pontosnews.gr
Κυριακή, 4/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ξέσπασε η μητέρα του αδικοχαμένου 19χρονου

Αφορμή στάθηκε η αναφορά του έκτου κατηγορούμενου στις σπουδές του, τις οποίες συνεχίζει μέσα από τη φυλακή

5/05/2023 - 2:01μμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των κατηγορουμένων στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Το δικό μου το παιδί δεν μπορεί να πάρει πτυχίο. Τις άφησε στη μέση …» Με τα λόγια αυτά ξέσπασε η Μελίνα Κακουλίδου, μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, κατά κατηγορούμενου, την ώρα που εκείνος απολογείτο, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου γιου της, η οποία συνέβη τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Η αντίδραση αυτή ήρθε την ώρα που ο 6ος εκ των 12 κατηγορούμενων αναφερόταν στις σπουδές του λέγοντας ότι τις συνεχίζει μέσα από τις φυλακές. Τα λόγια της μητέρας επιδοκιμάστηκαν με χειροκρότημα από συγγενείς και φίλους της οικογένειας που παρακολουθούν τη δίκη.

Η διαδικασία συνεχίστηκε σήμερα, για 29η μέρα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, με τις απολογίες των επιβατών του δεύτερου από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την μετάβαση των 12 κατηγορουμένων στο σημείο του εγκλήματος.

Τη «σκυτάλη» των απολογιών πήρε ο 6ος κατά σειρά κατηγορούμενος (σ.σ. η διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί με τον 5ο αλλά ο συνήγορός του επικαλέστηκε κώλυμα).

«Πήρα έναν μεταλλικό σωλήνα, για παν ενδεχόμενο»

Ο ίδιος, ηλικίας 24 ετών και επιβάτης του δεύτερου από τα τρία αυτοκίνητα, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο επεισόδιο λέγοντας ότι πήρε έναν μεταλλικό σωλήνα αλλά δεν πλησίασε το σημείο της επίθεσης, επειδή φοβήθηκε. «Νόμιζα ότι θα πηγαίναμε να κυνηγήσουμε, επειδή προηγήθηκε οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο. Πήρα έναν σιδερένιο σωλήνα για να προστατεύσω τον εαυτό μου, για παν ενδεχόμενο, μήπως γίνει καμία στραβή», ανέφερε.

Περιγράφοντας χρονικά το επίδικο συμβάν ο 24χρονος σημείωσε τα εξής: «Σταμάτησε το πρώτο αυτοκίνητο και σταματήσαμε και εμείς. Κατέβηκαν τρεις από το πρώτο όχημα και εκείνη την ώρα μάς προσπερνάει το τρίτο όχημα που έστριψε στην οδό Γαζή. Βγήκαν τρεις από το τελευταίο όχημα.

»Μας είχε κάνει νόημα ο 2ος κατηγορούμενος να μην κατεβούμε, εκτιμώ για να διαπιστωθεί πρώτα εάν είναι οπαδοί του Άρη. Άρχισε η φασαρία, δεν κατάλαβα στην αρχή τί έγινε. Κατάλαβα ο 2ος κατηγορούμενος να δίνει μία μαχαιριά σε ένα από τα παιδιά που πήγε να πηδήξει το τοιχάκι. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα κατεβήκαμε και εμείς από το δικό μας αμάξι».

Ποιους είδε πάνω στα σκαλιά

Αναφερόμενος στη δίκη του εμπλοκή απολογήθηκε ότι πήρε από το πορτ-μπαγκάζ τον σωλήνα, έκανε 2-3 βήματα και αυθόρμητα γύρισε πίσω, χωρίς να πλησιάσει. Όπως είπε, φοβήθηκε όταν είδε κάποια άτομα να πλησιάζουν από την οδό Πλαστήρα κρατώντας τσεκούρια και καρέκλες.

«Φοβήθηκα, πέταξα τον σωλήνα μέσα στο πορτ μπαγκάζ και περίμενα στο αυτοκίνητο», είπε για τις δικές του κινήσεις, προσθέτοντας ότι διέκρινε πάνω στα σκαλιά της οικοδομής (σημείο εγκλήματος) τον 7ο κατηγορούμενο, πιο πίσω τον 9ο, και τον 2ο, τον οποίο ξεχώρισε λόγω του σωματότυπού του.

«Έγινε χοντράδα»

Ερωτηθείς για το τί έκανε ο καθένας στο συγκεκριμένο σημείο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, λέγοντας ότι ήταν όλοι μαυροντυμένοι. «Άκουγα φωνές, το ξύλο, γινόταν χαμός […] Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να φύγω» απολογήθηκε. Επιβεβαίωσε, δε, στο δικαστήριο ότι κατά τη διαφυγή τους από το σημείο και καθώς βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο κάποιος από τους συγκατηγορουμένους του ανέφερε ότι έγινε «χοντράδα, κάποιο παιδί χτυπήθηκε πολύ», διότι είδαν αίματα.

«Εκείνη τη στιγμή πανικοβλήθηκα» είπε αναφερόμενος στην αντίδρασή του, ενώ στην ερώτηση «πότε έμαθε για το θάνατο του Άλκη» απάντησε «το επόμενο πρωινό» και τότε είπε: «έχασα τη γη κάτω από τα πόδια», «ήθελα να το πω πρώτα στους γονείς μου, δεν ήξερα πώς να τους το πω».

Η δίκη διεκόπη και, όταν θα επανέλθει η έδρα, θα ανέβει στο βήμα για να απολογηθεί ο 7ος κατά σειρά κατηγορούμενος.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Συνελήφθη 27χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο

3/10/2026 - 10:12μμ
Συνεχίζεται για 3η ημέρα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη. Εικόνα από τα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Πνίγηκαν στη λάσπη τα Ζωνιανά – Προληπτικές εκκενώσεις στον Μυλοπόταμο

3/10/2026 - 7:57μμ
Οι δύο γιατροί στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, παρουσία αστυνομικών. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΕΛΛΑΔΑ

Πλασμαφαίρεση στον Μαζωνάκη: «Του την έκανα δωρεάν», υποστηρίζει η κατηγορούμενη γιατρός

3/10/2026 - 7:33μμ
Συνεχίζεται για 3η ημέρα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη. Εικόνα από τα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο. Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Κρήτη σε κατάσταση συναγερμού: Κρήτη: Η κακοκαιρία επιμένει – Πλημμύρες, δρόμοι κομμένοι και εγκλωβισμένοι

3/10/2026 - 4:48μμ
Θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΥ: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Σε πορτοκαλί συναγερμό το Νότιο Αιγαίο

3/10/2026 - 2:49μμ
Συνεχίζεται για 3η ημέρα το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί της Κρήτης (φωτ.: Αντώνης Ζουριδάκης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σοβαρά προβλήματα και διακοπές κυκλοφορίας από την κακοκαιρία

3/10/2026 - 12:19μμ
Κακοκαιρία στη Κρήτη. Περιοχή Γούβες του Δήμου Χερσονήσου (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη – Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα

3/10/2026 - 8:08πμ
Στιγμιότυπο σπό το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ήχησε 112 σε όλο το νησί για την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

2/10/2026 - 11:53μμ
Από την εκκένωση της Γκράβας, Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκράβα: Δεν διαπιστώθηκε διαρροή φυσικού αερίου στο σχολικό συγκρότημα

2/10/2026 - 10:13μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικό: 56.223 λιγότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα το 2025 – Μειώθηκαν γεννήσεις και θάνατοι

2/10/2026 - 9:43μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Δ’ Επιστημονικό Συνέδριο Βιοηθικής: Αφιερωμένο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τα 35 χρόνια Πατριαρχίας

45 λεπτά πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»/Facebook)

Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»: Η έναρξη της νέας χρονιάς έγινε με χώμα από τον Πόντο και χορούς

1 ώρα πριν
Η Κρίστα Πάικ σε αστυνομική φωτογραφία

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των φυλακών του Τενεσί μετά την αποτυχημένη εκτέλεση της Κρίστα Πάικ

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων (Σ.Π.Φ.Ι.)/Facebook)

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Ιωαννίνων το ρίχνει ξανά στους ποντιακούς χορούς για μία νέα και δημιουργική χρονιά

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Πειραιάς: Συνελήφθη 27χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Ανάβυσσο

3 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από το 1ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (φωτ.: Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης)

Η Σμυρνιά και οι τέσσερις εποχές της Μνήμης στο 3ο Φεστιβάλ Μικρασιατικού Πολιτισμού, στην Πεύκη

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV