pontosnews.gr
Κυριακή, 4/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ουκρανία: Ανεβαίνει η στάθμη του νερού από το κατεστραμμένο φράγμα – 150 τόνοι λαδιού μηχανής χύθηκαν στον ποταμό Δνείπερο

Έχουν πλημμυρίσει 24 οικισμοί, ενώ το ουκρανικό ΥΠΕΣ υποστηρίζει ότι η Ρωσία βομβαρδίζει την περιοχή

6/06/2023 - 6:15μμ
Δορυφορική εικόνα, η οποία έχει επιβεβαιωθεί για την εγκυρότητά της από το BBC, δείχνei το μέγεθος της ζημιάς στον υδροηλεκτρικό σταθμό Νόβα Καχόβκα (φωτ.: Planet Lab PBC)

Δορυφορική εικόνα, η οποία έχει επιβεβαιωθεί για την εγκυρότητά της από το BBC, δείχνei το μέγεθος της ζημιάς στον υδροηλεκτρικό σταθμό Νόβα Καχόβκα (φωτ.: Planet Lab PBC)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Για βομβαρδισμό της νότιας περιοχής της Χερσώνας κατηγόρησε νωρίτερα τη Ρωσία το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, τη στιγμή που στο σημείο εκκενώνονται οικισμοί και απομακρύνονται κάτοικοι μετά την καταστροφή του φράγματος της Νόβα Καχόβκα.

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο δήλωσε ότι δύο αστυνομικοί που εργάζονταν στην περιοχή τραυματίστηκαν, ενώ «περίπου 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν και 24 οικισμοί είχαν πλημμυρίσει από τα νερά του φράγματος», δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση.

Εξέδωσε επίσης προειδοποίηση για τους κινδύνους που ενέχουν οι νάρκες, αλλά και τα ορυχεία που εκτίθενται από την άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Ζαπορίζια Γιεβγκένι Μπαλίτσκι, ο οποίος έχει τοποθετηθεί από τη Ρωσία, δήλωσε ότι ορισμένοι κάτοικοι της πόλης μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την έκρηξη του φράγματος και συμπλήρωσε ότι το δωμάτιο του στροβίλου στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο είναι τώρα «κάτω από το νερό».

Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως «150 τόνοι λαδιού μηχανής» έπεσαν σήμερα στον ποταμό Δνείπερο μετά το ρήγμα στο υδροηλεκτρικό φράγμα της Νόβα Καχόβκα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο για το περιβάλλον.

Σε ανακοίνωση, η ουκρανική προεδρία είχε κάνει λόγο νωρίτερα σήμερα για «κίνδυνο επιπλέον διαρροών τουλάχιστον 300 τόνων», προκαλώντας φόβους για σημαντικές συνέπειες στην πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής αυτής της νότιας Ουκρανίας.

«Η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο κατά της ζωής, κατά της φύσης, κατά του πολιτισμού», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram, κατηγορώντας τους Ρώσους ότι ναρκοθέτησαν το φράγμα πριν το ανατινάξουν.

«Η Ρωσία ανατίναξε μια βόμβα, προκαλώντας τεράστιες περιβαλλοντικές ζημιές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατά την διάρκεια της ομιλίας του στους «Εννέα του Βουκουρεστίου», ένα σχήμα που συγκεντρώνει εννέα χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπη μέλη του ΝΑΤΟ.

«Πρόκειται για την μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει προκληθεί από τον άνθρωπο στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες, ενώ περίπου 80 οικισμοί είναι στη ζώνη των πλημμυρών», δήλωσε.

«Η Ρωσία είναι ένοχη για βάρβαρη οικοκτονία» υποστήριξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσθέτοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να τεθούν υπόλογες.

«Είναι αδύνατη η ανατίναξη ενός φράγματος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εξωτερικά, με βομβαρδισμό», είπε αναφερόμενος στο σενάριο που προώθησε η Μόσχα για να εξηγήσει την καταστροφή επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Κίεβο.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ζήτησε επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν στο φράγμα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/WHITE HOUSE PRESS OFFICE HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Έτσι εκτελέστηκε η επιχείρηση σύλληψης του προέδρου της Βενεζουέλας, με κωδικό όνομα «Absolute Resolve»

3/01/2026 - 11:40μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ «χτύπησε» το Μπασκίλ της Τουρκίας

3/01/2026 - 10:46μμ
Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: «Ήρθε η ώρα της ελευθερίας», δηλώνει η Ματσάδο – Παγκόσμιες αντιδράσεις μετά τη σύλληψη Μαδούρο

3/01/2026 - 8:55μμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες, το 2024, στο Καράκας (φωτ.: 
EPA/ RAYNER PENA R.)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ο Νικολάς Μαδούρο και η σύζυγός του Σίλια Φλόρες μεταφέρονται στη Νέα Υόρκη – Με χειροπέδες στο Iwo Jima

3/01/2026 - 6:31μμ
Ο πρώην δικτάτορας του Παναμά Μανουέλ Αντόνιο Νοριέγκα σε φωτογραφία σύλληψης, 4 Ιανουαρίου 1990 (φωτ.: EPA / AFP)
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν οι ΗΠΑ κάνουν προεδρικές… απαγωγές: Από τον Νοριέγκα στον Μαδούρο

3/01/2026 - 4:04μμ
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε εκδήλωση για την Ημέρα Αντίστασης των Ιθαγενών στο Καράκας, 12 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Miguel Gutierrez)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο για να τον οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη – Νέα διεθνής κρίση, με τη Βενεζουέλα

3/01/2026 - 2:51μμ
Κεριά στη μνήμη των θυμάτων, κοντά στο Constellation στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, 2 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Alessandro della Valle)
ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία στο Κραν Μοντανά για τους αγνοούμενους μετά την τραγωδία στο Constellation

3/01/2026 - 1:41μμ
Πανηγυρισμοί μετά την επίδοση του βραβείου Γκίνες (φωτ.: Hrvatski Radio/HRT)
ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία: Στο βιβλίο Guinness ραδιοφωνικός μαραθώνιος με 100 φωνές, για 100 ώρες, στην επέτειο των 100 χρόνων

3/01/2026 - 1:19μμ
Περαστικοί μπροστά από τοιχογραφία με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στο Καράκας, 24 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Ronald R. Pena)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαδούρο – Ραγδαίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα

3/01/2026 - 11:58πμ
Τουλάχιστον έξι πυκνές στήλες καπνού υψώνονται από διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας, Καράκας. Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Χ / 
OSINTdefender)
ΚΟΣΜΟΣ

Πλήγματα στο Καράκας: Οι ΗΠΑ πίσω από την επίθεση – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Βενεζουέλα

3/01/2026 - 10:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: realestate.com.au)

Ζαχ Χριστοδουλόπουλος: Ο Ελληνοαυστραλός ομογενής που απέκτησε ακίνητα αξίας 5 εκατ. δολαρίων, πριν καν κλείσει τα 30

35 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA/WHITE HOUSE PRESS OFFICE HANDOUT)

Έτσι εκτελέστηκε η επιχείρηση σύλληψης του προέδρου της Βενεζουέλας, με κωδικό όνομα «Absolute Resolve»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Facebook/Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»)

Κέντρο Νεότητας Ελλήνων Ποντίων Κύπρου «Παναγία Σουμελά»: Θεοφάνια με χορούς, παραδόσεις και γιορτινή ατμόσφαιρα στην Αθαλάσσα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ «χτύπησε» το Μπασκίλ της Τουρκίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Σύλλογος Ποντίων Μονάχου)

Ο Σύλλογος Ποντίων Μονάχου γιόρτασε τα 60 χρόνια του και υποδέχτηκε το 2026 με μεγάλο γλέντι – Οι πρώτες εικόνες

2 ώρες πριν
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Γεώργιος Ιωακείμογλου: Ένας σπουδαίος πατριώτης, ένας διορατικός Μικρασιάτης επιστήμονας που θα έπρεπε να γνωρίζουμε και να τιμάμε

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign