pontosnews.gr
Τρίτη, 16/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εκλογές στην Τουρκία: Στο πλευρό του Κιλιτσντάρογλου τα φιλοκουρδικά κόμματα

Αν και εξοργίστηκαν από τη συμφωνία που έκανε με ακροδεξιό κόμμα, θέλουν να τελειώσει το «ενός ανδρός αρχή» του Ερντογάν

25/05/2023 - 4:39μμ
Τούρκοι ψηφοφόροι σε εκλογικό περίπτερο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο Μόναχο της Γερμανίας (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Τούρκοι ψηφοφόροι σε εκλογικό περίπτερο του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στο Μόναχο της Γερμανίας (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αν και σαφώς δυσαρεστημένα με την επιλογή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να συνάψει συμφωνία με ένα ακροδεξιό κόμμα, τα φιλοκουρδικά κόμματα της Τουρκίας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι θα υποστηρίξουν τον προεδρικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης και στον δεύτερο γύρο των εκλογών της Κυριακής, 28 Μαΐου.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε άνετα τον πρώτο γύρο στις 14 Μαΐου, παρά την υποστήριξη του φιλοκουρδικού HDP στον Κιλιτσντάρογλου, αν και ο Τούρκος πρόεδρος δεν συγκέντρωσε για λίγες ψήφους το 50% που απαιτείτο προκειμένου να αποφύγει τον δεύτερο γύρο.

Αξιωματούχοι του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) και της συμμάχου του Πράσινης Αριστεράς (YSP) δήλωσαν πως επιδίωξαν την αλλαγή στον δεύτερο γύρο και πως η θέση τους παραμένει η ίδια, όμως δεν ανέφεραν ονομαστικά τον Κιλιτσντάρογλου, σε ένδειξη δυσαρέσκειας για τις ακροδεξιές συμμαχίες του.

Η συμπρόεδρος του HDP Περβίν Μπουλντάν δήλωσε πως θα ψηφίσουν την Κυριακή για να τελειώσει το «ενός ανδρός αρχή» του Ερντογάν.

«Το περίεργο καθεστώς που δημιούργησαν ο Ερντογάν και οι εταίροι του είναι η αιτία των κοινωνικών προβλημάτων που βιώνονται. Αυτό που θα ψηφιστεί στις 28 Μαΐου είναι αν αυτό το περίεργο καθεστώς θα συνεχιστεί ή όχι», είπε. 

Επέκρινε επίσης την προεκλογική ρητορική όπου οι μετανάστες χρησιμοποιούνται για πολιτικούς σκοπούς και την πρακτική διορισμένων από το κράτος αξιωματούχων.

«Το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μόνο με δυνατό αγώνα για ειρήνη ενάντια στις πολιτικές του πολέμου», είπε η Μπουλντάν.

Ο Μιτχάτ Σαντζάρ, συμπρόεδρος του HDP, κάλεσε τους εκλογείς που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο να πάνε στις κάλπες στον δεύτερο γύρο για να διώξουν τον Ερντογάν, που επιδιώκει να παρατείνει την 20ετή παραμονή του στην εξουσία.

Χθες Τετάρτη, ο Κιλιτσντάρογλου και το αντιμεταναστευτικό κόμμα ZP (Zafer Partisi) ανακοίνωσαν συμφωνία σύμφωνα με την οποία το ZP θα υποστηρίξει τον ηγέτη τις αντιπολίτευσης στον δεύτερο γύρο. Το ZP εξασφάλισε το 2,2% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν ταυτόχρονα με τις προεδρικές.

Η συμφωνία προκάλεσε την οργή του HDP λόγω ενός σημείου της που αναφέρει ότι θα υποστηρίξει την αντικατάσταση δημάρχων από άλλους διορισμένους από το κράτος αν το δικαστήριο κρίνει ότι έχουν σχέσεις με την τρομοκρατία.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι που εξελέγησαν με το HDP το 2019 αντικαταστάθηκαν από τέτοιους αξιωματούχους.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλος των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου φρουρεί γειτονιά που έγινε στόχος ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στα νότια προάστια της Βηρυτού, στις 14 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Wael Hamzeh)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν φέρνει ελπίδες για αποκλιμάκωση, αλλά αφήνει ανοιχτά κρίσιμα μέτωπα

15/06/2026 - 8:33μμ
Τα δύο οχήματα με διπλωματικές πινακίδες της Βουλγαρίας, τα οποία υπέστησαν ζημιές έπειτα από εμπρησμό έξω από την πρεσβεία της χώρας στα Σκόπια, στη Βόρεια Μακεδονία, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)
ΚΟΣΜΟΣ

Σκόπια: Εμπρησμός σε οχήματα της βουλγαρικής πρεσβείας αναζωπυρώνει μια χρόνια αντιπαράθεση στα Βαλκάνια

15/06/2026 - 7:21μμ
Καταστηματάρχης δείχνει σημαίες του Ιράν και των ΗΠΑ σε κατάστημα στο Καράτσι του Πακιστάν (φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν ζητά «σφραγίδα» του ΟΗΕ στη συμφωνία με τις ΗΠΑ – Βαθιά δυσπιστία απέναντι και στο Ισραήλ

15/06/2026 - 5:59μμ
Το Κοινοβούλιο του Ισραήλ (φωτ. αρχείου: EPA / Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Υπουργοί και μέλη της αντιπολίτευσης επικρίνουν τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν

15/06/2026 - 3:28μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: ΗΠΑ και Ιράν θα έχουν προπαρασκευαστικές συνομιλίες πριν από την υπογραφή της συμφωνίας

15/06/2026 - 1:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Πόλεμος τέλος – Χαιρετίζει η παγκόσμια κοινότητα

15/06/2026 - 9:33πμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλάει στο τηλέφωνο ενώ βρίσκεται στο προεδρικό όχημα κοντά στον Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον (φωτ.: EPA/Matt Kaminsky)
ΚΟΣΜΟΣ

Χρόνια πολλά Πούτιν σε Τραμπ για τα γενέθλιά του – Μίλησαν για Ουκρανία και Ιράν

15/06/2026 - 9:05πμ
(Πηγή: YouTube/Forbes Breaking News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Ρίο: Έξι νεκροί από σύγκρουση ελικοπτέρων – Ανάμεσά τους ο διάσημος τραγουδιστής Όλιβερ Τρι

15/06/2026 - 12:24πμ
Ακτιβιστές κατά της G7 συγκρούονται με δυνάμεις καταστολής κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στη σύνοδο κορυφής της G7 στη Γενεύη της Ελβετίας (φωτ.: EPA/CYRIL ZINGARO)
ΚΟΣΜΟΣ

Πεδίο μάχης η Γενεύη: Άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία και επιθέσεις σε κτήρια του ΟΗΕ

14/06/2026 - 9:41μμ
Υπερορθόδοξοι Εβραίοι από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης παρακολουθούν την πλευρά του Λιβάνου από τη Μετούλα, στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, στη βόρεια Γαλιλαία (φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ-Ιράν: Κοντά σε συμφωνία, αλλά το Ισραήλ ανεβάζει ξανά το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή

14/06/2026 - 5:27μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

«Οι λέξεις του Πόντου ανασαίνουν ακόμα»: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Γιώτας Ιωακειμίδου

14 λεπτά πριν
(Φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/EUROKINISSI)

Καλοκαιρινό σκηνικό με ζέστη έως 35°C – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ορεινά

39 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Chris Torres)

Μουντιάλ 2026: Ισόπαλο το Ιράν με τη Νέα Ζηλανδία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Cristobal Herrera-Ulashkevich)

Μουντιάλ 2026: Η Σαουδική Αραβία του Δώνη πήρε βαθμό από την Ουρουγουάη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Stephen Brashear)

Μουντιάλ 2026: Η Αίγυπτος έβαλε… δύσκολα στο Βέλγιο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Wikimedia Commons – Büyükada Greek Orphanage Collection)

Συμφωνία-ορόσημο για το Ελληνικό Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου – Νέα εποχή για το ιστορικό ξύλινο μνημείο

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign