pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Νέα Βουλή: Ορκίστηκε σήμερα, θα διαλυθεί αύριο

Λόγω της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης – Ποιες βουλευτικές έδρες επέλεξαν οι αρχηγοί των κομμάτων

28/05/2023 - 7:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ορκίστηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023.

Αύριο ωστόσο, μετά την εκλογή του προεδρείου του σώματος, αναμένεται η διάλυσή της με Προεδρικό Διάταγμα, μετά από τη διαπίστωση αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας, και η προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου 2023 με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Σημειώνεται ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, που διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής, πέντε κόμματα εισήλθαν στη Βουλή, ξεπερνώντας το σχετικό «κατώφλι» του 3%.

Η ΝΔ με 40,79% που εξέλεξε 146 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 20,07% και 71 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 11,46% και 41 βουλευτές, το ΚΚΕ με 7,23% και 26 βουλευτές, και η Ελληνική Λύση, με 4,45% και 16 βουλευτές.

Πρόκειται για τη δεύτερη «φευγαλέα» Βουλή στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, μετά την, επίσης διήμερης διάρκειας, Βουλή, που προέκυψε από τις κάλπες της 6ης Μαΐου 2012.

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της ΙΘ’ Περιόδου Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, άρχισε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ακολούθως, οι βουλευτές έδωσαν τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όρκο, σύμφωνα με τον τύπο της θρησκείας κάθε βουλευτή ή πολιτικό όρκο.

Ιερώνυμος: Να είστε καρπεροί, με κουράγιο και δύναμη

«Η ευχή μου είναι παρμένη από τα λόγια του Αποστόλου: “Ίνα μή ώσιν άκαρποι” αλλά καρπεροί», είπε μετά τον αγιασμό, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συνέχισε: «Καρπεροί, με κουράγιο και δύναμη, όπως απαιτούν οι σημερινές συγκυρίες!».

Μετά την ορκωμοσία τους οι βουλευτές υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο ορκωμοσίας και παρέλαβαν ενημερωτικό φάκελλο που περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)

Της σημερινής συνεδρίασης προήδρευσε ο επανεκλεγείς βουλευτής Α’ Αθηνών και α’ αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος και ανακοίνωσε στο σώμα ποιες βουλευτικές έδρες επέλεξαν οι αρχηγοί των κομμάτων: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την έδρα της Α’ Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας την Α’ Πειραιώς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης την Α’ Θεσσαλονίκης, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τη Φθιώτιδας, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος την έδρα της Λάρισας.

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Αύριο η εκλογή του προεδρείου

Αύριο, Δευτέρα, στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η εκλογή του Προέδρου της Βουλής, καθώς και τριών Αντιπροέδρων, δύο Κοσμητόρων και τεσσάρων Γραμματέων από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενός Αντιπροέδρου, ενός Κοσμήτορα και ενός Γραμματέα από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενός Αντιπροέδρου και ενός Γραμματέα από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθώς και ενός Αντιπροέδρου από τις υπόλοιπες δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α’ Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β’ Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για δ’ αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επαναπρότεινε για ε’ αντιπρόεδρο τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Για τη θέση του στ’ αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας πρότεινε εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ’ αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε τον βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρώτο 24ωρο συμπληρώνει στη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης, μετά τη ρήξη ανευρύσματος

16/04/2026 - 9:32πμ
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 
(φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα  Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης, τα σενάρια για φθινοπωρινές κάλπες και το κλίμα στο γαλάζιο εσωτερικό

15/04/2026 - 10:25μμ
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Γιώργος Μυλωνάκης (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μυλωνάκης: Σοβαρή αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη

15/04/2026 - 3:29μμ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης μετά από ρήξη ανευρύσματος

15/04/2026 - 11:52πμ
Ο  νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μακάριος Λαζαρίδης κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Σάββατο 4 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Μπελτές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαζαρίδης για πτυχίο: «Δεν απολογούμαι» – Σφοδρή πολιτική σύγκρουση και αιτήματα αποπομπής

14/04/2026 - 3:39μμ
Η τουρκική σημαία δίπλα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή, στο υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: «Θρησκευτική η μειονότητα στη Θράκη» – Αντίδραση σε τουρκική ανάρτηση για την Ξάνθη

14/04/2026 - 3:14μμ
Η είσοδος του υπουργείου Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικό «τείχος» της Αθήνας στις απειλές Φιντάν: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις – Κινδυνολογίες και απόπειρες διαστρέβλωσης της πραγματικότητας δεν ωφελούν

13/04/2026 - 5:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Miguel Medina)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμανουέλ Μακρόν: Στις 24 και 25 Απριλίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας

11/04/2026 - 11:57πμ
Εξωτερική άποψη της Μουφτείας Κομοτηνής (πηγή: facebook.com/Gumulcinemuftuluguu?locale=el_GR)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουφτεία Κομοτηνής: Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι γηγενής – Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες

10/04/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Διπλωματικό μπρα ντε φερ για την εκλογή των μουφτήδων – Νέα τουρκική πρόκληση

9/04/2026 - 4:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης)

Φορολογικές δηλώσεις: Σήμερα η αυτόματη υποβολή από την ΑΑΔΕ – Τι πρέπει να ελέγξετε άμεσα

23 λεπτά πριν
Αυγομαχίες 2026 στο Θρυλόριο Ροδόπης, 14 Απριλίου (φωτ.: Facebook / Maron news)

Θρυλόριο Ροδόπης: Οι αυγομαχίες κρατούν ζωντανό το ποντιακό έθιμο

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Το πρώτο 24ωρο συμπληρώνει στη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης, μετά τη ρήξη ανευρύσματος

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΚΙΣΕ)

Βεβήλωσαν το εβραϊκό νεκροταφείο του Βόλου την ημέρα πένθους και μνήμης του Ολοκαυτώματος

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Συντάξεις Μαΐου: Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

2 ώρες πριν
Αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της Αθήνας, Τετάρτη 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη – Έως 8 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign