pontosnews.gr
Δευτέρα, 13/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ιωάννης Σαρμάς: Ορκίζεται σήμερα υπηρεσιακός πρωθυπουργός – Σύγκληση της νέας Βουλής στις 29 Μαΐου

Ποια είναι τα επικρατέστερα ονόματα για το νέο υπουργικό συμβούλιο – Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

25/05/2023 - 8:48πμ
Ο Ιωάννης Σαρμάς με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Ο Ιωάννης Σαρμάς με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πρόκειται να ορκιστεί πρωθυπουργός σήμερα, στις 16:00, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ι. Σαρμάς επελέγη υπηρεσιακός πρωθυπουργός, καθώς είναι ο αρχαιότερος ανώτατος δικαστικός, διαδικασία που ακολουθείται όποτε αυτό χρειάζεται. 

Τα επόμενα δύο στάδια είναι αρχικά η σύγκληση της Βουλής την Κυριακή 29 Μαΐου, με μοναδικό αντικείμενο την ορκωμοσία των βουλευτών, και η εκλογή του προεδρείου, την επόμενη ημέρα, στις 30 Μαΐου, με τον Κ. Τασούλα ως επικρατέστερο να επανεκλεγεί.

Στη συνέχεια (ακόμη και εντός της ίδιας ημέρας) θα ακολουθήσει η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Ποιοι θα στελεχώσουν τα υπουργεία

Αφού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραδώσει σήμερα τα «κλειδιά» του Μεγάρου Μαξίμου στον Ιωάννη Σαρμά, αύριο Παρασκευή, ο Γιάννης Μπρατάκος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα παραδώσουν με τη σειρά τους τα χαρτοφυλάκιά τους στα πρόσωπα που θα κληθούν να τους αντικαταστήσουν μέχρι τις εκλογές.

Επικρατέστερα ονόματα είναι αυτά του πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη για το υπουργείο Εξωτερικών και του πρώην αρχηγού ΓΕΣ και πρώην υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο για το τελευταίο ακούστηκαν και τα ονόματα των πρέσβεων ε.τ. Παύλου Αποστολίδη και Δημήτρη Παρασκευόπουλου.

Στο υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να βρεθεί η Καλλιόπη Σπανού, στο υπουργείο Υγείας οδεύει η εντατικολόγος Αναστασία Κοτανίδου, ενώ για το υπουργείο Παιδείας ακούστηκαν τα ονόματα του πρύτανη Χρήστου Κίττα και της καθηγήτριας στο τμήμα πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο Μαρίας (Μάρας) Νικολαΐδου. Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται ο νυν υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Πελαγίδης, ενώ η πρώην υποδιοικήτρια Ελένη Λουρή φημολογείται ότι κατευθύνεται στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο κρίσιμο, λόγω της αντιπυρικής περιόδου, υπουργείο Πολιτικής Προστασίας όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί ο νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς και στο Προστασίας του Πολίτη ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης.

Παράλληλα για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται ο συνταγματολόγος Φίλιππος Σπυρόπουλος ενώ τέλος για το υπουργείο Πολιτισμού ο Γιώργος Κουμεντάκης.

Η τελική επιλογή ανήκει στον ίδιο τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, ο οποίος θα επιλέξει τους συνεργάτες του, έστω και για αυτό το βραχύ διάστημα.

Τα βλέμματα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Βαριά παραμένει η σκιά της ήττας στην Κουμουνδούρου και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά τρόπους να ανατρέψει, όσο μπορεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Για το λόγο αυτό, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει πολλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αναφερθεί στο νέο αφήγημα του κόμματος, τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί, αλλά και τις άμεσες αλλαγές που σχεδιάζει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Περιφέρεια Αττικής)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογράφεται η σύμβαση για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά: «Ανάσα» για 100.000 οδηγούς στη Δυτική Αττική

13/07/2026 - 10:15πμ
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μυλωνάκης: «Θυμάμαι την κατάρρευσή μου… Την αγωνία στα πρόσωπά τους» – Οι 26 μέρες στην εντατική και η εξομολόγηση μετά τη μάχη για τη ζωή του

12/07/2026 - 9:45μμ
(Φωτ.: facebook / Sevi Voloudaki)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανιά: Απειλητικά μηνύματα έξω από το σπίτι και το γραφείο της Σέβης Βολουδάκη – Καταδικάζει και η αντιπολίτευση

12/07/2026 - 3:25μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για Τουρκία και ΝΑΤΟ: Το casus belli είναι βαρίδι που δεν μπορεί να αγνοηθεί

12/07/2026 - 10:49πμ
Ο Παύλος Πολάκης μιλά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Πράσινο φως» για την επιστροφή Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

11/07/2026 - 5:04μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση για το κόστος ζωής, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.  Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για τα καύσιμα – «Η ακρίβεια είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα»

10/07/2026 - 1:39μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τρίτη 23 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση επόμενης ημέρας μετά την παραίτηση Φάμελλου – Στο επίκεντρο η Κεντρική Επιτροπή

10/07/2026 - 10:50πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

9/07/2026 - 11:55μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παραιτήθηκε από την προεδρία ο Σωκράτης Φάμελλος – «Δεν θέλω και δεν μπορώ να γίνω μέρος αυτού του διχασμού»

9/07/2026 - 8:02μμ
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχονται τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα. 8 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Georgi Licovski)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα προς Άγκυρα: Όσο υπάρχει casus belli, δεν υπάρχει SAFE – Τι λένε διπλωματικές πηγές για F-35 και Τουρκία

9/07/2026 - 3:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Μαρούσι: Συνελήφθη 19χρονος Αιγύπτιος για απόπειρα βιασμού 14χρονης σε εμπορικό κέντρο

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: pixabay.com/el/users/smpratt90-6113802/)

Δημογραφικό κραχ στην Ελλάδα: Κατάρρευση των γεννήσεων κατά 44% μέσα σε δύο δεκαετίες

40 λεπτά πριν
(Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Θεσσαλονίκη: Γιορτή της Δημοκρατίας για τα 52 χρόνια από την αποκατάστασή της

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Περιφέρεια Αττικής)

Υπογράφεται η σύμβαση για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά: «Ανάσα» για 100.000 οδηγούς στη Δυτική Αττική

1 ώρα πριν
Ο Picoğlu Osman και ένας (δυσεύρετος, πλέον) δίσκος του (εικ.: ΧΚ)

Piçoğlu Osman: Ένας διακεκριμένος λυράρης του Πόντου που κυνηγήθηκε από τη λογοκρισία

2 ώρες πριν
Αντίτυπο της ιρανικής καθημερινής εφημερίδας «Jame-Jam» σε περίπτερο στην Τεχεράνη. Στο πρωτοσέλιδο υπάρχουν φωτογραφίες από την κηδεία του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, καθώς και μια φωτογραφία του νέου ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ. Ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έρχεται σύντομα εκδίκηση» (φωτ.: Abedin Taherkenareh / EPA)

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Νέοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί στο Ιράν και αντίποινα κατά βάσεων των ΗΠΑ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign