pontosnews.gr
Τετάρτη, 19/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 10 συλληφθέντες για τα 100 κιλά κοκαΐνης – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Κεντρικό πρόσωπο 69χρονος Έλληνας γιατρός – Γιγαντιαία η επιχείρηση των ελληνικών διωκτικών αρχών

10/05/2023 - 11:40μμ
Κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης (φωτ.: astynomia.gr)

Κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης (φωτ.: astynomia.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα ασκήθηκε σε βάρος των 10 συλληφθέντων, μελών διεθνούς κυκλώματος, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, μετά την κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης άνω των 100 κιλών.

Η εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για «διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και «ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, κατ’ επάγγελμα». Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της απείθειας, της οπλοκατοχής και της επικίνδυνης οδήγησης. Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 4η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης από την οποία ζήτησαν προθεσμία και παραμένουν υπό κράτηση.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το φορτίο των σχεδόν 105 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. κοντά σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, θα κατέληγε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, μέσα από εταιρεία – «βιτρίνα» με έδρα τη Βόρεια Μακεδονία.

Η γιγαντιαία επιχείρηση των ελληνικών διωκτικών αρχών που κορυφώθηκε το τελευταίο 24ωρο και ήταν αποτέλεσμα -επί μακρόν- συνεργασίας με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) αλλά και τις αστυνομικές αρχές των Σκοπίων οδήγησε στην εξάρθρωση ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος, με διεθνή διάσταση, και στη σύλληψη δέκα προσώπων επί ελληνικού εδάφους και επιπλέον τεσσάρων στη γειτονική χώρα.

Κεντρικό πρόσωπο στη δράση του κυκλώματος ήταν 69χρονος Έλληνας γιατρός, παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, καυσίμων και φαρμάκων, που απασχόλησαν τις αρχές κατά τη δεκαετία του 1990 έως τις αρχές του 2000. Ο ίδιος χαρακτηρίζεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος διακίνησης της κοκαΐνης, καθώς από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει πως συντόνιζε τη μεταφορά του παράνομου φορτίου, το οποίο θα κατέληγε στην εταιρεία – «φάντασμα» στην πόλη των Σκοπίων και θα προσέδιδε στο κύκλωμα, σύμφωνα με υπολογισμούς της αστυνομίας, κέρδη που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 2,1 εκατ. ευρώ (εκτιμάται ότι από την περαιτέρω διακίνηση θα προέκυπταν οφέλη ύψους 8 με 11 εκατ. ευρώ).

Ποσότητες κοκαΐνης, χρήματα και κινητά που κατασχέθηκαν στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης (φωτ.: astynomia.gr)

Οι μπανάνες, τα κοντέινερ, η αποθήκη

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση με υποτιθέμενη δραστηριότητα «εισαγωγές – εξαγωγές», είχε ανύπαρκτα γραφεία, διέθετε «αφανή» ιδιοκτήτη, ο οποίος προέβαινε σε παραγγελίες εμπορευματοκιβωτίων που έφταναν στην Ευρώπη μέσω του λιμένα της Θεσσαλονίκης. Σε τέτοια κοντέινερ που περιείχαν μπανάνες με προέλευση από το Εκουαδόρ, μεταφέρθηκε η μεγάλη ποσότητα της κοκαΐνης. Όπως έγινε γνωστό, το παράνομο εμπόρευμα έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 21 Απριλίου, ενώ ήταν κρυμμένο σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες ώστε να μην γίνει αντιληπτό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοκαΐνη ήταν τοποθετημένη σε δέματα με μικρότερες ποσότητες, στο εσωτερικό των κοιλοδοκών που στηρίζουν το κοντέινερ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για νέα μέθοδο μεταφοράς ναρκωτικών που χρησιμοποιούν τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των εμπλεκόμενων προσώπων ξεκίνησε όταν η κοκαΐνη (104 κιλά 665 γραμμάρια) μεταφέρθηκε σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο και μεταφορτώθηκε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο προκειμένου να εξαχθεί στη Βόρεια Μακεδονία. Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί και ακολούθησαν οι συλλήψεις των δέκα ατόμων (επτά Έλληνες και τρεις Αλβανοί), μεταξύ αυτών και ο 69χρονος αλλά και ο γιος του. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι -μεταξύ άλλων- οδηγοί φορτηγών και αυτοκινήτων, «εργάτες» στην αποθήκη που «αποκαθιστούσαν» τα κοντέινερ φέρνοντάς τα στην κανονική τους μορφή. Σε έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 285.000 ευρώ που συνδέεται με τη δράση του κυκλώματος.

Σχεδόν ταυτόχρονα έγινε επιχείρηση και στα Σκόπια, όπου συνελήφθησαν ο «ιδιοκτήτης» της υποτιθέμενης εταιρίας, η σύζυγός του και δύο ακόμη πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας οδηγός.

Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος

Οι Αρχές φαίνεται πως παρακολουθούσαν τα τελευταία τρία χρόνια τις κινήσεις του κυκλώματος και εκτιμάται ότι το διάστημα αυτό διακινήθηκαν επιπλέον ποσότητες κοκαΐνης. Ήδη για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για να διερευνηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων προσώπων κι αν διακινήθηκαν μέσω λογαριασμών παράνομα κέρδη ή έγινε «ξέπλυμα» μέσω αγορών.

Παρουσιάζοντας την υπόθεση σε δημοσιογράφους, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, έκανε λόγο για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί στη Βόρεια Ελλάδα και συνεχάρη όλα τα στελέχη της αστυνομίας για τη συμβολή τους, ενώ ευχαρίστησε τις ξένες Αρχές για τη συνδρομή τους. Από την πλευρά του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της επιχείρησης που ήταν αποτέλεσμα μακράς παρακολούθησης, όπως είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσομηλιά Τρικάλων: Το χωριό όπου πολυτεκνία είναι …έθιμο – Το παράδειγμα στη λύση του δημογραφικού

19/08/2026 - 3:50μμ
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι εγγραφές στις 30 Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης για το εκπαιδευτικό έτος 2026-2027

19/08/2026 - 1:38μμ
Το επίμαχο στιγμιότυπο από το βίντεο (πηγή: instagram)
ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Αθηνών-Κορίνθου: Ταυτοποιήθηκε 82χρονη που οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας

19/08/2026 - 1:06μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε ο λύκος που είχε επιτεθεί σε 4χρονο παιδί – Η ανακοίνωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων που συνέδραμαν

19/08/2026 - 12:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Συνελήφθη Βρετανός για κλοπή χρηματοκιβωτίου με 100.000 ευρώ από το Φαληράκι

19/08/2026 - 11:25πμ
(Φωτ.: blogs.sch.gr/siopiloi-martires)
ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Μαθητές του Μουσικού Σχολείου αναδεικνύουν την ιστορία της πόλης μέσα από οικογενειακά κειμήλια

19/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: MOTION TEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειστό απόψε τμήμα της Περιφερειακής Οδού λόγω FlyOver

19/08/2026 - 8:41πμ
Εικόνα από την περιοχή της Αττικής  (φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά και υδράργυρο έως τους 37 βαθμούς

19/08/2026 - 8:12πμ
Η διοικήτρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Γιάννα Χορμόβα  (φωτ. αρχείου: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Μήνυση κατέθεσε η Γιάννα Χορμόβα για απειλές κατά εργαζομένων στο ΚΠΑ2 Κηφισιάς

18/08/2026 - 11:31μμ
Εικόνα από τις αυτοψίες στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα: Ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες σε Περιστέρια και Σελήνια – 427 έλεγχοι σε όλη τη χώρα

18/08/2026 - 9:50μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Χιντ Ρατζάμπ, από την αποφοίτησή της από το νηπιαγωγείο, μέχρι τη δολοφονία της από τις ισραηλινές δυνάμεις σε ηλικία 5 ετών (φωτ.: maktoobmedia.com)

Γάζα: Ποινική έρευνα από τον ισραηλινό στρατό δύο χρόνια μετά τον θάνατο της 5χρονης Χιντ Ρατζάμπ

21 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Σαρωτική η Καλαμάτα – Ακόμα πέντε ομάδες στη League Phase

50 λεπτά πριν
(Φωτ.: Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας / Γεράσιμος Μπεκές)

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Όσιο Θεοφάνη

1 ώρα πριν
Ο Στάθης Παρχαρίδης (φωτ.: facebook.com/Στάθης Παρχαρίδης)

Στάθης Παρχαρίδης: Σίγησε ένας αυθεντικός εκφραστής της ποντιακής παράδοσης

2 ώρες πριν
Τα όπλα που εντοπίστηκαν στο τουρκικό όχημα (φωτ.: Γρ. Τύπου Οργανισμού Τελωνείων Βουλγαρίας)

Βουλγαρία: Τουρκικό φορτηγό μαζί με σύκα μετέφερε κρυμμένα όπλα στη Γερμανία

2 ώρες πριν
(Φωτ.: glomex / ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής: Στον τελικό των κρίκων ο Πετρούνιας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV