pontosnews.gr
Κυριακή, 15/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Αλβανία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές – Υποψήφιος ο Μπελέρης, παρά την προφυλάκιση

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος νοσηλεύεται

14/05/2023 - 11:10πμ
Ο Φρέντι Μπελέρης κατά την προεκλογική εκστρατεία του (φωτ.: Facebook / Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris)

Ο Φρέντι Μπελέρης κατά την προεκλογική εκστρατεία του (φωτ.: Facebook / Φρέντης Μπελέρης - Fredi Beleris)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Παραμένει υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Χειμάρρας ο Φρέντι Μπελέρης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, η οποία διαψεύδει φήμες για τον αποκλεισμό του.

«Απαντώντας στο ενδιαφέρον εκπροσώπων των ΜΜΕ για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας, Διονυσίου Φρέντι Πέτρου Μπελέρη, που στηρίζεται από τον συνθέσεις Postke Flone, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή διευκρινίζει ότι όσον αφορά τον εκλογικό κώδικα, όπως και ο νόμος αριθ. 133/2015 «Περί διασφάλισης της ακεραιότητας των προσώπων που εκλέγονται, διορίζονται ή ασκούν δημόσια καθήκοντα», συνεχίζει να είναι υποψήφιος και το όνομά του παραμένει στο ψηφοδέλτιο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία άνοιξαν στις 07:00 ώρα Αλβανίας (8 το πρωί ώρα Ελλάδος) και τα εκλογικά τμήματα στην Χειμάρρα είναι 36.  Οι πρώτες ολοκληρωμένες εκτιμήσεις αναμένονται τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο Φρέντι Μπελέρης έστειλε μήνυμα μέσα από το κατάστημα κράτησης στα Τίρανα προς τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν τονίζοντας πως «ψηφίζουμε για την πατρίδα μας!». Και η κόρη του Φρ. Μπελέρη, Ερμιόνη, είπε στην ΕΡΤ: «Όλοι έχουμε λόγο. Η Χειμάρρα είμαστε εμείς. Η Χειμάρρα είστε εσείς. Παλεύουμε για ένα καλύτερο μέλλον».

Προφυλακισμένος και ο Κοκαβέσης

Προφυλακισμένος κρίθηκε και ο στενός συνεργάτης του Φρ, Μπελέρη, Παντελής Κοκαβέσης, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τιράνων.

Την απόφαση προφυλάκισης ανακοίνωσε στο νοσοκομείο το δικαστήριο Αυλώνας. Ο Παντελής Κοκαβέσης, συνεργάτης του υποψηφίου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη στην προεκλογική του εκστρατεία, είχε μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, μια μέρα πριν διότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν από ένα χρόνο είχε προβεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Οι συλλήψεις έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων αλλά και συσπείρωση στην ελληνική ομογένεια. «Είναι χαρακτηριστικό το ότι έχουν έρθει ομογενείς από κάθε άκρη, κάθε γωνιά του πλανήτη προκειμένου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Όπως χαρακτηριστικά μας αναφέρουν από το γραφείο του (Φρέντι Μπέλερη) έχουν έρθει από την Αυστραλία, ακόμα και από την Αμερική» αναφέρει η απεσταλμένη της ΕΡΤ στη Χειμάρρα, Έλενα Αποστολίδου.

Με επιστολή τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εκπρόσωποι ελληνοαμερικανικών οργανώσεων εκφράζουν την ανησυχία τους για τη μεταχείριση της ελληνικής μειονότητας από τις αλβανικές αρχές και καλούν το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών να ζητήσει την απελευθέρωση του Φρ. Μπελέρη.

Την ίδια στιγμή, ο Ελληνισμός της Χειμάρρας καταγγέλει εκφοβισμό, απειλές, βία, και πιθανή νοθεία από τις αλβανικές αρχές στις δημοτικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο βορειοηπειρώτης δημοσιογράφος Σταύρος Μάρκος κατήγγειλε τη διαχρονική μεθόδευση αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος αλλά και το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος της ελληνικής μειονότητας. «Σε τέτοια κατάσταση είναι η Αλβανία ιστορικά, 23 χρόνια, δηλαδή από το 2000 όταν πρωθυπουργός ήταν ο Ιλίρ Μέτα. (…) Έχουν κάνει βία και νοθεία σε κάθε υποψήφιο για δήμαρχο που είναι στην Χειμάρρα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αλβανίας και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της Επιτροπής με Αλβανούς βουλευτές, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του Έλληνα υποψήφιου.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υποστηρικτές του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν στις Βρυξέλλες, στις 29 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Olivier Matthys)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη είναι «άοπλη» στον πόλεμο του Κόλπου

15/03/2026 - 1:47μμ
O Κάσιμ-Τζομάρτ Τοκάεφ σε εκλογικό κέντρο, Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 (φωτ.: Χ / Kazinform)
ΚΟΣΜΟΣ

Καζακστάν: Δημοψήφισμα για νέο Σύνταγμα – Μεταρρύθμιση ή ενίσχυση της εξουσίας Τοκάεφ;

15/03/2026 - 10:34πμ
Διαδηλωτές καίνε ομοίωμα του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για την Ημέρα Κουντς (Quds Day) στο Μουζαφαραμπάντ, πρωτεύουσα του πακιστανικού Κασμίρ, στις 13 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Amiruddin Mughal)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ για επιθέσεις του Ιράν στον Κόλπο: «Με εξέπληξε» – Απειλές κατά Νετανιάχου και νέα ένταση στα Στενά του Ορμούζ

15/03/2026 - 9:20πμ
Εκτεταμένες ζημιές μέσα στο παλάτι του Γκολεστάν, στην Τεχεράνη (φωτ.: Χ/Saad Abedine)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Καταστροφές σε τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικούς χώρους – Εκτεταμένες ζημιές στις «Βερσαλλίες της Τεχεράνης»

15/03/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν διαψεύδει ότι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι βαριά τραυματισμένος και καλεί τους γείτονες να «εκδιώξουν» τους Αμερικανούς

14/03/2026 - 11:30μμ
Μια ισραηλινή μονάδα πυροβολικού στα σύνορα βομβαρδίζει στόχους στον Λίβανο (φωτ.: EPA/Atef Safadi)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Συνομιλίες Ισραήλ-Λιβάνου σε Παρίσι ή Κύπρο – Αρνείται συνομιλίες με το Ιράν ο Τραμπ

14/03/2026 - 9:38μμ
Ο Γιούργκεν Χάμπερμας το 2013 στο Ντίσελντορφ (φωτ.: EPA/Martin Gerten)
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας, ο πλέον επιδραστικός Γερμανός διανοητής της γενιάς του

14/03/2026 - 5:59μμ
Κατεστραμμένο κτήριο μετά από χτύπημα ιρανικού πυραύλου σε κατοικημένη περιοχή στο κεντρικό Ισραήλ (φωτ.: EPA/Abir Sultan)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Πολλές χώρες στέλνουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη

14/03/2026 - 5:22μμ
Στιγμιότυπο από βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται η εξουδετέρωση στόχου στο Ιράν από τις αμερικανικές δυνάμεις (φωτ.: Χ/Square profile picture
U.S. Central Command)
ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες πεζοναύτες και τρία πολεμικά πλοία στέλνει ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή – Βομβαρδιστικά B-2 πάνω από το Ιράν

13/03/2026 - 11:58μμ
Ιρανοί πατούν πάνω σε αφίσα του Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συγκέντρωσης στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Επικήρυξαν την ιρανική ηγεσία για 10 εκατ. δολ. – «Θα πλήξουμε πολύ σκληρά το Ιράν»

13/03/2026 - 9:02μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Pixabay / Vasily Sukovatitsyn)

Άτμισμα και κάπνισμα στους εφήβους: Γιατί η Ελλάδα ανησυχεί όλο και περισσότερο

22 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ποντοκράτορας Τ.)

Μεγάλο πολιτιστικό αντάμωμα για την ομογένεια ο επετειακός χορός του Συλλόγου Ελλήνων Ποντίων Φρέχεν «Υψηλάντης»

51 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Χρήστος Αρδίζογλου: Ο σούπερ σταρ των γηπέδων, ο σύντομος ποδοσφαιρικός του βίος και το σήμερα ενός μύθου

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Δολοφονία 20χρονου: Συμπληρωματική δίωξη για συμμορία στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα

2 ώρες πριν
Ορκωμοσία του πρώτου μικρασιατικού στρατού. Διακρίνονται ο αρχιστράτηγος του ελληνικού στρατού κατοχής Σμύρνης Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, ο ύπατος αρμοστής Αριστείδης Στεργιάδης, ο μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος και πρώτος δεξιά επιτελάρχης ο Θεόδωρος Πάγκαλος. 15 Μαρτίου 1920. Αρχείο Λεωνίδα Παρασκευόπουλου (πηγή: ΕΛΙΑ-ΜΙΕΤ)

Σαν σήμερα: Όταν οι Σύμμαχοι έδωσαν το «πράσινο φως» για την απόβαση στη Σμύρνη

2 ώρες πριν
Ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχωρούν μετά από κοινή συνέντευξη Τύπου στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφου, στις 9 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Gonzalo Fuentes / POOL)

Τα σύνορα της ανατολικής Ευρώπης και η Κύπρος

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign