pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κόσοβο: Δημοτικό κτήριο φρουρούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ – «Ζωτικής σημασίας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια η σταθερότητα»

Ο Βούτσιτς πρόκειται να συναντήσει αρχικά πρεσβευτές των ΗΠΑ, Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας και αργότερα της Ρωσίας και της Κίνας

30/05/2023 - 3:08μμ
Σέρβοι αντιμετωπίζουν  στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ μπροστά σε δημοτικό κτήριο στο Ζβέτσαν, στο Κόσοβο (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)

Σέρβοι αντιμετωπίζουν στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ μπροστά σε δημοτικό κτήριο στο Ζβέτσαν, στο Κόσοβο (φωτ.: EPA/Georgi Licovski)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Δημοτικό κτήριο στην πόλη Ζβέτσαν του Κοσόβου φρουρούν σήμερα δεκάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ, όπου χθες, Δευτέρα, 30 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και 52 Σέρβοι διαδηλωτές τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το ορισμό Αλβανών δημάρχων στις πόλεις τους.

Ειδικότερα, Σέρβοι του Κοσόβου έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το συγκεκριμένο δημοτικό κτήριο στο Ζβέτσαν, αλλά η κατάσταση είναι ήρεμη, δήλωσε δημοσιογράφος του Ρόιτερς, καθώς στρατιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία και την Πολωνία στέκονταν φρουροί με ειδική εξάρτυση για την αντιμετώπιση ταραχών.

Με αφορμή τα επεισόδια, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως έχει ζωτική σημασία για την ευρωπαϊκή ασφάλεια να αποκατασταθεί αμέσως η σταθερότητα στο βόρειο Κόσοβο.

Χθες, Δευτέρα, Σερβοι διαδηλωτές στο Ζβέτσαν έριξαν δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης στους στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Η νατοϊκή δύναμη, γνωστή ως KFOR, ανακοίνωσε πως 30 στρατιώτες της τραυματίσθηκαν στις συγκρούσεις.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε πως τραυματίσθηκαν 52 Σέρβοι, ενώ η Σερβία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας.

Σε μια άλλη πόλη με σερβική πλειοψηφία, το Λεποσάβιτς, ο αλβανικής καταγωγής δήμαρχος δεν μπορούσε να φύγει από το γραφείο του για περισσότερο από 24 ώρες εξαιτίας των διαδηλωτών που βρίσκονταν έξω απ’ αυτό, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε τις χθεσινές βιαιότητες «με τους εντονότερους όρους».

«Οι βίαιες πράξεις εναντίον στρατευμάτων @NATO_KFOR, πολιτών και αστυνομικών είναι απολύτως απαράδεκτες», έγραψε ο Μπορέλ στο Twitter.

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί αφότου αλβανικής καταγωγής δήμαρχοι ανέλαβαν καθήκοντα στην περιοχή του βορείου Κοσόβου, όπου ζουν κυρίως Σέρβοι, έπειτα από εκλογές τις οποίες οι Σέρβοι μποϊκόταραν.

Οι αρχές του Κοσόβου έχουν κατηγορήσει τον Βούτσιτς ότι αποσταθεροποιεί το Κόσοβο. Ο Βούτσιτς κατηγόρησε τις αρχές του Κοσόβου ότι προκάλεσαν πρόβλημα επιμένοντας να εγκαταστήσουν νέους δημάρχους.

Ο Βούτσιτς πρόκειται να συναντήσει πρεσβευτές του αποκαλούμενου Κουιντέτου (ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία) στο Βελιγράδι και αργότερα πρόκειται να συναντηθεί με τους πρεσβευτές της Ρωσίας και της Κίνας στη Σερβία.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε στο δημόσιο ραδιοσταθμό της RAI πως μίλησε χθες, Δευτέρα, το βράδυ με τον Βούτσιτς και με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου Αλμπίν Κούρτι.

«Τους κάλεσα να επιδείξουν ηρεμία … να εγκαταλείψουν τη βία και ελπίζω ότι άκουσαν, έδειξαν και οι δύο μεγάλη προθυμία, θα δούμε», δήλωσε ο Ταγιάνι.

Στο Παρίσι, η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αν-Κλερ Λεζάντρ ανέφερε σε δήλωσή της πως «είναι περισσότερο σημαντικό παρά ποτέ για την Πρίστινα και για το Βελιγράδι να δείξουν υπευθυνότητα επιστρέφοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με διάθεση συμβιβασμού στην υπηρεσία της ειρήνης και της ευημερίας των Σέρβων και των Κοσοβάρων πολιτών».

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε να τεθεί σε κίνδυνο η περιφερειακή σταθερότητα, δεδομένου του κρίσιμου διεθνούς πλαισίου. Αυτό είναι ζήτημα ευρωπαϊκής ασφάλειας», υπογράμμισε.

Αποφασιστικά βήματα θέλει η Ρωσία

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι χρειάζονται «αποφασιστικά βήματα» για να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στο Κόσοβο.

«Καλούμε τη Δύση να βάλει επιτέλους τέλος στην ψευδή προπαγάνδα της και να σταματήσει να επιρρίπτει την ευθύνη για τα επεισόδια στο Κόσοβο στους Σέρβους που τους σπρώχνει η απελπισία, που είναι ειρηνικοί, άοπλοι και προσπαθούν να υπερασπιστούν τα θεμιτά δικαιώματα και τις ελευθερίες τους», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργέίο Εξωτερικών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κλειστός πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος θα τεθεί ξανά σε λειτουργία το 2028 για να παρέχει ενέργεια σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στη Microsoft (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων – «Πολύ σοβαρή στιγμή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

5/02/2026 - 1:09μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
Yποστηρίκτρια του Εκρέμ Ιμάμογλου κοντά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης (φωτ.: EPA / Erdem Sahin)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές κατηγορίες για πολιτική κατασκοπεία στον Ιμάμογλου – Ποινές έως 20 έτη ζητά η Εισαγγελία

4/02/2026 - 8:31μμ
Γερμανοί αστυνομικοί στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου (φωτ.: EPA / Hannibal Hanschke)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έλληνας λαθρεπιβάτης έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

4/02/2026 - 5:36μμ
Στις Βρυξέλλες (φωτ.: Facebook / European Commission)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι οι Ευρωπαίοι για το μέλλον, θέλουν ισχυρότερη ΕΕ – Η ακρίβεια «καίει» τους Έλληνες

4/02/2026 - 2:24μμ
Τα πρόσωπα των Τραμπ και Πούτιν σε ματριόσκες (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο όριο ο πυρηνικός έλεγχος: Εκπνέει η τελευταία συνθήκη ΗΠΑ-Ρωσίας

4/02/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Αραβική Θάλασσα: Καταρρίφθηκε ιρανικό drone κοντά σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο

3/02/2026 - 10:32μμ
Μέλη τηλεοπτικών συνεργείων έχουν στηθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο του Όσλο για την έναρξη της δίκης του Μάριους Μποργκ Χόιμπι, γιου της πριγκίπισσας διαδόχου Μέτε-Μάριτ (φωτ.: . EPA/Lise Aserud)
ΚΟΣΜΟΣ

Νορβηγία: Υπέρ της μοναρχίας ψήφισε με διαφορά το κοινοβούλιο – Τα σκάνδαλα μειώνουν την υποστήριξη των πολιτών

3/02/2026 - 7:44μμ
Ο Ίλον Μασκ κατά τη διάρκεια στρογγυλής τράπεζας στο 6ο φόρουμ «Choose France», στο Παλάτι των Βερσαλλιών, έξω από το Παρίσι. 15 Μαΐου 2023 (φωτ.: EPA / Ludovic Marin / POOL MAXPPP OUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του Χ στο Παρίσι

3/02/2026 - 1:15μμ
(Φωτ.: Αρχείου  EPA/Olga Fedorova)
ΚΟΣΜΟΣ

Το σφοδρό κύμα ψύχους που πλήττει τις ΗΠΑ μετρά ήδη 13 νεκρούς από υποθερμία

2/02/2026 - 11:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απεγκλωβισμός από την οδό Παπαγεωργίου στον Πύργο, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ilialive.gr)

«Πνίγηκε» ο Πύργος από την κακοκαιρία – Προβλήματα και στην Αρχαία Ολυμπία

21 λεπτά πριν
Ο Γιώργος Γιαουρτάς υποδέχθηκε τον Χοσέ Καραθανασόπουλο στην Κρήτη (φωτ.: neakriti.gr)

Μια μικρασιατική ιστορία που γεφυρώνει ηπείρους και γενιές

51 λεπτά πριν
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Κ. Παπουτσίδης απευθύνεται στα μέλη του σωματείου (φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας/Βασίλης Κηπόπουλος)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Κοπή βασιλόπιτας με τραγούδια και έθιμα του Πόντου

1 ώρα πριν
Ο Γιάννης Παναγόπουλος στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν έχω να κρύψω ή να φοβηθώ τίποτα – Η αλήθεια θα αποκατασταθεί

2 ώρες πριν
Οι αγιογραφίες στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, πριν από τις εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης (φωτ.: MEGAPRESS / Παύλος Μακρίδης)

Θεολογική Σχολή του Πόντου: Η σύντομη αλλά σημαντική πορεία ενός πνευματικού φάρου

2 ώρες πριν
Φωτογραφία από την άσκηση «Δούρειος Ίππος», την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ

Συνελήφθη αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που πουλούσε στρατιωτικά μυστικά

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign