pontosnews.gr
Δευτέρα, 19/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βρετανία: «Ο Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε εσκεμμένα και επανειλημμένα τη Βουλή για το Partygate»

Για «πολιτική δολοφονία» έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της κοινοβουλευτικής επιτροπής

16/06/2023 - 3:39μμ
Ο σερ Τζέικομπ Ρις Μογκ κρατά το πόρισμα της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής έρευνας για τον Μπόρις Τζόνσον, το οποίο, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, περιλαμβάνει «αρρωστημένα συμπεράσματα» (φωτ.: EPA/Neil Hall)

Ο σερ Τζέικομπ Ρις Μογκ κρατά το πόρισμα της βρετανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής έρευνας για τον Μπόρις Τζόνσον, το οποίο, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, περιλαμβάνει «αρρωστημένα συμπεράσματα» (φωτ.: EPA/Neil Hall)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για επανειλημμένη περιφρόνηση και εσκεμμένη παραπλάνηση της βρετανικής Βουλής από τον Μπόρις Τζόνσον κάνει λόγο το πόρισμα που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η κοινοβουλευτική επιτροπή έρευνας για το σκάνδαλο Partygate. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πόρισμα ήταν αυτό που ανάγκασε πριν ακόμη την δημοσίευσή του τον πρώην πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου σε θορυβώδη παραίτηση από την κοινοβουλευτική του θέση.

Κατά την έρευνά της, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι ο Τζόνσον γνώριζε τους κανόνες και τις οδηγίες που είχαν τεθεί σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Ήταν σε γνώση της παραβίασης των κανόνων και των οδηγιών που συντελέστηκε στην πρωθυπουργική κατοικία και παραπλάνησε σκοπίμως την Βουλή των Κοινοτήτων καταθέτοντας ότι οι ισχύοντες κανόνες και οδηγίες εφαρμόσθηκαν σε όλες τις περιπτώσεις και ότι κατά την διάρκεια όλων των εκδηλώσεων που οργανώθηκαν στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ τηρήθηκαν οι κανόνες και οι οδηγίες, περιλαμβανομένων των εκδηλώσεων όπου ήταν και ο ίδιος παρών.

Ο Μπόρις Τζόνσον είχε ειδοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες για το πόρισμα της έρευνας σχετικά με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια της καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε τότε να καταγγείλει «κυνήγι μαγισσών», να επιτεθεί στον διάδοχό του Ρίσι Σούνακ και να παραιτηθεί.

Σήμερα, μετά τη δημοσίευση του πορίσματος, εκδίδοντας μία εξαιρετικά επιθετική μακροσκελή ανακοίνωση όπου δηλώνει ότι «η επιτροπή δεν έχει την παραμικρή απόδειξη εναντίον μας», επαναλαμβάνοντας ότι θεωρεί πως δεν έκανε τίποτε κακό και καταγγέλλοντας το «ψέμα» και τα αρρωστημένα συμπεράσματα της επιτροπής έρευνας του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον κατηγορεί την επιτροπή ότι θέλει «να καταφέρει την τελευταία μαχαιριά μιας πολιτικής δολοφονίας».

Από την στιγμή που πρόλαβε και παραιτήθηκε από την έδρα του στην Βουλή των Κοινοτήτων, ο Μπόρις Τζόνσον δεν έχει και πολλά να ρισκάρει. Στο πόρισμα διευκρινίζεται ότι η επιτροπή θα είχε προτείνει αναστολή της βουλευτικής του ιδιότητας για 90 ημέρες, αν ο Μπόρις Τζόνσον δεν είχε παραιτηθεί, αναστολή που αποτελεί αυστηρή κύρωση και πιθανότατα θα είχε προκαλέσει εκλογές στην εκλογική του περιφέρεια.

Στο πόρισμα, το οποίο θα τεθεί προς έγκριση στην Βουλή, ζητείται ο αποκλεισμός της πρόσβασής του στο κτήριο του Κοινοβουλίου, πρόσβαση που συνήθως παραχωρείται στους πρώην πρωθυπουργούς.

Ένα χρόνο μετά την παραίτησή του από την Ντάουνινγκ Στριτ, όπου πέρασε τρία χρόνια γεμάτα σκάνδαλα, η θορυβώδης παραίτηση του πρώην δημοσιογράφου, πρώην δημάρχου του Λονδίνου αποκλείει οποιαδήποτε πιθανότητα επιστροφής του στην εξουσία, τουλάχιστον μέχρι τυχόν επανεκλογή του στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Emmanuel Macron/youtube)
ΚΟΣΜΟΣ

Διάγγελμα Μακρόν: «Οι ταραξίες θα λογοδοτήσουν» – Καταδικάζει τη βία και ζητά ενότητα στη Γαλλία

18/10/2026 - 10:42μμ
Από την πορεία της αρμενικής κοινότητας στο Λονδίνο για την 111η επέτειο της Γενοκτονίας, τον Απρίλιο του 2026 (πηγή: ANC-UK)
ΚΟΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Νέα ερώτηση στη βρετανική Βουλή για την αναγνώριση

18/10/2026 - 8:00μμ
Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου στο Οβάλ Γραφείο, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: GPO)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Νετανιάχου, ξανά φίλοι; Προεκλογική στήριξη με το βλέμμα στο Ιράν

18/10/2026 - 7:36μμ
Το άγαλμα της Δημοκρατίας με κίτρινο γιλέκο, μετά τις συγκρούσεις αστυνομικών και διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις κατά της ακρίβειας στο Παρίσι, στις 18 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Mohammed Badra)
ΚΟΣΜΟΣ

Κύμα διαδηλώσεων στην Ευρώπη: Τα αιτήματα, οι άνθρωποι και η κλιμάκωση της βίας

18/10/2026 - 6:53μμ
Διαδηλωτές με αλβανικές σημαίες αντιπαρατίθενται με αστυνομικούς στα Τίρανα, στις 16 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EPA / Malton Dibra).
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Νέα επεισόδια στα Τίρανα και επίθεση στα γραφεία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

18/10/2026 - 5:41μμ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη διάρκεια ομιλίας σε ναυτική βάση κοντά στην Μπρεστ (φωτ. αρχείου: EPA/Yoan Valat/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Έκτακτο διάγγελμα Μακρόν μετά τη νύχτα «χάους» και τις μαζικές διαδηλώσεις

18/10/2026 - 3:41μμ
Διαδηλωτής κλωτσάει δακρυγόνο κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία σε διαμαρτυρία ενάντια στο αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και τις περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες στο Παρίσι, Γαλλία (φωτ.: EPA/ MOHAMMED BADRA)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εκτός ελέγχου οι διαδηλώσεις για την ακρίβεια – Εκατοντάδες συλλήψεις και σοβαρά επεισόδια

18/10/2026 - 11:00πμ
(Πηγή: YouTube/ CBS Miami)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Κάνσας των ΗΠΑ: Φορτηγάκι εισέβαλε σε γήπεδο – Δύο νεκροί και 11 τραυματίες

18/10/2026 - 9:30πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αλβανία – Βίαιες συγκρούσεις στα Τίρανα για πέμπτη ημέρα με συλλήψεις και χρήση πλαστικών σφαιρών

17/10/2026 - 11:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν, Λεκορνί και Μελόνι καταδικάζουν τη βία μετά τις διαδηλώσεις σε Γαλλία και Ιταλία – Μελανσόν και ιταλική αντιπολίτευση στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης

17/10/2026 - 10:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay)

Ξυλοδαρμός 12χρονου από πέντε ανηλίκους στο γήπεδο «Άλκης Καμπανός» στη Θεσσαλονίκη

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Super League: Νίκη με… VAR ο ΠΑΟΚ

6 ώρες πριν
Τέσσερις Αρμένισσες που έφτασαν σε κέντρο περίθαλψης μετά την αιχμαλωσία και την υποδούλωσή τους, μεταξύ 1921 και 1928. (φωτ.: Αρχείο Γκίλινγκ, μέσω του Μόγκενς Χόιμαρκ/Wikimedia Commons - Public Domain)

«Ολόκληρο το χωριό μας αφανίστηκε»: Η συγκλονιστική μαρτυρία Αρμένισσας που σώθηκε από τη Γενοκτονία

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Emmanuel Macron/youtube)

Διάγγελμα Μακρόν: «Οι ταραξίες θα λογοδοτήσουν» – Καταδικάζει τη βία και ζητά ενότητα στη Γαλλία

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Super League: Ξέσπασε με πεντάρα ο Παναθηναϊκός – Νίκες για Ολυμπιακό, Άρη και Καλαμάτα

8 ώρες πριν
Στοίβα με καυσόξυλα.
(φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Καύσιμα: Το πετρέλαιο στα 110 δολάρια πιέζει τα νοικοκυριά – Στροφή σε καυσόξυλα και εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV