pontosnews.gr
Τρίτη, 3/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Δυναμιτίζεται η συνάντηση Πασινιάν-Αλίεφ για μια ειρηνευτική συμφωνία

Αύριο οι ηγέτες των δύο χωρών είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν στη Μολδαβία, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής συνόδου που οργανώνει η ΕΕ

30/05/2023 - 10:34πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Πασινιάν-Αλίεφ στη Μόσχα με οικοδεσπότη τον Πούτιν (φωτ.: EPA / Ilya Pitalev / Sputnik / Kremlin Pool)

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Πασινιάν-Αλίεφ στη Μόσχα με οικοδεσπότη τον Πούτιν (φωτ.: EPA / Ilya Pitalev / Sputnik / Kremlin Pool)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νερό στο μύλο της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά την επιτυχή έκβαση των συζητήσεων για μια συμφωνία ειρήνης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ για τους Αρμένιους) ρίχνουν οι αντεγκλήσεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Αύριο οι ηγέτες των δύο χωρών είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν στη Μολδαβία, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής συνόδου που οργανώνει η ΕΕ.

Οι διαπραγματεύσεις έμοιαζαν να σημειώνουν πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά μετά την απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν να αναγνωρίσει ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν.

Όμως το Γερεβάν κατηγόρησε το Μπακού πως απειλεί να κάνει εκ νέου χρήση βίας, σχολιάζοντας δηλώσεις του Αζέρου προέδρου, ο οποίος απαίτησε να διαλυθεί η «αυτονομιστική» τοπική κυβέρνηση. Ανακοίνωση του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών κατήγγειλε πως ο Ιλχάμ Αλίεφ εξαπολύει εκ νέου «απειλές για γενοκτονία» και «προετοιμάζει το έδαφος για ακόμη μια επιθετική επιχείρηση εναντίον του πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Armenpress.

Η ένταση παραμένει κοντά στο κόκκινο, παρά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας, ειδικά μετά την εγκατάσταση από τον αζερικό στρατό φυλακίου ελέγχου στο διάδρομο του Λατσίν, τον μοναδικό που συνδέει την Αρμενία με το θύλακα. Οι εχθροπραξίες στα σύνορα είναι συχνές.

Ιλχάμ Αλίεφ και Νικόλ Πασινιάν συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα. Ο οικοδεσπότης τους, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως πιστεύει ότι τα μέρη σημειώνουν πρόοδο στην προσπάθεια να συναφθεί συμφωνία ειρήνης, «παρά τις δυσκολίες»

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ παραμένει το κυριότερο ζήτημα της διένεξης των δυο κρατών, ενώ εκκρεμούν επίσης ζητήματα όπως η οριοθέτηση συνόρων, η ανταλλαγή κρατουμένων και η διάνοιξη ή το ξεμπλοκάρισμα εμπορικών «διαδρόμων».

Οι δυο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου ενεπλάκησαν σε δύο πολέμους, το 1990 και το 2020, για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ που διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα της αζερικής επικράτειας αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους. Στον πιο πρόσφατο πόλεμο των 6 εβδομάδων, το φθινόπωρο του 2020, το Αζερμπαϊτζάν ανακατέλαβε εδάφη που ήταν για δεκαετίες υπό τον έλεγχο της Αρμενίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ερντογάν μιλάει σε μέλη του AKP στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια δείπνου (πηγή: youtube.com/ @APT_NEWS)
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Γνωρίζουμε τα «σενάρια που γράφονται πίσω από κλειστές πόρτες» για το Ιράν και τους ύπουλους υπολογισμούς που γίνονται

3/03/2026 - 12:13πμ
Εικόνα από το επίσημο site Sepahnews του Ιράν από τα Στενά του Ορμούζ. Το πλοίο που εικονίζεται δεν είναι το «Athe Nova» (φωτ.: EPA/ SEPAHNEWS HANDOUT)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης: Καίγεται το δεξαμενόπλοιο «Athe Nova» στα Στενά του Ορμούζ

2/03/2026 - 9:34μμ
Τεχεράνη, 2/3/26 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Έτοιμος να στείλει χερσαίες δυνάμεις στο Ιράν «αν χρειαστεί» – Το «μεγάλο κύμα» δεν έχει έρθει ακόμη

2/03/2026 - 7:12μμ
Δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν κανόνι νερού κατά διαδηλωτών στο Καράτσι του Πακιστάν, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία (φωτ.: EPA/Rehan Khan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Πάνω από 550 νεκροί από τα ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα σε 131 πόλεις – Ισραηλινό πλήγμα εναντίον διοικητή της Χεζμπολάχ

2/03/2026 - 12:23μμ
Μακρινή λήψη του διυλιστηρίου που χτυπήθηκε στη Σαουδική Αραβία (φωτ.: Χ/Drop Site)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Μπαράζ επιθέσεων εναντίον Τελ Αβίβ και Χάιφα – Χτυπήθηκε διυλιστήριο στη Σαουδική Αραβία, καταρρίφθηκαν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη στο Κουβέιτ

2/03/2026 - 11:10πμ
Ιρανικός πύραυλος διακρίνεται στον ουρανό της Δυτικής Όχθης, πάνω από την πόλη Ναμπλούς (φωτ.: EPA/Alaa Badarneh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, ισχυρές εκρήξεις σε Ιερουσαλήμ, Ντόχα, Ριάντ και Ντουμπάι

2/03/2026 - 8:52πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο του σερ Κιρ Στάρμερ (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Πράσινο φως από το Λονδίνο να χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ βρετανικές στρατιωτικές βάσεις

2/03/2026 - 8:20πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο «απολογισμού» του Ντ. Τραμπ (πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Η επίθεση στο Ιράν θα συνεχιστεί έως ότου επιτευχθούν όλοι οι στόχοι – «Αναμενόμενες οι απώλειες»

1/03/2026 - 11:59μμ
Διαδηλωτής στο Λος Άντζελες στη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ του Ιράν κρατά φωτογραφία του Τραμπ με τη φράση «ευχαριστούμε πρόεδρε Τραμπ, μετά τα πυραυλικά χτυπήματα στην Τεχεράνη που σκότωσαν τον αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ (φωτ.: EPA/Chris Torres)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: «Συμφώνησα να μιλήσω με τους νέους ηγέτες του Ιράν»

1/03/2026 - 8:45μμ
Ο Αλιρεζά Αραφί σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Προσωρινός αντικαταστάτης του Χαμενεΐ ο Αλιρεζά Αραφί – Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι διάδοχοι

1/03/2026 - 7:49μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Gerald Ford» (πηγή:  US Navy)

ΕΥΠ: Φωτογραφικό υλικό από τη Σούδα, που τον συνδέει με το Ιράν, βρέθηκε στην κατοχή του Γεωργιανού

5 ώρες πριν
Ο Ερντογάν μιλάει σε μέλη του AKP στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια δείπνου (πηγή: youtube.com/ @APT_NEWS)

Ερντογάν: Γνωρίζουμε τα «σενάρια που γράφονται πίσω από κλειστές πόρτες» για το Ιράν και τους ύπουλους υπολογισμούς που γίνονται

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Motion Team/Γιώργος Κωνσταντινίδης)

Βρετανία: Η Ελληνική Κοινότητα Μάντσεστερ τιμά την 25η Μαρτίου 1821

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Στη Βουλή οι συμβάσεις με τις Chevron και Helleniq για τους υδρογονάνθρακες

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ: Ο Τολιόπουλος υπέγραψε τη νίκη της Ελλάδας

6 ώρες πριν
Εξωτερική εικόνα από τις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Βάσεως των ΗΠΑ στη Σούδα (φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)

Υπόθεση κατασκοπίας στη Σούδα: Γεωργιανός προσήχθη στην Αθήνα και ανακρίνεται

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign