pontosnews.gr
Δευτέρα, 29/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΟΗΕ για Φράγμα Καχόβκα: Πιθανή μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή – Κίνδυνος και από τις νάρκες που παρασύρονται από τα νερά

Την ώρα που συνεχίζεται η μαζική απομάκρυνση κατοίκων στην περιοχή μετά τις πλημμύρες που προκλήθηκαν Κίεβο και Μόσχα συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται

7/06/2023 - 9:57πμ
Πλημμυρισμένη η περιοχή γύρω από το φράγμα Καχόβκα μετά την μερική καταστροφή του (φωτ.: facebook.com/petroporoshenko)

Πλημμυρισμένη η περιοχή γύρω από το φράγμα Καχόβκα μετά την μερική καταστροφή του (φωτ.: facebook.com/petroporoshenko)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για τη μερική καταστροφή  του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Καχόβκα, την ώρα που συνεχίζεται η μαζική απομάκρυνση κατοίκων στην περιοχή μετά τις πλημμύρες που προκλήθηκαν σε παρόχθιες κοινότητες κατά μήκος του Δνείπερου ποταμού.

«Η πιο δύσκολη κατάσταση επικρατεί στην περιοχή Κοραμπέλνι στην πόλη της Χερσώνας. Μέχρι στιγμής το επίπεδο το νερού ανέρχεται στα 3,5 μέτρα, πάνω από 1.000 σπίτια έχουν πλημμυρίσει» στην κοινότητα που τα ουκρανικά στρατεύματα ανακατέλαβαν από τα ρωσικά τον Νοέμβριο του 2022, ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας Ολεξίι Κουλέμπα.

Οι εκκενώσεις θα συνεχιστούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες με λεωφορεία και τρένα, πρόσθεσε.

«Πάνω από 40.000 άνθρωποι βρίσκονται σε περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν. Οι ουκρανικές αρχές απομάκρυναν εσπευσμένα πάνω από 17.000. Δυστυχώς, πάνω από 25.000 άμαχοι βρίσκονται σε περιοχές υπό ρωσικό έλεγχο», ανέφερε χθες ο ουκρανός γενικός εισαγγελέας Αντρίι Κόστιν.

Ο Βλαντίμιρ Λεόντιεφ, ο φιλορώσος δήμαρχος της Νόβα Καχόβκα, όπου βρίσκεται το υδροηλεκτρικό φράγμα, τόνισε πως η πόλη του πλημμύρισε και ότι 900 κάτοικοί της απομακρύνθηκαν εσπευσμένα.

Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, έκανε λόγο για τουλάχιστον επτά ανθρώπους που αγνοούνται εξαιτίας των πλημμυρών που προκάλεσε η καταστροφή του φράγματος.

Στη Γενεύη, το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η καταστροφή του φράγματος μπορεί να προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή και να έχει «φοβερό αντίκτυπο σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και στις δυο πλευρές της γραμμής του μετώπου».

Το OCHA αναδεικνύει  και άλλη πτυχή του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την μερική καταστροφή του πελώριου φράγματος καθώς όπως αναφέρει «οι πλημμύρες και τα κινούμενα ύδατα μπορούν να μεταφέρουν νάρκες και εκρηκτικά σε νέες περιοχές που προηγουμένως είχαν αξιολογηθεί ως ασφαλείς, θέτοντας έτσι περισσότερους ανθρώπους σε κίνδυνο».

Σημειώνεται ότι η καταστροφή εγείρει νέες ανησυχίες για τον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, 150 χιλιόμετρα από τη Νόβα Καχόβκα, που χρησιμοποιεί νερό από το φράγμα για να ψύχει τους αντιδραστήρες του.

Πάντως «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος» για την ασφάλεια της εγκατάστασης, εκτίμησε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews.gr

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τις αντιπροσωπείες τους κατά τη συνάντηση στη Φλόριντα (φωτ.: ΕΡΑ/Γραφείο Τύπου της Προεδρίας των ΗΠΑ)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επικοινωνία με Ζελένσκι και Τραμπ: Υπήρξε καλή πρόοδος – Σύνοδος της Συμμαχίας των Προθύμων τον Ιανουάριο

29/12/2025 - 8:37πμ
Στιγμιότυπο από τις δηλώσεις των δύο ηγετών μετά τη συνάντηση
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: «Άψογη» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος – «Εξαιρετική» ο Ουκρανός

29/12/2025 - 12:50πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο της «υποδοχής» (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις – Όλες οι δηλώσεις και το παρασκήνιο

28/12/2025 - 9:50μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Shawn Thew)
ΚΟΣΜΟΣ

Τηλεφωνική επικοινωνία ευρωπαίων ηγετών μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι

28/12/2025 - 6:21μμ
Φωτογραφία της «Μπεμπέ» διά χειρός του Καναδού φωτογράφου  Douglas Kirkland (φωτ. αρχείου:
EPA/DOUGLAS KIRKLAND / CELEBRITY VAULT MANDATORY/  Ministere de la Culture - France / Mediatheque de l'Architecture et du Patrimoine, Dist. RMN)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η Γαλλίδα ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό

28/12/2025 - 12:21μμ
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (φωτ. αρχείου: EPA/Stephani Spindel)
ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλιλάνδη: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αναγνώριση από το Ισραήλ

28/12/2025 - 10:14πμ
Κοσοβάροι προσπερνούν προεκλογική γιγαντοαφίσα του Άλμπιν Κούρτι στην Πρίστινα (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτική κρίση στο Κόσοβο: Αύριο οι δεύτερες βουλευτικές εκλογές της χρονιάς

27/12/2025 - 10:32μμ
(Φωτ.: EPA / Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία σφυροκοπά το Κίεβο – Ο Ζελένσκι ετοιμάζεται για το κρίσιμο ραντεβού με τον Τραμπ

27/12/2025 - 12:40μμ
Η σημαία της Σομαλιλάνδης (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_Somaliland.svg?uselang=en#Licensing)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ αναγνώρισε το κράτος της Σομαλιλάνδης – Σφοδρή αντίδραση από Σομαλία, Αίγυπτο, Τουρκία και Τζιμπουτί

26/12/2025 - 11:26μμ
Το Copa Nadal (Κύπελλο των Χριστουγέννων) είναι ο παλαιότερος διαγωνισμός κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας στην Ισπανία (φωτ: EPA/Enric Fontcuberta)
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπελλο των Χριστουγέννων: Αθλητισμός και εορταστικό πνεύμα συναντήθηκαν ξανά στη Βαρκελόνη

26/12/2025 - 6:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Κώστας Παπαδόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Έχασε τη μάχη η 71χρονη μετά τη φωτιά στην Κάτω Τούμπα – Εξιτήριο πήραν τα τρίδυμα

13 λεπτά πριν
(Στιγμιότυπο από το βίντεο που συνοδεύει τη δυνταγή)

Μουχαλεμπί πολίτικο, το θρυλικό – Με την εγγύηση της Μαρίας Εκμεκτσίογλου

41 λεπτά πριν
Ο Σύλλογος «Μνήμη Μικράς Ασίας» στις εορταστικές εκδηλώσεις «Αστερούπολη 2025» (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Λάσκαρης Τσούτσας)

Η Μικρασία γέμισε την εορταστική καρδιά της Καβάλας

1 ώρα πριν
Τρακτέρ στο αγροτικό μπλόκο του Μπράλου (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)

Αγρότες: Τι σχεδιάζεται για τις επόμενες ώρες στα μπλόκα – Τρίωρος αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων στη Νίκαια

2 ώρες πριν
Η ένταση των ανέμων την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη έφθανε τα 7 μποφόρ (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

«Βουτιά» του υδράργυρου στην Κεντρική Μακεδονία – Κάτω από το μηδέν το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές

2 ώρες πριν
Πλήθος επιβατών περιμένει το μετρό το πρωί της Δευτέρας πριν ενημερωθεί για τη βλάβη (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)

Αθήνα: Βλάβη στην μπλε γραμμή του μετρό – Καθυστερήσεις και συνωστισμός στους σταθμούς

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign