pontosnews.gr
Σάββατο, 6/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: 12 χρόνια «έφαγε» ο βιαστής ανήλικης προσφυγοπούλας

Η κοπέλα γέννησε το παιδί του, το οποίο μεγαλώνει τώρα μαζί με τις αδελφές της

1/06/2023 - 6:01μμ
(Φωτ. αρχείου: Pixabay / Gerd Altmann)

(Φωτ. αρχείου: Pixabay / Gerd Altmann)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε κάθειρξη 12 ετών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έναν 33χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος, το καλοκαίρι του 2019 βίασε και άφησε έγκυο μια 16χρονη τότε προσφυγοπούλα από τη Συρία. Μετά από την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο κρατούμενος επέστρεψε στις φυλακές όπου κρατείται ήδη για άλλα αδικήματα.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται το φθινόπωρο του 2020, τρεις μήνες αφότου η καταγγέλλουσα, έφερε στον κόσμο το παιδί, καρπό του βιασμού της.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2019 όταν η καταγγέλλουσα και οι δύο αδελφές της, 14 και 9 ετών (τότε), ήρθαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Ο πατέρας τους έμεινε στην Τουρκία, ενώ η μητέρα ζούσε στη Γερμανία, όπου, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας, επρόκειτο να ταξιδέψουν και οι τρεις αδελφές για μόνιμη εγκατάσταση.

Αρχικά οι ανήλικες φιλοξενήθηκαν σε οικογενειακούς φίλους και στη συνέχεια έμειναν για ένα μήνα σε συγγενείς με τη μητέρα τους, που στο μεταξύ είχε μεταβεί από τη Γερμανία στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθως, μητέρα και κόρες επιχείρησαν, κατά τη δικογραφία, να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στη Γερμανία, αλλά δεν τα κατάφεραν, οπότε η πρώτη επέστρεψε και ξεκίνησε τις διαδικασίες για να επιτευχθεί νομίμως η οικογενειακή επανένωση.

Για τον σκοπό αυτό η μητέρα μίσθωσε ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Νεάπολης – Συκεών και συμφώνησε με τον 33χρονο κατηγορούμενο, τον οποίο γνώριζε μέσω κοινών γνωστών, να αναλάβει εκείνος τη φροντίδα των ανηλίκων κοριτσιών μέχρι να επιτευχθεί η μετάβασή τους στη Γερμανία. Παράλληλα η ίδια κάλυπτε τις δαπάνες διαβίωσης στέλνοντας χρήματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο 33χρονος διορίστηκε «επίτροπος» των ανηλίκων με δικαστική απόφαση. Ο κατηγορούμενος μετέβαινε το πρώτο διάστημα στο μισθωμένο διαμέρισμα μία με δύο φορές την εβδομάδα, παραμένοντας για λίγες ώρες, ενώ από τα τέλη του καλοκαιριού του ίδιου έτους εγκαταστάθηκε μόνιμα διανυκτερεύοντας το μεγαλύτερο διάστημα.

Η πορτοκαλάδα, η ζάλη και ο βιασμός

Όπως κατήγγειλε η παθούσα, ένα βράδυ κι ενώ οι αδελφές της είχαν κοιμηθεί, ο κατηγορούμενος της προσέφερε ένα ποτήρι πορτοκαλάδα το οποίο περιείχε άγνωστη ουσία. «Αισθάνθηκα αδιαθεσία και υπνηλία. Με ακολούθησε στο υπνοδωμάτιο, με απώθησε στο κρεβάτι και με βίασε. Δεν μπορούσα να αντιδράσω λόγω της ζάλης» ανέφερε η ίδια στο δικαστήριο.

Όταν ξύπνησε λίγες ώρες αργότερα διαπίστωσε ότι αιμορραγούσε, οπότε ζήτησε εξηγήσεις από τον κατηγορούμενο. Εκείνος, φέρεται να της είπε ότι την βιντεοσκόπησε και την απείλησε ότι εάν αποκαλύψει τι είχε συμβεί θα δημοσίευε το υλικό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε, η ίδια αντιλήφθηκε ότι είχε μείνει έγκυος τον 5ο μήνα της κύησης, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος κρατείτο ήδη στις φυλακές για άλλη υπόθεση. Όταν αποφυλακίστηκε και ενημερώθηκε για την εγκυμοσύνη, ο 33χρονος φαίνεται πως προσφέρθηκε να την παντρευτεί αλλά η κοπέλα αρνήθηκε. Τελικά, τον Ιούλιο του 2020 γέννησε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με πλαστά έγγραφα που της είχε προμηθεύσει, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 33χρονος προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η ανηλικότητά της.

Σήμερα, όπως ανέφερε η ίδια στους δικαστές, ζει με το παιδί της και τις αδελφές της σε δομή στην Αθήνα, έχουν αποκτήσει άσυλο, ενώ η μητέρα τους έρχεται και τους επισκέπτεται αρκετά συχνά.

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Στην απολογία του, ο 33χρονος αρνήθηκε την κατηγορία περί βιασμού και ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της νεαρής.

Ανέφερε δε, ότι έκαναν έναν άτυπο γάμο και ότι η καταγγέλλουσα ζήτησε να χωρίσουν επειδή φοβόταν τους γονείς της.

Χαρακτήρισε ψευδή την καταγγελία λέγοντας ότι πίσω από αυτή βρίσκεται η μητέρα επειδή είχαν μαλώσει μαζί της για ασήμαντη αφορμή.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ (κέντρο) με το προσωπικό του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: facebook/Kimberly Guilfoyle)
ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Γκιλφόιλ από τη Θεσσαλονίκη: Η Βόρεια Ελλάδα είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης – Τι είπε για το προξενείο

5/12/2025 - 11:29μμ
Εικόνα από το μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια
(φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Πορείες μνήμης για τη 17η επέτειο από τη δολοφονία του – Θα κλείσουν σταθμοί του μετρό

5/12/2025 - 7:48μμ
Μπλόκο με όλα τα... κομφόρ
ΕΛΛΑΔΑ

Στου Ε65 το μπλόκο: Χριστουγεννιάτικο δέντρο, σόμπα και χαλί με πρόβατα! – Το αγροτικό Airbnb

5/12/2025 - 7:14μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση του «Kinder Μix 3D pop-up» και προϊόντος με φιλέτο γαύρου

5/12/2025 - 5:30μμ
Χημικά από τα ΜΑΤ εναντίον των αγροτών και των κτηνοτρόφων, στα Πράσινα Φανάρια Θεσσαλονίκης. Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στα Πράσινα Φανάρια οι αγρότες – Μπλόκο της ΕΛΑΣ και χημικά

5/12/2025 - 2:23μμ
Στη Νίκαια της Λάρισας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανυποχώρητοι οι αγρότες της Θεσσαλίας: Μπλόκα, αποκλεισμοί και εκτροπές κυκλοφορίας στη Νίκαια

5/12/2025 - 1:59μμ
Καταιγίδα στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινη προειδοποίηση από την ΕΜΥ: Η κακοκαιρία Byron θα συνεχίσει την επέλαση

5/12/2025 - 1:25μμ
Μετά τη βροχή, αυτοκίνητα διασχίζουν τον Κηφισό δίπλα από το ποτάμι, στο Μοσχάτο.  Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Ακριβιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Σάρωσε ο «Byron»: Ακραία ύψη βροχής και πάνω από 70.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις

5/12/2025 - 12:35μμ
Πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας από την κακοκαιρία Byron, Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μάνδρα: Μνήμες του 2017 ξύπνησε η κακοκαιρία Byron – Πλημμύρες, λάσπη και εγκλωβισμοί

5/12/2025 - 12:11μμ
Καταστροφές από τη κακοκαιρία Byron στη Λακωνία. Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: apohxos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ποτάμια λάσπης σε Λακωνία και Μεσσηνία μετά το πέρασμα του «Byron»

5/12/2025 - 11:23πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Euroleague: Η Βαλένθια έριξε τον Παναθηναϊκό από την κορυφή

39 λεπτά πριν
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ (κέντρο) με το προσωπικό του γενικού προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: facebook/Kimberly Guilfoyle)

Κ. Γκιλφόιλ από τη Θεσσαλονίκη: Η Βόρεια Ελλάδα είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης – Τι είπε για το προξενείο

1 ώρα πριν
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας Κυπριακής Δημοκρατίας)

Κύπρος: Ανασχηματισμό έκανε ο Νίκος Χριστοδουλίδης – Αλλαγές σε πέντε υπουργεία

2 ώρες πριν
Διάλειμμα για τα κάλαντα από τους μικρούς ομογενείς (φωτ.: facebook/Syndesmos Connecting People and Their Stories/Βασίλης Βασίλας)

Ομογένεια: Το Σίδνεϊ μοσχοβόλησε μελομακάρονα και κουραμπιέδες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Griesheim Και Περιχωρων)

Ο «Ελλήσποντος» του Griesheim θα γλεντήσει ποντιακά και λαϊκά

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

EuroCup: Νέα ήττα για τον Πανιώνιο στην Τουρκία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign