pontosnews.gr
Σάββατο, 12/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με καταγωγή από την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο από τον όμιλο PeopleCert

Στη μνήμη των τριών διαπρεπών καθηγητών της Πόλης Δημήτριου Φραγκόπουλου, Δημήτριου Νικολαΐδη και Αλέξανδρου Αλεξανδρίδη

9/06/2023 - 1:35μμ
Η είσοδος του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δ. Ιωάννου)

Η είσοδος του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δ. Ιωάννου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως, ο όμιλος PeopleCert απένειμε υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με καταγωγή από την Πόλη, την Ίμβρο και την Τένεδο, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» και ανταποκρινόμενος στη δέσμευσή του να επενδύει στους νέους και την ανάπτυξη της γνώσης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς και πλήθος ακαδημαϊκών και επιφανών προσωπικοτήτων.

Οι υποτροφίες προσφέρθηκαν στη μνήμη τριών διαπρεπών καθηγητών της Πόλης, Δημήτριου Φραγκόπουλου, Δημήτριου Νικολαΐδη και Αλέξανδρου Αλεξανδρίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν πρότυπο για τους μαθητές, ως υπόδειγμα συνέπειας και παιδαγωγικής αφοσίωσης.

Ειδικό βραβείο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Πατριάρχη στον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Στεφανόπουλο για τη σημαντική, διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά του στον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Βύρων Νικολαΐδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, επισήμανε ότι με το πρόγραμμα υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας», η PeopleCert θέλει «να επιβραβεύσουμε την ακαδημαϊκή αριστεία, να διατηρήσουμε τους δεσμούς με την ομογένεια, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για τα παιδιά της Πόλης».

Η επιλογή του Ζωγραφείου για την τελετή απονομής των υποτροφιών δεν ήταν τυχαία.

Ο Βύρων Νικολαΐδης, παιδί εκπαιδευτικών σε κοινοτικά σχολεία της Πόλης, αποφοίτησε με άριστα από το Ζωγράφειο και ολοκλήρωσε μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Όπως είπε, «ο ελληνισμός διατηρήθηκε στην Πόλη γιατί, μεταξύ άλλων, οι έχοντες και μπορούντες βοηθούσαν τους μη έχοντες και μη μπορούντες. Το Ζωγράφειο, μια δωρεά του Χρηστάκη Ζωγράφου στα τέλη του προηγούμενου αιώνα, σε συνδυασμό με εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς που με αυταπάρνηση είχαν αφοσιωθεί στα παιδιά και την εκπαίδευση, έδωσε τη δυνατότητα σε μένα και πολλούς άλλους νέους να αποκτήσουν τα γνωστικά εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Επομένως αποτελεί χρέος και καθήκον μας να προσθέσουμε κι εμείς ένα λιθαράκι προσφέροντας τη στήριξή μας σε νέους που προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις ακαδημαϊκές σπουδές τους».

Οι υποτροφίες που προσφέρθηκαν ήταν του ύψους των 8.000€ για κάθε υπότροφο και καλύπτουν το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Δίδονται σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας.

Η επιλογή των υποτρόφων έγινε από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης, με επικεφαλής τον διακεκριμένο πανεπιστημιακό Γεώργιο Δουκίδη. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ήταν ο Νικόλαος Ουζούνογλου, πανεπιστημιακός και πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ), οι δημοσιογράφοι Σεραφείμ Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Ρομπόπουλος, οι οποίοι κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη, και η Ελένη Νικολαΐδου, γενική διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της PeopleCert.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που βραβεύτηκαν είναι:

  • Κώστας Καρανικόλας, υποψήφιος διδάκτωρ στο Φυσικό τμήμα του Πολυτεχνείου Yıldız.
  • Λάζαρος Γιόφογλου, υποψήφιος διδάκτωρ στο Ιατρικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Ελένη Χατζηβασιλείου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επίσης, απονεμήθηκε Εύφημος Μνεία με χρηματικά ποσά σε δύο ακόμη μεταπτυχιακούς φοιτητές για τις αξιοσημείωτες επιδόσεις τους. Πρόκειται για τους:

  • Αναστάσιο Παπαδόπουλο, μεταπτυχιακό φοιτητή στον Τομέα Μαθηματικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Τίμπιγκεν.
  • Γεώργιο Χιονά, υποψήφιο διδάκτορα στον τομέα των Αλγορίθμων και Μηχανισμών για την Τεχνολογία Blockchain, στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στο καθολικό της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγίας, στα Καμένα Βούρλα (φωτ.: Μητρόπολη Φθιώτιδος / Δημήτρης Λιάσιος)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Καμένα Βούρλα: Τίμησαν τον Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης και τους συν αυτώ μάρτυρες

11/09/2026 - 9:44πμ
Παναής Κουταλιανός με ένα από τα παιδιά του και, αριστερά, αφίσα εμφάνισής του στη Λίμα του Περού το 1878 (φωτ.: Ιστορικό Μουσείο / Ιστορία Βορείου Αιγαίου – Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

«Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός»: Ποιος ήταν ο αληθινός «Ηρακλής» – Γιατί τον θυμηθήκαμε τώρα

10/09/2026 - 7:02μμ
Στην αποβάθρα της Σμύρνης περιμένοντας τη σωτηρία. Πίσω διακρίνεται η καμένη πόλη (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ / Εθνικό Ιστορικό Μουσείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Μικρασιατική Καταστροφή: Η έκθεση-σοκ του Αρμένιου αρχιεπισκόπου Σμύρνης Γεβόντ Τουριάν

10/09/2026 - 12:29μμ
Τμήμα του εικαστικού που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν στην ανάρτησή του (πηγή: x.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Κλασικός Ερντογάν: Πανηγυρίζει την τουρκική νίκη του 1922 στη Σμύρνη κάνοντας λόγο για «απελευθέρωση από την κατοχή»

9/09/2026 - 9:50μμ
Η γάτα με το όνομα Σμαράγδι εμφανίζεται ήρεμη, καθισμένη στο μαξιλάρι της, σε αυτό το ψηφιδωτό που βρέθηκε στο Αδραμύττιο (φωτ.: H. M. Özgen / Adramytteion Research Archive)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Η «Σμαράγδι» και ο «Ωκεανός»: Ελληνικά ονόματα σε ψηφιδωτό 1.800 ετών στο Αδραμύττιο

9/09/2026 - 5:16μμ
Η ιστορική εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής και ιερά κειμήλια λιτανεύονται στους δρόμους της Καβάλας, 104 χρόνια μετά τη μεταφορά της από πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης (φωτ.: Facebook / Θρακική Εστία Καβάλας)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Καβάλα: Η εικόνα που διέσωσαν οι πρόσφυγες της Σηλυβρίας το 1922 λιτανεύτηκε ξανά

9/09/2026 - 3:19μμ
Από το εξώφυλλο του βιβλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

ΚΜΣ: Παρουσιάζεται το βιβλίο της Κατερίνας Μπούρα «The Secret ‘Constantinople Organisation’ 1908-1912»

8/09/2026 - 7:22μμ
Η θάλασσα της Νέας Κρήνης φωτίστηκε από τους πυρσούς των σκαφών που συμμετείχαν στην αναπαράσταση (φωτ.: Facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Βάρκες με πυρσούς φώτισαν τη νύχτα στη Νέα Κρήνη – Η άφιξη των προσφύγων, 104 χρόνια μετά

8/09/2026 - 1:32μμ
Κολάζ φωτογραφιών από το εξωτερικό της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα όπως είναι σήμερα (αριστερά) και κατά τη φάση της ανέγερσής της (δεξιά) (φωτ.: pantovasilissa.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Παναγία η Παντοβασίλισσα: Η εικόνα που ταξίδεψε από την Τρίγλια της Μικράς Ασίας στη Ραφήνα και κράτησε ζωντανή τη μνήμη της χαμένης πατρίδας

8/09/2026 - 10:30πμ
Εκπλήρωση ετήσιου τάματος των Μηχανιωτών πιστών προς την Παναγία τη Μηχανιώτισσα στα Λουτρά Αιδηψού. Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού)
ΠΟΛΙΤΙΚΑ - ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

Το τάμα που νικά το χρόνο: Η Παναγία Μηχανιώτισσα ενώνει Αιδηψό και Νέα Μηχανιώνα

7/09/2026 - 11:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πλησιάζει η ώρα που οι ομπρέλες θα θυμηθούν την κανονική χρήση τους (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Αλλάζει σταδιακά το σκηνικό του καιρού – Αρχικά από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, οι υπόλοιποι υπομονή

15 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Φρίκη στη Βρετανία: Ένας 52χρονος ομολόγησε ότι ενθάρρυνε βιασμούς αναίσθητων γυναικών σε διαδικτυακό φόρουμ

8 ώρες πριν
Στην αποβάθρα της Σμύρνης περιμένοντας τη σωτηρία. Πίσω διακρίνεται η καμένη πόλη (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ / Εθνικό Ιστορικό Μουσείο)

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος «Ο Άγιος Γεώργιος» τιμά τη μνήμη των θυμάτων της Καταστροφής της Σμύρνης

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Ultimate Championship: Εντυπωσιακός και δεύτερος ο Καραλής με 6,15μ.

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: 
EPA-DPA / Hubert Michael Boesl)

ΗΠΑ: Η CIA αποχαρακτήρισε απόρρητα έγγραφα για την Αλ Κάιντα πριν από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

10 ώρες πριν
Από την περσινή αναβίωση του εθίμου (φωτ.: facebook / Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής)

Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής: Ήρθε η ώρα για το πατροπαράδοτο κεσκέκι!

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV