pontosnews.gr
Πέμπτη, 14/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υπόθεση Qatargate: Δεν συνδέεται με την προσφυγή της Καϊλή η παραίτηση του ανακριτή – Τι έχει συμβεί

Η καταγγελία του συνηγόρου του Μαρκ Ταραμπέλα οδήγησε στην «έξοδο» τον Μισέλ Κλεζ

20/06/2023 - 9:15πμ
Όχημα της βελγικής αστυνομίας έξω από το Ευρωκοινοβούλιο (φωτ.: EPA/Stephanie Lecocq)

Όχημα της βελγικής αστυνομίας έξω από το Ευρωκοινοβούλιο (φωτ.: EPA/Stephanie Lecocq)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπορεί η παραίτηση του ανακριτή της υπόθεσης Qatargate Μισέλ Κλεζ να ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την προσφυγή της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο ωστόσο οι δύο εξελίξεις δεν συνδέονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir, ο γιος του ανακριτή και ο γιος της ευρωβουλευτή Μαρί Αρένα, το όνομα της οποίας αναφέρεται στον φάκελο της υπόθεσης Qatargate, προχώρησαν στη σύσταση εταιρείας το 2018.

Όπως αναφέρει η Le Soir, σχετική καταγγελία έκανε χθες το απόγευμα ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα. «Ήταν μια πιθανή σύγκρουση συμφερόντων που ανέτρεψε τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ στην υπόθεση Qatargate. Ο μεγαλύτερος γιος του, ο Νικολά, εργάζεται από το 2018 με τον γιο της Μαρί Αρένα, τον Ουγκό. Ίδρυσαν μαζί, σε ίσα μερίδια με άλλους πέντε επενδυτές, την εταιρεία BRC & Co, που ειδικεύεται στην πώληση της CBD, της κάνναβης που πωλείται νόμιμα στη χώρα μας επειδή είναι απαλλαγμένη από την ψυχοτρόπο ουσία της. Αυτές οι πληροφορίες που υπογράμμισε ο συνήγορος του Μαρκ Ταραμπέλα, ο Μαξίμ Τόλερ, ανάγκασαν τον ανακριτή να εγκαταλείψει το χειρισμό αυτής της εμβληματικής υπόθεσης διαφθοράς και φερόμενης παρέμβασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», επισημαίνει η Soir.

Η ανακοίνωση της αποχώρησης του Μισέλ Κλεζ έγινε γνωστή χθες, Δευτέρα, το βράδυ, μέσω δελτίου Τύπου που εκδόθηκε από το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας. «Στοιχεία εμφανίστηκαν πρόσφατα. Θα μπορούσαν να εγείρουν ορισμένα ερωτήματα ως προς την αντικειμενική λειτουργία της έρευνας », γράφει η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Ο εισαγγελέας διευκρινίζει στο δελτίο Τύπου ότι ο ανακριτής έλαβε την απόφαση «παρά την απουσία αποτελεσματικών στοιχείων που θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία κάθε εμπλεκόμενου και το ουσιαστικό έργο που έχουν επιτύχει οι ανακριτές και αυτός σε αυτόν τον φάκελο». H ανακρίτρια Ορελί Ντεζέφ, η οποία έχει ήδη παρέμβει αρκετές φορές στο παρελθόν σε αυτή την υπόθεση, θα αναλάβει τη διεύθυνση της έρευνας.

Επιστολή στον ανακριτή

Η αποχώρηση του Μισέλ Κλεζ έγινε αναπόφευκτη όταν στις 4:04 μ.μ. της Δευτέρας, ο συνήγορος του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, ο Μαξίμ Τόλερ, έστειλε επιστολή απευθείας στον ανακριτή. Τον ενημερώνει για τις ανακαλύψεις του και του ζητεί να απομακρυνθεί, σημειώνει η Soir, διαφορετικά ο δικηγόρος θα προσέφευγε για δεύτερη φορά σήμερα κατά του Μισέλ Κλεζ.

«Είμαστε ανακουφισμένοι», αναφέρει ο Μαξίμ Τόλερ για την ανακοίνωση της αποχώρησης του Μισέλ Κλεζ. «Λυπούμαστε που ο ανακριτής δεν αποσύρθηκε άμεσα από την υπόθεση. Μπορούμε τώρα να ελπίζουμε ότι θα γίνει ανάλυση υπέρ και κατά της λεγόμενης ενημέρωσης του ‘μεταμελημένου’ Παντσέρι, με σεβασμό στον νόμο και τη δικαιοσύνη», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Belgian Monitor, ο Νικολά Κλεζ και ο Ουγκό Λεμέρ εξακολουθούν να είναι σήμερα μέτοχοι της εταιρείας BRC & Co.

• Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αεροπλάνο προσγειώνεται στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Άντζελες (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

«Θα βρούμε καύσιμα για το καλοκαίρι;» – Τι λένε αεροπορικές και ειδικοί για την κρίση στη Μέση Ανατολή

14/05/2026 - 12:58μμ
Πεζός περνά μπροστά από κατάστημα επισκευής τηλεοράσεων και μεταχειρισμένων ειδών στην Ταϊπέι, ενώ στις οθόνες μεταδίδεται η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ, 14 Μαΐου 2026 (φωτ.: EPA / Ritchie B. Tongo)
ΚΟΣΜΟΣ

Σι και Τραμπ αντάλλαξαν μηνύματα, όχι συμφωνίες: Η Ταϊβάν, το Ιράν και η «Παγίδα του Θουκυδίδη» στη σύνοδο του Πεκίνου

14/05/2026 - 10:33πμ
(Φωτ.: pixabay.com)
ΚΟΣΜΟΣ

FAO: Προειδοποίηση για πιθανούς κινδύνους από τα ανακυκλωμένα πλαστικά στις συσκευασίες τροφίμων

14/05/2026 - 10:09πμ
Παιδιά κρατούν σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ από τον Σι Τζινπίνγκ στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού, στο Πεκίνο. 14 Μαΐου 2026. (φωτ.: EPA / Maxim Shemetov / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Σι και Τραμπ ξανά στο ίδιο τραπέζι: Το εμπόριο, η Ταϊβάν και το Ιράν βάζουν φωτιά στη σύνοδο του Πεκίνου

14/05/2026 - 8:34πμ
(Φωτ.: unsplash.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Παιδίατρος κατηγορείται για 130 βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

14/05/2026 - 12:23πμ
(Φωτ.: ertnews.gr/AP Photo/Mark Schiefelbein)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Κίνα στο ίδιο τραπέζι: Εμπόριο, Ταϊβάν και Ιράν στο επίκεντρο της κρίσιμης συνάντησης

13/05/2026 - 8:52μμ
(Πηγή: youtube.com/@UnstoppableWeather01)
ΚΟΣΜΟΣ

Βιβλική καταστροφή στη Σαμψούντα από ξαφνικές πλημμύρες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

13/05/2026 - 6:43μμ
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας από ψηλά (πηγή: Facebook / Republic of Türkiye Ministry of Foreign Affairs)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Αρμενία: «Πράσινο φως» για απευθείας εμπόριο μετά από 30 χρόνια

13/05/2026 - 2:12μμ
Στην Πλατεία Παλαιστίνης στην Τεχεράνη, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026. Στο πανό αναγράφεται στα περσικά το μήνυμα «Το βρυχηθμό ενός λιονταριού ή το τσίριγμα ενός ποντικιού;» (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Ο Τραμπ ετοιμάζει «Επιχείρηση Βαριοπούλα» ενώ η Τεχεράνη ανακτά στρατιωτική ισχύ

13/05/2026 - 10:36πμ
Ο τραμπικός χάρτης, με τη Βενεζουέλα ως 51η πολιτεία των ΗΠΑ (πηγή: Truth Social)
ΚΟΣΜΟΣ

«51η πολιτεία»: Ο Τραμπ «έντυσε» τη Βενεζουέλα με τη σημαία των ΗΠΑ και άναψε φωτιές

13/05/2026 - 10:12πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: murz@Flickr)

ΕΦΕΤ: Ανάκληση για παραδοσιακά παξιμάδια κανέλας – Κίνδυνος για αλλεργικούς λόγω ελλιπούς σήμανσης

7 λεπτά πριν
(Πηγή: allwyn.gr)

Αντίστροφη μέτρηση για την πολυαναμενόμενη εμφάνιση των Adriatique στην Αθήνα

19 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας)

Χανταϊός: Αρνητικός ο Έλληνας επιβάτης του MV Hondius – Προληπτικά παραμένει σε καραντίνα

34 λεπτά πριν
«Φλόγα της Μνήμης» το 2022 στη Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 19 Μαΐου (φωτ.:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Η «Φλόγα της Μνήμης» ανάβει ξανά σε όλη την Ελλάδα – Το μήνυμα της Αυτοδιοίκησης για τη Γενοκτονία των Ποντίων

58 λεπτά πριν
Από την αφίσα της αθλητικής δράσης

22ος Δρόμος Θυσίας: Πάνω από 400 δρομείς τιμούν την Ιστορία της Νάουσας

1 ώρα πριν
(Πηγή: glomex.com)

Καταδικάστηκαν οι γονείς των έξι παιδιών στο Περιστέρι: 16 μήνες με αναστολή για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign