pontosnews.gr
Παρασκευή, 9/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

ΗΠΑ: Ένας 20χρονος, λάτρης των όπλων, φέρεται ως ο υπεύθυνος της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων

Η εφημερίδα «Washington Post» αποκαλύπτει στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση

13/04/2023 - 12:33μμ
(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

(Φωτ.: EPA / Jim Lo Scalzo)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένας νεαρός 20 ετών, ενθουσιώδης με τα όπλα, ο οποίος εργάζεται σε στρατιωτική βάση, είναι το πρόσωπο που διέρρευσε τα διαβαθμισμένα αμερικανικά έγγραφα που προκάλεσαν ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ με συμμαχικές τους χώρες και ανησυχία για την εθνική ασφάλεια.

Αυτά αναφέρονται σε άρθρο που δημοσίευσε χθες η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ο 20χρονος ανήρτησε τις διαβαθμισμένες πληροφορίες σε ομάδα στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Discord, στην οποία συμμετέχουν περίπου 25 άτομα που μοιράζονται «την κοινή τους αγάπη για τα όπλα, τον στρατιωτικό εξοπλισμό και τον Θεό», σημείωσε η εφημερίδα. Η Washington Post δεν αναφέρει το όνομά του, και βάσισε το άρθρο της σε συνεντεύξεις με δύο μέλη της ομάδας.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες του άρθρου, και τα υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δεν έχουν απαντήσει στο αίτημα του διεθνούς πρακτορείου για σχολιασμό. Το Discord ωστόσο σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι συνεργάζεται με τις υπηρεσίες επιβολής της τάξης.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε επίσημη έρευνα την προηγούμενη εβδομάδα, αφού ενημερώθηκε για το περιστατικό από το Πεντάγωνο, το οποίο αποτιμά ότι η ζημιά που έχει προκληθεί από τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, είναι πιθανόν η χειρότερη εδώ και χρόνια.

Ο άνδρας χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο OG, τα αρχικά για τις λέξεις Original Gangster. Σύμφωνα με μία από τις πηγές της WP, είναι ηλικίας 20-25 ετών, και πολλά μέλη της ομάδας τον θαύμαζαν.

«Είναι γυμνασμένος, είναι δυνατός, είναι οπλισμένος, είναι εκπαιδευμένος. Σχεδόν όλα όσα μπορείς να περιμένεις από κάποιου είδους τρελή ταινία», δήλωσε μέλος της ομάδας, ο οποίος είναι ανήλικος και μίλησε με την προϋπόθεση της διατήρησης της ανωνυμίας του και αφού έλαβε την άδεια της μητέρας του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο OG δημοσίευε τακτικά επί μήνες εκατοντάδες σελίδες εγγράφων τα οποία είχε φωτογραφίσει στη στρατιωτική βάση όπου εργάζεται, σημειώνει η εφημερίδα, η οποία προσθέτει ότι το πρόσωπο που της παρείχε αυτές τις πληροφορίες αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποια βάση πρόκειται.

Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε ότι ο OG περνούσε «μέρος της ημέρας του σε μια εγκατάσταση υψηλής ασφαλείας όπου απαγορεύονταν τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές» και «εργαζόταν ακατάπαυστα επί ώρες για να φωτογραφίσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προκειμένου να τα μοιραστεί με τους φίλους του στο Discord», γράφει η εφημερίδα, και συμπληρώνει ότι κάποιες πληροφορίες ήταν πολύ ευαίσθητες και διαβαθμισμένες «NOFORN», το οποίο σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποκαλυφθούν σε ξένους.

Μετά τη διαρροή αυτή, που μοιάζει να είναι η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια, φωτογραφίες ευαίσθητων εγγράφων αναρτήθηκαν στο Discord και άλλες πλατφόρμες, περιλαμβανομένου του 4Chan, του Telegram και του Twitter.

Οι υπηρεσίες Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και το υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνούν τη διαρροή προκειμένου να εκτιμήσουν το πλήγμα που έχει προκαλέσει στην εθνική ασφάλεια και τις σχέσεις με συμμαχικές της χώρες, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κάτοικοι στις κουρδικές συνοικίες Σέιχ Μακσούντ και Ασράφιεχ εγκαταλείπουν το Χαλέπι (φωτ.: EPA / Ahmad Fallaha)
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: «Ή θα ενσωματωθούν ή θα σβήσουν» – Η Δαμασκός πιέζει, οι Κούρδοι αντιστέκονται

8/01/2026 - 7:00μμ
Θέα από τη γέφυρα του δανικού ναυτικού πλοίου επιθεώρησης «Vaedderen» (φωτ.:  EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ρωσία «σιωπά» για τη Γροιλανδία – ενώ είναι ο ισχυρότερος παίκτης της Αρκτικής

8/01/2026 - 4:53μμ
Πολίτες στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας διαδηλώνουν για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του από τις ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Henry Chirinos)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Η «επιτήρηση» των ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσει χρόνια – 100 νεκροί από την αμερικανική επίθεση

8/01/2026 - 12:54μμ
Διασώστες εργάζονται στο φως ενός προβολέα μετά βομβαρδισμό κτηρίου στη Ζαπορίζια (φωτ. αρχείου: EPA/Sergey Kozlov)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά μετά από ρωσικά πλήγματα

8/01/2026 - 11:30πμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να έχουν προσεγγίσει το όχημα της άτυχης γυναίκας (φωτ.: glomex)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σάλος με αστυνομικό που πυροβόλησε εν ψυχρώ γυναίκα – «Νόμιμη άμυνα» λέει ο Τραμπ

8/01/2026 - 10:24πμ
(Φωτ.: Instagram antoniskallergis)
ΚΟΣΜΟΣ

Κραν Μοντανά: Τη Δευτέρα το ύστατο «χαίρε» στην 15χρονη Αλίκη

8/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: Χ/Secretary Kristi Noem)
ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος σε δεξαμενόπλοια, κατάσχεση ρωσικού πλοίου και επίδειξη ισχύος από Ουάσινγκτον

7/01/2026 - 9:04μμ
ΚΟΣΜΟΣ

DiscoverEU: Πάνω από 40.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες προσφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νέους και νέες από όλη την ΕΕ

7/01/2026 - 6:44μμ
Στιγμιότυπο από το βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ύποπτος, ένας άνδρας γύρω στα 30, που φορά μαύρα ρούχα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Βίντεο-ομολογία του δράστη της φονικής επίθεσης στο πανεπιστήμιο Brown – Αμετανόητος για τις πράξεις του

7/01/2026 - 1:24μμ
(Φωτ.: Bernd Hildebrandt / Pixabay)
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Προτεραιότητα εθνικής ασφαλείας η απόκτηση της Γροιλανδίας – Στο τραπέζι η στρατιωτική δράση

7/01/2026 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook / Χρίστος Πολίτης / Christos Politis)

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πολίτης

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυτώ Αναστασίου)

Euroleague: Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Basketball Champions League: Αποκλείστηκε ο Προμηθέας με δύο ήττες

6 ώρες πριν
Οικογενειακή φωτογραφία σε προσφυγικό βιβλιάριο, από την έκθεση «ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ», που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λοζάνης (φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)

Μαρτυρία Στυλιανού Γαντζίδη: Κρεμμύδι και ψωμί να τρώμε, καλύτερα να ζούμε στην Ελλάδα, παρά στην Τουρκία

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)

Θεσσαλονίκη: Επανέρχονται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια ΚΤΕΛ προς Αθήνα

7 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ναούσης)

Σε εορταστικό κλίμα η κοπή βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign