pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Τραμπ πήρε απόρρητα έγγραφα για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και τα έκρυψε στο… μπάνιο του

Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει 37 κατηγορίες στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων

9/06/2023 - 10:17μμ
Εμπόρευμα με τη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και τη φράση «Θα επιστρέψω» διατίθεται προς πώληση στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/Justin Lane)

Εμπόρευμα με τη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και τη φράση «Θα επιστρέψω» διατίθεται προς πώληση στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/Justin Lane)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Απόρρητα έγγραφα για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ βρίσκονται μεταξύ των διαβαθμισμένων εγγράφων που πήρε μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ στο σπίτι του στο Μαρ-αλ-Λάγκο, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αποσφραγίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα) στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο Τραμπ απέκρυψε έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τα προγράμματα πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, πιθανά τρωτά σημεία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, τα σχέδια των ΗΠΑ για αντίποινα στρατιωτικές επιθέσεις, υλικό που «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το κατηγορητήριο, που περιγράφει λεπτομερώς τις κατηγορίες εναντίον του, μόλις αποσφραγίστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με αυτό, ο τέως πρόεδρος αντιμετωπίζει 37 ποινικές κατηγορίες για διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας, πυρηνικά μυστικά και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε αποθηκεύσει τα απόρρητα αρχεία στο ντους, στο μπάνιο, στην αίθουσα χορού και την κρεβατοκάμαρά του.

Trump’s contempt for United States national security, captured in a single photograph: pic.twitter.com/j9GY2ttwFC

— Michael Beschloss (@BeschlossDC) June 9, 2023

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Wall Street Journal γράφει ότι ένας πρώην συνεργάτης του Τραμπ, ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθός του, Γουόλ Νόουτα, παραπέμφθηκε επίσης.

Ο Νόουτα εργαζόταν στον Λευκό Οίκο και ακολούθησε τον Τραμπ στο Μαρ-αλ-Λάγκο. Φέρεται ότι βοήθησε στη μεταφορά των χαρτοκιβωτίων που περιείχαν έγγραφα και άλλα αναμνηστικά από την περίοδο που ο Τραμπ ήταν πρόεδρος. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αρχικά είχε δηλώσει στις αρχές ότι δεν γνώριζε αν ο Τραμπ είχε κρατήσει απόρρητα έγγραφα αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι μετέφερε ορισμένα κιβώτια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κλήτευσε τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Μαρ-α-Λάγκο, τα οποία έδειξαν ότι τα κιβώτια είχαν μετακινηθεί, εγείροντας υποψίες περί πιθανής παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Οι πράκτορες του FBI κατέσχεσαν σχεδόν 13.000 έγγραφα από το Μαρ-α-Λάγκο, στην έρευνα που έκαναν πέρσι το καλοκαίρι.

Περίπου 100 από αυτά έφεραν την ένδειξη «απόρρητο», αν και ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ είχε διαβεβαιώσει προηγουμένως ότι όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα είχαν επιστραφεί στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι κράτησε τα έγγραφα επειδή τα αποχαρακτήρισε ο ίδιος, με την ιδιότητά του ως προέδρου των ΗΠΑ.

Παραιτήθηκαν δύο δικηγόροι του

Δύο δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων, παραιτήθηκαν σήμερα, αφού ο πρώην πρόεδρος παραπέμφθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Είναι η πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία που ένας πρώην πρόεδρος παραπέμπεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της παραίτησης των δικηγόρων Τζον Ρόουλι και Τζιμ Τράστι μπορεί να σημάνει περαιτέρω νομικές επιπλοκές ενόψει της εμφάνισης του Τραμπ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι, την Τρίτη, 13 Ιουνίου.

Η υπόθεση πάντως δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, ούτε να αναλάβει την προεδρία εάν κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024. Σύμφωνα με ειδικούς, δεν υπάρχει καμία νομική βάση ώστε να μην ορκιστεί πρόεδρος, ακόμη και αν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος κάνει εκστρατεία για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024, λέει ότι το κατηγορητήριο είναι «μια αποκρουστική πράξη παρέμβασης στις εκλογές».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τμήμα της εικόνας που δημιούργησε και ανάρτησε ο Τραμπ στο Truth Social
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ Vs Πάπα: «Δεν είμαι θαυμαστής του» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ – «Δεν τον φοβάμαι» απαντάει ο ποντίφικας

13/04/2026 - 1:05μμ
Ο Πέτερ Μάγιαρ στο κέντρο (φωτ.: EPA / Robert Hegedus)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Πώς υποδέχτηκε ο κόσμος το εκλογικό αποτέλεσμα και τη στροφή προς την Ευρώπη

13/04/2026 - 11:03πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση στον Περσικό Κόλπο: Απόφαση Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ και σκληρή απάντηση του Ιράν

12/04/2026 - 11:38μμ
Ο ηγέτης του ουγγρικού κόμματος Tisza Πέτερ Μαγιάρ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/Tibor Illyes HUNGARY OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική πολιτική ανατροπή στην Ουγγαρία – Θρίαμβος Μάγιαρ και ήττα Όρμπαν μετά από 16 χρόνια

12/04/2026 - 11:10μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική ένταση στην Τουρκία: Συνελήφθη ο αρχηγός της αντιπολίτευσης

12/04/2026 - 9:18μμ
ιγαντιαία αφίσα στην Πλατεία Ενγκελάμπ (Πλατεία της Επανάστασης) στην Τεχεράνη, με το εξής μήνυμα στα περσικά: «Το Στενό του Ορμούζ θα παραμείνει κλειστό». 11 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ – «Θανάσιμη δίνη» για όποιον κάνει λάθος κίνηση

12/04/2026 - 7:30μμ
Στιγμιότυπο από εκλογικό τμήμα στην πόλη Σεκεσφεχερβάρ της Ουγγαρίας, 12 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Tamas Vasvari Hungary Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουγγαρία: Εκλογές-θρίλερ με ρεκόρ συμμετοχής και καταγγελίες για νοθεία – Φόβοι για σύγκρουση μετά την κάλπη

12/04/2026 - 5:54μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο με προορισμό το Μαϊάμι, 11 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Bonnie Cash / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Αδιέξοδο μετά από 21 ώρες συνομιλιών – Ο Τραμπ επαναφέρει την απειλή ναυτικού αποκλεισμού

12/04/2026 - 4:41μμ
(Φωτ.: x.com / Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές Ερντογάν: «Όπως μπήκαμε στη Λιβύη και το Καραμπάχ, μπορούμε να μπούμε στο Ισραήλ – Δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνουμε»

12/04/2026 - 4:15μμ
Πεσμένα δέντρα και ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα σε ολόκληρο το Βόρειο Νησί, με τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης να επεμβαίνουν και τους κατοίκους να καλούνται να παραμείνουν μακριά από τους δρόμους (φωτ.: RNZ/Robin Martin)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του καταστροφικού κυκλώνα «Βαϊάνου»

12/04/2026 - 11:42πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι δύο Πολωνοί κιθαρίστες (πηγή: youtube.com)

ΣΠΝ: Μετά τον «Πυρρίχιο» και το «Τη Τρίχας το γεφύριν», η μουσική του Γιάννη Κωνσταντινίδη συναντά την κλασική, μέσω Πολωνίας

12 λεπτά πριν
Τμήμα της εικόνας που δημιούργησε και ανάρτησε ο Τραμπ στο Truth Social

Τραμπ Vs Πάπα: «Δεν είμαι θαυμαστής του» λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ – «Δεν τον φοβάμαι» απαντάει ο ποντίφικας

45 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο

Ιαπωνία: Οι δρόμοι του Τόκιο γέμισαν παραδοσιακούς ήχους και χορούς Ελλάδας για το ορθόδοξο Πάσχα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Κάτια Χριστοδούλου)

Κύπρος: Αδιαπραγμάτευτο το νομικό καθεστώς των βάσεων, λέει η Βρετανία

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Τραγωδία στους Παξούς: 15χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ανήμερα το Πάσχα

2 ώρες πριν
Ο Πέτερ Μάγιαρ στο κέντρο (φωτ.: EPA / Robert Hegedus)

Ουγγαρία: Πώς υποδέχτηκε ο κόσμος το εκλογικό αποτέλεσμα και τη στροφή προς την Ευρώπη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign