pontosnews.gr
Παρασκευή, 30/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πέθανε η βασίλισσα του ροκ ‘ν’ ρολ Τίνα Τέρνερ στα 83 της χρόνια

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας

24/05/2023 - 10:36μμ
Η Τίνα Τέρνερ στη διάρκεια συναυλίας στο Βερολίνο το 2009 (φωτ.: EPA/Britta Pedersen)

Η Τίνα Τέρνερ στη διάρκεια συναυλίας στο Βερολίνο το 2009 (φωτ.: EPA/Britta Pedersen)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η τραγουδίστρια Τίνα Τέρνερ, της οποίας οι σόουλ κλασικές και ποπ επιτυχίες όπως το The Best και το What’s Love Got to Do With It την έκαναν σούπερ σταρ.

Η Τίνα Τέρνερ αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, όπως καρκίνο, εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική ανεπάρκεια.

Έγινε γνωστή δίπλα στον σύζυγό της Άικ τη δεκαετία του 1960 με τραγούδια όπως το Proud Mary και το River Deep, Mountain High κι αφού τον χώρισε το 1978, λόγω περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και καταχρηστικής συμπεριφοράς, σημείωσε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία ως σόλο καλλιτέχνης τη δεκαετία του 1980.

Κερδίζοντας το προσωνύμιο «Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll», αλλά και «γιαγιά της ροκ», η Τίνα Τέρνερ ήταν διάσημη για τις θορυβώδεις και ενεργητικές σκηνικές ερμηνείες της και τα στιβαρά, δυνατά φωνητικά της.

Κέρδισε οκτώ βραβεία Γκράμι και εισήχθη στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame το 2021 ως σόλο καλλιτέχνις, έχοντας κερδίσει ήδη μια θέση το 1991 μαζί με τον πρώην σύζυγό της Άικ.

Μετά την σόλο ένταξή της, το Hall of Fame σημείωσε πώς είχε «επεκτείνει την κάποτε περιορισμένη ιδέα του πώς μια μαύρη γυναίκα θα μπορούσε να κατακτήσει μια σκηνή και να είναι ταυτόχρονα μια δύναμη και ένα πολυδιάστατο ον».

Γεννήθηκε ως Άννα Μέι Μπούλοκ στις 26 Νοεμβρίου 1939 σε μια αγροτική κοινότητα του Τενεσί. Ο πατέρας της ήταν επιστάτης σε φάρμα και η μητέρα της εγκατέλειψε την οικογένεια όταν η μετέπειτα σταρ της ροκ ήταν μόλις 11 ετών.

Διακρίθηκε για πρώτη φορά ως μία από τις τραγουδίστριες στο συγκρότημα του συζύγου της The Kings of Rhythm.

Σύντομα έγιναν ζευγάρι και στη σκηνή και γνώρισαν εμπορική επιτυχία με τα τραγούδια Fool in Love και It’s Gonna Work Out Fine.

Όσο όμως περισσότερη επιτυχία γνώριζαν, άλλο τόσο αυξανόταν η σωματική και συναισθηματική κακοποίηση από τον Άικ, ο οποίος μάλιστα άλλαξε το όνομά της σε Τίνα Τέρνερ, μια απόφαση που πήρε εν αγνοία της.

Περιέγραψε το τραύμα που υπέστη σε όλη τη σχέση τους στα απομνημονεύματά της το 2018, «My Love Story», στα οποία συνέκρινε το σεξ μαζί του με «ένα είδος βιασμού».

«Χρησιμοποιούσε τη μύτη μου ως σάκο του μποξ τόσες φορές που μπορούσα να γευτώ το αίμα να τρέχει στο λαιμό μου όταν τραγουδούσα», έγραψε.

Αφού χώρισε, συνέχισε να εξελίσσει την καριέρα της και έγινε μια από τις μεγαλύτερες ποπ και ροκ σταρ των δεκαετιών ’80 και ’90, με επιτυχίες όπως Let’s Stay Together, Steamy Windows, Private Dancer, James Bond theme GoldenEye, I Don’t Wanna Fight και It Takes Two, ένα ντουέτο με τον Rod Stewart.

Πρωταγωνίστησε επίσης στην ταινία του 1985 Mad Max Beyond Thunderdome, η οποία περιλάμβανε άλλο ένα μεγάλο χιτ, το We Don’t Need Another Hero, και το 1975 στη ροκ όπερα του συγκροτήματος The Who «Tommy», στο ρόλο της Acid Queen.

Βρήκε την ευτυχία με τον δεύτερο σύζυγό της, τον Γερμανό μουσικό Erwin Bac. Το ζευγάρι ζούσε στην Ελβετία, με την Τέρνερ να παίρνει την ελβετική υπηκοότητα. Της δώρισε ένα από τα νεφρά του το 2017, όταν ανακάλυψαν ότι έπασχε από νεφρική ανεπάρκεια.

Ένα ακόμη χτύπημα της μοίρας ήταν η αυτοκτονία του μεγαλύτερου γιου της Κρεγκ, το 2018. Ένας ακόμη γιος της, ο Ρόνι, του οποίου ο πατέρας ήταν ο Άικ Τέρνερ, πέθανε το 2022. Είχε επίσης δύο υιοθετημένους γιους, τον Άικ Τζούνιορ και τον Μάικλ, γιους του Άικ από προηγούμενη σχέση.

Το 1993, η ιστορία της ζωής της έγινε ταινία με τίτλο What’s Love Got To Do With It, με πρωταγωνίστρια την Άντζελα Μπάσετ, η οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Στη συνέχεια, έγινε θεατρικό μιούζικαλ, ενώ ήταν επίσης το θέμα του ντοκιμαντέρ «Τίνα» του συνδρομητικού HBO το 2021.

Σε μια συνέντευξη με τη περιοδικό Marie Claire της Νοτίου Αφρικής το 2018, η Τέρνερ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η ζωή μου ήταν σκληρή, αλλά νομίζω ότι ήταν ένα υπέροχο ταξίδι. Όσο μεγαλώνεις, τόσο περισσότερο συνειδητοποιείς ότι ζωή δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά το πώς το αντιμετώπισες».

Πηγή: BBC

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Francis Chung / POOL)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ προς Ιράν: Στρατιωτική πίεση και «παράθυρο» συμφωνίας για τα πυρηνικά

30/01/2026 - 8:50μμ
(Φωτ.: nobetcigazete.com)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη σε διυλιστήριο στη Νικομήδεια της Τουρκίας

29/01/2026 - 9:53μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (φωτ.: EPA / Aaron Schwartz / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ο Πούτιν δεσμεύτηκε να παγώσει τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο για μία εβδομάδα»

29/01/2026 - 9:25μμ
(Φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Τρομοκρατική οργάνωση χαρακτηρίστηκαν οι Φρουροί της Επανάστασης από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών

29/01/2026 - 7:58μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς επιβιβάζεται στο Marine One (φωτ.: Facebook / The White House)
ΚΟΣΜΟΣ

Τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν: Τελειώνει ο χρόνος – Συμφωνία για τα πυρηνικά ή επίθεση

28/01/2026 - 6:14μμ
Η είσοδος των κεντρικών της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη (φωτ.: EPA / Ronald Wittek)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έφοδος στην Deutsche Bank για τον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς

28/01/2026 - 5:02μμ
Φιλοκούρδοι διαδηλωτές συγκρούονται με την τουρκική αστυνομία στη Νουσαϊμπίν της Μαρντίν, κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ των Κούρδων της Συρίας, 20 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Metin Yoksu)
ΚΟΣΜΟΣ

Το PKK προειδοποιεί: Οι συγκρούσεις στη Συρία απειλούν την ειρηνευτική διαδικασία με την Τουρκία

27/01/2026 - 7:45μμ
(Πηγή: pixabay.com/users/geralt-9301)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Όχι στην πρόσβαση παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media είπε η Βουλή

27/01/2026 - 10:51πμ
Εν αναμονή της σορού ( φωτ.: EPA / Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε την επιστροφή της σορού του τελευταίου ομήρου από τη Χαμάς

26/01/2026 - 9:16μμ
Διαδήλωση Αυστραλών που ζητούν να καταργηθεί η «Ημέρα της Αυστραλίας» καθώς σηματοδοτεί την καταστροφή του πολιτισμού των αυτόχθονων πληθυσμών από τους Ευρωπαίους αποίκους (φωτ.: EPA/Jay Kogler)
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: «Ημέρα Εισβολής» για τους αυτόχθονες η εθνική γιορτή της χώρας – Μεγάλα πλήθη σε ξεχωριστές αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις

26/01/2026 - 8:22μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πεδίο βολής (πηγή: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κύπρος: «Εξαφανίστηκε» μεγάλη ποσότητα ΤΝΤ από πεδίο βολής

11 λεπτά πριν
Χριστόφορος Μπουτσικάκης, CEO Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και Jiří Schonweitz, CEO της MSM Greece (φωτ.: lavriaki.gr)

Πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος θα παράγονται στην Ελλάδα – Ποιοι υπέγραψαν τη συμφωνία

47 λεπτά πριν
Από τη συνάντηση των Τούρκων ερευνητών με πληροφορητές και πληροφορήτριες (φωτ.: Facebook / Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος Νεοκαισάρειας)

Ερευνητικό ενδιαφέρον από την Τουρκία για τους ελληνικούς τουρκόφωνους πληθυσμούς του Πόντου και της Καππαδοκίας

1 ώρα πριν
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Francis Chung / POOL)

Τραμπ προς Ιράν: Στρατιωτική πίεση και «παράθυρο» συμφωνίας για τα πυρηνικά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI)

Δεν δουλεύει το «100»! – Πώς καλούμε την Άμεση Δράση

2 ώρες πριν
Άποψη του λιμανιού της Τραπεζούντας

Μαρτυρία Κωνσταντίνου Φωτιάδη: Όσοι από μας κάνανε πλιάτσικα στους Τούρκους βρήκανε τον μπελά τους

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign