pontosnews.gr
Κυριακή, 9/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Alpha TV: Δημόσια συγγνώμη για την μπλούζα με τον Κεμάλ από την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» – Τι απαντά η ΠΟΕ

Ναταλία Γερμανού και Γιάννης Κορδώνης ζήτησαν προσωπικά συγγνώμη από τους τηλεθεατές

3/06/2023 - 8:37μμ
Στιγμιότυπο από την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Στιγμιότυπο από την 104η επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στη δημόσια παραδοχή της ατυχούς επιλογής του τηλεπαρουσιαστή Γιάννη Κορδώνη να εμφανιστεί με μια μπλούζα που απεικόνιζε τον Μουσταφά Κεμάλ στη διάρκεια της εκπομπής του Alpha TV «Καλύτερα δεν γίνεται» προχώρησαν σήμερα, 3 Ιουνίου, οι συντελεστές της, ζητώντας συγγνώμη «σε όλους όσους θύμωσαν, απογοητεύτηκαν ή ένιωσαν προσβεβλημένοι» από το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο, 27 Μαΐου, στην εκπομπή που παρουσιάζει η Ναταλία Γερμανού, ο Γιάννης Κορδώνης είχε εμφανιστεί με ένα μπλουζάκι που απεικόνιζε τον Μουσταφά Κεμάλ και τη φράση «Δεν νυστάζω ρε παιδιά», αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών με σλόγκαν «Καληνύχτα Κεμάλ», από το ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι.

Η εμφάνισή του όμως προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από εκπροσώπους του ποντιακού ελληνισμού και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας είχε ζητήσει να υπάρξει άμεσα μια δημόσια συγγνώμη από την εκπομπή.

Τι είπαν οι παρουσιαστές

Σήμερα, 3 Ιουνίου, μία εβδομάδα αργότερα, η παρουσιάστρια Ναταλία Γερμανού, αλλά και ο Γιάννης Κορδώνης ζήτησαν προσωπικά συγγνώμη από τους τηλεθεατές, ενώ αναγνώστηκε και ανάλογο κείμενο στη διάρκεια της εκπομπής.

«Παίρνω την ευθύνη προσωπικά ως παρουσιάστρια της εκπομπής και επειδή γέλασα κι επειδή είπα έχει πολλή πλάκα η μπλούζα σου και πραγματικά χρωστάω μια συγγνώμη σε όλους όσους θύμωσαν, απογοητεύτηκαν ή ένιωσαν προσβεβλημένοι» τόνισε χαρακτηριστικά η Ναταλία Γερμανού, ενώ ο Γιάννης Κορδώνης έσπευσε να συμπληρώσει ότι λυπάται πάρα πολύ και δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση. «Ήταν τελείως λάθος, μακάρι να μπορούσαμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, η μπλούζα πέρασε ένα λάθος μήνυμα με το οποίο εδώ στην εκπομπή είμαστε τελείως αντίθετοι» κατέληξε.

Η δημόσια συγγνώμη

Παράλληλα, το κείμενο της δημόσιας συγγνώμης της εκπομπής ανέφερε τα εξής:

«Το περασμένο Σάββατο, 27 Μαΐου, στο πλαίσιο χιουμοριστικού σχολιασμού των γνωστών σε όλους αναρτήσεων διαδικτύου με αφορμή τα αποτελέσματα των εκλογών με σλόγκαν «Καληνύχτα Κεμάλ», από το ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκι, ο Γιάννης Κορδώνης επέλεξε να εμφανιστεί με μια μπλούζα με φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ και το σλόγκαν «Δεν νυστάζω ρε παιδιά» και όλοι μαζί σχολιάσαμε την εμφάνισή του αυτή κάνοντας χιούμορ για τις αναρτήσεις αυτές, μη αντιλαμβανόμενοι τη στιγμή εκείνη, δυστυχώς, τους άσχημους συνειρμούς που αυτή η εμφάνιση και τα σχετικά σχόλια δημιούργησαν σε σχέση με το έγκλημα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

»Η επιλογή αυτή ήταν τελικά ατυχής, καθώς εκλήφθη από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ως κατάφωρη απαξίωση της μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, για την οποία ευθύνεται ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Παρά το ότι, ήδη την αμέσως επόμενη ημέρα, Κυριακή 28 Μαΐου, ο Γιάννης Κορδώνης έσπευσε να διευκρινίσει ότι, σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την παραμικρή πρόθεση να προσβάλουμε τον Ποντιακό Ελληνισμό, η διευκρίνιση αυτή δεν θεωρήθηκε από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ως ικανοποιητική και με επιστολή της ζήτησε επανορθωτική τοποθέτηση. Επειδή, πλέον και πέραν της επιστολής αυτής της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, για όλους εμάς σε αυτή την εκπομπή, ο σεβασμός στη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Ποντίων που εξοντώθηκαν μαζικά και των οικογενειών που ξεκληρίστηκαν και ξεριζώθηκαν είναι παρά πάνω από δεδομένος, θα θέλαμε να πούμε ότι ειλικρινά λυπούμαστε για την ατυχή αυτή στιγμή και για τον όποιο αρνητικό συνειρμό αυτή προκάλεσε.

»Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν πρόθεσή μας και ειλικρινά θα θέλαμε να ζητήσουμε μια δημόσια συγγνώμη εκ μέρους όλων. Η γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού είναι μια από τις σκοτεινότερες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας και όπως το Ολοκαύτωμα, δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ, ακριβώς για να μην επαναληφθεί ποτέ».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ

Με ικανοποίηση δέχθηκε η ΠΟΕ τη δημόσια συγγνώμη της εκπομπής, χαρακτηρίζοντάς την «ειλικρινή» και σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια «ξεκάθαρη και δημόσια απάντηση στην επίσημη επιστολή της Ομοσπονδίας».

«Σήμερα, Σάββατο 3 Ιουνίου 2023, στην εκπομπή του Alpha TV «Καλύτερα δε γίνεται», οι παρουσιαστές παραδέχθηκαν επιτέλους την προσβλητική “παρουσίαση” του γενοκτόνου Μουσταφά Κεμάλ στην εκπομπή τους την προηγούμενη εβδομάδα και έδωσαν μια ξεκάθαρη και δημόσια απάντηση στην επίσημη επιστολή της Ομοσπονδίας μας, που επιδόθηκε μετά το απαράδεκτο συμβάν του περασμένου Σαββάτου.

»Ακούγοντας την ειλικρινή τους συγγνώμη δεν μπορούμε παρά να την αποδεχθούμε με ικανοποίηση, ευελπιστώντας ότι αυτό το δυστυχές περιστατικό θα συνετίσει τους επόμενους που θα σκεφτούν να “αστειευτούν” με ιστορικές προσωπικότητες που αιματοκύλισαν την Ανθρωπότητα και δη τον λαό μας.
Ως Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος επαναλαμβάνουμε ότι θα είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε για τον υπέρτατο σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των υπολοίπων χριστιανικών πληθυσμών που διαβιούσαν για χιλιετίες στην επικράτεια της σύγχρονης Τουρκικής Δημοκρατίας.

»Έχοντας βιώσει την φασιστική και γενοκτονική πολιτική Νεότουρκων και Κεμαλικών κατά τον προηγούμενο αιώνα και την εξέλιξη αυτών στο σήμερα, δηλαδή τον τουρκικό νεοθωμανισμό, έχουμε χρέος να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να αναπαράγει -ούτε καν υπό μορφή σάτιρας- προσωπικότητες που πρωταρχικό τους μέλημα είχαν την καταστροφή της ανθρώπινης ζωής» καταλήγει η ανακοίνωση..

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ασσύριοι Χριστιανοί εκτοπισμένοι από το Βόρειο Ιράν, 1919 (πηγή: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Library of Congress), ΗΠΑ – Underwood & Underwood, Νέα Υόρκη)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: Ζητάμε εκ νέου την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ασσυρίων από την Ελλάδα

7/08/2026 - 11:08μμ
Άποψη της Δέσμενας σήμερα (φωτ.: facebook.com/omer.bayram.7771586)
ΠΟΝΤΟΣ

Δέσμενα: Το ελληνικό χωριό – αετοφωλιά της Αργυρούπολης του Πόντου

7/08/2026 - 9:35μμ
Η Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου με διαδικτυακούς μαθητές της (φωτ. ΑΚ: eidiseis.gr· φωτ. μαθητών: ΑΚ· εικ.: ΧΚ)
ΠΟΝΤΟΣ

Ποντιακά χωρίς σύνορα: Ανοιχτές οι εγγραφές για τα μαθήματα του φθινοπώρου σε ΗΠΑ και Καναδά

7/08/2026 - 8:26μμ
(Φωτ.: efxinospontos.gr)
ΠΟΝΤΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο Κύριλλος Τσακιρίδης, πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Λόφου Ελασσόνας

7/08/2026 - 2:58μμ
Ασσύριοι πρόσφυγες από το Τιάρι και το Τκουμά κοντά στην Ούρμια, το φθινόπωρο του 1915 (πηγή: William Walker Rockwell, The Pitiful Plight of the Assyrian Christians in Persia and Kurdistan: Described from the Reports of Eye-Witnesses, Νέα Υόρκη, 1916)
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

7 Αυγούστου: Η μαρτυρία ενός Ασσυρίου που κατέγραψε τη Γενοκτονία «με τα μάτια του»

7/08/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)
ΠΟΝΤΟΣ

Δήμος Καλαμαριάς: Υπερπαραγωγή ποντιακής μνήμης το Πανηγύρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

6/08/2026 - 10:46μμ
Ο Άγιος Ιωάννης Βαζελώνα σε φθινοπωρινό φόντο (φωτ.: Anadolu)
ΠΟΝΤΟΣ

Τουρκία: Σχέδιο διάσωσης για δύο ιστορικά ορθόδοξα μοναστήρια της Τραπεζούντας

6/08/2026 - 9:11μμ
(Φωτ.: facebook.com/ Christos Topkaras)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ποντιακοί χοροί στο αεροδρόμιο της Ρόδου: Η παράδοσή μας «πέταξε» σε όλο τον κόσμο

6/08/2026 - 2:32μμ
Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Πρασινάδα Δράμας (φωτ.: Βασίλης Λωλίδης/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Πόντιοι πρόσφυγες στην Πρασινάδα Δράμας – Η ιστορική μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

6/08/2026 - 1:41μμ
Ο Πύργος στα δυτικά της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας (φωτ.: Θωμαΐδα Κιζιρίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας

6/08/2026 - 9:03πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα, τον περασμένο Ιούνιο (φωτ.: EPA / Victor Hilitski)

Τζο Μπάιντεν: Ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση στα οστά, λέει ο γιος του, Χάντερ

3 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΚ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U16: Τρία στα τρία και… έφυγε για ημιτελικό η Εθνική Κορασίδων

3 ώρες πριν
(Πηγή: facebook / Σύλλογος Αρτακηνών Κυζικηνών)

Νέα Αρτάκη: Προ των πυλών τα 50ά Κυζίκεια

4 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Erdem Sahin)ERDEM SAHIN

Φιντάν για συμφωνία με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία: Είναι, επί της ουσίας, ίδια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Apolis Magazine's Post)

Μάχη της Καλλίπολης: Η ελληνοαυστραλιανή κοινότητα τίμησε και φέτος τη μνήμη των πεσόντων

5 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Κλειστός ο λόφος Φινόπουλου από σήμερα τα μεσάνυχτα – Η έκκληση του Δήμου Αθηναίων

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign