pontosnews.gr
Δευτέρα, 29/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς θα αποφύγετε πρόσθετες χρεώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος – Δείτε τα τερτίπια των εταιριών

Συμβουλές της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

31/05/2023 - 9:34πμ
(Φωτ.: Pixabay /VV1ntermute)

(Φωτ.: Pixabay /VV1ntermute)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Συμβουλές προς τους καταναλωτές για την αποφυγή πρόσθετων χρεώσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, δίνει η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων με βάση όπως αναφέρει τις αναφορές των καταναλωτών που υποβάλλονται στην Αρχή τηλεφωνικά ή μέσω της πλατφόρμας υποβολής παραπόνων MYRAE.

Μεταξύ άλλων, η Αρχή επισημαίνει ότι οι υφιστάμενοι πελάτες ενός προμηθευτή που προσφέρει χαμηλά τιμολόγια μόνο για νέους πελάτες, προκειμένου να αυξήσει το μερίδιο αγοράς του, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν να ενταχθούν στο φθηνότερο τιμολόγιο χωρίς χρέωση.

Η Αρχή εφιστά συγκεκριμένα την προσοχή των καταναλωτών σε πέντε ζητήματα με στόχο, όπως αναφέρει, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός τα οποία έχουν ως εξής:

Ως προς τις εκπτώσεις συνέπειας (εμπρόθεσμης εξόφλησης λογαριασμών)

1 Μειούμενη έκπτωση συνέπειας

Η Αρχή έχει εντοπίσει την πρόθεση ορισμένων προμηθευτών να παρέχουν εκπτώσεις εμπρόθεσμης εξόφλησης/συνέπειας στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών, οι οποίες ωστόσο αποδεικνύονται μη σταθερές, καθώς το ποσοστό της ταμειακής διευκόλυνσης στο οποίο αυτές μεταφράζονται, δεν παραμένει σταθερό κάθε μήνα. Αντιθέτως, αυτό μεταβάλλεται και συνήθως μειώνεται μετά το πέρας συνήθως των δύο πρώτων μηνών παραμονής στο προϊόν.

Ως εκ τούτου, η Αρχή συστήνει προς τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εξετάζοντας αναλυτικά τους όρους του κάθε προϊόντος ηλεκτρικής ενέργειας που επιλέγουν και να μην στέκονται απλά σε μία ελκυστική εμπορική παρουσίαση, που μπορεί να λειτουργεί ως ένα «παραπλανητικό δέλεαρ».

2 Μη σωρευτική απόδοση ποσού έκπτωσης συνέπειας 

Την προσοχή τους θα πρέπει να εστιάσουν οι καταναλωτές και στη μη σωρευτική απόδοση ενός ποσού έκπτωσης συνέπειας κατά τη διάρκεια της σύμβασης αναλογικά των ημερών κατανάλωσης, πρακτική η οποία ακολουθείται από κάποιους προμηθευτές. Οι καταναλωτές θα  πρέπει να προσέχουν πώς η έκπτωση συνέπειας αποδίδεται κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο πρόγραμμα προμήθειας και εάν αποδίδεται τόσο ποσοτικά όσο και χρονικά, όπως αναφέρουν οι όροι της σύμβασης που έχουν υπογράψει.

3 Μη σταθερή έκπτωση συνέπειας

Η Αρχή έχει εντοπίσει προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχουν διαφορετική έκπτωση συνέπειας ανά μήνα. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ενήμεροι για την διαφορετική έκπτωση αυτή και να προσέχουν την εμπορική παρουσίαση του προϊόντος.

4 Εκ των προτέρων εκπτώσεις συνέπειας

Η Αρχή έχει εντοπίσει περιπτώσεις προμηθευτών οι οποίοι που εφαρμόζουν εκ των προτέρων έκπτωση συνέπειας στην αρχική τιμή προμήθειας, η οποία ωστόσο εξ ορισμού προϋποθέτει εμπρόθεσμη εξόφληση λογαριασμού από τον καταναλωτή, που εκ των πραγμάτων θα λάβει ή όχι χώρα κατά την εξόφληση του λογαριασμού εκ των υστέρων.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η μείωση της τιμής προμήθειας του λογαριασμού μπορεί να είναι μόνον πρόσκαιρη και να ανατραπεί στην περίπτωση κατά την οποία δεν πληρωθεί έγκαιρα ο λογαριασμός.

Προϊόντα – «κράχτες»

Πολλοί προμηθευτές έχουν δημιουργήσει προϊόντα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές, τα οποία ωστόσο αφορούν μόνο σε νέους αλλά όχι σε υφιστάμενους πελάτες. Έχει παρατηρηθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών έχει συμβληθεί με αρκετά ακριβότερα προγράμματα.

Οι καταναλωτές μπορούν να ζητήσουν στους προμηθευτές τους να τους περάσουν στο πρόγραμμα με την χαμηλή τιμή προμήθειας. Η Αρχή συνιστά στους καταναλωτές να διαλέξουν τα προϊόντα με τις χαμηλότερες τιμές και να προχωρήσουν σε αλλαγή προγράμματος εντός του Προμηθευτή τους. Η αλλαγή αυτή θα γίνει άμεσα και χωρίς καμία χρέωση εφόσον το πρόγραμμα είναι κυμαινόμενο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση στα Βαρδούσια για τη μεταφορά των σορών των ορειβατών, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας του Πυροσβεστικού Σώματος)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Από ασφυξία πέθαναν οι τέσσερις ορειβάτες

29/12/2025 - 5:32μμ
Στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών έγινε η κηδεία της Σύλβας Ακρίτα, Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπέλτες)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλβα Ακρίτα: Το τελευταίο αντίο στην εμβληματική Μικρασιάτισσα πολιτικό

29/12/2025 - 4:44μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Κυκλοφοριακό «μπλακάουτ» στον Μπράλο – Ποιοι άλλοι άξονες είναι κλειστοί

29/12/2025 - 3:24μμ
(Φωτ.: arcturos.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκτούρος: Τα άγρια θηλαστικά της Ελλάδας απέκτησαν το δικό τους ασθενοφόρο

29/12/2025 - 2:29μμ
Με Κλαυδία και DJs Playmen θα αλλάξουν χρόνο όσοι επιλέξουν το ΔΕΗ Xmas West Park, στο Μητροπολιτικό Πάρκο Τρίτση (φωτ.: xmaswestpark.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής: Με την Κλαυδία η αλλαγή του χρόνου στο Πάρκο Τρίτση – Πλούσιο πρόγραμμα και στο Πεδίον του Άρεως

29/12/2025 - 2:03μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο: Εγγυημένα 5 εκατ. ευρώ στο φινάλε του 2025 – Από 1 εκατ. ευρώ κερδίζουν όλοι οι λαχνοί της τυχερής πεντάδας

29/12/2025 - 1:37μμ
(Φωτ. αρχείου: MotionTeam / Κώστας Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έχασε τη μάχη η 71χρονη μετά τη φωτιά στην Κάτω Τούμπα – Εξιτήριο πήραν τα τρίδυμα

29/12/2025 - 12:46μμ
Τρακτέρ στο αγροτικό μπλόκο του Μπράλου (φωτ.: EUROKINISSI/Αντώνης Νικολόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Τι σχεδιάζεται για τις επόμενες ώρες στα μπλόκα – Τρίωρος αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων στη Νίκαια

29/12/2025 - 11:17πμ
Η ένταση των ανέμων την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη έφθανε τα 7 μποφόρ (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

«Βουτιά» του υδράργυρου στην Κεντρική Μακεδονία – Κάτω από το μηδέν το θερμόμετρο σε αρκετές περιοχές

29/12/2025 - 10:44πμ
Πλήθος επιβατών περιμένει το μετρό το πρωί της Δευτέρας πριν ενημερωθεί για τη βλάβη (φωτ.: Γεωργία Βορύλλα)
ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα: Βλάβη στην μπλε γραμμή του μετρό – Καθυστερήσεις και συνωστισμός στους σταθμούς

29/12/2025 - 10:06πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στιγμιότυπο από τη μεγάλη γιορτή στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Facebook / Ένωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας)

Πόντος, Μικρασία, μνήμη και γιορτή – Στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας

9 λεπτά πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχεται τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Μαρ-α-Λάγκο. Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ό,τι απομένει στις συνομιλίες είναι το πιο βαρύ πολιτικά και γεωστρατηγικά

33 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση στα Βαρδούσια για τη μεταφορά των σορών των ορειβατών, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Τμήμα Τύπου και Επικοινωνίας του Πυροσβεστικού Σώματος)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Από ασφυξία πέθαναν οι τέσσερις ορειβάτες

58 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)

Τζόλης, Τετέι, Ρότα και Χατζηδιάκος έκαναν έκπληξη σε τρία παιδιά από το Make-A-Wish Ελλάδος

1 ώρα πριν
Στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών έγινε η κηδεία της Σύλβας Ακρίτα, Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπέλτες)

Σύλβα Ακρίτα: Το τελευταίο αντίο στην εμβληματική Μικρασιάτισσα πολιτικό

2 ώρες πριν
Ντόναλντ Τραμπ και Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο (φωτ.: White House / Daniel Torok)

Συνάντηση Τραμπ-Νετανιάχου για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα – Στο τραπέζι το ζήτημα του Ιράν

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign