pontosnews.gr
Τρίτη, 17/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Τραμπ πήρε απόρρητα έγγραφα για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ και τα έκρυψε στο… μπάνιο του

Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει 37 κατηγορίες στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων

9/06/2023 - 10:17μμ
Εμπόρευμα με τη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και τη φράση «Θα επιστρέψω» διατίθεται προς πώληση στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/Justin Lane)

Εμπόρευμα με τη φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ και τη φράση «Θα επιστρέψω» διατίθεται προς πώληση στον Πύργο Τραμπ, στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/Justin Lane)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Απόρρητα έγγραφα για τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ βρίσκονται μεταξύ των διαβαθμισμένων εγγράφων που πήρε μαζί του ο Ντόναλντ Τραμπ στο σπίτι του στο Μαρ-αλ-Λάγκο, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αποσφραγίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα) στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο Τραμπ απέκρυψε έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τα προγράμματα πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, πιθανά τρωτά σημεία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, τα σχέδια των ΗΠΑ για αντίποινα στρατιωτικές επιθέσεις, υλικό που «θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το κατηγορητήριο, που περιγράφει λεπτομερώς τις κατηγορίες εναντίον του, μόλις αποσφραγίστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με αυτό, ο τέως πρόεδρος αντιμετωπίζει 37 ποινικές κατηγορίες για διατήρηση πληροφοριών εθνικής άμυνας, πυρηνικά μυστικά και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε αποθηκεύσει τα απόρρητα αρχεία στο ντους, στο μπάνιο, στην αίθουσα χορού και την κρεβατοκάμαρά του.

Trump’s contempt for United States national security, captured in a single photograph: pic.twitter.com/j9GY2ttwFC

— Michael Beschloss (@BeschlossDC) June 9, 2023

Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα Wall Street Journal γράφει ότι ένας πρώην συνεργάτης του Τραμπ, ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθός του, Γουόλ Νόουτα, παραπέμφθηκε επίσης.

Ο Νόουτα εργαζόταν στον Λευκό Οίκο και ακολούθησε τον Τραμπ στο Μαρ-αλ-Λάγκο. Φέρεται ότι βοήθησε στη μεταφορά των χαρτοκιβωτίων που περιείχαν έγγραφα και άλλα αναμνηστικά από την περίοδο που ο Τραμπ ήταν πρόεδρος. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αρχικά είχε δηλώσει στις αρχές ότι δεν γνώριζε αν ο Τραμπ είχε κρατήσει απόρρητα έγγραφα αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι μετέφερε ορισμένα κιβώτια.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης κλήτευσε τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Μαρ-α-Λάγκο, τα οποία έδειξαν ότι τα κιβώτια είχαν μετακινηθεί, εγείροντας υποψίες περί πιθανής παρακώλυσης της δικαιοσύνης.

Οι πράκτορες του FBI κατέσχεσαν σχεδόν 13.000 έγγραφα από το Μαρ-α-Λάγκο, στην έρευνα που έκαναν πέρσι το καλοκαίρι.

Περίπου 100 από αυτά έφεραν την ένδειξη «απόρρητο», αν και ένας από τους δικηγόρους του Τραμπ είχε διαβεβαιώσει προηγουμένως ότι όλα τα διαβαθμισμένα έγγραφα είχαν επιστραφεί στην αμερικανική κυβέρνηση.

Ο Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι κράτησε τα έγγραφα επειδή τα αποχαρακτήρισε ο ίδιος, με την ιδιότητά του ως προέδρου των ΗΠΑ.

Παραιτήθηκαν δύο δικηγόροι του

Δύο δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων, παραιτήθηκαν σήμερα, αφού ο πρώην πρόεδρος παραπέμφθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Είναι η πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία που ένας πρώην πρόεδρος παραπέμπεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της παραίτησης των δικηγόρων Τζον Ρόουλι και Τζιμ Τράστι μπορεί να σημάνει περαιτέρω νομικές επιπλοκές ενόψει της εμφάνισης του Τραμπ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μαϊάμι, την Τρίτη, 13 Ιουνίου.

Η υπόθεση πάντως δεν τον εμποδίζει να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του, ούτε να αναλάβει την προεδρία εάν κερδίσει στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2024. Σύμφωνα με ειδικούς, δεν υπάρχει καμία νομική βάση ώστε να μην ορκιστεί πρόεδρος, ακόμη και αν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης.

Ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος κάνει εκστρατεία για να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο το 2024, λέει ότι το κατηγορητήριο είναι «μια αποκρουστική πράξη παρέμβασης στις εκλογές».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ο Αλί Λαριτζανί είναι νεκρός», δηλώνει το Ισραήλ

17/03/2026 - 12:27μμ
Από επίθεση εναντίων των ΗΑΕ (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν πλήττει ξανά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – «Σοκαρισμένος» ο Τραμπ από την αντίδραση της Τεχεράνης

17/03/2026 - 9:34πμ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάνει δηλώσεις στο κέντρο Παραστατικών Τεχνών John F. Kennedy στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου (φωτ.: EPA/Aaron Schwartz / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Το Ιράν θέλει συμφωνία, αλλά δεν ξέρουμε αν ο ανώτατος ηγέτης είναι νεκρός ή ζωντανός – «Οι τιμές του πετρελαίου θα πέσουν σαν πέτρα»

16/03/2026 - 8:25μμ
Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων κρατούν ένα κερί έξω το νυχτερινό κέντρο όπου σημειώθηκε η φονική πυρκαγιά, ακριβώς έναν χρόνο μετά την τραγωδία (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Σπαρακτικό μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από την τραγωδία με τους 63 νεκρούς στο Κότσανι

16/03/2026 - 7:15μμ
Πετρελαιοφόρο με σημαία Λιβερίας μεταφέρει αργό πετρέλαιο στην Ινδία αφού διέσχισε το Στενό του Ορμούζ την περασμένη Πέμπτη (φωτ.: EPA/Divyakant Solanki)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: Αρνητική και η Ισπανία – Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε σε έναν ευρύτερο πόλεμο»

16/03/2026 - 4:56μμ
Διαμαρτυρία στη Νότια Κορέα κατά του αιτήματος του Ντόναλντ Τραμπ για την αποστολή πολεμικών πλοίων στο Στενό του Ορμούζ από τη Σεούλ (φωτ.: EPA/Jeon Heon-Kyun)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενό του Ορμούζ: «Όχι» και από Γερμανία και Ιταλία για αποστολή πολεμικών πλοίων – Το σκέφτεται η Δανία, σε επικοινωνία με όλες τις πλευρές η Κίνα

16/03/2026 - 3:07μμ
Τα Στενά του Ορμούζ  στο χάρτη (πηγή: Google Maps)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: «Όχι» από Αυστραλία, Ιαπωνία και Βρετανία στο κάλεσμα Τραμπ – Προειδοποίηση από το Ιράν

16/03/2026 - 11:36πμ
Άποψη του Independent Quest, ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, νηολογημένου στην Πορτογαλία, το οποίο αναχωρεί από το λιμάνι της Αμβέρσας, εν μέσω των νέων ναυτιλιακών στρατηγικών της ΕΕ, μετά το κλείσιμο του Στενού του Ορμούζ (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Τραμπ-Στάρμερ για το Στενό του Ορμούζ – Τουλάχιστον άλλες τρεις εβδομάδες πολέμου σχεδιάζει το Ισραήλ

15/03/2026 - 11:47μμ
Ιρανοί στέκονται μέσα σε κατεστραμμένο κτήριο κατοικιών στη νότια Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να διαπραγματευτούμε» με τους Αμερικανούς – Περισσότεροι από 3.000 νεκροί

15/03/2026 - 7:05μμ
Υποστηρικτές του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη είναι «άοπλη» στον πόλεμο του Κόλπου

15/03/2026 - 1:47μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτογραφία που είχε αναρτήσει η μητέρα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)

Ηράκλειο: Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του 3χρονου Άγγελου – Αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οι τρεις κατηγορούμενοι 

13 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)

Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Μέλη των διαβόητων «Daltons» οι δράστες – Συμβόλαιο θανάτου πίσω από την επίθεση

41 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Wael Hamzeh)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Ο Αλί Λαριτζανί είναι νεκρός», δηλώνει το Ισραήλ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων)

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων υποδέχεται την άνοιξη με χορό και τραγούδι

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)

Ταεκβοντό: Ελληνικός θρίαμβος στο όπεν της Ολλανδίας

2 ώρες πριν
Η Δώρα Χρυσικού συγκινημένη, με την Νόπη Γαϊτανίδου, technical assistant της παράστασης (φωτ.: The Greek Herald/Βασίλης Βασιλάς)

H Δώρα Χρυσικού συγκλόνισε την ομογένεια στο Σίδνεϊ με την ερμηνεία της στον μονόλογο «18/9» αλλά έκλαψε και εκείνη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign