pontosnews.gr
Παρασκευή, 23/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ένας 20χρονος, λάτρης των όπλων, φέρεται ως ο υπεύθυνος της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων

Η εφημερίδα «Washington Post» αποκαλύπτει στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση

13/04/2023 - 12:33μμ
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένας νεαρός 20 ετών, ενθουσιώδης με τα όπλα, ο οποίος εργάζεται σε στρατιωτική βάση, είναι το πρόσωπο που διέρρευσε τα διαβαθμισμένα αμερικανικά έγγραφα που προκάλεσαν ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ με συμμαχικές τους χώρες και ανησυχία για την εθνική ασφάλεια.

Αυτά αναφέρονται σε άρθρο που δημοσίευσε χθες η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ο 20χρονος ανήρτησε τις διαβαθμισμένες πληροφορίες σε ομάδα στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Discord, στην οποία συμμετέχουν περίπου 25 άτομα που μοιράζονται «την κοινή τους αγάπη για τα όπλα, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τον Θεό», σημείωσε η εφημερίδα. Η Washington Post δεν αναφέρει το όνομά του, και βάσισε το άρθρο της σε συνεντεύξεις με δύο μέλη της ομάδας.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του άρθρου, και τα υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα του διεθνούς πρακτορείου για σχολιασμό. Το Discord ωστόσο σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι συνεργάζεται με τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε επίσημη έρευνα την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό από το Πεντάγωνο, το οποίο αποτιμά ότι η ζημιά που έχει προκληθεί από τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, είναι πιθανόν η χειρότερη εδώ και χρόνια.

Ο άνδρας χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο OG, τα αρχικά για τις λέξεις Original Gangster. Σύμφωνα με μία από τις πηγές της WP, είναι ηλικίας 20-25 ετών, και πολλά μέλη της ομάδας τον θαύμαζαν.

«Είναι γυμνασμένος, είναι δυνατός, είναι οπλισμένος, είναι εκπαιδευμένος. Σχεδόν όλα όσα μπορείς να περιμένεις από κάποιου είδους τρελή ταινία», δήλωσε μέλος της ομάδας, ο οποίος είναι ανήλικος και μίλησε με την προϋπόθεση της διατήρησης της ανωνυμίας του και αφού έλαβε την άδεια της μητέρας του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο OG δημοσίευε τακτικά επί μήνες εκατοντάδες σελίδες εγγράφων τα οποία είχε φωτογραφίσει στη στρατιωτική βάση όπου εργάζεται, σημειώνει η εφημερίδα, η οποία προσθέτει ότι το πρόσωπο που της παρείχε αυτές τις πληροφορίες αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποια βάση πρόκειται.

Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε ότι ο OG περνούσε «μέρος της ημέρας του σε μια εγκατάσταση υψηλής ασφαλείας όπου απαγορεύονταν τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές» και «εργαζόταν ακατάπαυστα επί ώρες για να φωτογραφίσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προκειμένου να τα μοιραστεί με τους φίλους του στο Discord», γράφει η εφημερίδα, και συμπληρώνει ότι κάποιες πληροφορίες ήταν πολύ ευαίσθητες και διαβαθμισμένες «NOFORN», το οποίο σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκαλυφθούν σε ξένους.

Μετά τη διαρροή αυτή, που μοιάζει να είναι η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, φωτογραφίες ευαίσθητων εγγράφων αναρτήθηκαν στο Discord και άλλες πλατφόρμες, περιλαμβανομένου του 4Chan, του Telegram και του Twitter.

Οι υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνούν τη διαρροή προκειμένου να εκτιμήσουν το πλήγμα που έχει προκαλέσει στην εθνική ασφάλεια και τις σχέσεις με συμμαχικές της χώρες, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)
ΚΟΣΜΟΣ

«Θα έχω πολλή επιτυχία»: Ο Τραμπ αποκάλυψε τα σχέδιά του για τη «Νέα Γάζα» στο Νταβός

22/01/2026 - 11:38μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ηνωμένων Πολιτειών

22/01/2026 - 8:50μμ
O Δανός υπουργός Κλίματος, Ενέργειας και Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας Lars Aagaard, τον Δεκέμβριο του 2025, στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/OLIVIER HOSLET)
ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Τέλος στην απαγόρευση της πυρηνικής ενέργειας – Θα κατασκευαστούν μικροί αρθρωτοί πυρηνικοί αντιδραστήρες

22/01/2026 - 7:31μμ
Ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Η Ευρώπη φοβάται να μιλήσει – έτσι δεν γίνεται παγκόσμια δύναμη» – Η αναφορά στα ελληνοτουρκικά

22/01/2026 - 5:05μμ
Το τρένο στην Καρταχένα στην περιοχή της Μούρθια έπεσε πάνω σε γερανό, Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026 (πηγή: Χ)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρίτο ατύχημα με τρένο στην Ισπανία – Έπεσε σε γερανό, αρκετοί τραυματίες

22/01/2026 - 2:26μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τον καταστατικό χάρτη του «Συμβουλίου Ειρήνης». Νταβός, 22 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EPA / Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ είναι γεγονός – Υπογράφηκε ο ιδρυτικός χάρτης στο Νταβός

22/01/2026 - 2:00μμ
Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας χορηγεί εμβόλιο πολιομυελίτιδας σε παιδί σε χωριό του Νεπάλ, μετά από συνεργασία της κυβέρνησης της χώρας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (φωτ.: EPA/Narendra Shrestha)
ΚΟΣΜΟΣ

Σήμερα η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Θα απολυθεί το 1/4 των εργαζομένων

22/01/2026 - 12:00μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Νταβός (φωτ.: EPA/Gian Ehrenzeller)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Ιδρύει το Συμβούλιο Ειρήνης στο Νταβός και συναντάται με τον Ζελένσκι – Συνάντηση Γουίτκοφ με Πούτιν στη Μόσχα

22/01/2026 - 10:56πμ
(Φωτ.: EPA/GIAN EHRENZELLER)
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ υπαναχωρεί για τους δασμούς μετά τις αντιδράσεις της Ευρώπης για τη Γροιλανδία

21/01/2026 - 11:06μμ
Εικόνα από την ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία ΕΕ-Mercosur (φωτ.: EPA/YOAN VALAT)
ΚΟΣΜΟΣ

Στον πάγο η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Mercosur με απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

21/01/2026 - 9:42μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Αλέξανδρος Ωνάσης, το 1972, στο Οροπέδιο Μουσών στον Όλυμπο (πηγή: Αρχεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας)

Αλέξανδρος Ωνάσης: Ο άνθρωπος που θα γινόταν ο συνεχιστής της αυτοκρατορίας

54 δευτερόλεπτα πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Κώστας Παπαδόπουλος)

Βία ανηλίκων: Συνελήφθη 14χρονος που γρονθοκόπησε την 16χρονη αδελφή του

28 λεπτά πριν

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: 30 χρόνια προσφοράς – Ένας ψηφιακός ορίζοντας για τον πολιτισμό

57 λεπτά πριν
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης το 2005 (φωτ.: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)

Σπύρος Καρατζαφέρης: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος

1 ώρα πριν

Η Ένωση Ποντίων Πιερίας προσκαλεί μέλη και φίλους στην κοπή της βασιλόπιτάς της

2 ώρες πριν
Ο Νικολάι Χαρίτο ανάμεσα στα «Χρυσάνθεμα» (φωτ.: Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας/ Εικ.: pontosnews.gr)

Νικολάι Χαρίτο (1886-1918): Το νόθο παιδί που μεγάλωσε στα πλούτη, επαναστάτησε κατά του τσάρου και δολοφονήθηκε για τα μάτια μιας Βέρας

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign