pontosnews.gr
Τετάρτη, 26/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία: Επέστρεψε στη μητέρα της το κορίτσι με την αντιπολεμική ζωγραφιά – Ο πατέρας αγνοείται μετά από τη σύλληψή του

Διπλωμάτες αποχώρησαν από ομιλία της καταζητούμενης από το ΔΠΔ Ρωσίδας επιτρόπου για τα παιδιά

6/04/2023 - 8:02μμ
Υποστηρικτής της οικογένειας Μοσκάλεβα φοράει μπλουζάκι με τη φωτογραφία της Μάσα και το σύνθημα «Το να αγαπάς τον πατέρα σου δεν είναι έγκλημα», στη διάρκεια της ακρόασης για τον περιορισμό των γονεϊκών δικαιωμάτων του Αλεξέι Μοσκαλιόφ (φωτ.: EPA/Maxim Shipenkov)

Υποστηρικτής της οικογένειας Μοσκάλεβα φοράει μπλουζάκι με τη φωτογραφία της Μάσα και το σύνθημα «Το να αγαπάς τον πατέρα σου δεν είναι έγκλημα», στη διάρκεια της ακρόασης για τον περιορισμό των γονεϊκών δικαιωμάτων του Αλεξέι Μοσκαλιόφ (φωτ.: EPA/Maxim Shipenkov)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στη μητέρα της φέρεται να έχει επιστρέψει η 13χρονη Μάσα, η οποία, έχοντας ζωγραφίσει μια αντιπολεμική ζωγραφιά στο σχολείο, οδήγησε άθελά της στη σύλληψη του πατέρα της Αλεξέι Μοσκαλιόφ για δυσφήμιση του ρωσικού στρατού, ενώ προηγουμένως την είχε αναλάβει η πρόνοια, μετά από καταγγελία της δασκάλας της.

Η Ρωσίδα επίτροπος για τα παιδιά Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα δήλωσε ότι η έφηβη Μάσα Μοσκάλεβα στην αρχή δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της, με την οποία είχαν αποξενωθεί τα τελευταία επτά χρόνια, αλλά τελικά άλλαξε γνώμη. Ωστόσο, δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι για τους οποίους η μητέρα είχε φύγει από το σπίτι.

Ο πατέρας της καταδικάστηκε ερήμην σε φυλάκιση, επειδή είχε καταφέρει να διαφύγει, αλλά αργότερα υπήρξαν πληροφορίες συνελήφθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ και έκτοτε δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκεται.

Νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στη διάρκεια ακρόασης που πραγματοποιήθηκε στην πατρίδα του πατέρα της Μάσα, το Γιεφρέμοβ, 300 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, αποφασίστηκε ο περιορισμός των γονικών δικαιωμάτων του. Όπως δήλωσαν οι αρχές, η απόφαση βασίστηκε στην κακή ανατροφή του παιδιού και όχι στην καταδίκη του Μοσκαλιόφ.

Τα προβλήματα της οικογένειας άρχισαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Μάσα ζωγράφισε αυτή τη ζωγραφιά και έγραψε «Ζήτω η Ουκρανία» και τη φράση «Όχι στον πόλεμο» πάνω στη ρωσική σημαία (φωτ.: BBC/Olga Podolskaya)

Την ίδια στιγμή, η ανεξάρτητη οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων OVD-Info δημοσίευσε μια χειρόγραφη επιστολή, που τον παρουσίασε ως οδηγίες του Αλεξέι προς την κόρη του, με την οποία την καλούσε, εφόσον ήταν παρούσα στην ακρόαση, να «ζητήσεις τον μπαμπά σου, να επιμένεις». καθώς και να συμφωνήσει εάν κάποιοι συγγενείς προσφερθούν να γίνουν ο νόμιμος κηδεμόνας της.

Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε για τις 20 Απριλίου.

Ορισμένοι ακτιβιστές ήταν παρόντες έξω από το δικαστήριο, αναφέρουν ανεξάρτητα ΜΜΕ. Μία από αυτές, που ονομάζεται Λένα Ταρμπάγιεβα, συνελήφθη επειδή κρατούσε ένα πλακάτ με μια εκδοχή του σχεδίου της Μάσα και τις λέξεις «Ο Πούτιν τρώει παιδιά».

В Ефремове задержали активистку Лену Тарбаеву, которая приехала из Петербурга на заседание по ограничению фигуранта «антивоенного дела» Алексея Москалева в родительских правах

Пикет Тарбаевой, который она провела у здания суда / Видео: «Сирена» pic.twitter.com/Oou2Gs0SK1

— ОВД-Инфо (@OvdInfo) April 6, 2023

Διπλωμάτες αποχώρησαν από τηλεδιάσκεψη με τη Ρωσίδα επίτροπο

Την ίδια στιγμή, σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, διπλωμάτες αποχώρησαν στη διάρκεια ομιλίας της επιτρόπου Λβόβα-Μπέλοβα σχετικά με την εκκένωση παιδιών από εμπόλεμες ζώνες.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επίτροπος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για κατηγορίες εγκλημάτων πολέμου.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αλβανία και η Μάλτα αποχώρησαν από την αίθουσα όπου διεξαγόταν η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας όταν εμφανίστηκε στην οθόνη για να μιλήσει η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα, ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο απέκλεισαν τη διαδικτυακή μετάδοση της εκδήλωσης.

Εξηγώντας την απόφαση να αποκλειστεί η διαδικτυακή μετάδοση της ρωσικής εκδήλωσης, η πρέσβειρα των ΗΠΑ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ είπε ότι η Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα δεν πρέπει να έχει «ένα διεθνές βήμα για να διαδίδει παραπληροφόρηση και να προσπαθεί να υπερασπιστεί τις φρικτές ενέργειές της που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία».

Η Ρωσίδα επίτροπος είπε στην παρουσίασή της ότι περίπου πέντε εκατομμύρια Ουκρανοί είχαν ταξιδέψει στη Ρωσία από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, όταν άρχισε η εισβολή, μεταξύ των οποίων 700.000 παιδιά.

«Θέλω να τονίσω ότι σε αντίθεση με την ουκρανική πλευρά, δεν χρησιμοποιούμε παιδιά για προπαγάνδα», είπε, σύμφωνα με το Reuters.

Το ΔΠΔ κατηγορεί την επίτροπο και το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για παράνομη απέλαση παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία.

Η Μόσχα λέει ότι τα εντάλματα δεν είναι έγκυρα, καθώς η Ρωσία δεν έχει υπογράψει τη συνθήκη για την ίδρυση του ΔΠΔ. Δεν αρνείται τις εκκενώσεις, αλλά τις παρουσιάζει ως μια ανθρωπιστική εκστρατεία για να βοηθήσει εγκαταλελειμμένα παιδιά.

Η αποχώρηση έλαβε χώρα στη διάρκεια δήλωσης που εξέδωσε η γαλλική αποστολή του ΟΗΕ εκ μέρους 50 χωρών μελών, καταδικάζοντας «την αναγκαστική απέλαση παιδιών από την Ουκρανία, καθώς και άλλες σοβαρές παραβιάσεις κατά των παιδιών τις οποίες διαπράττουν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία».

Πηγή: BBC

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

25/08/2026 - 9:39μμ
Ο Οσμάν Καβαλά παραμένει φυλακισμένος στη Σηλυβρία από τον Οκτώβριο του 2017, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την απελευθέρωσή του (φωτ.: dpa / Kerem Uzel)
ΚΟΣΜΟΣ

Χαστούκι στην Τουρκία από το ΕΔΔΑ: Απελευθερώστε τον Καβαλά – Άκυρη η ισόβια καταδίκη

25/08/2026 - 3:28μμ
Ο Ρόμπερτ Κοτσαριάν, επικεφαλής της Συμμαχίας της Αρμενίας, ψηφίζει για τις βουλευτικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα στο Γερεβάν. 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Vahram Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος Ρόμπερτ Κοτσαριάν – Στο μικροσκόπιο η οικογενειακή περιουσία

25/08/2026 - 2:40μμ
Ιρανοί περνούν μπροστά από αντιαμερικανική πινακίδα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στην Τεχεράνη, στις 24 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η «οικονομική D-Day» του Τραμπ μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ στη Δύση

25/08/2026 - 1:51μμ
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Βαριές ποινές σε πέντε αντιπολιτευόμενους δημάρχους – Έως 23 χρόνια κάθειρξη

25/08/2026 - 10:52πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Menahem Kahan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δήλωσε πως το Ιράν προσπάθησε να δολοφονήσει έναν από τους γιους του

24/08/2026 - 11:59μμ
Το χρυσό δακικό κράνος και δύο από τα τρία χρυσά βραχιόλια που είχαν κλαπεί από το Μουσείο Drents παρουσιάζονται στους δημοσιογράφους υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στο Άσεν της Ολλανδίας, στις 2 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sem Van Der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Europol: Οι ληστείες μουσείων γίνονται «έγκλημα ως υπηρεσία» – Στρατολόγηση δραστών από τα social media

24/08/2026 - 7:24μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και της Ουκρανίας στην έδρα του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: ΕPA / Stefanie Le Cocq)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει για πολύ να βοηθά την Ουκρανία

24/08/2026 - 5:49μμ
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τελετή έπαρσης της εθνικής σημαίας στο Κίεβο, στις 23 Αυγούστου 2026, ενώ συνεχίζεται η ρωσική εισβολή. Η Ουκρανία γιορτάζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου την Ημέρα της Εθνικής Σημαίας (φωτ.: EPA / Maxym Marusenko)
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 35 χρόνια ανεξαρτησίας, 4,5 χρόνια πολέμου – Ο Ζελένσκι ζητά ειρήνη χωρίς παράδοση

24/08/2026 - 1:51μμ
Φωτογραφία αρχείου από κατοικία στο Όρεγκον των ΗΠΑ (φωτ.: By 46percent - Own work, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7736568)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στο Όρεγκον με 5 νεκρούς σε αγροτική περιοχή – «Ποτέ δεν είδα σκηνή εγκλήματος τόσο περίπλοκη»

24/08/2026 - 9:30πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πινακίδα για τα έργα του μετρό στην Κυψέλη. Τρίτη 25 Αυγούστου 2026  (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Μετρό στην Κυψέλη: 3,5 μήνες ακίνητος ο μετροπόντικας – Οι καθιζήσεις που πάγωσαν τη διάνοιξη της Γραμμής 4

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Νέο χρυσό με ρεκόρ ο Χρήστου

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο η Γκίκα στην πάλη

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Kristopher Harris / flickr.com / commons.wikimedia.org)

Ντόλι Πάρτον: Έφυγε από τη ζωή η εμβληματική και πλέον επιτυχημένη τραγουδίστρια της κάντρι – Και όχι μόνο

6 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Caroline Brehman)

Βέλγιο: Πρωτοφανής έξαρση σαλμονέλας με τουλάχιστον 306 κρούσματα

6 ώρες πριν
(Φωτ,: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ιστορικό χάλκινο μετάλλιο στο μπάντμιντον η Σωτηρίου

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV