pontosnews.gr
Τρίτη, 12/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρ. Μενέντεζ: Ελπίζει σε πιο μετριοπαθή στάση μετά από τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία – «Έρχονται τα F-35»

Οι εγκρίσεις για την πώληση των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών στην Ελλάδα έχουν ήδη δοθεί, σύμφωνα με τον γερουσιαστή

21/05/2023 - 4:56μμ
Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ μιλά στη διάρκεια τελετής στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Justin Lane)

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ μιλά στη διάρκεια τελετής στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Justin Lane)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τη διαβεβαίωση ότι η διαδικασία εξαγοράς των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την ελληνική κυβέρνηση εξελίσσεται κανονικά έδωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), δηλώνοντας ότι ο ίδιος έχει υπογράψει την πώληση, ενώ έχουν ήδη δοθεί και οι σχετικές εγκρίσεις.

«Βρισκόμαστε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της (αμερικανικής) Κυβέρνησης για την διαδικασία εξαγοράς, αλλά οι εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί, οπότε έρχονται».

Παράλληλα, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, κατά πόσο μετά από τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να καθίσουν στο τραπέζι και να λύσουν τις διαφορές τους υπό νέες συνθήκες, δήλωσε ότι ελπίζει σε μία διαφορετική στάση προς όφελος της ειρήνης.

«Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά τις εκλογές. Αναμφίβολα ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τονίσει πως ο ίδιος έχει θέληση να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογο του υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, ειρήνη και ασφάλεια».

Ο Μενέντεζ βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, καλεσμένος της Χιακής Ομοσπονδίας που τον τίμησε με το 3ο «Ιόνιο Μετάλλιο Τιμής» (Ionian Medal of Honor)

Ο Αμερικανός γερουσιαστής πρόσθεσε πως πέρα από τις εκλογές υπάρχει μια κατανόηση ότι η ειρήνη και η ευημερία δεν έρχονται μέσα από την διαμάχη αλλά από την ηρεμία και την ασφάλεια. «Ελπίζω ότι αυτή θα είναι η πραγματικότητα μετά τις εκλογές, όταν πέσουν οι τόνοι και υπάρξει μια διαφορετική στάση» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα τους α’ γύρου στην Τουρκία, είπε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που αποφασίζουν ποιοι θα είναι οι ηγέτες τους.

«Βλέπω τα αποτελέσματα όπου η συμμαχία της αντιπολίτευσης εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει την απόφαση των Τούρκων πολιτών, αλλά έχει ένα στενό περιθώριο για να το κάνει» είπε.

Σε σχέση με τις δηλώσεις Ερντογάν εναντίον του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο Ρ. Μενέντεζ επεσήμανε ότι «ο πρόεδρος Ερντογάν κάνει τα πάντα και ό,τι θεωρεί ότι είναι απαραίτητο για να νικήσει. Υπάρχει μια πολυεπίπεδη διαδικασία στην Τουρκία. Έχει τον έλεγχο των ΜΜΕ, αντίπαλοι του είναι στην φυλακή. Έχει το πλεονέκτημα της τουρκικής διακυβέρνησης να υποστηρίζει τους σκοπούς του».

Οπότε, συνέχισε ο γερουσιαστής, θα πει και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να κερδίσει και θα δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Αλλά ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα σημείωσε, το ερώτημα είναι πώς θα προχωρήσει στο μέλλον η Τουρκία.

Ο Ρ. Μενέντεζ διερωτήθηκε αν «θα είναι ο νατοϊκός σύμμαχος που πάντα θέλαμε να είναι ή αν θα επικρατεί αναταραχή; Θα το δούμε».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: freepik)
ΑΜΥΝΑ

ΕΛΚΑΚ: Προκήρυξη για την ανάπτυξη δορυφόρου εξ ολοκλήρου κατασκευασμένου στην Ελλάδα

2/08/2025 - 7:15μμ
Tελετή ένταξης του συστήματος μη επανδρωμένων αεροχημάτων V-BAT παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έδρα της ΑΣΔΕΝ, Τετάρτη 14 Μαΐου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΑΜΥΝΑ

Στο μηχανισμό SAFE η Ελλάδα – Διεκδικούμε δάνεια 1,2 δισ. για την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία

28/07/2025 - 12:09μμ
Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια της Β' φάσης της μεταρρύθμισης «ΑΤΖΕΝΤΑ 2030» στις Ένοπλες Δυνάμεις, Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025. (Φωτ.: Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΑΜΥΝΑ

Μόνο στο Στρατό Ξηράς θα υπηρετούν πλέον οι στρατεύσιμοι – Ποιες αλλαγές ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας

24/07/2025 - 2:00μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΑΜΥΝΑ

Τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι συνελήφθησαν για κατασκοπεία – Την Πέμπτη οδηγούνται στον εισαγγελέα

9/07/2025 - 10:10μμ
Η φρεγάτα «Ύδρα» (φωτ.: Χ / EUNAVFOR ASPIDES)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Ο «κύβος ερρίφθη» για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ – Σύσκεψη εν πλω στο Αιγαίο υπό τον Νίκο Δένδια

3/07/2025 - 12:46μμ
(Φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΣ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΣ: Ματιές στη θερινή εκπαίδευση σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών

23/06/2025 - 2:42μμ
Η αεροπορική βάση της Σούδας (φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

Κ. Μητσοτάκης: Διέψευσε δημοσιεύματα για μεταφορά οπλικών συστημάτων στη Σούδα

19/06/2025 - 11:29πμ
Λάβαρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για την αντιβαλλιστική θωράκιση της Ελλάδας

18/06/2025 - 10:59μμ
Ο γ.γ. του NATO Μαρκ Ρούτε στις αρχές του Ιουνίου, στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/ OLIVIER MATTHYS)
ΑΜΥΝΑ

Μαρκ Ρούτε: Ζητά αύξηση 400% στην αεροπορική και αντιπυραυλική ικανότητα του NATO

9/06/2025 - 1:18μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΣ: Άσκηση «Immediate Response» 25 στο Πετροχώρι Ξάνθης – Συμμετέχουν πάνω από 2.500 στρατιώτες από έξι χώρες

4/06/2025 - 11:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπουργείο Εξωτερικών (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)

Ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης έφερε ρήγμα μεταξύ ΥΠΕΞ και πρεσβείας στο Λουξεμβούργο

26 λεπτά πριν
Αγιογραφίες σε χριστιανική εκκλησία της Καππαδοκίας, φωτογραφημένες το 1935 από δύο Αμερικανούς φωτογράφους, τους John D. Whiting και G. Eric Matson, οι οποίοι είχαν βρεθεί στην περιοχή σε μια αποστολή του «National Geographic» (φωτ.: Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου)

Μαρτυρία Σοφίας Μεταλλείδου ή Μαdενλόγλου: Στην Ελλάδα κάναμε εγγόνια και η δυστυχία από πάνω μας δεν έφυγε

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις, με 6,29μ. – Πάνω από τα 6 μέτρα ο Καραλής

1 ώρα πριν
(Φωτ.: screenshot / ANT1)

Έφυγε από τη ζωή ο φίλος της ΑΕΚ που είχε φάει πρόστιμο όταν πήγε να δει το γήπεδο στην καραντίνα

2 ώρες πριν
Γυναίκα κοιτάζει τις φλόγες από την πυρκαγιά στην περιοχή Ποταμιά-Πισπιλούντα στη βόρεια Χίο. Τρίτη 12 Αυγούστου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Κουργιάς)

Στη θάλασσα σβήνει η φωτιά στη Χίο – Απεγκλωβισμοί από παραλίες

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Γραφείο Τύπου Ουκρανικής Προεδρίας)

Συνομιλία Ζελένσκι-Ερντογάν πριν από την Αλάσκα – Τι συζήτησαν για την Ουκρανία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign