pontosnews.gr
Κυριακή, 19/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Covid-19: Η BioNTech αντιμέτωπη με την πρώτη αγωγή για ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου

Εκατοντάδες προσφυγές έχουν κατατεθεί έως τώρα στη Γερμανία

12/06/2023 - 11:25πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ξεκινά σήμερα στη Γερμανία η πρώτη δίκη εναντίον της BioNTech, του γερμανικού εργαστηρίου το οποίο ανέπτυξε μαζί με τη Pfizer ένα από τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Άνθρωποι που εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19, ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια τούς προκάλεσαν σοβαρές παρενέργειες και ζητούν αποζημίωση.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA), στη διάρκεια του πρώτου έτους της πανδημίας εκτιμάται ότι τα εμβόλια βοήθησαν να σωθούν σχεδόν 20 εκατομμύρια ζωές. Κάποιοι, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι επηρέασαν αρνητικά την υγεία τους.

Μερικές εκατοντάδες προσφυγές έχουν κατατεθεί στη Γερμανία, με αίτημα να αναγνωριστεί η σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και της εμφάνισης διάφορων παθολογιών. Σήμερα δικαστήριο στο Αμβούργο θα είναι το πρώτο που θα εξετάσει την αγωγή Γερμανίδας η οποία ζητεί αποζημίωση για τις βλάβες που υποστηρίζει πως υπέστη από το εμβόλιο των BioNTech-Pfizer.

«Εγκεφαλικά επεισόδια και θρόμβοι»

Η ενάγουσα, που έχει ζητήσει να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά της, αναφέρει ότι υποφέρει από «πόνους στο πάνω μέρος του σώματος, οίδημα στα άκρα, κόπωση, εξάντληση και προβλήματα στον ύπνο», αφού εμβολιάστηκε με το σκεύασμα αυτό κατά της Covid-19. Προβλήματα που «επηρεάζουν αρνητικά» το έργο της γυναίκας αυτής, μιας γιατρού που εργάζεται σε νοσοκομείο και «δεν μπορεί πλέον να εργάζεται τόσες ώρες» όσες πριν από τον εμβολιασμό της, σύμφωνα με τον δικηγόρο της Τομπίας Ούλριχ. Τώρα ζητεί αποζημίωση τουλάχιστον 150.000 ευρώ.

Ο Ούλριχ –ο οποίος δηλώνει ότι εκπροσωπεί 250 ενάγοντες, οι οποίοι ήταν όλοι «υγιείς» προτού εμφανίσουν συμπτώματα τα οποία αποδίδουν στα εμβόλια– πρόσθεσε ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσουν και άλλες δίκες.

«Τα συμπτώματα είναι πολύ διαφορετικά, από εγκεφαλικά επεισόδια ως θρόμβοι και καρδιακά προβλήματα», σημειώνει ο Γιόαχιμ Τσέζαρ-Πρέλερ, ένας άλλος Γερμανός δικηγόρος που εκπροσωπεί 140 ανθρώπους που έχουν καταθέσει αντίστοιχες προσφυγές.

Από τα 129 εκατ. εμβόλια που χορηγήθηκαν στη Γερμανία, το επιστημονικό ινστιτούτο Paul Ehrlich έλαβε 338.857 καταγγελίες για ύποπτες παρενέργειες, ανάμεσά τους 54.879 σοβαρές περιπτώσεις.

Το εργαστήριο BioNTech εξηγεί ότι σε αυτό το στάδιο «στις περιπτώσεις που έχουν εξεταστεί δεν έχει αποδειχθεί καμία αιτιακή σχέση μεταξύ των προβλημάτων υγείας που περιγράφονται και του εμβολιασμού». Η εταιρεία διαβεβαιώνει ωστόσο ότι «αναλαμβάνει τις ευθύνες της» και «εξετάζει κάθε περίπτωση ξεχωριστά, με προσοχή, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες».

«Μακρύς δρόμος»

Η εμφάνιση παρενεργειών μετά τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 είναι κάτι που η ιατρική κοινότητα στη Γερμανία λαμβάνει σοβαρά υπόψη της, και κάποια νοσοκομεία έχουν δημιουργήσει ειδικά ιατρεία. Η νομική οδός προκειμένου να καθοριστεί η αιτιακή σχέση μεταξύ των εμβολίων και των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν κάποιοι άνθρωποι είναι «ένας μακρύς δρόμος γεμάτος εμπόδια», παραδέχεται ο Τσέζαρ-Πρέλερ.

Βάσει της γερμανικής νομοθεσίας, οι παρασκευαστές φαρμάκων ή εμβολίων είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν αποζημίωση για τυχόν παρενέργειες, αν η ιατρική επιστήμη αποδεικνύει ότι τα σκευάσματά τους προκαλούν δυσανάλογη βλάβη σε σχέση με τα οφέλη τους, ή αν οι πληροφορίες στη συσκευασία είναι λανθασμένες.

Κατά συνέπεια, οι παρενέργειες θα πρέπει να είναι αρκετά σοβαρές για να ληφθούν υπόψη, εξηγεί ο Ανατόλ Ντούτα, καθηγητής Δικαίου στο πανεπιστήμιο του Μονάχου.

Μία ενάγουσα, η Κάτριν Κ. ηλικίας 45 ετών, εκτιμά ότι τα συμπτώματά της είναι όντως αρκετά σοβαρά. Δηλώνει ότι έχασε «25 κιλά σε δέκα ημέρες» μετά τον εμβολιασμό της κατά της Covid-19 και αναγκάστηκε να υποβληθεί σε πολλές επεμβάσεις στο έντερό της. «Σιχαίνομαι που μου λένε ότι είμαι μια μεμονωμένη περίπτωση, δεν είναι έτσι», τονίζει.

«Συνιστώ στους πελάτες μου να φτιάξουν ένα ημερολόγιο, να γράφουν εκεί την εξέλιξη των συμπτωμάτων τους και να ζητήσουν από έναν γιατρό να τα καταγράψει, είναι πολύ σημαντικό», εξήγησε η Άνια Ντόρνχοφ, μία ακόμη δικηγόρος που ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις, η οποία θέλει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι άνθρωποι που λένε ότι υποφέρουν από παρενέργειες λόγω των εμβολίων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκονται στο πέρασμα της Ράφα, ανάμεσα σε Αίγυπτο και Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/STRINGER)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας

18/10/2025 - 9:14μμ
Πολίτες διαδηλώνουν στη λεωφόρο Πενσυλβάνια στην Ουάσινγκτον DC (φωτ.:  EPA/LUKE JOHNSON)
ΚΟΣΜΟΣ

Στους δρόμους οι Αμερικανοί: Διαδηλώνουν κατά του αυταρχισμού του Ντόναλντ Τραμπ

18/10/2025 - 8:02μμ
Νέοι ψηφίζουν στα Σκόπια για τις βουλευτικές εκλογές και το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Δημοτικές εκλογές αύριο με φαβορί τους υποψήφιους του VMRO

18/10/2025 - 3:49μμ
Ιρανοί στρατιώτες παρελαύνουν μπροστά από τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε στρατιωτική βάση της Τεχεράνης (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Λήγει σήμερα η 10ετής συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν – «Δεν δεσμευόμαστε πλέον από περιορισμούς» λέει η Τεχεράνη

18/10/2025 - 2:26μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

«Να σταματήσουν εκεί όπου βρίσκονται» ζήτησε από Μόσχα και Κίεβο ο Τραμπ – Δεν είπε ούτε ναι, ούτε όχι για τους Tomahawk

18/10/2025 - 1:24μμ
Παλαιστίνιοι αναζητούν επιζώντες ανάμεσα στα ερείπια κατεστραμμένης οικοδομής σε γειτονιά της Γάζας μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι διασώστες βοηθούν τη Χαμάς να ανακτήσει θαμμένα πτώματα ομήρων

17/10/2025 - 10:10πμ
O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τετ α τετ Πούτιν και Τραμπ στη Βουδαπέστη για την Ουκρανία

16/10/2025 - 10:12μμ
(Πηγή: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρία Κάλλας: Στη Φλωρεντία το άγαλμα ύψους 2,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος

16/10/2025 - 8:00μμ
Όχημα του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει σορούς Ισραηλινών ομήρων οι οποίες παραδόθηκαν από τη Χαμάς (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ απειλεί να ξαναρχίσει τον πόλεμο αν δεν παραλάβει άμεσα όλες τις σορούς των ομήρων

16/10/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: x.com/vonderleyen)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Σκόπια: Αλλάξτε το Σύνταγμα συμπεριλαμβάνοντας την βουλγαρική μειονότητα για να μπείτε στην ΕΕ

15/10/2025 - 11:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη της Ζάβερας σήμερα (πηγή: facebook.com/zaveralii)

Η Ζάβερα στη Ματσούκα του Πόντου που έγινε Dikkaya και οι κάτοικοί της βρήκαν καταφύγιο σε Κοζάνη και Δράμα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Ανδρέας Αλεξόπουλος / EUROKINISSI)

Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε του Προμηθέα με 75-73, μέσα στην Πάτρα

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Cyprus Times)

Κύπρος: 45χρονος συνελήφθη για την υπόθεση δολοφονίας του Σταύρου Δημοσθένους στη Λεμεσό

8 ώρες πριν
Φάση από πανηγυρισμούς στο παιχνίδι Παναιτωλικός-ΟΦΗ στο πλαίσιο της Super League (φωτ.:  Γιώργος Δερβίσης/ EUROKINISSI)

Με τεσσάρα καθάρισε ο Παναιτωλικός τον ΟΦΗ – Το παιχνίδι έληξε 4-2

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook.com/sullogospontion.alexandrosypsilandis)

«Μαθαίνω τη γλώσσα των προγόνων μου» στον Σύλλογο Ποντίων Ηλιούπολης «Αλέξανδρος Υψηλάντης»

9 ώρες πριν
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια βρίσκονται στο πέρασμα της Ράφα, ανάμεσα σε Αίγυπτο και Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/STRINGER)

Μπενιαμίν Νετανιάχου: Το πέρασμα της Ράφα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign