pontosnews.gr
Τετάρτη, 24/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν είχε θέμα καρδιάς η Τζωρτζίνα» κατέθεσε δεύτερος γιατρός από το Ωνάσειο

Ο Αλέξης Κούγιας επειτέθηκε εκ νέου στον Ανδρέα Ηλιάδη

7/06/2023 - 6:02μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στην κατάθεση του δεύτερου γιατρού από τον κύκλο των μαρτύρων του Ωνασείου προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει τη Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Από τη διαδικασία δεν έλειψε η ένταση, καθώς η υπεράσπιση της κατηγορουμένης επανήλθε στο θέμα των μεταμοσχεύσεων, και ο συνήγορος της Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας επιτέθηκε και πάλι στον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο παιδίατρος-εντατικολόγος Γιώργος Κουρέλης, ο οποίος εργαζόταν στο Ωνάσειο όπου είχε μεταφερθεί τον Μάιο του 2021 από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας η Τζωρτζίνα. Ο γιατρός επανέλαβε, όπως και ο συνάδελφος του που κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι το κοριτσάκι δεν εμφάνισε πρόβλημα στην καρδιά: «Δεν καταγράψαμε καμία αρρυθμία στα μόνιτορ. Η παράταση της νοσηλείας της Τζωρτζίνας αφορούσε ένα επεισόδιο λοίμωξης» είπε, αναφέροντας πως η Τζωρτζίνα παρέμεινε στο Ωνάσειο για λιγότερο από έναν μήνα.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι το παιδί παραπέμφθηκε στο Ωνάσειο από το νοσοκομείο του Ρίου για αξιολόγηση της καρδιακής της λειτουργίας μετά την ανακοπή που είχε υποστεί στο Καραμανδάνειο,τον Απρίλιο του 2021, αλλά και εξαιτίας του ιστορικού των θανάτων των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ο Γ. Κουρέλης είπε πως κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της νοσηλείας της στο Ωνάσειο η Τζωρτζίνα υπέστη ένα επεισόδιο σπασμών και έκανε πυρετό, που αντιμετωπίστηκε με αγωγή: «Επειδή παρατεινόταν το επεισόδιο, δόθηκε αγωγή. Είχε υποστεί εγκεφαλοπάθεια. Το παιδί σε γενικές γραμμές ήταν σταθερό. Δεν καταγράψαμε καμία αρρυθμία στα μόνιτορ. Επειδή είχε ένα επεισόδιο λοίμωξης, εκεί οφείλεται η παράταση της νοσηλείας της. Μπήκε αρχές Ιουνίου στο μηχάνημα, ελέγχθηκε, δουλεύανε όλα καλά, και σε 2-3 μέρες επέστρεψε στην Πάτρα […] για το διάστημα που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα δεν είχαμε καμία καταγραφή βραδυκαρδίας».

Σε ερώτηση της προέδρου αν αποτυπώθηκε καρδιολογικό πρόβλημα στην Τζωρτζίνα, ο γιατρός απάντησε αρνητικά, ενώ είπε πως το επεισόδιο των σπασμών θα μπορούσε να είναι απότοκο της εγκεφαλοπάθειας. «Απορρυθμίζονται πολλές λειτουργίες με την εγκεφαλοπάθεια» επισήμανε.

Πρόεδρος: Διαπιστώσατε κάποια πλημμέλεια στους χειρισμούς των γιατρών που είχαν ήδη ασχοληθεί ήδη με την Τζωρτζίνα;
Μάρτυρας: Το παιδί υπέστη αυτό που υπέστη και είχε πολλά προβλήματα τα οποία με σειρά προτεραιότητας θα έπρεπε να τα βάλουμε σε τάξη.

Ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά σε ερώτηση για το αν χρησιμοποιήθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα.

Σε ερώτηση του Αλέξη Κούγια, ο Γ. Κουρέλης τόνισε πως το επεισόδιο σπασμών που εμφάνισε η Τζωρτζίνα κατά την εισαγωγή της στο Ωνάσειο δεν είχε σχέση με την καρδιακή λειτουργία.

Αλέξης Κούγιας: Για ποιο λόγο εισήχθη;
Μάρτυρας: Για εκτίμηση και πιθανή τοποθέτηση απιδινωτή-βηματοδότη. Ο λόγος ήταν ανακοπή και ιστορικό με τα αδελφάκια του που είχαν δύο αιφνίδιους θανάτους.
Αλέξης Κούγιας (διαβάζει ιστορικό Ωνασείου για αιτία εισαγωγής «λόγω βεβαρημένου ιστορικού-διακομίζεται για εμφύτευση απιδινωτή και γονιδιακό έλεγχο»): Έχετε μάθει τι έχει συμβεί 11 Απριλίου 2021, έναν μήνα πριν; Για το πώς έφτασε να υποστεί την ανακοπή; Έχετε πληροφορηθεί τι προηγήθηκε;
Μάρτυρας: Εγώ μπορώ να σας πω για το τι έγινε στο Ωνάσειο.
Αλέξης Κούγιας: Θα σας δώσω μία σειρά από επεισόδια για να μου πείτε πώς θα τα χαρακτηρίζατε. Έχουν αναφερθεί δύο επεισόδια, έχουν αναφερθεί τρομώδεις κινήσεις, τι αιτία μπορούν να έχουν;
Μάρτυρας: Δεν μπορώ να απαντήσω. Πρέπει να παραπεμφθεί σε νευρολόγο.
Αλέξης Κούγιας: Το έστειλαν σε νευρολόγο. Ποιο είναι το επόμενο που πρέπει να εξετάσει ο παιδίατρος;
Μάρτυρας: Όταν μιλάμε για σπασμούς, είναι καθαρά νευρολογικό θέμα.
Αλέξης Κούγιας: Το εξέτασε το παιδί ο νευρολόγος, δεν βρήκε πρόβλημα. Ποιο είναι το επόμενο;
Μάρτυρας: Το σύνηθες είναι να κάνει εισαγωγή το παιδί στο νοσοκομείο και να γίνει εκτεταμένος έλεγχος.
Αλέξης Κούγιας: Μπορεί ένας παιδίατρος να κάνει καρδιολογική διάγνωση;
Μάρτυρας: Εμείς το στέλνουμε σε καρδιολόγο.
Αλέξης Κούγιας: Η υποξία σε τι μπορεί να οδηγήσει;
Μάρτυρας: …Ακόμα και σε ανακοπή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης για τα περίπου 55 λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψη στο Καραμανδάνειο μετά την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα, ο μάρτυρας ανέφερε πως οι χρόνοι ως προς την επικινδυνότητα της διάρκειας ανάνηψης είναι σχετικοί.

Αλ. Κούγιας: Από ποια λεπτά είναι επικίνδυνο και υπάρχει κίνδυνος συννοσηρότητος;
Μάρτυρας: Η συννοσηρότητα αναφέρεται σε προβλήματα πριν από την ανακοπή.
Αλέξης Κούγιας: Σε ποιο σημείο ένας γιατρός πιθανολογεί πως το παιδί θα είναι τετραπληγικό;
Μάρτυρας: Οι χρόνοι είναι σχετικοί. Ανάλογα πού είσαι. Για τους χρόνους ο γενικός κανόνας, είναι στο 20ό λεπτό. Κάνουμε επισκόπηση της κατάστασης και λέμε εάν έχει έννοια να συνεχίσουμε ή το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που πρέπει να είναι. Ενημερώνουμε και τους γονείς. Η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση είναι για την παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο.
Αλέξης Κούγιας: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έκανε μια ανακοίνωση. Την αποδέχεστε;
Μάρτυρας: Προφανώς.
Αλέξης Κούγιας: Λέει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (με αφορμή θάνατο ποδοσφαιριστή) πως εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, 4 λεπτά, επέρχεται εγκεφαλική βλάβη. Συμφωνείτε;
Μάρτυρας: Αυτό είναι γενικά αποδεκτό. Ότι εάν ο εγκέφαλος μείνει 2-4 λεπτά χωρίς οξυγόνο, θα υποστεί βλάβη. Ωστόσο το σημαντικό είναι αυτό που λέει «εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα». Εδώ οι γιατροί παρενέβησαν άμεσα.

Μετά από αυτόν το διάλογο ο Αλ. Κούγιας επανήλθε στο θέμα των μεταμοσχεύσεων κάνοντας, παρά τις αντιδράσεις της προέδρου, και πάλι επίθεση στον Ανδρέα Ηλιάδη αναφερόμενος σε «βιομηχανία μεταμοσχεύσεων».

Αλέξης Κούγιας: Μπορεί αυτή η διαδικασία να έγινε [σ.σ.: η παρατεταμένη ανάνηψη] για να τους γίνει [σ.σ.: στους γονείς] πλύση εγκεφάλου για την μεταμόσχευση οργάνων;
Πρόεδρος: Τι σχέση έχει αυτό με την υπόθεση;
Αλέξης Κούγιας: Έχει σχέση με την αξιοπιστία των γιατρών. Αναζωογονείται ένα παιδί μετά από 20 λεπτά, δεν ενημερώνονται οι γονείς, το παίρνει από το χέρι αυτός που το αναζωογόνησε και το πάει στον κ. Ηλιάδη και γίνεται μετά στη μητέρα μια συζήτηση για τη μεταμόσχευση οργάνων… Δικαιούνται οι γονείς μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει να ενημερωθούν; Πανηγυρίζουν διότι σώσανε ένα παιδί αλλά έμεινε τετραπληγικό. Δικαιούνται οι γονείς να πιστεύουν πως όλα αυτά έγιναν για να του πάρουν τα όργανα;
Πρόεδρος: Τι σχέση έχουν όλα αυτά;
Αλέξης Κούγιας: Για τους μάρτυρες που είναι αναξιόπιστοι και ανήθικοι όπως ο κ. Ηλιάδης, και ας μου κάνει μήνυση. Θέλω να αναδείξω αναξιοπιστία και ανηθικότητα… πρέπει να απολογούμαι επειδή κάνω την ερώτηση κάθε φορά; Εκεί υπάρχει μια βιομηχανία μεταμοσχεύσεων. Εγώ θα ενημέρωνα τους γονείς πως το παιδί θα είναι τετραπληγικό! Έπρεπε να τους πουν ότι το παιδί θα ζήσει ένα μαρτύριο και δεν τους το είπε ποτέ. Εσείς τους προστατεύετε κυρία πρόεδρε με αυτό που κάνετε. Αυτό είπε ο κ. Κουρέλης, είναι το πιο σοβαρό από όλα, ότι στα 20 λεπτά θα έπρεπε να γίνει σύσκεψη και να ενημερωθούν οι γονείς.
Πρόεδρος: Είπατε πάρα πολλά. Δεν προστατεύουμε κανέναν μάρτυρα. Αυτό που σας ζητήθηκε ήταν να εξηγήσετε τι σχέση έχει η κουβέντα για τις μεταμοσχεύσεις με το αποτέλεσμα που είχαμε στη συνέχεια. Είναι στη μέση των γεγονότων. Είναι ανάμεσα στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και στην τετελεσμένη πράξη.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας, στη Λάρισα (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας και τα Χριστούγεννα οι αγρότες – «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τον αγώνα»

24/12/2025 - 8:13μμ
Ισχυρή βροχόπτωση στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα με καταρρακτώδεις βροχές: Πλημμυρικά φαινόμενα σε Αττική και δυτική Ελλάδα

24/12/2025 - 7:24μμ
Ανακαινισμένο δωμάτιο στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημόσιο – ασφαλιστικές: Έρχεται το πρώτο νοσοκομείο με μοντέλο τύπου ΣΔΙΤ

24/12/2025 - 7:00μμ
Λάκης Γαβαλάς και Σουζάνα Κεγγίτση (φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστικό μακιγιάζ με λάμψη Χριστουγέννων από τη Σουζάνα Κεγγίτση και το MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ

24/12/2025 - 3:34μμ
Βροχερή η μέρα σήμερα Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχές και καταιγίδες από το πρωί – Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα

24/12/2025 - 3:15μμ
Γενική άποψη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (φωτ. αρχείου: thpa.gr/el/)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε πυρομαχικό υλικό, πιθανόν οβίδα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου

24/12/2025 - 2:00μμ
Τα καλάντα των Χριστουγέννων άκουσε ο ΠτΔ από μέλη της Προεδρικής Φρουράς, ανάμεσά τους και ο Πόντιος αντάρτης (φωτ.: Σωτήρης Δημητρόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Προεδρική Φρουρά και Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων τα… είπαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

24/12/2025 - 11:57πμ
(Φωτ.: opap.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Με κάθε Ευχοστολίδι διπλή προσφορά στα παιδιά

24/12/2025 - 11:30πμ
Εικόνα από το μπλόκο στη Θήβα, πριν αρχίσει η έξοδος των εκδρομέων (φωτ.: Αντώνης Νικολόπουλος/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Για γερά νεύρα η έξοδος των εκδρομέων προς κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα για τα Χριστούγεννα

24/12/2025 - 10:54πμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay.com)
ΕΛΛΑΔΑ

13χρονη κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από νεαρούς στη Θεσσαλονίκη

24/12/2025 - 10:01πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κτηριακό σημείο της Μεγάλης του Γένους Σχολής, που σχεδόν εφάπτεται με το ναό της Παναγίας Μουχλίου (φωτ.: Θωμαΐς Κιζιρίδου)

Τουρκία: Σε νέο κτήριο για τρία χρόνια η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή

5 λεπτά πριν
Λίγο προτού... μπουκάρουν στο Κτήμα Αφροδίτη, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας (φωτ.: Facebook / Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου)

Μωμόγεροι: Όταν ο Πόντος φέρνει γέλιο και καλοτυχία

59 λεπτά πριν
O Παύλος Γαβριηλίδης με μπλούζα της αγαπημένης του ομάδας, του Απόλλωνα Καλαμαριάς (φωτ.: Facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)

Πέθανε ο Παύλος Γαβριηλίδης: Θλίψη στην Καλαμαριά για το μέλος των VAVEL

1 ώρα πριν
Στελέχη της τουρκικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών στο σημείο της συντριβής του Falcon 50 (φωτ.: EPA / Necati Savas)

Συντριβή Falcon 50 στην Άγκυρα: Τα 21 δραματικά λεπτά πριν χαθεί από τα ραντάρ

2 ώρες πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχαριστεί το πλήθος μετά την ομιλία του στην εκδήλωση «Salute to America», στο Des Moines της Αϊόβα. 3 Ιουλίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Ο Τραμπ απομακρύνει δεκάδες διπλωμάτες καριέρας: Κενό σε πάνω από 100 αμερικανικές πρεσβείες

2 ώρες πριν
Καλύβες στα βουνά της Κερασούντας (φωτ.: «Η Έξοδος», τόμος Ι, εφημερίδα «Καθημερινή»)

Μαρτυρία Μαρούλας Φυτοπούλου: Τα βάσανα που υποφέραμε να μην τα θυμάται ο άνθρωπος γιατί μπορεί και να τρελαθεί

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign