pontosnews.gr
Σάββατο, 23/08/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βουλή: Πέρασε η τροπολογία-μπλόκο για το κόμμα Κασιδιάρη – Το Μάιο η τελική απόφαση από τον Άρειο Πάγο

Υπερψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ – Σκληρή κόντρα Βορίδη-Τσίπρα

12/04/2023 - 12:02πμ
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Βουλής κατά την οποία εξετάστηκε η τροπολογία που μπορεί να μπλοκάρει την εκλογική κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Παναγόπουλος)

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Βουλής κατά την οποία εξετάστηκε η τροπολογία που μπορεί να μπλοκάρει την εκλογική κάθοδο του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη (φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Παναγόπουλος)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με τη θετική ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε νωρίτερα η τροπολογία που μπλοκάρει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, καθώς οι βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα, ενώ το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η Μέρα 25 την καταψήφισαν.

Υπενθυμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τον έλεγχο των προϋποθέσεων κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών από όλους τους ανώτατους δικαστικούς που συνθέτουν το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου και όχι μόνο από μια πενταμελή Επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση των δικαστών αναμένεται μέσα στον Μάιο.

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Πρόκειται για το τελευταίο σχέδιο νόμου μέχρι την διακοπή της Ολομέλειας για το Πάσχα και του προγραμματισμένου Κυβερνητικού νομοθετικού έργου της ΙΗ’ Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Με αυτό το σχέδιο νόμου ολοκληρώνεται το κοινοβουλευτικό έργο αυτής της Βουλής, καθώς θα ακολουθήσουν μετά το Πάσχα οι διαδικασίες για την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου και η Βουλή θα κλείσει.

Το σχέδιο νόμου επί της Αρχής ψηφίσθηκε από τη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε της ψηφοφορίας, ενώ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ , Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 το καταψήφισαν.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν και οι υπόλοιπες πέντε υπουργικές τροπολογίες που είχαν κατατεθεί στο σχέδιο νόμου, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης δεν έκανε δεκτή καμία από τις 19 βουλευτικές τροπολογίες και συνεπώς δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία.

Σύγκρουση Βορίδη-Τσίπρα

Η τελευταία συνεδρίαση της Ολομέλειας χαρακτηρίστηκε από την σύγκρουση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μ. Βορίδης κατηγόρησε ανοικτά τον Αλέξη Τσίπρα ότι υιοθετεί τα επιχειρήματα της υπεράσπισης των φασιστών, με το να καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι κινήθηκε όταν είδε ότι ανεβαίνουν τα ποσοστά του κόμματος που ίδρυσε ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό, όπως και με το να κάνει λόγο για αντισυνταγματική ρύθμιση.

«Αυτό είναι το μέτωπο με τον φασισμό; Να υιοθετείς τα επιχειρήματα των φασιστών; Να αναπτύσσεις τον ισχυρισμό ότι η υφιστάμενη διάταξη παραβιάζει το σύνταγμα, δεν το είχατε πει ποτέ. Σήμερα το είπατε. Αυτά είπατε και είναι εξαιρετικά άσχημα. Διότι είναι ένα ζήτημα ποια είναι  η βέλτιστη διάταξη και είναι ένα άλλο ζήτημα να υιοθετείτε την επιχειρηματολογία των άλλων. Μάλιστα το πήγατε ένα βήμα παραπάνω και μας είπατε ότι ενδέχεται να καταδικαστούμε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ε, λοιπόν, τι να πω. Ακόμα και οι ίδιοι δεν το έχουν πάει τόσο μακριά. Γιατί το κάνατε; Για να δικαιολογήσετε ότι δεν θα ψηφίσετε την διάταξη;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ αρχικά είχε δηλώσει στρατευμένος υπέρ της προστασίας του κοινοβουλίου από νεοφασιστικά μορφώματα εξέφρασε στην συνέχεια την κάθετη αντίρρηση του με την κυβερνητική ρύθμιση και τελικά αποχώρησε από την ψηφοφορία χωρίς να ψηφίσει.

Είχαν προηγηθεί βαριοί χαρακτηρισμοί από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, επιχειρώντας έναν απολογισμό της κυβερνητικής τετραετίας, ενώ είχε αναφερθεί και στην απουσία του πρωθυπουργού από την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής. «Ο κ. Μητσοτάκης πάλι λείπει. Κάναμε, λέει, πολλές αντιπαραθέσεις στη Βουλή. Δεν θέλει άλλες. Δεν θέλει ούτε τηλεοπτική αντιπαράθεση. Τόσο πολύ εμπιστεύεται τον εαυτό του», σχολίασε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Οδηγήσατε τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια παντού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  για να προσθέσει ότι «η κυβέρνηση κορόιδεψε τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά, αφού τα έδωσε μόνον για τις κύριες και όχι για τις επικουρικές συντάξεις». Ανέφερε δε  ότι «μια κυβέρνηση με κορμό την ΝΔ και πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ακόμα χειρότερα με αυτοδύναμο τον Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση που θα γκρεμίσει ότι έχει μείνει όρθιο», συμπλήρωσε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, πρώτος από αριστερά, τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο στην Παναγία Σουμελά Ημαθίας (φωτ.: ΙΜΒΝΚ / Γεράσιμος Μπεκές)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας η κηδεία του

22/08/2025 - 8:42πμ
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλά στην τελετή απονομής των Βραβείων Ειρήνης και Συνεργασίας των Βαλκανικών Λαών, στο ΠΑΜΑΚ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Νίκος Αρβανιτίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στη Le Monde: Είμαι περήφανος για την «κωλότουμπα», εξαιτίας της η Ελλάδα είναι σήμερα μια κανονική χώρα

21/08/2025 - 11:04μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχασε τη μάχη ο Απόστολος Βεσυρόπουλος παρά τις προσπάθειες των γιατρών

21/08/2025 - 2:38μμ
Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: Υπέστη ανακοπή καρδιάς στη Σιθωνία – Μεταφέρεται σε νοσοκομείο

21/08/2025 - 2:03μμ
Χειραψία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον μεταβατικό υπουργό Εξωτερικών και Αποδήμων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, Ασάαντ Αλ-Σιμπάνι (φωτ.: x.com/GreeceMFA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον μεταβατικό ΥΠΕΞ της Συρίας συναντήθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης – Αντιδράσεις στα social media

20/08/2025 - 7:00μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρών στις τηλεδιασκέψεις για την Ουκρανία

19/08/2025 - 11:06πμ
Εορτασμός Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο (φωτ. αρχείου: Eurokinissi/Αποστόλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεκαπενταύγουστος 2025: Ευχές της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας με αφορμή την γιορτή της Παναγίας

15/08/2025 - 2:16μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Ρεμπάπης – Εικ.: ΧΚ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη: «Ζήτησε 8 φορές 112, και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες»

14/08/2025 - 3:38μμ
Υπουργείο Εξωτερικών (φωτ. αρχείου: Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάρτηση υπέρ της Παλαιστίνης έφερε ρήγμα μεταξύ ΥΠΕΞ και πρεσβείας στο Λουξεμβούργο

12/08/2025 - 10:06μμ
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φθινόπωρο προκλήσεων για την κυβέρνηση: Η αγωνία των δημοσκοπήσεων, το… σπριντ μέχρι τη ΔΕΘ και το «βουνό» του ΟΠΕΚΕΠΕ

10/08/2025 - 9:23πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι σκιές των Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή τους στην Αλάσκα, με φόντο το οποίο αναγράφει τη φράση «Επιδιώκοντας την ειρήνη» (φωτ.: ΕΡΑ / Sergey Bobylev / Sputnik / Κρεμλίνο)

Ντ. Τραμπ: Σε δύο εβδομάδες θα ξέρω αν θα επέλθει ειρήνη στην Ουκρανία – «Υπάρχει τεράστιο μίσος εκεί»

49 λεπτά πριν
Πυκνό δάσος και τρεχούμενα νερά βρίσκει κανείς σήμερα, εκεί όπου κάποτε βρισκόταν το Γιατμούς (φωτ.: facebook.com/giresunkosebucak)

Γιατμούς: Το χωριό της Κερασούντας που καταδίκασε σε πείνα ο Χαλίλ Τοπάνογλου

1 ώρα πριν
Ο Σπύρος Ερμίδης (κέντρο) ανάμεσα σε μέλη του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου (φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα»)

Φτωχότερος ο Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου «Ποντιακή Λύρα» – «Έφυγε» ο ιδρυτής και πρώην πρόεδρος Σπύρος Ερμίδης

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Στεφάνου)

Τουρνουά Ακρόπολις: Το 2/2 η Εθνική, παρά τις απουσίες

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Προφυλακιστέος ο οδηγός του φορτηγού που προκάλεσε το τροχαίο στην Εγνατία με τους τρεις νεκρούς

3 ώρες πριν
Κατάμεστος ο ιερός ναός της Παναγίας Σουμελά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας (φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας)

Γιόρτασε η Παναγία Σουμελά στη Μελβούρνη – Το μήνυμα της αιώνιας ζωής

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign