pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν 161 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι – Το κέρδος θα ξεπερνούσε τα 3,2 εκατ. ευρώ

Η υπόθεση συνδέεται με την κατάσχεση των 104 κιλών κοκαΐνης και το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στις αρχές Μαΐου

3/06/2023 - 6:11μμ
Στις ειδικές κρύπτες του κοντέιντερ βρέθηκαν 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Στις ειδικές κρύπτες του κοντέιντερ βρέθηκαν 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Φορτίο κοκαΐνης άνω των 161 κιλών εντόπισαν και κατάσχεσαν χθες οι αστυνομικές αρχές στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ, το όφελος από την εισαγωγή και την πώλησή τους αναμενόταν να υπερβεί τα 3.200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν από δέκα ημέρες και ήταν τοποθετημένα σε κοιλοδοκούς σε δύο κοντέινερ που μετέφεραν μπανάνες, προερχόμενα από το Εκουαδόρ.

Οι αρχές εκτιμούν ότι οι συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν για να τοποθετηθούν στους κοιλοδοκούς έχουν άλλο σχήμα από το συνηθισμένο και είναι βάρους 1,5 κιλού φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Παράλληλα, όπως διευκρινίστηκε, το συγκεκριμένο φορτίο συνδέεται με την πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, όταν συνελήφθησαν δέκα άτομα στην Ελλάδα και τέσσερα άτομα στα Σκόπια.

Ανάμεσα στα μέλη του κυκλώματος ήταν κι ένας 68χρονος γιατρός, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων και τσιγάρων. Κατά την εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης, κατασχέθηκαν περισσότερα από 104 κιλά και 600 γραμμάρια κοκαΐνης, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν κρύψει και εξάγει μέσα από εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες.

Τα ναρκωτικά έφτασαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πριν από δέκα ημέρες και ήταν τοποθετημένα σε κοιλοδοκούς σε δύο κοντέινερ που μετέφεραν μπανάνες (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Τα δύο κοντέινερ, στα οποία βρέθηκε η νέα ποσότητα κοκαΐνης, είχαν αποστολέα την ίδια εταιρεία από το Εκουαδόρ και παραλήπτρια την ίδια εταιρεία που εδρεύει στα Σκόπια, στοιχεία που σύμφωνα με τις αρχές, οδηγούν στο ίδιο κύκλωμα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπισθεί στην ελληνική επικράτεια, ανέφερε ο διευθυντής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Νέα μέθοδος απόκρυψης των ναρκωτικών

«Από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το γραφείο DEA (Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών) Αθηνών, τις αρχές των Σκοπίων, των Τελωνείων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και του Κέντρου Αστυνομικής Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, προέκυψε ότι στο λιμάνι του Πειραιά θα κατέφθαναν δύο ακόμη κοντέινερ με μπανάνες, όπου θα αποκρύπτονταν ποσότητες κοκαΐνης. Τα εν λόγω κιβώτια εμπορευμάτων, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της ανακρίτριας, κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, βρέθηκαν σε ειδικές κρύπτες 100 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 161 κιλών και 23 γραμμαρίων» ανέφερε ο προϊστάμενος του γραφείου Ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Χρήστος Δημητρακόπουλος.

Ακολουθεί βίντεο με τη διαδικασία εξαγωγής των δεμάτων κοκαΐνης από τις κοιλοδοκούς, η οποία διήρκεσε επτά ώρες.

«Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποίησαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών μία νέα μέθοδο απόκρυψης, κατά την οποία τα τοποθετούσαν σε ειδικές κρύπτες των εμπορευματοκιβωτίων, και γι’ αυτό το λόγο πραγματοποιούνταν ολιγόωρες εργασίες στα κοντέινερ για την εξαγωγή της κοκαΐνης» συμπλήρωσε.

Για την εξαγωγή των δεμάτων κοκαΐνης από τις κοιλοδοκούς οι αστυνομικοί χρειάστηκαν επτά ώρες (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

«Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του τμήματος Γενικών Υποθέσεων της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και η συνεργασία με τοπικές αλλά και διεθνείς Αρχές οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση πολύ μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, που επρόκειτο να διοχετευθεί στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις» τόνισε.

Μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης τον Μάιο, η αστυνομική έρευνα συνεχίστηκε, και με βάση το modus operandi και την επιχειρησιακή τακτική που ακολουθούσε, εντοπίστηκαν κοινά σημεία, τα οποία οδήγησαν στην κατάσχεση της νέας ποσότητας ναρκωτικών.

Οι ποσότητες της κοκαΐνης επρόκειτο να διοχετευθούν στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)

Οι αρχές εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκε νέα μέθοδος εισαγωγής των ναρκωτικών στην ευρωπαϊκή επικράτεια και ότι οι συσκευασίες για να τοποθετηθούν στους κοιλοδοκούς έχουν άλλο σχήμα από το συνηθισμένο και είναι βάρους 1,5 κιλού.

Το γεγονός ότι σε διάστημα ενός μήνα (που οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να σταματήσουν τη δράση της οργάνωσης) κατασχέθηκαν από τις αστυνομικές αρχές 260 κιλά κοκαΐνης δείχνει, σύμφωνα με αναφορές, ότι η εν λόγω εγκληματική οργάνωση είχε κεντρικό ρόλο στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών στην Ευρώπη.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς: Κατάσταση Συναγερμού για φωτιές σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

27/08/2026 - 8:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: 15 συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ – Αποξηλώθηκαν 1,8 χλμ. καλωδίων ρευματοκλοπής

27/08/2026 - 6:32μμ
(Φωτ.: Facebook / Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Ομολόγησε ο 53χρονος – «Θόλωσα, το έκανα πάνω στα νεύρα μου»

27/08/2026 - 5:14μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση των δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη

27/08/2026 - 2:55μμ
Εικόνα από την τελετή παράδοσης του έργου της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, στον σταθμό «Μίκρα»    (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΕΘ: Νέος συγκοινωνιακός χάρτης με την επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά

27/08/2026 - 1:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης: Κάθε έργο που εγκαινιάζουμε είναι σφραγίδα στο διαβατήριο αξιοπιστίας

27/08/2026 - 12:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Θανατηφόρα παράσυρση ατόμου από αμαξοστοιχία

27/08/2026 - 11:57πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Καλαμαριάς υποδέχεται το μετρό με μια μεγάλη γιορτή

27/08/2026 - 9:05πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκάζι: Πυρκαγιά στην Τεχνόπολη – Πιθανό βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή

27/08/2026 - 8:37πμ
Kite surf σε παραλία της Λάρισας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες έως 39 βαθμούς και ισχυροί άνεμοι στα πελάγη

27/08/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ελληνοαυστραλός καθηγητής Άρθουρ Χριστόπουλος (φωτ.: Monash University / LinkedIn)

Άρθουρ Χριστόπουλος: Νέα κορυφαία διάκριση για τον Ελληνοαυστραλό πρωτοπόρο της Φαρμακολογίας

6 ώρες πριν
**Λεζάντα Εικόνας:**

Φωτογραφία αρχείου χωρίς ημερομηνία που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 27 Αυγούστου 2026 από το Μουσείο της Βιγένα. Απεικονίζονται διάφορα αντικείμενα της Εποχής του Χαλκού που απαρτίζουν τον «Θησαυρό της Βιγένα», στη Βιγένα του Αλικάντε, στην ανατολική Ισπανία (φωτ.: EPA/Museum of Villena)

Μεγάλη κλοπή στην Ισπανία: Άφαντος ο «Θησαυρός της Βιγένα» από το δημοτικό μουσείο

6 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ 2 ΣΠΟΡ)

Diamond League Ζυρίχης: Νέα υψηλή πτήση και πρωτιά ο Τεντόγλου, με άλμα στα 8,45μ.

6 ώρες πριν
Χάρτης με τη μετονομασία της λίμνης Οντάριο σε «Λίμνη της Αμερικής», στο Οβάλ Γραφείο, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράφει το σχετικό διάταγμα (φωτ.: EPA / Al Drago / Pool)

Ο Τραμπ «βάφτισε» τη λίμνη Οντάριο «Λίμνη της Αμερικής» – Η κοφτή απάντηση του Καναδά

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Europa League: Απίθανος ΟΦΗ, με δύο νίκες στη League Phase

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Conference League: Ο Ντέσερς έστειλε τον Παναθηναϊκό στη League Phase

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV