pontosnews.gr
Τετάρτη, 19/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Ηχηρές απουσίες στο νέο υπουργικό συμβούλιο – Αναθεώρηση του συντάγματος προανήγγειλε ο Ερντογάν

Απηύθυνε ενωτικό μήνυμα επειδή «η χώρα χρειάζεται ενότητα κι αλληλεγγύη περισσότερο από ποτέ»

3/06/2023 - 11:01μμ
Ο επανεκλεγείς Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/Necati Savas)

Ο επανεκλεγείς Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του στην Άγκυρα (φωτ.: EPA/Necati Savas)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησής του ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη θέση του αντιπροέδρου ο Ερντογάν διόρισε τον Τζεβντέτ Γιλμάζ, τον μέχρι σήμερα αντιπρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναλαμβάνει, όπως αναμενόταν, ο οικονομολόγος Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος τάσσεται υπέρ της οικονομικής «ορθοδοξίας» και προκρίνει την αύξηση των επιτοκίων. Ο διορισμός του εκτιμάται ότι θα σημάνει το τέλος της «ανορθόδοξης» οικονομικής πολιτικής που ακολουθούσε ο Ερντογάν επί χρόνια, όπως τη μείωση των επιτοκίων παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τον κρατικό έλεγχο των αγορών. Ο Σιμσέκ ήταν υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός μεταξύ 2009-2018.

Ο Χακάν Φιντάν, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών ενώ το υπουργείο Άμυνας αναλαμβάνει ο Γιασάρ Γκιουλέρ, ο μέχρι σήμερα Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.

Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων διορίστηκε ο Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ενώ απομακρύνθηκε, όπως αναμενόταν, ο Σουλεϊμάν Σοϊλού από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο αναλαμβάνει ο Αλί Γιερλίκαγια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη σύζυγό του Εμινέ στο προεδρικό μέγαρο αμέσως μετά από την ορκωμοσία του (φωτ.: Γραφείο Τύπου της Τουρκικής Προεδρίας)

Επίσης, εκτός της νέας κυβέρνησης μένουν ο μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, αλλά και οι Φουάτ Οκτάι και Φαχρετίν Ντονμέζ.

Το νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει την Τρίτη.

Αναλυτικά, τα ονόματα που ανακοινώθηκαν:

  • Αντιπρόεδρος: Σεβντέτ Γιλμάζ
  • Υπουργός Δικαιοσύνης: Γιλμάζ Τουντς
  • Υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών: Μαχινούρ Ουζντεμίρ Γκουκτάς
  • Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας: Βεντάτ Ισικάν
  • Υπουργός Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής: Μεχμέτ Ουζχασέκι
  • Υπουργός Εξωτερικών: Χακάν Φιντάν
  • Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων: Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ
  • Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού: Οσμάν Ασκίν Μπακ
  • Υπουργός Οικονομικών: Μεχμέτ Σιμσέκ
  • Υπουργός Εσωτερικών: Αλί Γερλικάγια
  • Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Μεχμέτ Νούρι Ερσόι
  • Υπουργός Εθνικής Εκπαίδευσης: Γιουσούφ Τεκίν
  • Υπουργός Εθνικής Άμυνας: Γιασάρ Γκιουλέρ
  • Υπουργός Υγείας: Φαχρετίν Κότσα
  • Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας: Μεχμέτ Φατίχ Κασίρ
  • Υπουργός Γεωργίας και Δασοκομίας: Ιμπραήμ Γιουμακλί
  • Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών: Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου

«Η χώρα χρειάζεται ενότητα»

Στην ομιλία του μετά από την ορκωμοσία, ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να επικεντρωθούν στο μέλλον, υιοθετώντας έναν συμφιλιωτικό τόνο.

«Θα αγκαλιάσουμε και τα 85 εκατομμύρια (των Τούρκων), ανεξάρτητα από τις πολιτικές απόψεις τους (…) Ας βάλουμε στην άκρη τη δυσφορία της προεκλογικής περιόδου. Ας αναζητήσουμε τρόπους συμφιλίωσης», είπε, ενώπιον πολλών αρχηγών ξένων κρατών, τους οποίους χαιρέτησε έναν προς έναν.

Πρόσθεσε ότι τα 85 εκατομμύρια των Τούρκων πρέπει να ενωθούν «σαν τα τούβλα στον τοίχο», γιατί η χώρα χρειάζεται ενότητα και αλληλεγγύη, περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Ο Τούρκος πρόεδρος προανήγγειλε την αναθεώρηση του συντάγματος, λέγοντας ότι «θα σώσουμε τη δημοκρατία μας από το σημερινό σύνταγμα, το οποίο είναι προϊόν του πραξικοπήματος» του 1980, υποσχόμενος ότι το νέο θα είναι «φιλελεύθερο και χωρίς αποκλεισμούς».

Επαναλαμβάνοντας ότι «ο αιώνας της Τουρκίας έχει αρχίσει», τόνισε ότι «μαζί πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός, να επικεντρωθούμε στο μέλλον και να προσπαθήσουμε να πούμε νέα πράγματα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε το μέλλον μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος».

Στην τελετή αυτήν παρέστησαν πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από χώρες και διεθνείς οργανισμούς, όπως ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο πρόεδρος του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar (φωτ. αρχείου: EPA/DAN ROSENBAUM / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE HANDOUT/ CROWN COPYRIGHT, HANDOUT EDITORIAL USE)
ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η κρίση Βρετανίας-Ρωσίας μετά τον εντοπισμό ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου κοντά στα βρετανικά ύδατα

19/11/2025 - 2:49μμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στους καλεσμένους στη διάρκεια του δείπνου (φωτ.: EPA/Anna Rose Layden/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Με Ρονάλντο και Μασκ το επίσημο δείπνο του Τραμπ για τον σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο

19/11/2025 - 10:33πμ
Δύο πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη FA50 i MiG-2 στη διάρκεια παλιότερης επίδειξης στο Ράντομ (φωτ.: EPA/Radek Pietruszka)
ΚΟΣΜΟΣ

Πολωνία: Απογείωσε μαχητικά αεροσκάφη εν μέσω ρωσικών επιδρομών στα σύνορα με την Ουκρανία

19/11/2025 - 8:30πμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Nathan Howard/POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Eπενδύσεις ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων υποσχέθηκε στις ΗΠΑ ο σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος

18/11/2025 - 9:07μμ
Στιγμιότυπο από παλιότερη συνεδρίαση της ουκρανικής Βουλής (φωτ.: EPA/Andrii Nesterenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Διακοπή ψηφοφορίας στη Βουλή για τη διαφθορά

18/11/2025 - 8:33μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος/EUROKINISSI)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία εκτός των συνομιλιών στην Τουρκία – Αντιδράσεις για τα γαλλικά μαχητικά προς την Ουκρανία

18/11/2025 - 1:33μμ
Ο εκπρόσωπος της Κίνας στα Ηνωμένα Έθνη πρεσβευτής Fu Cong, απείχε από την ψηφοφορία για την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης στη Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA/OLGA FEDOROVA)
ΚΟΣΜΟΣ

«Όχι» της Χαμάς στην απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ να υιοθετήσει το σχέδιο Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας

18/11/2025 - 8:37πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για το θάνατο τριών ανθρώπων από δηλητηρίαση

17/11/2025 - 10:15μμ
Ζευγάρι που πρόκειται να παντρευτεί φωτογραφίζεται στη λίμνη Τσάκα, έναν δημοφιλή προορισμό στην επαρχία Τσινγκχάι της Κίνας (φωτ.: EPA / Roman Pilipey)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε πληθυσμιακή κρίση η Κίνα, πόλεις εκδίδουν «καταναλωτικά κουπόνια γάμου»

17/11/2025 - 12:13μμ
Στους δρόμους της Πράγας, για την 33η επέτειο από τη Βελούδινη Επανάσταση, 17 Νοεμβρίου 2022 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

36 χρόνια από τη Βελούδινη Επανάσταση, ξανά στους δρόμους σε Τσεχία και Σλοβακία

17/11/2025 - 11:48πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

H Μαριάννα Πουρσανίδου με τα παιδιά (φωτ.: Facebook / Zigkeridis Dimitrios)

Ποντιακή Εστία Νεάπολης Θεσσαλονίκης: Το παιχνίδι επιστρέφει για να φύγουν τα παιδιά από τις οθόνες

19 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βαρβάρα Καζαντζίδου)

Έλλη Γεωργιάδου: Η εγγονή του Ιορδάνη Γεωργιάδη θυμάται το εμβληματικό ΦΙΞ της Θεσσαλονίκης

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιελάντα Ντελάι)

ΣτΕ: Πρόστιμα από 5.000 έως 12.000 ευρώ σε τέσσερα υπουργεία

1 ώρα πριν
Η Θεατρική Ομάδα Βριλησσίων με την Έφη Πίκουλα-Βουγιουκλάκη και τη Λένα Νίτσου-Ψαθά (φωτ.: Θωμάς Δασκαλάκης)

Γέλιο, μνήμες και Πόντος: Μια βραδιά για τον Δημήτρη Ψαθά στους «Αργοναύτες-Κομνηνούς»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Financial Times: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης από τους βασικούς διεκδικητές της ηγεσίας του Eurogroup

3 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ένωση Ποντίων Αιγάλεω)

Βραδιά νεολαίας από την Ένωση Ποντίων Αιγάλεω

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign