pontosnews.gr
Πέμπτη, 3/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ινδία: Βλάβη στο σύστημα σηματοδότησης οδήγησε στη μοιραία σύγκρουση των τρένων – Τουλάχιστον 288 οι νεκροί

Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για ένα από τα χειρότερα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας

3/06/2023 - 10:26μμ
Σοροί θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας κείτονται στο έδαφος κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων στο σημείο (φωτ.: EPA/Piyal Adhikary)

Σοροί θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας κείτονται στο έδαφος κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων των σωστικών συνεργείων στο σημείο (φωτ.: EPA/Piyal Adhikary)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε βλάβη του συστήματος σηματοδότησης ενδέχεται να οφείλεται η σύγκρουση των τριών τρένων στην Ινδία, η οποία έχει, μέχρι στιγμής, στοιχίσει τη ζωή σχεδόν σε 300 ανθρώπους.

Τα σωστικά συνεργεία σταμάτησαν το απόγευμα του Σαββάτου την επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης θυμάτων στο σημείο όπου τρεις αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μεταξύ τους την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 288 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 900.

Ο εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας South Eastern Railway, Κ.Σ. Ανάντ, είπε ότι με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, μια από τις χειρότερες σιδηροδρομικές καταστροφές στην ιστορία της Ινδίας, ενδέχεται να οφείλεται σε βλάβη του συστήματος σηματοδότησης.

Μετά τη σύγκρουση και τον εκτροχιασμό των βαγονιών «άνθρωποι έκλαιγαν, φώναζαν βοήθεια», αφηγήθηκε σε ένα ινδικό τηλεοπτικό κανάλι ο Αρτζούν Ντας, ένας από τους επιζώντες. Οι επιβάτες «εκτοξεύτηκαν από τις κουκέτες τους, υπήρχαν παντού τραυματίες, μέσα στα βαγόνια και κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής», πρόσθεσε, λέγοντας ότι θέλει «να ξεχάσει» όσα είδε.

Δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο σημείο είδαν τα βαγόνια που είχαν ανατραπεί και τους διασώστες να εργάζονται ακατάπαυστα για να βγάλουν τους επιζώντες.

Πολλά πτώματα, καλυμμένα με λευκά σεντόνια, κείτονταν δίπλα στις ράγες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Μπαλασόρ, που απέχει 200 χιλιόμετρα από το Μπουμπανεσβάρ, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Οντίσα, στην ανατολική Ινδία.

Αρχικά, εκτροχιάστηκε μια αμαξοστοιχία εξπρές που εκτελούσε το δρομολόγιο από το Μπενγκαλούρου στην Κολκάτα και έπεσε στη διπλανή γραμμή. Λίγα λεπτά αργότερα ένα άλλο τρένο, το Κορομαντέλ Εξπρές, που συνδέει την Κολκάτα με το Τσενάι, έπεσε πάνω στο εκτροχιασμένο τρένο και κάποια από τα βαγόνια του έφυγαν από τις ράγες και συγκρούστηκαν με ένα εμπορικό τρένο, που ήταν ακινητοποιημένο δίπλα.

Ο Χιρανμάι Ραθ, ένας φοιτητής το σπίτι του οποίου βρίσκεται πολύ κοντά στις ράγες, έσπευσε για να βοηθήσει. Μέσα σε λίγες ώρες, είδε, όπως είπε «περισσότερο θάνατο και καταστροφή απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί». «Σκεφτείτε να κοιτάζετε, ή να ανασύρετε, το πτώμα ενός ανθρώπου, ένα μπράτσο, ένα κομμένο πόδι», αφηγήθηκε.

Στο τελευταίο βαγόνι του δεύτερου τρένου ταξίδευε ο 27χρονος Ανουμπάβ Ντας. Όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, άκουσε «στριγκούς, διαπεραστικούς ήχους από μακρυά» και «είδε ακρωτηριασμένα πτώματα και έναν άνδρα, με κομμένο χέρι, που προσπαθούσε να τον βοηθήσει ο τραυματισμένος γιος του».

Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ, αφού ερευνήθηκαν τα συντρίμμια για τον εντοπισμό επιζώντων.

«Όλα τα πτώματα και οι τραυματίες έχουν απομακρυνθεί από το σημείο του δυστυχήματος», είπε ένας υπεύθυνος του συντονιστικού κέντρου στο Μπαλασόρ.

Ο γενικός διευθυντής της πυροσβεστικής στο κρατίδιο της Οντίσα, ο Σουντάνσου Σαράνγκι, είπε ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι μεγαλύτερος και οι νεκροί μπορεί να φτάσουν ακόμη και τους 380.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι δεσμεύτηκε ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Ο Μόντι πήγε στο σημείο του δυστυχήματος και στη συνέχεια συναντήθηκε με τραυματίες σε ένα νοσοκομείο.

Για τη μεταφορά των θυμάτων κινητοποιήθηκαν 200 ασθενοφόρα, λεωφορεία αλλά και ο στρατός, όπως είπε ο υπουργός Σιδηροδρόμων, Ασουίνι Βαϊσνάου.

Ο πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε τη «βαθύτατη θλίψη» του για την καταστροφή και τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων. «Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στο παρελθόν η Ινδία βίωσε πολλές σιδηροδρομικές τραγωδίες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η ασφάλεια του δικτύου έχει βελτιωθεί σημαντικά, χάρη στις επενδύσεις και την τεχνολογική εξέλιξη.

Το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη χώρα ήταν εκείνο της 6ης Ιουνίου 1981, όταν επτά βαγόνια ενός τρένου που διέσχιζε μια γέφυρα έπεσαν στον ποταμό Μπαγκμάτι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 800-1.000 άνθρωποι.

Μετά το 2000 έχουν σημειωθεί 13 δυστυχήματα, από τα οποία, τουλάχιστον τα τρία οφείλονταν σε τρομοκρατικές επιθέσεις, με περισσότερους από 50 νεκρούς στο καθένα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/RASIT AYDOGAN / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο της τουρκικής Δικαιοσύνης ο Νταβούτογλου για «εξύβριση του προέδρου»

3/09/2026 - 3:00μμ
(Φωτ.: EPA / Maurizio Brambatti)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ρεκόρ μακροβιότητας για την κυβέρνηση Μελόνι – Ο απολογισμός και οι προκλήσεις

3/09/2026 - 1:38μμ
Η υπηρεσιακή πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροδρίγκες (δεξιά), συνομιλεί με τον υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ (αριστερά), κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Καράκας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA/RONLAD PENA R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Χρυσές συμφωνίες με πετρελαϊκούς κολοσσούς υπό την εποπτεία των ΗΠΑ

3/09/2026 - 12:42μμ
Παιδιά περπατούν ανάμεσα σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές από πλημμύρα παγετώνα κοντά στα σύνορα Νεπάλ-Κίνας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, στο Τρισούλι Μπαζάρ του Νουβακότ στο Νεπάλ (φωτ.: EPA/SURYAMS UPRETI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Νεπάλ: Ανάγκη για ανοικοδόμηση 20.000 κατοικιών μετά τη φονική κατολίσθηση

3/09/2026 - 11:06πμ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ (φωτ.: EPA/SAMUEL CORUM / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Πρόθυμος για σύνοδο κορυφής με τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία

3/09/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: x.com/SecRubio)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ουκρανία συζητούν για άδεια παραγωγής πυραύλων Patriot στο Κίεβο

2/09/2026 - 9:54μμ
(Φωτ.: EPA / Annabelle Gordon)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Να μετονομαστούν τα Στενά του Ορμούζ σε «Στενά Τραμπ»!

2/09/2026 - 7:40μμ
Υπεράκτιες εξέδρες άντλησης πετρελαίου στο Καμπίμας της Βενεζουέλας (φωτ.: EPA / Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Το νέο Δόγμα Μονρόε γράφεται με πετρέλαιο

2/09/2026 - 1:26μμ
Σκάφος των τουρκικών υπηρεσιών ερευνά τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σηλυβρίας, όπου εντοπίστηκε άδεια σωστική λέμβος του Tuğberk İmamoğlu (φωτ.: X / Denizcilik Genel Müdürlüğü)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύγκρουση πλοίων στον Μαρμαρά – Αγνοούνται 10 ναυτικοί

2/09/2026 - 11:39πμ
Αστυνομικό όχημα μπροστά από τον λιγνιτικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Σβάρτσε Πούμπε του Βρανδεμβούργου, τον Μάιο του 2016, κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων περιβαλλοντικών οργανώσεων (φωτ. αρχείου: EPA / Patrick Pleul)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Απόπειρες σαμποτάζ στο δίκτυο ηλεκτροδότησης – Δύο χτυπήματα μέσα σε λίγες ώρες

2/09/2026 - 11:15πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από την αναπαράσταση το 2023 (φωτ.: facebook / Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Ν. Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή»)

104 χρόνια μετά τον ξεριζωμό: Μια συγκλονιστική αναβίωση της άφιξης των προσφύγων στη Νέα Κρήνη

26 λεπτά πριν
Πλήθος κόσμου συμμετέχει κάθε χρόνο στις πολυήμερες εκδηλώσεις (φωτ. αρχείου: facebook / Ιωνικές Μέρες Μνήμης & Πολιτισμού)

Η Νέα Ιωνία ξαναζεί «Ιωνικές Ημέρες Μνήμης και Πολιτισμού»

53 λεπτά πριν
(Facebook/Mytilenian Brotherhood of Sydney & NSW)

Η Λέσβος γιορτάζει στο Σίδνεϊ: Επιστρέφει η «Ημέρα Σαρδέλας» στην Εστία Μυτιληναίων με ούζο και παραδοσιακούς χορούς!

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA/RASIT AYDOGAN / POOL)

Στο στόχαστρο της τουρκικής Δικαιοσύνης ο Νταβούτογλου για «εξύβριση του προέδρου»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Στο Αυτόφωρο ο 43χρονος για επεισόδιο στα κρατητήρια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Θεσσαλονίκη: Αναδεικνύεται ο λόφος της Τούμπας – Διαγωνισμό μελετών μέσα στο 2026 προαναγγέλλει το ΥΠΠΟ

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV