pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μόνο ένας στους τρεις Βρετανούς θεωρεί ότι το κράτος πρέπει να πληρώσει την τελετή στέψης του Καρόλου

Πιο επικριτική στάση τηρούν οι νέοι της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών οι οποίοι διαφωνούν με την κρατική χρηματοδότηση σε ποσοστό 62%

19/04/2023 - 9:55πμ
Στιγμιότυπο από το διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου Γ'

Στιγμιότυπο από το διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου Γ'

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Πάνω από τους μισούς Βρετανούς (51%) πιστεύουν ότι η τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου στις 6 Μαΐου δεν θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από το κράτος, σε μια περίοδο που αυξάνεται το κόστος διαβίωσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Μόνο το 32% θεωρεί ότι το κράτος οφείλει να χρηματοδοτήσει τις εκδηλώσεις προς τιμήν του μεγαλύτερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ και της βασιλικής συζύγου, Καμίλα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov, πιο επικριτική στάση τηρούν οι νέοι της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών: διαφωνούν με την κρατική χρηματοδότηση σε ποσοστό 62%. Το ποσοστό αυτό πέφτει όσο αυξάνεται η ηλικία των ερωτηθέντων: είναι στο 55% στα άτομα ηλικίας 25-49 ετών, στο 46% στις ηλικίες 50-64 ετών και 44% στους άνω των 65 ετών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το «λογαριασμό» της στέψης, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Οι εκδηλώσεις εκτιμάται όμως ότι θα στοιχίσουν πολλές δεκάδες εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το θέμα προκαλεί αντιδράσεις σε μια περίοδο που ο πληθωρισμός στη Βρετανία έχει ξεπεράσει το 10% και η κοινωνική κρίση οδήγησε σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε πολλούς τομείς (υγεία, εκπαίδευση, μεταφορές). Αντιμοναρχικές οργανώσεις κατήγγειλαν το υψηλό κόστος της στέψης. «Είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο εκατομμυρίων ανθρώπων που υποφέρουν από την κρίση του κόστους διαβίωσης», είπε ο Γκρέιαμ Σμιθ της ομάδας Republic, που στις 6 Μαΐου σκοπεύει να διαδηλώσει ζητώντας την κατάργηση της μοναρχίας.

Το 1953 η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ κόστισε 912.000 στερλίνες – που σήμερα ισοδυναμούν με 20,5 εκατομμύρια. Η στέψη του πατέρα της, Γεωργίου Στ’, στοίχισε 24,8 εκατομμύρια λίρες (σε σημερινές τιμές), ήταν δηλαδή η ακριβότερη τελετή των τελευταίων 300 ετών.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

30/07/2026 - 11:40πμ
Μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35C του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ετοιμάζεται να απογειωθεί από το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα (φωτ.: U.S. Central Command / X)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ ξαναβομβαρδίζουν το Ιράν – Νέα μέτωπα σε Ιράκ, Ιορδανία και Υεμένη

30/07/2026 - 10:04πμ
Όχημα περνά μπροστά από πινακίδα με το σύνθημα «Επανάσταση είναι να υπερασπίζεσαι τις αξίες στις οποίες πιστεύεις, με τίμημα οποιαδήποτε θυσία», στην Αβάνα (φωτ.: EPA / Ernesto Mastrascusa)
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Ιστορική στροφή προς την αγορά – Βενζινάδικα, φαρμακεία και λιμάνια ανοίγουν στους ιδιώτες

29/07/2026 - 7:34μμ
Ο Τζάρεντ Λέτο στην πρεμιέρα της ταινίας «Tron: Ares» στο TCL Chinese Theatre του Λος Άντζελες, στις 6 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Allison Dinner)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζάρεντ Λέτο: Το «σκοτεινό μυστικό» του Χόλιγουντ – Δέκα γυναίκες τον καταγγέλλουν στο BBC

29/07/2026 - 5:08μμ
Μαχητής των Χούθι κοιτάζει ψηφιακή πινακίδα που απεικονίζει επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης προς το Ιράν στη Σαναά της Υεμένης. 27 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA /  Yahya Arhab)
ΚΟΣΜΟΣ

Χούθι: Πύραυλοι σε σαουδαραβικό τάνκερ – Η Κίνα ζητά ασφαλή διέλευση στην Ερυθρά Θάλασσα

28/07/2026 - 9:31μμ
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (πηγή: Χ / Volodymyr Zelenskyy)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι: Στο τραπέζι οι Patriot και η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

28/07/2026 - 8:19μμ
Ταξιδιώτης παρακολουθεί τις ειδήσεις για τον ισχυρό σεισμό των 7,1 βαθμών που έπληξε την περιφέρεια Κουμαμότο, στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου Χανέντα, στο Τόκιο  (φωτ.: EPA / Rodrigo Reyes Marin)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Φόβοι για πολλούς νεκρούς από έκρηξη σε εμπορικό κέντρο μετά τον σεισμό

28/07/2026 - 6:20μμ
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φτάνει στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, στις 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Shawn Thew / Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο: Patriot, drones και στρατιωτική βοήθεια στο τραπέζι

28/07/2026 - 5:56μμ
(Φωτ.: EPA / Jiji Press)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τουλάχιστον 50 τραυματίες από ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών – Κτήρια κατέρρευσαν, προκλήθηκαν ζημιές στις υποδομές

28/07/2026 - 1:57μμ
Καμένο σπίτι στη νοτιοδυτική Γαλλία (φωτ.: EPA / Laurent Perpigna)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία-Ισπανία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, αλλά και με το χρόνο καθώς αναμένεται επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών

28/07/2026 - 11:25πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

8 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τιμητική απονομή στον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί, σε παλιότερη συγκέντρωση της ΠΟΕ για την επέτειο της 19ης Μαΐου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτ.: Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος)

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: «Μην με επιστρέψετε στην Τουρκία» – Η δραματική έκκληση στα ελληνικά

32 λεπτά πριν
Πυροσβέστης επιχειρεί στην Κρύα Βρύση Ρεθύμνου Κρήτης, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Χαλκιαδάκης)

Ρέθυμνο: Δεν έχει οριοθετηθεί η φωτιά στην Αγία Παρασκευή – Οι άνεμοι εμποδίζουν τα εναέρια μέσα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Φωτιά τώρα στην Κερατέα, στον Χάρακα – Ήχησε το 112, στη μάχη έξι εναέρια μέσα

1 ώρα πριν
Καμένη έκταση μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο νησί της Πάρου την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / parianostypos.gr / STR)

Πάρος: Ποινικές διώξεις στον δήμαρχο και άλλους τρεις για τη φωτιά στον ΧΥΤΑ

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από το χώρο όπου στεγάζεται το Ατσίκ Ράντιο (πηγή: Bianet)

Τουρκία: Ραδιόφωνο έχασε την άδειά του μετά από αναφορά στη Γενοκτονία των Αρμενίων

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign