pontosnews.gr
Παρασκευή, 14/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν 161 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι – Το κέρδος θα ξεπερνούσε τα 3,2 εκατ. ευρώ

Η υπόθεση συνδέεται με την κατάσχεση των 104 κιλών κοκαΐνης και το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στις αρχές Μαΐου

3/06/2023 - 6:11μμ
Στις ειδικές κρύπτες του κοντέιντερ βρέθηκαν 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Στις ειδικές κρύπτες του κοντέιντερ βρέθηκαν 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Φορτίο κοκαΐνης άνω των 161 κιλών εντόπισαν και κατάσχεσαν χθες οι αστυνομικές αρχές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, το όφελος από την εισαγωγή και την πώλησή τους αναμενόταν να υπερβεί τα 3.200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν από δέκα ημέρες και ήταν τοποθετημένα σε κοιλοδοκούς σε δύο κοντέινερ που μετέφεραν μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν για να τοποθετηθούν στους κοιλοδοκούς έχουν άλλο σχήμα από το συνηθισμένο και είναι βάρους 1,5 κιλού φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Παράλληλα, όπως διευκρινίστηκε, το συγκεκριμένο φορτίο συνδέεται με την πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, όταν συνελήφθησαν δέκα άτομα στην Ελλάδα και τέσσερα άτομα στα Σκόπια.

Ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος ήταν κι ένας 68χρονος γιατρός, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων. Κατά την εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά και 600 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν κρύψει και εξάγει μέσα από εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες.

Τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν από δέκα ημέρες και ήταν τοποθετημένα σε κοιλοδοκούς σε δύο κοντέινερ που μετέφεραν μπανάνες (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Τα δύο κοντέινερ, στα οποία βρέθηκε η νέα ποσότητα κοκαΐνης, είχαν αποστολέα την ίδια εταιρεία από το Εκουαδόρ και παραλήπτρια την ίδια εταιρεία που εδρεύει στα Σκόπια, στοιχεία που σύμφωνα με τις αρχές, οδηγούν στο ίδιο κύκλωμα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπισθεί στην ελληνική επικράτεια, ανέφερε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Νέα μέθοδος απόκρυψης των ναρκωτικών

«Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA (Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών) Αθηνών, τις αρχές των Σκοπίων, των Τελωνείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Αστυνομικής Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προέκυψε ότι στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέφθαναν δύο ακόμη κοντέινερ με μπανάνες, όπου θα αποκρύπτονταν ποσότητες κοκαΐνης. Τα εν λόγω κιβώτια εμπορευμάτων, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της ανακρίτριας, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων» ανέφερε ο προϊστάμενος του γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Ακολουθεί βίντεο με τη διαδικασία εξαγωγής των δεμάτων κοκαΐνης από τις κοιλοδοκούς, η οποία διήρκεσε επτά ώρες.

«Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών μία νέα μέθοδο απόκρυψης, κατά την οποία τα τοποθετούσαν σε ειδικές κρύπτες των εμπορευματοκιβωτίων, και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή της κοκαΐνης» συμπλήρωσε.

Για την εξαγωγή των δεμάτων κοκαΐνης από τις κοιλοδοκούς οι αστυνομικοί χρειάστηκαν επτά ώρες (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

«Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του τμήματος Γενικών Υποθέσεων της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και η συνεργασία με τοπικές αλλά και διεθνείς Αρχές οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση πολύ μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, που επρόκειτο να διοχετευθεί στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις» τόνισε.

Μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης τον Μάιο, η αστυνομική έρευνα συνεχίστηκε, και με βάση το modus operandi και την επιχειρησιακή τακτική που ακολουθούσε, εντοπίστηκαν κοινά σημεία, τα οποία οδήγησαν στην κατάσχεση της νέας ποσότητας ναρκωτικών.

Οι ποσότητες της κοκαΐνης επρόκειτο να διοχετευθούν στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Οι αρχές εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκε νέα μέθοδος εισαγωγής των ναρκωτικών στην ευρωπαϊκή επικράτεια και ότι οι συσκευασίες για να τοποθετηθούν στους κοιλοδοκούς έχουν άλλο σχήμα από το συνηθισμένο και είναι βάρους 1,5 κιλού.

Το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μήνα (που οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να σταματήσουν τη δράση της οργάνωσης) κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές 260 κιλά κοκαΐνης δείχνει, σύμφωνα με αναφορές, ότι η εν λόγω εγκληματική οργάνωση είχε κεντρικό ρόλο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Άποψη της Σίβηρης στην Χαλκιδική, την Πέμπτη 13 Αυγούστου, λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς (φωτ.: Δήμητρα Μερζιεμεκίδου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σίβηρη Χαλκιδικής: Η ιστορία του οικισμού που δοκιμάζεται – Η σχέση με Πόντιους και Μικρασιάτες

14/08/2026 - 12:53πμ
(Πηγή: tiktok.com/@seak_o_youtuberr/video)
ΕΛΛΑΔΑ

Λίμνη Πλαστήρα: Προσαγωγή οδηγού βυτιοφόρου για επικίνδυνη οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα

13/08/2026 - 11:44μμ
Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά στη Σίβηρη της Χαλκιδικής (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Χαλκιδική: Βελτιωμένη η εικόνα στη Σίβηρη – Σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης οι απεγκλωβισθέντες

13/08/2026 - 10:43μμ
Στιγμιότυπο από το σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, νωρίτερα, στις Αχαρνές (φωτ.: exchange.glomex.com)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στις Αχαρνές: Άμεση η κατάσβεση κοντά στο στρατόπεδο Καποτά– Αποκατάσταση της κυκλοφορίας

13/08/2026 - 9:09μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Χωρίς ρεύμα και νερό η Σίβηρη – Απεγκλωβισμός ατόμων από το Λιμενικό

13/08/2026 - 8:20μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Αχαρνές: Φωτιά στην περιοχή του στρατοπέδου Καποτά – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

13/08/2026 - 7:15μμ
Πυρκαγιά στη Σιβήρη Χαλκιδικής,  Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Λία Φωκά)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Ενισχύονται διαρκώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Σίβηρη και Φούρκα – Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά

13/08/2026 - 5:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)
ΕΛΛΑΔΑ

Κάρπαθος: Δραπέτης φυλακών έκλεψε δωμάτιο ξενοδοχείου και επιχείρησε να φύγει με πλοίο

13/08/2026 - 4:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Μεγάλη φωτιά στη Σίβηρη – 112 για απομάκρυνση των κατοίκων

13/08/2026 - 4:14μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Ορέστης Παναγιώτου)
ΕΛΛΑΔΑ

ΣτΕ: Ακυρώθηκαν οι άδειες λειτουργίας τριών παραρτημάτων ιδιωτικών πανεπιστημίων

13/08/2026 - 2:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη της Σίβηρης στην Χαλκιδική, την Πέμπτη 13 Αυγούστου, λίγο μετά την εκδήλωση της φωτιάς (φωτ.: Δήμητρα Μερζιεμεκίδου/ EUROKINISSI)

Σίβηρη Χαλκιδικής: Η ιστορία του οικισμού που δοκιμάζεται – Η σχέση με Πόντιους και Μικρασιάτες

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Europa League: Καταστροφική βραδιά στις Βρυξέλλες και συνέχεια στο Conference για τον ΠΑΟΚ

2 ώρες πριν
(Πηγή: tiktok.com/@seak_o_youtuberr/video)

Λίμνη Πλαστήρα: Προσαγωγή οδηγού βυτιοφόρου για επικίνδυνη οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα

3 ώρες πριν
Χορούς του Πόντου θα απολαύσουν και φέτος όσοι πάνε στο The Northcote Festival, στη Μελβούρνη (φωτ.: facebook.com/profile.php?id/The Northcote Festival)

Ποντιακά στο Northcote Festival της Μελβούρνης

3 ώρες πριν
Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά στη Σίβηρη της Χαλκιδικής (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Φωτιά στη Χαλκιδική: Βελτιωμένη η εικόνα στη Σίβηρη – Σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης οι απεγκλωβισθέντες

4 ώρες πριν
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ίμβρος: Συγκίνηση στο συλλείτουργο για τα 65 χρόνια ιεροσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV