pontosnews.gr
Κυριακή, 31/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«The Telegraph»: Θεσσαλονίκη, η πρωτεύουσα του «cool» στην Ελλάδα

«Δεν είναι τυχαίο» λέει η Βούλα Πατουλίδου

10/06/2023 - 8:33πμ
Αν επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη, μια φωτογραφία στις «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου είναι υποχρεωτική (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Αν επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη, μια φωτογραφία στις «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου είναι υποχρεωτική (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με ιδιαίτερες αναφορές στην ιστορία της πόλης και το αποτύπωμα που έχουν αφήσει οι κοινότητές της στη γαστρονομία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της σκιαγραφείται το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph για τη Θεσσαλονίκη.

Το δημοσίευμα που υπογράφει η Elise Morton επιχειρεί να ταξιδέψει τους Βρετανούς αναγνώστες από την Άνω Πόλη και τη Ροτόντα ως το Λευκό Πύργο και από το Μέγαρο Μουσικής ως το λιμάνι, συνοδεία εντυπωσιακών φωτογραφιών.

Η Ροτόντα αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και πόλο έλξης πολλών τουριστών (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Παράλληλα, γίνεται αναφορά στους πιο ήπιους ρυθμούς της πόλης, την νεανική της ενέργεια, χάρη στον φοιτητικό πληθυσμό, αλλά και τις γεύσεις που βρίσκονται πίσω από τον τίτλο της γαστρονομικής πρωτεύουσας που της απένειμε η Unesco.

Τα σουτζουκάκια, το κουλούρι, η μπουγάτσα και τα τρίγωνα Πανοράματος είναι μερικές από τις προτάσεις της δημοσιογράφου στο κοινό της «The Telegraph» στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά από μια περιγραφή της αψίδας του Γαλερίου, της Ρωμαϊκής Αγοράς και των βυζαντινών εκκλησιών της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Δημητρίου, το δημοσίευμα επισημαίνει ότι πάνω από 300.000 αρχαιότητες έχουν βγει στο φως κατά τις ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν κατά την κατασκευή του Μετρό.

Ακολουθούν αναφορές στην οθωμανική ιστορία του τόπου, το Αλατζά Ιμαρέτ και τα λουτρά της πόλης ενώ προτείνονται βόλτες στο θαλάσσιο μέτωπο, τα πλακόστρωτα σοκάκια της Άνω Πόλης, τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το ηλιοβασίλεμα στον Θερμαϊκό Κόλπο με θέα την κορυφή του Ολύμπου.

Μεγάλο τμήμα του ρεπορτάζ αφορά στα μουσεία της Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, τις γκαλερί και τα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

«Αν δεν έχετε πάει ποτέ, τώρα είναι η ώρα να πάτε» είναι το μήνυμα της δημοσιογράφου Elise Morton στο κοινό της εφημερίδας.

Το σιντριβάνι δίπλα στο Βασιλικό Θέατρο χαρίζει δροσιά για πολλά καλοκαίρια στους Θεσσαλονικείς (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Β. Πατουλίδου: «Η Θεσσαλονίκη λάμπει»

«Στην Ελλάδα, αυτό το πανέμορφο οικόπεδο της γης, παντού υπάρχουν διαμάντια. Ένα από αυτά μέχρι τώρα ήταν θολό και ήταν η Θεσσαλονίκη. Τώρα όμως πια η Θεσσαλονίκη λάμπει, καθώς αναδεικνύεται η γαστρονομία της, η πολυπολιτισμικότητά της, το παραλιακό της μέτωπο και ο τρόπος ζωής της» δήλωσε με αφορμή το δημοσίευμα, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Η ίδια τονίζει ότι οι προσπάθειες του Οργανισμού αποδίδουν καρπούς και υπογραμμίζει ότι η συνεργασία της εξωστρέφειας συνεχίζεται με πολύ θετικά αποτελέσματα.

«Δεν έρχεται η Telegraph τυχαία να γράψει για τη Θεσσαλονίκη» σημειώνει χαρακτηριστικά και δηλώνει με έμφαση πως η περιοχή βρίσκεται πια «σε έναν πολύ καλό δρόμο αναγνώρισης».

Στο ίδιο πνεύμα, γνωστοποιεί ότι εικόνες της Θεσσαλονίκης θα εμφανίζονται σε λίγο καιρό στις μεγάλες οθόνες που είναι εγκατεστημένες σε κεντρική πλατεία του Λονδίνου στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής του Οργανισμού Τουρισμού στο National Geographic Food.

«Τον Ιούλιο οι οθόνες στο κέντρο του Λονδίνου θα παίζουν Θεσσαλονίκη» αναφέρει και προσκαλεί τους επισκέπτες της διοργάνωσης να γνωρίσουν την πόλη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι γονείς παιδιού 4,5 ετών που βρέθηκε να περιφέρεται σε πεζοδρόμιο

31/05/2026 - 12:58μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/mamashaw-5136746/)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» για κλειστά σπίτια – Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 95% για να φτιάξετε παλιά ακίνητα

31/05/2026 - 12:02μμ
Εικόνα από τη μεταγωγή των συλληφθέντων για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προφυλακίστηκε λογιστής για την απάτη-μαμούθ με τις επιδοτήσεις στην Κρήτη

31/05/2026 - 11:13πμ
Στιγμιότυπο από τον Αργολικό κόλπο στο Ναύπλιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και 33άρια – Πού θα σημειωθούν βροχές

31/05/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Προφυλακιστέοι μητέρα και σύντροφος για την κακοποίηση της 3χρονης

30/05/2026 - 10:36μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Θερισμός»: Το «ελληνικό FBI» ξεριζώνει τη μαφία των αγροτικών επιδοτήσεων

30/05/2026 - 5:27μμ
(Φωτ. αρχείου: Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Της απέσπασαν χρήματα, λίρες και κοσμήματα συνολικής αξίας 50.000 ευρώ

30/05/2026 - 3:50μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύοσμος: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο 67χρονου στον πρώην σύντροφο της κόρης του

30/05/2026 - 12:45μμ
Αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Με μαχαίρια, χιλιάδες ευρώ και παράνομα όπλα κυκλοφορούσε αστυνομικός που συνελήφθη στη Βουλιαγμένης

30/05/2026 - 12:17μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026: Πρεμιέρα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με «κυνήγι ονείρων» σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο

30/05/2026 - 11:26πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από το μετρό Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: EUROKINSSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Νίκος Ταχιάος: Τέλος Ιουλίου το μετρό στην Καλαμαριά – Το 2027 το Flyover

26 λεπτά πριν
Από τη φετινή «Λυσιστράτη» του ΚΘΒΕ (φωτ.: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος / Μike Rafail)

Η φετινή διπλή Λυσιστράτη και οι… άλλες

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι γονείς παιδιού 4,5 ετών που βρέθηκε να περιφέρεται σε πεζοδρόμιο

1 ώρα πριν
Πρόσφυγες και μετανάστες στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς Χανιών, τον Σεπτέμβριο του 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)

Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης: Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/users/mamashaw-5136746/)

Νέο πρόγραμμα «Ανακαινίζω» για κλειστά σπίτια – Πώς θα πάρετε επιδότηση έως 95% για να φτιάξετε παλιά ακίνητα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)

«Μπλε Σελήνη» στον ουρανό την Κυριακή – Το σπάνιο φαινόμενο θα είναι ορατό και από την Ελλάδα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign