pontosnews.gr
Κυριακή, 12/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κλιντ Ίστγουντ: Οι καλές, οι κακές και οι άσχημες στιγμές του

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης γίνεται σήμερα 93 και ετοιμάζει και τη νέα του ταινία. Γράφει ο Σπύρος Δευτεραίος

31/05/2023 - 6:18μμ
Ο Κλιντ Ίστγουντ στο Tribeca Film Festival το 2013 (φωτ.: EPA / Peter Foley)

Ο Κλιντ Ίστγουντ στο Tribeca Film Festival το 2013 (φωτ.: EPA / Peter Foley)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μπορεί σήμερα να γίνεται 93 ετών, αλλά δεν ξέρει τι θα πει… σύνταξη. Ο Κλιντ Ίστγουντ αυτή την περίοδο προετοιμάζει μια ακόμα ταινία με τη Warner Bros. Από τα λίγα που έχουν διαρρεύσει, το φιλμ θα έχει τον τίτλο Ένορκος. Η κάμερα θα ακολουθεί έναν ένορκο κατά τη διάρκεια μιας δίκης για δολοφονία. Όταν αντιληφθεί ότι αυτός ήταν η αιτία θανάτου του θύματος, θα αναδυθεί το δίλημμα: Να σωθεί ή να αποκαλύψει την αλήθεια;

Κάθε αρχή και δύσκολη

Ο Ίστγουντ, λοιπόν, γεννήθηκε το 1930. Δηλαδή μέσα στη μαύρη οικονομική δεκαετία. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, περιπλανήθηκε αρκετές φορές με την οικογένειά του, προτού τελικά εγκατασταθεί στο Πίντμοντ της Καλιφόρνιας το 1940. Στρατεύτηκε κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας και υπηρέτησε τη θητεία του στην Καλιφόρνια.

Μετά την απόλυσή του το 1953 μετακόμισε στο Χόλιγουντ, κάνοντας διάφορες δουλειές του ποδαριού στην προσπάθειά του να βρει μια ευκαιρία για να μπει στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου. Κοινώς, είχε βρει τι θέλει να κάνει αλλά ως νεαρός, εμφανίσιμος και καλογυμνασμένος το προσέγγιζε με άλλον τρόπο.

(Φωτ.: Facebook / Clint Eastwood )

Ένα δοκιμαστικό στη Universal το 1954 του εξασφάλισε ένα συμβόλαιο 40 εβδομάδων, αλλά ύστερα από μία ανανέωση και μια σειρά από ρολάκια σε ταινίες τρόμου το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε ξανά. Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, προτού κάνει το μεγάλο μπαμ το 1959 με το ρόλο του Ρόουντι Γέιτς στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά γουέστερν Rawhide.

Αλλά και πάλι, ήταν απλώς σχετικά γνωστός και εμφανίσιμος. Μέχρι εκεί.

Τα τρώτε τα σπαγγέτι;

Η επιτυχία ήρθε από την Ευρώπη και συγκεκριμένα από την Ιταλία όπου ανθούσε το σπαγγέτι γουέστερν, δηλαδή το αμερικάνικο είδος στο πιο μεσογειακό του. Πιο λαϊκό, αλλά και πιο βάρβαρο σε κάποιες φάσεις, με ένα ευρωπαϊκό φιλοσοφικό υπόβαθρο. Μπερδευτήκατε;

Αρκεί να δείτε τον Κλιντ Ίστγουντ ως τον Άνθρωπο Χωρίς Όνομα, έναν λιγομίλητο και ατρόμητο πιστολά, του οποίου η στωικότητα καλύπτει τον βάναυσο χαρακτήρα του· όλα αυτά στην τριλογία των σπαγγέτι γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε Για μια χούφτα δολάρια, Μονομαχία στο Ελ Πάσο, και Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος.

Το 1967 οι ταινίες προβλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες με μεγάλη επιτυχία, καθιστώντας τον Ίστγουντ αστέρι πρώτου μεγέθους και περιζήτητο ηθοποιό. Παράλληλα ανανέωσαν ένα είδος που είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια παρακμής. Ο Αμερικανός ηθοποιός, ο Ιταλός σκηνοθέτης και η μουσική του επίσης Ιταλού Ένιο Μορικόνε έφεραν την ανανέωση του είδους ως… εισαγόμενη.

Και τότε επί αμερικανικού εδάφους ο Ίστγουντ γύρισε την πρώτη του ταινία ως πρωταγωνιστής. Και ήταν φυσικά γουέστερν, το Κρεμάστε τους ψηλά.

«Φτιάξε μου τη μέρα»

Δεκαετία του 1970. Ο Κλιντ Ίστγουντ είχε αρχίσει να περνάει και σε άλλα είδη, όπως η αστυνομική περιπέτεια. Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο επιθεωρητής Κάλαχαν, ή αλλιώς Dirty Harry. Στην ουσία ήταν η μεταφορά του σιωπηλού πιστολέρο στην Αμερική της εποχής. Σκληρός, χωρίς να λέει πολλά, αδίστακτος, αποφασισμένος να βρει την αλήθεια με κάθε μέσο.

Τρελή επιτυχία, αλλά με πολλές επικρίσεις για τη βία, την ωμότητα αλλά και την απονιά του πρωταγωνιστή. Όλα αυτά συνδυάζονταν με τα ρεπουμπλικανικά πιστεύω του Ίστγουντ. (Μάλιστα ήταν από τους ελάχιστους επώνυμους που αργότερα στήριξαν τον Ντόναλντ Τραμπ.)

Όπως και να ‘χει, ο Κάλαχαν αποδείχτηκε λίρα 100. Από την ατάκα «Έλα αλήτη, φτιάξε μου τη μέρα» που έλεγε σε παράνομο, μέχρι τις εισπράξεις που έφεραν τέσσερις συνέχειες – τις δύο τις σκηνοθέτησε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής.

Με την ιδιότητα, άλλωστε, του σκηνοθέτη βρήκε την οσκαρική δικαίωση, και μάλιστα δύο φορές. ο 1993 με τους Ασυγχώρητους και το 2005 με το Million dollar baby.

Επιπλέον ανοίχτηκε σε άλλα είδη, όπως το αισθηματικό δράμα Οι γέφυρες του Μάντισον, στο οποίο ο σκληρός έγινε ζευγάρι με τη Μέριλ Στριπ, μέχρι το αδικημένο μιούζικαλ Jersey boys.

(Φωτ.: EPA / Paul Buck)

Τα παράπονά σας στον δήμαρχο

Εκτός της υποκριτικής, ο Κλιντ Ίστγουντ ασχολήθηκε και με την πολιτική, κρατώντας χαμηλούς τόνους πάντα. Συγκεκριμένα ήταν δήμαρχος του Carmel-by-the-Sea (πόλης στην κομητεία Μοντερέι της Καλιφόρνια) από το 1986 έως το 1988, και μάλιστα η θητεία του θεωρείται απολύτως επιτυχημένη.

Ως δήμαρχος αμοιβόταν με 200 δολάρια το μήνα, τα οποία πρόσφερε σε ένα τοπικό κέντρο νεολαίας· συμμετείχε επίσης σε όλες τις εβδομαδιαίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, στις οποίες συχνά κατέφθανε αεροπορικώς από τα πλατό ταινιών. Δεν διεκδίκησε την επανεκλογή του, λέγοντας ότι ήθελε να περνά περισσότερο χρόνο με τα παιδιά του.

(Φωτ.: Facebook / Clint Eastwood )

Ήταν όλοι τους παιδιά του

Στο Χόλιγουντ ήταν κοινό μυστικό ότι ο Κλιντ Ίστγουντ είχε αποκτήσει παιδί πριν από τον πρώτο του γάμο και προτού γίνει διάσημος, ένα κορίτσι που είχε δοθεί πιθανότατα για υιοθεσία. Οι φήμες κάνουν λόγο για τον καρπό του έρωτα του με μια γυναίκα από το Σιάτλ, μια παράλληλη σχέση που διατηρούσε ενόσω ήταν αρραβωνιασμένος με τη Μάγκι Τζόνσον το 1953.

Αυτή η κόρη εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια με το όνομα Λόρι Ίστγουντ. Η έτερη κόρη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Μόργκαν, πόσταρε φωτογραφία στο Instagram με όλα τα παιδιά του σε πρεμιέρα, δηλώνοντας πως πρόκειται για την αδελφή της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clint Eastwood Fans (@clint.eastwood.fans)

Πάντως στην ίδια πρεμιέρα έδωσε το παρών και η πρώτη σύζυγός του Μάγκι Τζόνσον, η οποία ήταν μοντέλο. Την γνώρισε σε ραντεβού στα τυφλά και έμειναν παντρεμένοι από το 1953 έως το 1984. Απέκτησαν δύο παιδιά, την 46χρονη Άλισον και τον 50χρονο Κάιλ, ο οποίος είναι μουσικός – έχει υπογράψει τα soundtrack γνωστών ταινιών και έχει κάνει live και στην Αθήνα. Η σχέση ολοκληρώθηκε με ένα άσχημο διαζύγιο.

Την περίοδο που ήταν παντρεμένος με την Τζόνσον είχε παράλληλη σχέση με την ηθοποιό Σάντρα Λοκ. Εκείνη γνώρισε τον Ίστγουντ στις αρχές της δεκαετίας του ’70, και το 1975 άρχισε να συζεί μαζί του. Παρόλο που λίγο καιρό αργότερα ανακάλυψε πως εξακολουθούσε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με άλλες γυναίκες, δεν τον εγκατέλειψε. Όταν τελικά χώρισαν, το 1989, η Σάντρα Λοκ διεκδίκησε διατροφή αφότου όταν εκείνος είχε αλλάξει τις κλειδαρίες στο σπίτι τους στο Μπελ Ερ και είχε φωνάξει μεταφορική για τα πράγματα της, ενώ εκείνη έλειπε σε ταξίδι για γυρίσματα.

Ο (και στην προσωπική του ζωή) λιγομίλητος και σκληρός Κλιντ είχε πολλές σχέσεις, με 8 παιδιά μέχρι τώρα, που μπορεί την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές να έχουν γίνει 9 ή 10.

Σπύρος Δευτεραίος

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Καταυλισμός προσφύγων στο Κάραγατς, κατά την εκκένωση της Ανατολικής Θράκης το 1922 (πηγή: Φωτογραφικό Αρχείο ΙΕΕΕ–ΕΙΜ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Η Συνθήκη των Μουδανιών – Ή αλλιώς, πώς χάσαμε την Ανατολική Θράκη

11/10/2025 - 4:03μμ
(Φωτ.: NASA / commons.wikimedia.org)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

8 Οκτωβρίου 2002: Το Διάστημα υποδέχεται τον Πόντιο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλο

8/10/2025 - 3:45μμ
Σε κλασική σκηνή από ελληνική ταινία (εικ.: ΧΚ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Νίκος Δαδινόπουλος: Η μεγάλη καριέρα, η ήσυχη ζωή και το χτύπημα της μοίρας

7/10/2025 - 2:33μμ
(Φωτ.: sxoinas.com)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Διονύσης Σχοινάς: Στα 56 του απολαμβάνει ακόμα περισσότερο τη ζωή με την Καίτη Γαρμπή και τον γιο τους Δημήτρη

6/10/2025 - 6:53μμ
Η μοναδική Μαίρη Χρονοπούλου (φωτ.: instagram.com/marychronopoulou_official)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Δύο χρόνια χωρίς τη Μαίρη Χρονοπούλου – Η λαμπερή ζωή, οι ρόλοι, οι πληγές, το ατύχημα και το μυστήριο πίσω από το θάνατό της

6/10/2025 - 1:56μμ
Ο Γιώργος Κοσκωτάς, το 1999 (φωτ. αρχείου: Π. Γιαννακούρης/ΑΠΕ)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Γιώργος Κοσκωτάς: Ο «μπογιατζής» που τάραξε την Ελλάδα

5/10/2025 - 2:44μμ
O Τσάρλτον Ίστον στο Λονδίνο, 30 Ιουλίου 1999 (φωτ.: EPA / Matthew Fearn)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Τσάρλτον Ίστον, ένας σταρ… επικών διαστάσεων – Από τους κοινωνικούς αγώνες στον Ρίγκαν

4/10/2025 - 5:06μμ
(Φωτ.: Facebook/ mytheatro)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Μαριάννα Τόλη: Το αιώνιο κορίτσι της ελληνικής σκηνής γεννήθηκε σαν σήμερα, το 1952

3/10/2025 - 8:28μμ
Η Κατερίνα Γώγου το 1978
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Κατερίνα Γώγου: Η ανυπότακτη ηθοποιός και ποιήτρια – Η ζωή στο περιθώριο, τα σκοτάδια της και ο θάνατος της κόρης της

3/10/2025 - 11:44πμ
Ο Σταμάτης Κόκοτας (φωτ. αρχείου: Στέλιος Μισίνας / EUROKINISSI)
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Τρία χρόνια από το θάνατο του Σταμάτη Κόκοτα και ο γιος του Δημήτρης συνεχίζει να δίνει μάχη για τη δική του ζωή

1/10/2025 - 5:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη χειροτονία του επισκόπου Σκιάθου Ιωάννη Καραμούζη (φωτ.: Ιερά Σύνοδος/Χρήστος Μπόνης)

Ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

23 λεπτά πριν
Η Αγγέλα Μυγδαλιά υπήρξε ενεργό μέλος του χορευτικού τμήματος της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης (φωτ.: instagram/enwsi_pontiwn_menemenis/ΣΠοΣ Νομού Θεσσαλονίκης)

Η Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Ο Εύξεινος Πόντος» θρηνεί για το χαμό της Αγγέλας Μυγδαλιά

1 ώρα πριν
Ξενάγηση και ελληνικός χορός στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο (φωτ.: facebook/Λύκειον των Ελληνίδων)

Λύκειο Ελληνίδων: Ξεναγήσεις στην Αθήνα και μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών σε ομογενείς χοροδιδασκάλους

2 ώρες πριν
Ισραηλινή στην Πλατεία Ομήρων στο Τελ Αβίβ κρατά φωτογραφία του αμερικανού προέδρου Ντ. Τραμπ με τη φράση «Η Λίστα του Τραμπ», εμπνευσμένη από την ταινία «Η Λίστα του Σίντλερ», για τον Γερμανό αξιωματικό των Ναζί, που έσωσε εκατοντάδες Εβραίους στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (φωτ.: EPA/Abir Sultan)

Μητσοτάκης, Χριστοδουλίδης και Ερντογάν στη διάσκεψη για τη Γάζα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης: Φινάλε με ακόμη τέσσερα ελληνικά μετάλλια

3 ώρες πριν
Μέλη της χορευτικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων με εθνικές ενδυμασίες, κρατώντας τη Σημαία της Απελευθέρωσης και πλαισιωμένα από μαθητές και μαθήτριες της Ιονίου Σχολής, προσήλθαν στο σημείο του ιστού (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

«Επί της Ακροπόλεως κυματίζει μόνον Ελληνική σημαία» – 81 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign