pontosnews.gr
Σάββατο, 7/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκλογές στην Τουρκία: Αδιαμφισβήτητος σουλτάνος ο Ερντογάν με ποσοστό 52%

Θρίλερ με την καταμέτρηση, καθώς τα δύο μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία έγιναν για ένα διάστημα διαφορετικό αποτέλεσμα

28/05/2023 - 8:56μμ
Οπαδός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πανηγυρίζει για την επανεκλογή του Τούρκου προέδρου (φωτ.:  EPA/Erdem Sahin)

Οπαδός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πανηγυρίζει για την επανεκλογή του Τούρκου προέδρου (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ποσοστό 52,14% κατάφερε να συγκεντρώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που έλαβε 47,86%, ανανεώνοντας για άλλα πέντε χρόνια τη θητεία του.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επικράτησε στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη στην Αδριανούπολη, στα τουρκικά παράλια και στην ανατολική Τουρκία.

Υποστηρικτές του Ερντογάν πανηγυρίζουν στην Κωνσταντινούπολη, μετά από την ανακοίνωση της νίκης του (φωτ.: EPA/Erdem Sahin)

Παρόλο που σήμερα ήταν μια βροχερή ημέρα στην Κωνσταντινούπολη οι οπαδοί του Ερντογάν βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν με σημαίες και τραγούδια, ένα κλίμα που επικρατούσε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ανεβασμένος πάνω σε ένα πούλμαν της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους, λέγοντας ότι «μας έδωσαν την ευθύνη να κυβερνήσουμε για ακόμα 5 χρόνια», στο πρώτο επινίκιο μήνυμα που έστειλε από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Ερντογάν είπε πολλάκις «αντίο κύριε Κεμάλ», ακολουθώντας σχετικό σύνθημα των οπαδών του. «Ευχαριστώ Θεέ μου που απάντησες στις προσευχές μας», είπε και πρόσθεσε: «Η βούληση του έθνος μας είναι σιδηρά».

«Ολοκληρώσαμε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την εύνοια του έθνους μας», είπε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του και αναφέρθηκε σε σειρά ηγετών που ήδη του τηλεφώνησαν για να τον συγχαρούν και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του που πανηγήυριζαν, τόνισε: «Δείτε γύρω σας, γράφουμε Ιστορία».

Kısıklı’dayız. 🇹🇷 https://t.co/KQSKDAroPD

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) May 28, 2023

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, μερίδα του τουρκικού Τύπου σημείωνε ότι το ήμισυ του τουρκικού λαού «βλέπει» στο πρόσωπο του Ερντογάν τον εγγυητή του εθνικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, καθώς και των νεο-ιμπεριαλιστικών αυτοκρατορικών επιδιώξεων για τη «μεγάλη πατρίδα», ενώ από την άλλη ο Κιλιτσντάρογλου ήταν πάντα μια «χλιαρή» προσωπικότητα που τέθηκε επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης ελλείψει καλύτερου, δεδομένου ότι ο «μόνος άνθρωπος» που θα μπορούσε ενδεχομένως να νικήσει τον νυν πρόεδρο της Τουρκίας ήταν ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος όμως τέθηκε εκτός δράσης.

Οπαδοί του Ερντογάν πανηγύρισαν μέσα στην Αγιά Σοφιά

Πλήθος κόσμου εισήλθε στην Αγιά Σοφιά να πανηγυρίσει τη νίκη του Ερντογάν, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Τούρκου προέδρου.

People in Hagia Sophia mosque in Istanbul Turkey celebrates Erdogan’s winning in the presidential elections.#TurkeyElections pic.twitter.com/KMgO8aGx8u

— Malik Ali Raza (@MalikAliiRaza) May 28, 2023

Πρώτος ο Κιλιτσντάρογλου στην Ελλάδα κι ο Ερντογάν στο Χατάι

Άνετη ήταν η επικράτηση του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανάμεσα στους Τούρκους που κατοικούν και ψήφισαν από την Ελλάδα, καθώς, όπως και στον πρώτο γύρο, προηγήθηκε με ποσοστό άνω του 70%.

Ειδικότερα, με καταμετρημένο περίπου το ένα τρίτο των ψήφων, ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται άνετα με 71,4% έναντι 28,5% για τον Ερντογάν.

Στον πρώτο γύρο το ποσοστό ήταν 75,88% υπέρ του Κιλιτσντάρογλου και 16,99% για τον Ερντογάν.

Γυναίκα στην Άγκυρα παρακολουθεί την εξέλιξη της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων, η οποία, για ένα διάστημα, θύμιζε θρίλερ (φωτ.: ΕΡΑ/Sedat Suna)

Την ίδια στιγμή, ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου στην επαρχία Χατάι φαίνεται ότι δεν επηρέασε τους Τούρκους ψηφοφόρους οι οποίοι ανέδειξαν πρώτο τον Ερντογάν στη περιοχή με 50,13%.

Υψηλό ποσοστό συμμετοχής

Παρά την έντονη επιθυμία για αλλαγή από ένα μέρος του εκλογικού σώματος, κουρασμένου από την οικονομική κρίση, τους περιορισμούς στις ελευθερίες και τις υπερεξουσίες μιας προεδρίας που έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες μέλη της αντιπολίτευσης στη φυλακή ή στην εξορία, ο 69χρονος αρχηγός του κράτους είχε επικρατήσει με προβάδισμα πέντε μονάδων στον πρώτο γύρο, στις 14 Μαΐου, λαμβάνοντας το 49,5% των ψήφων.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε κουρασμένος κατά την ψηφοφορία στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: ΕΡΑ/Murad Sezer/Pool)

Με το πρόσωπο του να δείχνει κουρασμένο και με αργό βήμα ο Ερντογάν ψήφισε το μεσημέρι της Κυριακής στη συνοικία Ουσκουντάρ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ένα χαρούμενο πλήθος τον περίμενε εκεί, στο οποίο οι σωματοφύλακές του μοίρασαν παιχνίδια και ο πρόεδρος έριξε μερικά χαρτονομίσματα στα παιδιά.

«Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ποσοστά συμμετοχής 90%, η Τουρκία σχεδόν τα έχει φτάσει. Ζητώ από τους συμπολίτες μου να έρθουν να ψηφίσουν», δήλωσε εκείνη την ώρα.

Στον πρώτο γύρο το ποσοστό συμμετοχής ήταν 87%.

Σχεδόν ταυτόχρονα, χαμογελαστός παρά τις δυσμενείς προβλέψεις, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισε στην Άγκυρα, ενθαρρύνοντας τους συμπολίτες του να ψηφίσουν «για να έρθει η πραγματική δημοκρατία και η ελευθερία σε αυτή τη χώρα, για να απαλλαγούμε από μια αυταρχική κυβέρνηση».

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με τη σύζυγό του ψήφισαν σε εκλογικό κέντρο της Άγκυρας (φωτ.: ΕΡΑ/Sedat Suna)

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σεργκέι Τρόπιν πριν από μερικά χρόνια (πηγή: x.com/AlexandruC4)
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νεκρός ο Σεργκέι Τρόπιν – Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε πνιγμένος στην μπανιέρα του

7/02/2026 - 2:15μμ
Υποδοχή αιχμαλώτων πολέμου κατά την πρόσφατη ανταλλαγή (φωτ.: EPA)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανικό: Το φιλόδοξο σχέδιο που συζητούν Κίεβο και Ουάσινγκτον

7/02/2026 - 9:05πμ
Η εκπρόσωπος του 79χρονου προέδρου Κάρολαϊν Λέβιτ μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: «Λάθος υπαλλήλου» η ανάρτηση του βίντεο με το ζεύγος Ομπάμα ως πιθήκους

6/02/2026 - 11:58μμ
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί [αριστερά] φτάνει στο Μουσκάτ του Ομάν για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2026. (Φωτ.: EPA / Iranian Foreign Ministry)
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στο Ομάν: «Καλή αρχή» βλέπει η Τεχεράνη, συνεχίζεται ο διάλογος

6/02/2026 - 5:36μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποχωρεί από το John F. Kennedy Center for the Performing Arts στην Ουάσιγκτον, την Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026, με προορισμό τον Λευκό Οίκο (φωτ.: The White House / Daniel Torok)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Ρατσιστική ανάρτηση για το ζεύγος Ομπάμα – Απεικονίζονται ως πίθηκοι

6/02/2026 - 12:44μμ
Ο Τούρκος ελεγκτής Σερκάν Σ που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τον 26χρονο Έλληνα (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

Βαρύ κατηγορητήριο για τον 26χρονο Έλληνα μετά το θάνατο ελεγκτή στη Γερμανία

6/02/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να «εγκαταλείψουν άμεσα το Ιράν» ενόψει συνομιλιών υψηλού ρίσκου στο Ομάν

6/02/2026 - 10:00πμ
Κλειστός πυρηνικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος θα τεθεί ξανά σε λειτουργία το 2028 για να παρέχει ενέργεια σε κέντρα δεδομένων που ανήκουν στη Microsoft (φωτ.: EPA/Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Έληξε η συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων – «Πολύ σοβαρή στιγμή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια»

5/02/2026 - 1:09μμ
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ. αρχείου: EPA/ Alexander Zemlianichenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Λαβρόφ κατά Ελλάδας: Η Αθήνα διέκοψε τη συνεργασία δεκαετιών με τη Μόσχα

5/02/2026 - 12:40μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε τουρνουά γκολφ, το 2023 (φωτ.: EPA / Justin Lane)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισόβια στον δράστη για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ λίγο πριν τις εκλογές του 2024

4/02/2026 - 10:23μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το φέρετρο με τη σορό του Γιώργου Παρχαρίδη, μετά το τέλος της νεκρώσιμης ακολουθίας. Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026 (πηγή: LiveΜedia)

Γιώργος Παρχαρίδης: Μιλούσε στις καρδιές και ένωσε τους Πόντιους – Τελευταίο αντίο

4 λεπτά πριν
(Φωτ.: instagram/elpaggaiou)

Έφτασαν οι μέρες για τον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Παγγαίου

38 λεπτά πριν
(Πηγή: protothema.gr)

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 313 που προσήχθησαν για τα σοβαρά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ

47 λεπτά πριν
(Φωτ.: Alexa / Pixabay)

Παιδική πορνογραφία: Τη Δευτέρα απολογείται η μητέρα που είχε στο κινητό της γυμνές φωτογραφίες της ανήλικης κόρης της

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)

Κόντρα ΑΣ ΠΑΟΚ με την ΚΑΕ για τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις και το εξώδικο για το cube στο Παλατάκι

2 ώρες πριν
Ο Σεργκέι Τρόπιν πριν από μερικά χρόνια (πηγή: x.com/AlexandruC4)

Ρωσία: Νεκρός ο Σεργκέι Τρόπιν – Ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης βρέθηκε πνιγμένος στην μπανιέρα του

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign