pontosnews.gr
Παρασκευή, 28/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στους 10 συλληφθέντες για τα 100 κιλά κοκαΐνης – Πώς δρούσε το κύκλωμα

Κεντρικό πρόσωπο 69χρονος Έλληνας γιατρός – Γιγαντιαία η επιχείρηση των ελληνικών διωκτικών αρχών

10/05/2023 - 11:40μμ
Κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης (φωτ.: astynomia.gr)

Κατασχεμένες ποσότητες κοκαΐνης μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης (φωτ.: astynomia.gr)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα ασκήθηκε σε βάρος των 10 συλληφθέντων, μελών διεθνούς κυκλώματος, που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, μετά την κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης άνω των 100 κιλών.

Η εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για «διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και «ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, κατ’ επάγγελμα». Επιπλέον, κατά περίπτωση, ασκήθηκε δίωξη για τα πλημμελήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της απείθειας, της οπλοκατοχής και της επικίνδυνης οδήγησης. Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στην 4η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης από την οποία ζήτησαν προθεσμία και παραμένουν υπό κράτηση.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το φορτίο των σχεδόν 105 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. κοντά σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, θα κατέληγε σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, μέσα από εταιρεία – «βιτρίνα» με έδρα τη Βόρεια Μακεδονία.

Η γιγαντιαία επιχείρηση των ελληνικών διωκτικών αρχών που κορυφώθηκε το τελευταίο 24ωρο και ήταν αποτέλεσμα -επί μακρόν- συνεργασίας με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) αλλά και τις αστυνομικές αρχές των Σκοπίων οδήγησε στην εξάρθρωση ενός καλά οργανωμένου κυκλώματος, με διεθνή διάσταση, και στη σύλληψη δέκα προσώπων επί ελληνικού εδάφους και επιπλέον τεσσάρων στη γειτονική χώρα.

Κεντρικό πρόσωπο στη δράση του κυκλώματος ήταν 69χρονος Έλληνας γιατρός, παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ. για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων, καυσίμων και φαρμάκων, που απασχόλησαν τις αρχές κατά τη δεκαετία του 1990 έως τις αρχές του 2000. Ο ίδιος χαρακτηρίζεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος διακίνησης της κοκαΐνης, καθώς από την έρευνα φαίνεται να προκύπτει πως συντόνιζε τη μεταφορά του παράνομου φορτίου, το οποίο θα κατέληγε στην εταιρεία – «φάντασμα» στην πόλη των Σκοπίων και θα προσέδιδε στο κύκλωμα, σύμφωνα με υπολογισμούς της αστυνομίας, κέρδη που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 2,1 εκατ. ευρώ (εκτιμάται ότι από την περαιτέρω διακίνηση θα προέκυπταν οφέλη ύψους 8 με 11 εκατ. ευρώ).

Ποσότητες κοκαΐνης, χρήματα και κινητά που κατασχέθηκαν στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης (φωτ.: astynomia.gr)

Οι μπανάνες, τα κοντέινερ, η αποθήκη

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση με υποτιθέμενη δραστηριότητα «εισαγωγές – εξαγωγές», είχε ανύπαρκτα γραφεία, διέθετε «αφανή» ιδιοκτήτη, ο οποίος προέβαινε σε παραγγελίες εμπορευματοκιβωτίων που έφταναν στην Ευρώπη μέσω του λιμένα της Θεσσαλονίκης. Σε τέτοια κοντέινερ που περιείχαν μπανάνες με προέλευση από το Εκουαδόρ, μεταφέρθηκε η μεγάλη ποσότητα της κοκαΐνης. Όπως έγινε γνωστό, το παράνομο εμπόρευμα έφτασε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 21 Απριλίου, ενώ ήταν κρυμμένο σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες ώστε να μην γίνει αντιληπτό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοκαΐνη ήταν τοποθετημένη σε δέματα με μικρότερες ποσότητες, στο εσωτερικό των κοιλοδοκών που στηρίζουν το κοντέινερ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για νέα μέθοδο μεταφοράς ναρκωτικών που χρησιμοποιούν τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των εμπλεκόμενων προσώπων ξεκίνησε όταν η κοκαΐνη (104 κιλά 665 γραμμάρια) μεταφέρθηκε σε αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο και μεταφορτώθηκε σε Ι.Χ. αυτοκίνητο προκειμένου να εξαχθεί στη Βόρεια Μακεδονία. Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί και ακολούθησαν οι συλλήψεις των δέκα ατόμων (επτά Έλληνες και τρεις Αλβανοί), μεταξύ αυτών και ο 69χρονος αλλά και ο γιος του. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι -μεταξύ άλλων- οδηγοί φορτηγών και αυτοκινήτων, «εργάτες» στην αποθήκη που «αποκαθιστούσαν» τα κοντέινερ φέρνοντάς τα στην κανονική τους μορφή. Σε έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 285.000 ευρώ που συνδέεται με τη δράση του κυκλώματος.

Σχεδόν ταυτόχρονα έγινε επιχείρηση και στα Σκόπια, όπου συνελήφθησαν ο «ιδιοκτήτης» της υποτιθέμενης εταιρίας, η σύζυγός του και δύο ακόμη πρόσωπα, ανάμεσά τους ένας οδηγός.

Έρευνα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος

Οι Αρχές φαίνεται πως παρακολουθούσαν τα τελευταία τρία χρόνια τις κινήσεις του κυκλώματος και εκτιμάται ότι το διάστημα αυτό διακινήθηκαν επιπλέον ποσότητες κοκαΐνης. Ήδη για την υπόθεση ενημερώθηκε η Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες για να διερευνηθούν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων προσώπων κι αν διακινήθηκαν μέσω λογαριασμών παράνομα κέρδη ή έγινε «ξέπλυμα» μέσω αγορών.

Παρουσιάζοντας την υπόθεση σε δημοσιογράφους, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, έκανε λόγο για μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχουν εξιχνιαστεί στη Βόρεια Ελλάδα και συνεχάρη όλα τα στελέχη της αστυνομίας για τη συμβολή τους, ενώ ευχαρίστησε τις ξένες Αρχές για τη συνδρομή τους. Από την πλευρά του, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος Χρήστος Μπουλούμπασης, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της επιχείρησης που ήταν αποτέλεσμα μακράς παρακολούθησης, όπως είπε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)
ΕΛΛΑΔΑ

Βέροια: 18χρονη έχασε τη ζωή της στους Καταρράκτες Δερματά

28/08/2026 - 9:03πμ
Ρολόγια μέτρησης κατανάλωσης ρεύματος (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα παρίστανε τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και «ξάφριζε» ηλικιωμένους – Λεία άνω των 381.000 ευρώ

28/08/2026 - 8:36πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: 39άρια και άνεμοι έως 8 μποφόρ την Παρασκευή – Συναγερμός για πυρκαγιές

28/08/2026 - 8:09πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς: Κατάσταση Συναγερμού για φωτιές σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο

27/08/2026 - 8:12μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: 15 συλλήψεις σε ειδική επιχείρηση της ΕΛΑΣ – Αποξηλώθηκαν 1,8 χλμ. καλωδίων ρευματοκλοπής

27/08/2026 - 6:32μμ
(Φωτ.: Facebook / Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Ομολόγησε ο 53χρονος – «Θόλωσα, το έκανα πάνω στα νεύρα μου»

27/08/2026 - 5:14μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση των δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη

27/08/2026 - 2:55μμ
Εικόνα από την τελετή παράδοσης του έργου της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, στον σταθμό «Μίκρα»    (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΕΘ: Νέος συγκοινωνιακός χάρτης με την επέκταση του Μετρό προς Καλαμαριά

27/08/2026 - 1:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης στα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης: Κάθε έργο που εγκαινιάζουμε είναι σφραγίδα στο διαβατήριο αξιοπιστίας

27/08/2026 - 12:25μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Θανατηφόρα παράσυρση ατόμου από αμαξοστοιχία

27/08/2026 - 11:57πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)

Νεπάλ-Θιβέτ: Αναστέλλονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης – Υπερχείλισε λίμνη που σχηματίστηκε μετά την καταστροφή

3 λεπτά πριν
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος δίπλα στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στη Σέλμα, στις 15 Μαρτίου 1965 (πηγή: Greek Orthodox Archdiocese of America)

Σαν σήμερα: Η πορεία από την οποία απουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος πριν σταθεί δίπλα στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

31 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Λεωνίδας Τζέκας)

Βέροια: 18χρονη έχασε τη ζωή της στους Καταρράκτες Δερματά

58 λεπτά πριν
Ρολόγια μέτρησης κατανάλωσης ρεύματος (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κύκλωμα παρίστανε τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και «ξάφριζε» ηλικιωμένους – Λεία άνω των 381.000 ευρώ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Καιρός: 39άρια και άνεμοι έως 8 μποφόρ την Παρασκευή – Συναγερμός για πυρκαγιές

2 ώρες πριν
Ο Ελληνοαυστραλός καθηγητής Άρθουρ Χριστόπουλος (φωτ.: Monash University / LinkedIn)

Άρθουρ Χριστόπουλος: Νέα κορυφαία διάκριση για τον Ελληνοαυστραλό πρωτοπόρο της Φαρμακολογίας

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV