pontosnews.gr
Δευτέρα, 2/11/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Athens City Festival: Ο Μάιος στην Αθήνα κρύβει πολλές εκπλήξεις

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, στο κέντρο αλλά και στις γειτονιές της πρωτεύουσας

29/04/2023 - 10:19μμ
(Πηγή: cityfestival.thisisathens.org)

(Πηγή: cityfestival.thisisathens.org)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά περισσότερες από 200 δράσεις και εκδηλώσεις, στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και στις 129 γειτονιές της, υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων σε δημότες και επισκέπτες για τον Μάιο. Κι όλα αυτά μέσω του ανοιξιάτικου φεστιβάλ της πόλης, του Athens City Festival που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί όλο τον Μάιο, από την Πρωτομαγιά έως και τις 31 Μαΐου, προσφέροντας ένα πρόγραμμα με δράσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και γαστρονομίας για κάθε ηλικία.

Το Athens City Festival είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων με ομάδες και φορείς της πόλης: Δημόσια και ιδιωτικά μουσεία, γκαλερί, πολιτιστικά ιδρύματα, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, μουσικοί, τραγουδιστές, παιδαγωγοί συμμετέχουν μεταξύ άλλων σε αυτήν την ξεχωριστή ανοιξιάτικη γιορτή.

Πλατείες, πάρκα, πεζόδρομοι, μουσεία, ταράτσες, θα πλημμυρίσουν με μουσική από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες που θα τους δούμε για πρώτη φορά σε αναπάντεχα σημεία μέσα στην Αθήνα, όπως η Πλατεία Κοτζιά, η Ομόνοια, το parking του Λυκαβηττού, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης, τα Αναφιώτικα, η πεζόδρομος της Ερμού και πολλά άλλα.

Ένα πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος, αλλά και στο Επιγραφικό Μουσείο, αστρονομικές περιηγήσεις στους μυθικούς λόφους της Αθήνας, υπόγειες διαδρομές στα τούνελ και στα καταφύγια της πόλης, τουρνουά skateboarding, open air κινηματογραφικές προβολές σε πάρκα, υπαίθρια street πάρτι, dj sets στα πιο απρόσμενα σημεία, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σε πλατείες, δρόμους και Μουσεία της πόλης, συναυλίες αλλά και βόλτες με ποδήλατο και πολλές δράσεις για παιδιά έχουν τη θέση τους στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του φεστιβάλ Νίκος Μπάρλας, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μπορούν να απολαύσουν δραστηριότητες όπως:

Athens Urban Picnic στην Ακαδημία Πλάτωνος, 1/5
Το Athens Urban Picnic επιστρέφει για δεύτερη χρονιά, στην Ακαδημία Πλάτωνος. Για μία ολόκληρη μέρα, στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν την άνοιξη και να απολαύσουν ψυχαγωγικές δράσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παιδικά shows, συναυλίες, πολλή μουσική από αγαπημένους παραγωγούς του HiT 88.9, En Lefko 87.7, RED 96.3 και άλλες εκπλήξεις. Ελάτε να κάνουμε πικ νικ και να περάσουμε μία αξέχαστη Πρωτομαγιά, στην καρδιά της Αθήνας.

Cinematic Orchestra στην Πλατεία Κοτζιά, 6/5
Το όνομά τους δε θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό. Οι Cinematic Orchestra καταφέρνουν πάντα να καθηλώνουν το κοινό συνδυάζοντας με μαεστρία την κινηματογραφική μουσική με τον ηλεκτρονικό ήχο, όπως κανένας άλλος. Στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά στο Δημαρχείο της Αθήνας και με έναν εντυπωσιακό εξοπλισμό σε ήχο και φως, οι Cinematic Orchestra κάνουν μια αναδρομή στη δισκογραφία τους, στη μεγαλύτερη συναυλία που έχουν δώσει ποτέ στην Ελλάδα.

Υπόγεια Αθήνα, Καταφύγια και Κατακόμβες, 7/5 και 21/5
Πόσες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει η (υπόγεια) πόλη της Αθήνας; Κατάλοιπα από τα ίχνη που άφησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, μέσα σε υπόγεια καταφύγια, δίπλα σε πολυσύχναστες οδούς, κατακόμβες με τούνελ από αρχαία υδραγωγεία, ερείπια ρωμαϊκών λουτρών και βυζαντινά οστεοφυλάκια, καθώς και πολύτιμα αντικείμενα ή κειμήλια μέσα σε κρύπτες, πηγές και ρέματα που επιβιώνουν κυλώντας μέσα σε παλιές γαλαρίες, κάτω από τους πιο κεντρικούς δρόμους. Μια περιήγηση σε έναν μαγικό κόσμο που δεν είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, με οδηγό τον σπηλαιολόγο Παναγιώτη Δευτεραίο.

Αστικό πικ-νικ στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα, 14/5
Το αστικό πικ-νικ είναι ένα μίνι φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Τοσίτσα, στην είσοδο του Επιγραφικού Μουσείου, κάτω από τα δέντρα. Καταξιωμένοι djs και παραγωγοί θα συνοδεύσουν μουσικά ένα ιδιαίτερο πικ-νικ με καντίνες street food, cocktail stands, αναγνώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, πολλά happenings και εργαστήρια για παιδιά.

Greek cinema nights, 22-25/5, Πάρκο Ελευθερίας
Το θερινό σινεμά της πόλης έρχεται στο Πάρκο Ελευθερίας, επιλέγοντας τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου, σύγχρονου αλλά και παλαιότερου. Κάτω από τα αστέρια, πάνω στο γρασίδι, ένα πολύχρωμο κοινό είναι έτοιμο να ταξιδέψει μέσα από την οθόνη, στη μαγεία της 7ης Τέχνης, σε ελληνική εκδοχή.

22ο Athens Jazz, 22-29/5, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Το Athens City Festival εντάσσει στο φετινό του πρόγραμμα τον μακροβιότερο μουσικό θεσμό της πόλης, το Athens Jazz, μία παραγωγή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Κάθε χρόνο από το 2001, το Athens Jazz, μας δίνει ραντεβού στο τέλος της άνοιξης σημαίνοντας την επίσημη έναρξη του συναυλιακού καλοκαιριού για την Αθήνα. Με ελεύθερη είσοδο, φιλοξενεί ποικίλες τάσεις της jazz, μπάντες και σχήματα με διεθνή καριέρα και αναγνώριση από κάθε γωνιά του πλανήτη, προσελκύοντας περισσότερους από 6.000 επισκέπτες τη μέρα.

Για 7 συνεχόμενες ημέρες, η Τεχνόπολη αποτελεί το επίκεντρο της καθιερωμένης πλέον ετήσιας συνάντησης για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης, μιας συναρπαστικής γιορτής, στον πυρήνα της οποίας βρίσκεται η jazz μουσική. Ανοίγει τις πόρτες της, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και υποδέχεται ανθρώπους κάθε ηλικίας που απολαμβάνουν ένα πλούσιο –διεθνών προδιαγραφών– μουσικό πρόγραμμα με live shows και παράλληλες δράσεις στο Γκάζι και σε ολόκληρη την πόλη.

Pop Up Ice Cream Market, 28/5, Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Το ελληνικό παγωτό στα καλύτερά του σε ένα μοναδικό pop up event στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Συνταγές του χθες, τεχνικές του σήμερα, γεύσεις απρόσμενες από παλιούς και νέους παραγωγούς θα συνδυαστούν με πολλά βραβεία και έντονη διάθεση για δημιουργία.

Street Outdoors Party, 28/5, Πάρκινγκ Λυκαβηττού
Οι Street Outdoors, το πιο διάσημο street party της χώρας, συνεργάζεται με το Athens City Festival και «προσγειώνεται» στο πάρκινγκ του Λυκαβηττού. Για ένα ολόκληρο απόγευμα, θα μετατρέψει το «μπαλκόνι της Αθήνας», σε ένα από τα πιο υπέροχα club του κόσμου.

⇒Το αναλυτικό πρόγραμμα σε ελληνικά και αγγλικά: https://cityfestival.thisisathens.org/.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τμήμα του Τείχους των Φωκέων (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Θερμοπύλες: Το τείχος των Φωκέων βγαίνει από την αφάνεια

2/11/2026 - 9:01μμ
Τρεις από τους συμμετέχοντες στο φετινό Lyre Camp (Φωτ.: Θεόδωρος Κουμαρτζής / ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Lyre Camp»: Πενήντα άτομα από 11 χώρες συναντήθηκαν στον Όλυμπο για να γνωρίσουν την αρχαία ελληνική λύρα

1/11/2026 - 10:53πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δωρεάν Κυριακή στα μουσεία – Πού ισχύει η ελεύθερη είσοδος την 1η Νοεμβρίου

31/10/2026 - 11:48μμ
(Φωτ.: ΥΜΑΘ)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΥΜΑΘ: Έκθεση αφιερωμένη στο Έπος του ’40 – Πώς κατέγραψε ο Τύπος τις συγκλονιστικές 219 ημέρες του πολέμου

29/10/2026 - 2:35μμ
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα «Ανοίγοντας τον Πανάγιο Τάφο στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα (φωτ.: Ραφαήλ Γεωργιάδης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα χρόνια από το ιστορικό άνοιγμα του Παναγίου Τάφου – Η μοναδική εμπειρία της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ

28/10/2026 - 1:39πμ
Διαμαρτυρία με αίτημα το μποϊκοτάζ της Eurovision λόγω της συμμετοχής του Ισραήλ, έξω από το AFAS Live στο Άμστερνταμ, στις 13 Απριλίου 2024 (φωτ.: EPA / Remko de Waal)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Eurovision 2027: Η Ολλανδία παίρνει πίσω το «ναι» – Αποχώρηση λόγω Ισραήλ

27/10/2026 - 3:28μμ
Ο Διονύσης Φερεντίνος
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διονύσης Φερεντίνος: Πέθανε αιφνιδίως ο σκηνοθέτης της «Μουρμούρας» και του «Έχω παιδιά»

26/10/2026 - 9:00μμ
Σύγχρονη φωτογραφική αναπαράσταση από το έργο της Lucia Choulakian για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων (φωτ.: UQAM / Lucia Choulakian)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γενοκτονία των Αρμενίων: Μάνα και κόρη επιστρέφουν στους τόπους του εγκλήματος – Η μαρτυρία από την Αμισό

25/10/2026 - 8:01μμ
Τα εκθέματα «Hagia Sophia» (φωτ.: Dice Kayek)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης: Το μνημείο-σύμβολο στο επίκεντρο μεγάλης έκθεσης του Μουσείου V&A στο Λονδίνο

25/10/2026 - 9:48πμ
Ο Φίλιππος Σοφιανός ως Τσιτσάνης και ο Τάσος Χαλκιάς ως Βαμβακάρης σε μια σκηνή της παράστασης «Εγώ ο "Σερ", Γρηγόρης Μπιθικώτσης» (φωτ.: Μάνος Βλαστός)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Εγώ ο “Σερ”, Γρηγόρης Μπιθικώτσης»: Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαίο ερμηνευτή – Διά χειρός Δημήτρη Μαλισσόβα

23/10/2026 - 5:44μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τμήμα του Τείχους των Φωκέων (φωτ.: Υπουργείο Πολιτισμού)

Θερμοπύλες: Το τείχος των Φωκέων βγαίνει από την αφάνεια

19 λεπτά πριν
Τμήμα της αφίσας για την έκθεση κειμηλίων στο Καστέλλι του Ηρακλείου Κρήτης (πηγή: facebook.com/rizes.xalandriou)

Κρήτη: Σπάνια κειμήλια και αδημοσίευτα τεκμήρια της Μικράς Ασίας παρουσιάζονται στο Καστέλλι Πεδιάδας

46 λεπτά πριν
(Φωτ.: Nostos Argentina/Facebook)

Αργεντινή: Η ελληνική Ομογένεια συναντά τον πολιτισμό και την ιστορία στο 16ο Συνέδριο «Νόστος»

1 ώρα πριν
Η χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Πέλλας «Η Μπίγα», την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Stratos Kafetzis)

Έδεσσα: Τραγούδια, χοροί και μνήμες της Μικρασίας στο Παρθεναγωγείο

2 ώρες πριν
Ο Νίκος Σωματαρίδης στο σπίτι του, τον Σεπτέμβριο του 2022, συνομιλώντας με την Αλεξία Ιωαννίδου (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)

Πέθανε ο Νίκος Σωματαρίδης – Μια ζωή αφιερωμένη στον ποντιακό πολιτισμό

2 ώρες πριν
Μέρος των κατασχεθέντων για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική χαρά» (πηγή: ΕΛΑΣ)

«Παιδική Χαρά»: «Έφαγα εγώ 20 χιλιάρικα;» – Οι διάλογοι πριν από τις απολογίες

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV