pontosnews.gr
Σάββατο, 18/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Δυναμιτίζεται η συνάντηση Πασινιάν-Αλίεφ για μια ειρηνευτική συμφωνία

Αύριο οι ηγέτες των δύο χωρών είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν στη Μολδαβία, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής συνόδου που οργανώνει η ΕΕ

30/05/2023 - 10:34πμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Πασινιάν-Αλίεφ στη Μόσχα με οικοδεσπότη τον Πούτιν (φωτ.: EPA / Ilya Pitalev / Sputnik / Kremlin Pool)

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση Πασινιάν-Αλίεφ στη Μόσχα με οικοδεσπότη τον Πούτιν (φωτ.: EPA / Ilya Pitalev / Sputnik / Kremlin Pool)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Νερό στο μύλο της αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά την επιτυχή έκβαση των συζητήσεων για μια συμφωνία ειρήνης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ για τους Αρμένιους) ρίχνουν οι αντεγκλήσεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν.

Αύριο οι ηγέτες των δύο χωρών είναι προγραμματισμένο να συναντηθούν στη Μολδαβία, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής συνόδου που οργανώνει η ΕΕ.

Οι διαπραγματεύσεις έμοιαζαν να σημειώνουν πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά μετά την απόφαση που έλαβε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν να αναγνωρίσει ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ ανήκει στο Αζερμπαϊτζάν.

Όμως το Γερεβάν κατηγόρησε το Μπακού πως απειλεί να κάνει εκ νέου χρήση βίας, σχολιάζοντας δηλώσεις του Αζέρου προέδρου, ο οποίος απαίτησε να διαλυθεί η «αυτονομιστική» τοπική κυβέρνηση. Ανακοίνωση του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών κατήγγειλε πως ο Ιλχάμ Αλίεφ εξαπολύει εκ νέου «απειλές για γενοκτονία» και «προετοιμάζει το έδαφος για ακόμη μια επιθετική επιχείρηση εναντίον του πληθυσμού του Ναγκόρνο Καραμπάχ», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Armenpress.

Η ένταση παραμένει κοντά στο κόκκινο, παρά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Ρωσίας, ειδικά μετά την εγκατάσταση από τον αζερικό στρατό φυλακίου ελέγχου στο διάδρομο του Λατσίν, τον μοναδικό που συνδέει την Αρμενία με το θύλακα. Οι εχθροπραξίες στα σύνορα είναι συχνές.

Ιλχάμ Αλίεφ και Νικόλ Πασινιάν συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα. Ο οικοδεσπότης τους, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε πως πιστεύει ότι τα μέρη σημειώνουν πρόοδο στην προσπάθεια να συναφθεί συμφωνία ειρήνης, «παρά τις δυσκολίες»

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ παραμένει το κυριότερο ζήτημα της διένεξης των δυο κρατών, ενώ εκκρεμούν επίσης ζητήματα όπως η οριοθέτηση συνόρων, η ανταλλαγή κρατουμένων και η διάνοιξη ή το ξεμπλοκάρισμα εμπορικών «διαδρόμων».

Οι δυο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες του Καυκάσου ενεπλάκησαν σε δύο πολέμους, το 1990 και το 2020, για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ που διεθνώς αναγνωρίζεται ως τμήμα της αζερικής επικράτειας αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους. Στον πιο πρόσφατο πόλεμο των 6 εβδομάδων, το φθινόπωρο του 2020, το Αζερμπαϊτζάν ανακατέλαβε εδάφη που ήταν για δεκαετίες υπό τον έλεγχο της Αρμενίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παλαιστίνιοι αναζητούν επιζώντες ανάμεσα στα ερείπια κατεστραμμένης οικοδομής σε γειτονιά της Γάζας μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Τούρκοι διασώστες βοηθούν τη Χαμάς να ανακτήσει θαμμένα πτώματα ομήρων

17/10/2025 - 10:10πμ
O Ντόναλντ Τραμπ καλωσορίζει τον Βλαντίμιρ Πούτιν μόλις έχει φτάσει στην Αλάσκα, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ. αρχείου: EPA / Gavriil Grigorov/ Sputnik / Kremlin POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τετ α τετ Πούτιν και Τραμπ στη Βουδαπέστη για την Ουκρανία

16/10/2025 - 10:12μμ
(Πηγή: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΚΟΣΜΟΣ

Μαρία Κάλλας: Στη Φλωρεντία το άγαλμα ύψους 2,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος

16/10/2025 - 8:00μμ
Όχημα του Ερυθρού Σταυρού μεταφέρει σορούς Ισραηλινών ομήρων οι οποίες παραδόθηκαν από τη Χαμάς (φωτ.: EPA/Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Το Ισραήλ απειλεί να ξαναρχίσει τον πόλεμο αν δεν παραλάβει άμεσα όλες τις σορούς των ομήρων

16/10/2025 - 8:37πμ
(Φωτ.: x.com/vonderleyen)
ΚΟΣΜΟΣ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Σκόπια: Αλλάξτε το Σύνταγμα συμπεριλαμβάνοντας την βουλγαρική μειονότητα για να μπείτε στην ΕΕ

15/10/2025 - 11:26μμ
Κατεστραμμένα κτήρια στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ, την παλαιστινιακή πόλη στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Δυσκολεύεται η Χαμάς να βρει τα λείψανα όλων των ομήρων, χρειάζεται χρόνο και εξοπλισμό λέει

15/10/2025 - 10:57μμ
Ισραηλινοί στρατιώτες χαιρετούν ενώ κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού φέρνει μια από τις σορούς (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Άλλες τέσσερις σορούς Ισραηλινών ομήρων θα παραδώσει σήμερα η Χαμάς – «Τεράστιοι» οι κίνδυνοι από πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί

15/10/2025 - 9:45πμ
Στιγμιότυπο από την παράδοση των ομήρων μέσω του Ερυθρού Σταυρού στο Ισραήλ (φωτ.: Al-Jazeera)
ΚΟΣΜΟΣ

Άλλες τέσσερις σορούς ομήρων παρέδωσε η Χαμάς στο Ισραήλ

15/10/2025 - 12:00πμ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μιλάει στο Νομοθετικό Σώμα, στο Κοινοβούλιο της Ρωσίας, στην Αγία Πετρούπολη (φωτ. αρχείου: 
EPA/ALEXEI DANICHEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ενίσχυση με 2.000.000 εφέδρους στο ουκρανικό μέτωπο – Αναμένονται τροπολογίες που θα λύσουν τα χέρια του Πούτιν

14/10/2025 - 7:37μμ
Από αριστερά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο, τον περασμένο Αύγουστο (φωτ.: Γραφείο Τύπου της Αμερικανικής Προεδρίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέα συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο

14/10/2025 - 3:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)

S&P: Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές

7 ώρες πριν
(Πηγή: facebook.com/aetoitoupontou/photos?locale=el_GR)

Αγιασμός στον Σύλλογο Ελλήνων Ποντίων Έσεν και Περιχώρων «Οι αετοί του Πόντου»

8 ώρες πριν
Κώστας Σλούκας, Τζόρνταν Λόιντ και Χουάν Ερνανγκόμεθ
στο παιχνίδι Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός (φωτ.: Eurokinissi Sports/ EUROKINISSI)

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός άλωσε την Αναντολού Εφές με 95-81

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)

Στρατός Ξηράς: Κατάταξη με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2025

9 ώρες πριν
Ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώ αφηγείται στιγμές από τη ζωή του στο κοινό, το 2024 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος

9 ώρες πριν
Καρέ από το φιλμ «Η μπάντα», του Νίκου Ασλανίδη (πηγή: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης)

Νίκος Ασλανίδης: Ένας «ιδιαίτερα επικίνδυνος άνθρωπος» που υπηρετεί και καταγράφει την αλήθεια – Οι μάρτυρες σε Κύπρο και Πόντο αρκούν

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign