβασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επισημαίνει η Soir.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Μισέλ Κλεζ έγινε γνωστή χθες, Δευτέρα, το βράδυ, μέσω δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. «Στοιχεία εμφανίστηκαν πρόσφατα. Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας », γράφει η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Ο εισαγγελέας διευκρινίζει στο δελτίο Τύπου ότι ο ανακριτής έλαβε την απόφαση «παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία κάθε εμπλεκόμενου και το ουσιαστικό έργο που έχουν επιτύχει οι ανακριτές και αυτός σε αυτόν τον φάκελο». H ανακρίτρια Ορελί Ντεζέφ, η οποία έχει ήδη παρέμβει αρκετές φορές στο παρελθόν σε αυτή την υπόθεση, θα αναλάβει τη διεύθυνση της έρευνας.

Επιστολή στον ανακριτή

Η αποχώρηση του Μισέλ Κλεζ έγινε αναπόφευκτη όταν στις 4:04 μ.μ. της Δευτέρας, ο συνήγορος του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, ο Μαξίμ Τόλερ, έστειλε επιστολή απευθείας στον ανακριτή. Τον ενημερώνει για τις ανακαλύψεις του και του ζητεί να απομακρυνθεί, σημειώνει η Soir, διαφορετικά ο δικηγόρος θα προσέφευγε για δεύτερη φορά σήμερα κατά του Μισέλ Κλεζ.

«Είμαστε ανακουφισμένοι», αναφέρει ο Μαξίμ Τόλερ για την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μισέλ Κλεζ. «Λυπούμαστε που ο ανακριτής δεν αποσύρθηκε άμεσα από την υπόθεση. Μπορούμε τώρα να ελπίζουμε ότι θα γίνει ανάλυση υπέρ και κατά της λεγόμενης ενημέρωσης του ‘μεταμελημένου’ Παντσέρι, με σεβασμό στον νόμο και τη δικαιοσύνη», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Belgian Monitor, ο Νικολά Κλεζ και ο Ουγκό Λεμέρ εξακολουθούν να είναι σήμερα μέτοχοι της εταιρείας BRC & Co.

• Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πολίτες διασχίζουν ένα κατάξερο πάρκο στο Λονδίνο, στις 14 Αυγούστου 2026. Σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, οι βροχές που προβλέπονται για την επόμενη εβδομάδα δεν αναμένεται να περιορίσουν σημαντικά την ξηρασία, η οποία πλήττει τα δύο τρίτα της Αγγλίας (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιματική αλλαγή: Ρεκόρ πυρκαγιών στη Βρετανία – Προς το θερμότερο καλοκαίρι στην ιστορία της

14/08/2026 - 11:57μμ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλά κατά την τελετή θεμελίωσης του Κέντρου Πολιτιστικής Κληρονομιάς Αταρότ, στον χώρο του εγκαταλελειμμένου πρώην αεροδρομίου κοντά στο τείχος διαχωρισμού μεταξύ Ιερουσαλήμ και Ραμάλας, στις 5 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Αποκάλεσε τη Βρετανία «Ισλαμική Δημοκρατία» – Αντίδραση από το Λονδίνο

14/08/2026 - 11:10μμ
Οι όχθες του Δούναβη έχουν αποκαλυφθεί λόγω της υποχώρησης της στάθμης του νερού σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Zsolt Szigetvary)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέο SOS στον Δούναβη: Η Ουγγαρία βυθίζει φορτηγίδες για να σώσει το πυρηνικό εργοστάσιο Paks

14/08/2026 - 9:10μμ
Ο νέος ισραηλινός οικισμός «Κοιλάδα Ντοτάν», όπως φαίνεται από την Αράμπα, κοντά στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης, στις 14 Αυγούστου 2026. Μία ημέρα νωρίτερα, Ισραηλινοί έποικοι επανεγκαταστάθηκαν στον Γκανίμ, 21 χρόνια μετά την εκκένωσή του το 2005 (φωτ.: EPA / Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Ακτιβιστές επιχείρησαν να σπάσουν τον αποκλεισμό εποίκων στο Κούσρα

14/08/2026 - 6:33μμ
Τα κινητά τηλέφωνα είναι πλέον... προέκταση των εφήβων (φωτ.: EPA / Made Nagi)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Μπλόκο» στην απαγόρευση των social media για τους κάτω των 15

14/08/2026 - 5:43μμ
Εικόνα από τη φωτιά που καίει στη Γερμανία κοντά στο χωριό Γκέι, στα σύνορα με το Βέλγιο (πηγή: YouTube/APT/Reuters)
ΚΟΣΜΟΣ

Φωτιές στην Ευρώπη: Εκκενώσεις και τραυματίες σε Γερμανία, Γαλλία και Κροατία

14/08/2026 - 12:35μμ
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ μιλάει κατά τη διάρκεια συνάντησης της Συμμαχίας κατά των Καρτέλ των Αμερικών (A3C), στην Πόλη του Παναμά (φωτ.: EPA/Carlos Lemos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν χερσαίες επιχειρήσεις κατά των καρτέλ στη Λατινική Αμερική

14/08/2026 - 11:15πμ
Η Ονεκοτάν, το μεγάλο, ακατοίκητο ηφαιστειογενές νησί στις Κουρίλες Νήσους. Είναι ιδιαίτερα διάσημο για το εντυπωσιακό του τοπίο, καθώς φιλοξενεί το ηφαίστειο Κρενίτσιν –ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο τύπου «ηφαίστειο μέσα σε ηφαίστειο», όπου ένας ηφαιστειακός κώνος ξεπροβάλλει μέσα από μια λίμνη, η οποία με τη σειρά της περιβάλλεται από τα τοιχώματα μιας παλαιότερης καλδέρας (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αιχμηρή απάντηση της Μόσχας στην Ιαπωνία για τις Κουρίλες Νήσους

14/08/2026 - 8:56πμ
(Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ /Sebastien Nogier)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκλεψαν συλλεκτικές κάρτες Pokémon αξίας 80.000 ευρώ

13/08/2026 - 7:52μμ
(Φωτ.: Alan Wilson / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρκτική: Πρόστιμο 4.550 ευρώ σε άνδρα που ξύπνησε πολική αρκούδα

13/08/2026 - 3:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Ραφήνα & Λαύριο: Απαγορευτικό απόπλου ως το μεσημέρι – Τροποποιήσεις δρομολογίων από Πειραιά

18 λεπτά πριν
Χορός σε πανηγύρι (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)

Για τα πανηγύρια

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: Flickr / Ι.Μ. Βεροίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Βέρμιο: Παρακολουθήστε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από την Παναγία Σουμελά

1 ώρα πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στα Αγρίδια της Ίμβρου για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το 2025 (φωτ.: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο)

LIVE από την Ίμβρο: Ο Δεκαπενταύγουστος με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στα Αγρίδια

2 ώρες πριν
Μέλη κλιμακίου της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (φωτ.: Πυροσβεστικό Σώμα)

Φωτιά σε Βοιωτία και Δυτική Αττική: Στο μικροσκόπιο η γραμμή ρεύματος αιολικού πάρκου

2 ώρες πριν
Κύματα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Δεκαπενταύγουστος με Red Code και ισχυρούς βοριάδες – Πού είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV