pontosnews.gr
Τρίτη, 12/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Αλ. Τσίπρας παρουσιάζει αύριο το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξή του δήλωσε ότι με την απλή αναλογική το 1ο με το 3ο κόμμα θα μπορούν να κάνουν κυβέρνηση – Τι είπε για οικονομία και ελληνοτουρκικά

2/05/2023 - 4:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι εκλογές με απλή αναλογική βγάζουν κυβέρνηση και γι’ αυτό δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου, ανέφερε στη συνέντευξή του στην τηλεόραση του “Σκάι”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Στο ερώτημα για το πώς θα προκύψει κυβέρνηση με τους συσχετισμούς που εμφανίζουν τώρα οι δημοσκοπήσεις απάντησε: «Έχω την πεποίθηση ότι το 1ο με το 3ο κόμμα θα μπορούν να κάνουν κυβέρνηση με την απλή αναλογική. Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα θα μπορεί να κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, αν είναι η ΝΔ θα μπορεί επίσης αλλά και δεν ξέρω αν θα θέλει. Υπάρχει ένα επιπλέον θέμα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι θέλει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση, δεν ξέρω αν μπορεί να κάνει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με τον Βορίδη και τον Πλεύρη και υπάρχει και ένα ακόμη μικρό θεματάκι, δεν τον παρακολουθούσα εγώ τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Μητσοτάκης τον παρακολουθούσε».

Αύριο η παρουσίαση του «Συμβολαίου για την αλλαγή»

Σε παρατήρηση για τη θέση του κ. Ανδρουλάκη “όχι Τσίπρας ή Μητσοτάκης για πρωθυπουργός” απάντησε: «Το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός θα το λύσει ο ελληνικός λαός. Αύριο θα καταθέσω στον ελληνικό λαό και στα κόμματα αυτό που εμείς ονομάζουμε συμβόλαιο αλλαγής, τις 11 δεσμεύσεις για προγραμματική σύγκλιση μετά τις εκλογές. Ο κ. Ανδρουλάκης θα πει τις απόψεις του θα τις ακούσουμε και θα τις συζητήσουμε μετά τις εκλογές. Σε όλη την Ευρώπη συμβαίνει πρωθυπουργός να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ο Σολτς όταν πήρε 24% στην Γερμανία δεν του είπε κανείς “σήκω φύγε για να συζητήσουμε”. Την επόμενη ημέρα θα έχουμε την ευθύνη να φτιάξουμε μία κυβέρνηση σταθερότητας και μακράς πνοής». Σε παρατήρηση ότι ο τίτλος “συμβόλαιο αλλαγής” παραπέμπει σε παλιά συνθήματα του ΠΑΣΟΚ όπως “συμβόλαιο με τον λαό και Αλλαγή”, απάντησε με χιούμορ λέγοντας «αφού πρέπει να έχουμε και το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα, τι να κάνουμε;». Υποστήριξε, πάντως, ότι «την αλλαγή την θέλει η πλειοψηφία των πολιτών. Το κρίσιμο είναι ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί. Οι εκλογές δεν είναι χαλαρές θα βγάλουν κυβέρνηση». Σε ερώτηση για το αν η πρόσκληση για προοδευτική κυβέρνηση απευθύνεται και στον κ. Βαρουφάκη είπε: «Εγώ θέματα νομίσματος δεν έβαλα ούτε όταν το έβαζε ο Σόιμπλε το 2015 και εκεί χωρίσανε οι δρόμοι μας (με τον Γιάνη Βαρουφάκη), δεν θα το βάλω τώρα».

Πόσο κοστίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού για το πόσο κοστίζει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Κάθε μέρα αλλάζει ο λογαριασμός. Τον Σεπτέμβριο που είχα παρουσιάσει το ίδιο πρόγραμμα το είχε κοστολογήσει στα 25 δισ. ευρώ, μετά πήγε στα 45 μετά στα 85 και τώρα 76. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει σε ετήσια βάση τα μισά από αυτά που έδωσαν σε απευθείας αναθέσεις, 5,5 δισ. ευρώ. Λέει ότι θα χρεοκοπήσουμε τη χώρα ο επικεφαλής της παράταξης που χρεοκόπησε δύο φορές τη χώρα, το 2009 και το 2015 όταν άφησαν τη χώρα με άδεια ταμεία. Επιπλέον όταν βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια το 2018, είχε πει ότι φέραμε 4ο μνημόνιο, το ίδιο λέει και τώρα».

Μείωση έμμεσων φόρων από την αρχή της διακυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι από τα πρώτα μέτρα της διακυβέρνησής του θα είναι «η μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα. «Η κυβέρνηση διατηρεί υψηλά τον ΦΠΑ και έτσι κάνει αναδιανομή. Που πάνε τα 4,5 δισ.; Τα δίνει για επιδοτήσεις και καταλήγουν ξανά σε σούπερ μάρκετ, σε εταιρείες ενέργειας, σε εταιρείες καυσίμων. Η ακρίβεια είναι εισαγόμενη αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική. Η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή στην χονδρική της ενέργειας» σημείωσε.

Τέλος ήταν κατηγορηματικός ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού όπως και η 13η σύνταξη είναι εξαγγελίες που τις αντέχει η ελληνική οικονομία, ενώ για την μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ ανέφερε ότι δεν τίθεται καν θέμα επιβάρυνσης απλώς το δημόσιο θα έχει μικρότερα έσοδα από τα 4,5 δισ. ευρώ που είχε το 2022.

 «Ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει για τα εξοπλιστικά»

Για τα εξοπλιστικά ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης θα απολογηθεί για την πολιτική του στα εξοπλιστικά. Έδωσε 15 δισ. για εξοπλιστικά, περισσότερα από την περίοδο των σκανδάλων Τσοχατζόπουλου χωρίς ούτε ένα ευρώ στην ελληνική πολεμική βιομηχανία, είναι δυνατόν;». Δεν απάντησε για το αν θα κάνει εξεταστική αλλά επανέλαβε ότι θα γίνει έλεγχος και προσέθεσε: «Θα διεκδικήσουμε από τους φίλους μας τους Γάλλους ένα σημαντικό μέρος του πρότζεκτ των Ραφάλ να γίνει από την Ελληνική Βιομηχανία».

Για τον φράχτη στον Έβρο ανέφερε: «Το 2015 υπήρχε ο φράχτης αλλά δεν μας έσωσε. Το μεταναστευτικό είναι πιο περίπλοκο, αν μπορούσε να αντιμετωπιστεί με φράχτες θα το είχαμε αντιμετωπίσει και εμείς και αλλού. Αν με βάση τα επιχειρησιακά σχέδια κριθεί ότι πρέπει να επεκταθεί δεν θα το αρνηθούμε. Αλλά το προσφυγικό- μεταναστευτικό χρειάζεται αλλαγή πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά και το ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία απάντησε: «Αν δεν λυθεί η κρίσιμη και μεγάλη διαφορά για την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα πώς θα πάμε σε συνεκμετάλλευση; Πρώτα θα ορίσουμε ποια είναι τα σύνορά μας και μετά θα συζητήσουμε για συνεκμετάλλευση. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ζήσαμε ένταση με την Τουρκία, μετά τον σεισμό στη γείτονα έχει καταλαγιάσει. Μετά τις εκλογές και στις δύο χώρες θα έχουμε δυνατότητες αλλά και δυσκολίες, γιατί ναι μεν η Τουρκία έχει μειώσει τη ρητορική της αλλά δεν έχει φύγει από τις διεκδικήσεις της που είναι εκτός του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα πρέπει να βάλλει τη δική της ατζέντα. Η τελωνειακή ένωση Τουρκίας-ΕΕ πρέπει να συνδεθεί με την προοπτική παραπομπής των ελληνοτουρκικών διαφορών στη Χάγη με τις δύο κόκκινες γραμμές που βάζουμε, ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και δεν αμφισβητείται το δικαίωμα άμυνας των νησιών».

Τέλος για το αν θα σταματήσουν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες απάντησε: «Η προοπτικές αξιοποίησης είναι πεπερασμένες. Αν πάντως υπάρξουν από τις έρευνες κοιτάσματα θα αξιοποιηθούν. Ωστόσο η Ελλάδα θα πρέπει να προσανατολιστεί προς της Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες (φωτ.: POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή της Μεσογείου σε θέατρο πολέμου

11/05/2026 - 4:56μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για το ουκρανικό drone στο Ιόνιο: Θα υπάρξει αντίδραση της κυβέρνησης

11/05/2026 - 1:06μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναρτήθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» πολιτικών και αιρετών για το 2025 – Τι περιλαμβάνουν οι δηλώσεις

11/05/2026 - 12:45μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα, σε καρέ από ερασιτεχνικό βίντεο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπλισμένο ουκρανικό drone στη Λευκάδα και σιγή από την κυβέρνηση

11/05/2026 - 11:57πμ
Στιγμιότυπο από την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Βορείου Ηπείρου, στη Λάρισα (φωτ.: maximos.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Μην ξεπουλάτε τις ιδιοκτησίες σας στη Βόρειο Ήπειρο – Η φωνή σας πρέπει να ακούγεται

10/05/2026 - 9:26μμ
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σάββατο 9 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜOTIONTEAM /  Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν θα γυρίσουμε στο 2015» – Μήνυμα για χρέος, άμυνα και Έβρο

9/05/2026 - 5:28μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Κρατικά εγγυημένη αισχροκέρδεια τα κέρδη των τραπεζών

9/05/2026 - 12:25μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νομοσχεδίου για το νέο Κληρονομικό Δίκαιο από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής και καθηγητή του Αστικού Δικαίου Απόστολο Γεωργιάδη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ριζική αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου

9/05/2026 - 12:01μμ
(Φωτ.: ministryofjustice.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τροπολογία Φλωρίδη: Δίκη για πολιτικά πρόσωπα εντός τριών μηνών

7/05/2026 - 9:36μμ
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην Βουλή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η τρίτη συνεχόμενη εκλογική νίκη – Να ιδρώσουμε όλοι τη φανέλα

7/05/2026 - 7:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ανάσταση διά χειρός Ελ Γκρέκο (πηγή: commons.wikimedia.org. Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Κοντάκιο Αναστάσιμο (Μέρος B’)

31 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

«Ν’ Ανασπάλω ‘κι επορώ»: Σήμερα στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης η εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

60 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Κάτω Τιθορέα: Οκτώ συλλήψεις για τη ληστεία στην τράπεζα – Χειροβομβίδες, καλάσνικοφ και βαρύς οπλισμός στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)

Καλοκαιρινό σκηνικό με θερμοκρασίες έως 33 βαθμούς – Πού θα σημειωθούν τοπικές βροχές

2 ώρες πριν
Ο λογότυπος του κυβερνητικού συνασπισμού των Σκοπίων VLEN (πηγή: en.wikipedia.org/wiki/VLEN_Coalition)

Σκόπια: Ιστορική ενοποίηση του συνασπισμού VLEN σε ενιαίο κόμμα – Συμπρόεδροι οι Μπιλάλ Κασάμι και Ίζετ Μετζίτι

10 ώρες πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Συναγερμός σε πτήση της Lufthansa: Επέστρεψε εκτάκτως στο «Ελ. Βενιζέλος» Airbus με προορισμό το Μόναχο

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign