pontosnews.gr
Τετάρτη, 11/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Εργατική Πρωτομαγιά 2023: Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα – ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ συγκεντρώθηκαν στην Κλαυθμώνος

Αντιπροσωπεία Γάλλων εργατών στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

1/05/2023 - 3:06μμ
Μέλη του κινήματος ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ,  εργατικών σωματείων και απλοί πολίτες πήραν μέρος, σήμερα, στη συγκέντρωση και την πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)

Μέλη του κινήματος ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ, εργατικών σωματείων και απλοί πολίτες πήραν μέρος, σήμερα, στη συγκέντρωση και την πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Γιώργος Βιτσαράς)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Χιλιάδες εργαζόμενοι και μέλη πολιτικών κινημάτων έδωσαν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά, στο Σύνταγμα. Το σήμα για την έναρξη της συγκέντρωσης που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, δόθηκε με την απαγγελία του ποιήματος «Σώπα» του Τούρκου λογοτέχνη Αζίζ Νεσίν από τον γνωστό ηθοποιό Βασίλη Κολοβό.

Ανάμεσα στο πλήθος βρέθηκε και αντιπροσωπεία Γάλλων εργατών επικεφαλής τον γ.γ. το Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας Ολιβιέ Ματό.

«Εδώ και τέσσερις μήνες αγωνιζόμαστε ενάντια σε μια μεταρρύθμιση που επιβλήθηκε από την ΕΕ και θέλει να πάει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη», ανέφερε και κατήγγειλε την «πολιτική που καταδικάζει τους εργαζόμενους να πεθαίνουν στη δουλειά». «Αυτό δε θα το δεχθούμε ποτέ. Η ιστορική μας ευθύνη είναι να τους σταματήσουμε και να κερδίσουμε νέα δικαιώματα με βάση τον πλούτο που παράγουν οι εργάτες», τόνισε ο Ματό.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Βιτσαράς)

«Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου μπορούν να νικήσουν», τόνισε μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι «η εργατική τάξη μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά και να κτίσει μια νέα κοινωνία χωρίς τους εκμεταλλευτές και τον παρασιτισμό τους».

Ο Γ. Πέρρος σημείωσε ότι σήμερα, μεγάλη μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, όχι μόνο τιμάμε αγωνιστικά και απεργιακά τη ματωμένη εξέγερση του Σικάγου, τους ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος και τους χιλιάδες νεκρούς των εργατικών – κοινωνικών αγώνων, «αλλά κυρίως ανανεώνουμε τον όρκο μας ότι θα φτάσουμε τον αγώνα της τάξης μας στο τέλος της διαδρομής, δηλαδή ως την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ως τη μέρα που θα τσακιστεί από τα θεμέλια το σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της αδικίας».

Χαιρετίζοντας τη συμμετοχή των Γάλλων εργατών στην απεργιακή συγκέντρωση υπογράμμισε ότι «οι εργατικές κινητοποιήσεις που ξεσπούν σε όλον τον κόσμο στέλνουν ελπιδοφόρα μηνύματα αγωνιστικής ανάτασης, αντίστασης και ευθείας σύγκρουσης με τη γραμμή της προστασίας των επιχειρηματικών κερδών».

«Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στις ράγες των Τεμπών φανερώθηκε καλύτερα στα μάτια του εργαζόμενου λαού, των φοιτητών και των μαθητών πως η αιτία που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως λίπασμα για τη μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων δεν είναι ένα απλό ανθρώπινο λάθος όπως ήθελαν να το κλείσουν κυβερνητικά και επιχειρηματικά στόματα» είπε ο Γ. Πέρρος, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, «αυτές τις μέρες στα καθημερινά Τέμπη της μισθωτής σκλαβιάς μετράμε νεκρούς συναδέλφους μας εν ώρα εργασίας, σε εργοστάσια και μεγάλους χώρους δουλειάς».

«Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και κάθε εργάτη και εργάτρια να ενισχύσουν τα αιτήματα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας στους χώρους δουλειάς, να εξασφαλίζονται ανθρώπινα ωράρια και συνθήκες εργασίας που δεν θα αντιμετωπίζουν τη ζωή μας ως κόστος. Να υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα προλαμβάνουν καταστάσεις και δεν θα έρχονται εκ των υστέρων μαζί με τα γραφεία τελετών» πρόσθεσε.

Η μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε με υψωμένες γροθιές και τον ύμνο της Διεθνούς.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γιώργος Βιτσαράς)

Με συνθήματα που τιμούν τους εργατικούς αγώνες, από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο πριν από 137 χρόνια μέχρι και σήμερα, ολοκληρώθηκε και η απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου βρέθηκαν πρωτοβάθμια σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άλλες συλλογικότητες.

Μεταξύ άλλων στην πλατεία Κλαυθμώνος παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αρκετοί πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Νάσος Ηλιόπουλος, Νίκος Παππάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Μιλένα Αποστολάκη και άλλοι.

Ακολούθησε πορεία και η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα μετά τη μία το μεσημέρι.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Οδοντωτός Σιδηρόδρομος: Ασφαλείς οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι στον συρμό που ακινητοποιήθηκε στην περιοχή Νιάματα

11/02/2026 - 7:11μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία με υδροχλωρικό οξύ στην Κομοτηνή: 43χρονη προσπάθησε να κλέψει κοσμήματα ρίχνοντας το καυστικό υγρό σε υπάλληλο

11/02/2026 - 6:46μμ
Τμήμα της διαδρομής που κάνει ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος των Καλαβρύτων (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα βλάβη στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο Διακοπτού-Καλαβρύτων – Εγκλωβισμένοι 85 επιβάτες και εργαζόμενοι

11/02/2026 - 5:51μμ
Στη Ρώμη συνδιοργανώθηκε εκδήλωση για την ελληνική γλώσσα από την ελληνική πρεσβεία παρά την Αγία Έδρα, την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Pontificio Istituto Orientale (φωτ.: facebook/Pontifical Oriental Institute)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιταλία τίμησε απ’ άκρη σ’ άκρη την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

11/02/2026 - 1:50μμ
Θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν σε διάφορες περιοχές της χώρας (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

11/02/2026 - 1:22μμ
Ο Γιάννης Ιωαννίδης με ένα από τα κύπελλα του Άρη (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Σχολικό γυμναστήριο θα ονομαστεί «Γιάννης Ιωαννίδης»

11/02/2026 - 12:54μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής της Πλαίσιο, Γιώργος Γεράρδος

11/02/2026 - 12:26μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με νεφώσεις, βροχές και άνοδο θερμοκρασίας θα κυλήσει η Τετάρτη

11/02/2026 - 8:00πμ
Αστυνομικοί ελέγχουν τα κουτιά με τα λαθραία τσιγάρα (φωτ.: Ελληνική Αστυνομία)
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δύο προφυλακίσεις, εννέα ελεύθεροι υπό όρους – Ανά μήνα έβγαζαν 8 εκατομμύρια τσιγάρα και 5 εκατ. ευρώ κέρδος

10/02/2026 - 11:29μμ
Ο σμήναρχος εξέρχεται από το αεροδικείο μετά τη μαραθώνια απολογία του (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακίστηκε ο 54χρονος σμήναρχος – «Ζητώ συγγνώμη από την πατρίδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις»

10/02/2026 - 8:11μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Παλιννοστούντων Ποντίων Λάρισας «Ο Πόντος»)

Οι παλιννοστούντες Πόντιοι της Λάρισας έκοψαν βασιλόπιτα και γιόρτασαν με γεύσεις και χορούς του Πόντου

2 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Φετινό ρεκόρ και δεύτερη θέση για τον Τεντόγλου στο μίτινγκ Βελιγραδίου

28 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/emitimb)

Νέο ΔΣ στην Εταιρία Μελέτης Ίμβρου-Τενέδου

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

EuroCup: Ήττα στην Κλουζ και αποκλεισμός για τον Άρη

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/enosipontionpierias)

Κραυγή αγωνίας από την Ένωση Ποντίων Πιερίας: Η απέλαση του Γιαϊλαλί ισοδυναμεί με παράδοση σε βέβαιο κίνδυνο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

FIBA Europe Cup: Ήττα από την Μπιλμπάο και «εμφύλιος» με το Περιστέρι για τον ΠΑΟΚ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign