pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Σπίτι μου»: Από αύριο οι αιτήσεις για τα χαμηλότοκα δάνεια πρώτης κατοικίας σε νέους – Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Για άτομα από 25 έως 39 ετών, με ανώτατο ποσό τις 150.000 ευρώ – Μηδενικό επιτόκιο για τρίτεκνους ή πολύτεκνους

2/04/2023 - 8:00μμ
Τα συγκεκριμένα δάνεια απευθύνονται σε νέους από 25 ετών έως 39 ετών και σε ζευγάρια, εφόσον ο ένας εκ των δύο είναι 25-39 ετών, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Τα συγκεκριμένα δάνεια απευθύνονται σε νέους από 25 ετών έως 39 ετών και σε ζευγάρια, εφόσον ο ένας εκ των δύο είναι 25-39 ετών, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης (φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Αιτήσεις για τη χορήγηση δανείων προκειμένου να αποκτήσουν δική τους στέγη θα μπορούν να κάνουν από αύριο, Δευτέρα, στις τράπεζες που συμμετέχουν νέοι και νέα ζευγάρια, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι µου» από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Τα συγκεκριμένα χαμηλότοκα και άτοκα στεγαστικά δάνεια για την αγορά πρώτης κατοικίας έχουν ηλικιακά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, που ισχύουν σωρευτικά και απευθύνονται σε νέους από 25 ετών έως 39 ετών, (κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση δανείου) και σε ζευγάρια (συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι που συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης), εφόσον ο ένας εκ των δύο είναι 25-39 ετών, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση δανείου.

Το κατώτατο όριο εισοδήματος ορίζεται στα 10.000 ευρώ, ενώ ανώτερο τίθεται το όριο της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, που ισχύει, δηλαδή για εφέτος 16.000 ευρώ για άγαμο, 24.000 ευρώ για έγγαμους, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Επιπλέον, για τις μονογονεϊκές οικογένειες, το όριο είναι 27.000 ευρώ, με προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, πέραν του πρώτου.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι νέοι να μην διαθέτουν άλλο ακίνητο που να καλύπτει τις στεγαστικές ανάγκες τους. Κατάλληλα ακίνητα για κατοικία θεωρούνται όσα, στην περίπτωση άγαμου και άτεκνου δικαιούχου, έχουν μέγεθος άνω των 50 τ.μ., ενώ, για τους υπόλοιπους, το μέγεθος αυξάνεται κατά 10 τ.μ. ανά μέλος της οικογένειας.

Ακόμη, κατάλληλο θεωρείται ένα ακίνητο επί του οποίου υπάρχει ποσοστό συνιδιοκτησίας ανώτερο του 50% και, επίσης, διαθέτουν είτε πλήρη κυριότητα είτε επικαρπία. Επιπλέον, κατάλληλο είναι το ακίνητο που βρίσκεται στην ίδια περιφερειακή ενότητα με τον τόπο εργασίας ή άσκησης επαγγέλματος, (εκτός της Περιφέρειας Αττικής, όπου θεωρείται κατάλληλο, εάν βρίσκεται εντός αυτής, ενώ εξαίρεση αποτελούν τα νησιά, όπου το ακίνητο πρέπει να βρίσκεται εντός του νησιού, πλην της Κρήτης).

Το ανώτατο ποσό του δανείου είναι 150.000 ευρώ. Η εμπορική αξία (αξία συμβολαίου) των ακινήτων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ και το μέγεθος τα 150 τ.μ., ενώ η παλαιότητά τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15ετίας, που θα προκύπτει από την άδεια κατασκευής τους και θα πρέπει να βρίσκονται εντός οικιστικής περιοχής.

Η συμμετοχή των δανειοληπτών θα αποτελεί μόνο το 10% της αξίας του ακινήτου. Συνεπώς, το δάνειο δεν μπορεί να καλύπτει ποσό άνω του 90% της αξίας του ακινήτου.

Η μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής είναι τα 30 έτη, ενώ η αγορά του ακινήτου δεν μπορεί να γίνει από συγγενή του δανειολήπτη, πρώτου ή δεύτερου βαθμού ή από πρόσωπο που συνδέεται με σύμφωνο συμβίωσης με τον αγοραστή.

Το ποσό χρηματοδότησης, μέσω της ΔΥΠΑ (75%), θα είναι άτοκο, ενώ το υπόλοιπο (25%), μέσω τραπεζών, θα είναι έντοκο, (με σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο). Συνεπώς, οι τόκοι θα διαμορφώνονται περίπου στο 1/4 ενός μη συγχρηματοδοτούμενου «κανονικού» στεγαστικού δανείου.

Σε περιπτώσεις νέων ζευγαριών που έχουν τρία ή παραπάνω παιδιά, κατά την ημερομηνία υποβολής αίτησης χρηματοδότησης ή νέων ζευγαριών που, κατά τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου (έως 30 έτη), καταστούν τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι, το επιτόκιο θα είναι μηδενικό για το σύνολο του δανείου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για χορήγηση δανείων είναι 500 εκατ. ευρώ. Οι πόροι προέρχονται από τη ΔΥΠΑ, που καταβάλλει το ποσό των 375.000.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του 75% του κεφαλαίου των δανείων και ποσό 125.000.000 ευρώ από τις τράπεζες για τη χρηματοδότηση του 25% του κεφαλαίου του δανείου.

Επιπλέον, υπάρχει πρόβλεψη για πρόσθετο ποσό από τη ΔΥΠΑ για την κάλυψη των επιδοτούμενων τόκων και των διαχειριστικών αμοιβών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Attica Bank, Παγκρήτια, καθώς και οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Καρδίτσας και Χανίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες είτε στον Ενιαίο Αριθμό Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555 είτε να επισκέπτονται τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.

Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε το ενημερωτικό σημείωμα εδώ.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Pexels)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ: Μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής άνω των 17 εκατ. ευρώ – Η άστεγη που ζει σε βίλα με πισίνα

20/07/2026 - 6:02μμ
(Φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θερινές εκπτώσεις χωρίς αγοραστική «ανάσα» – Προβληματισμός στους εμπόρους για τη χαμηλή κίνηση

20/07/2026 - 11:12πμ
(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα & Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για χρέη από 5.000 ευρώ – Tι πρέπει να προσέξουμε

19/07/2026 - 9:55πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών έως τις 24 Ιουλίου

18/07/2026 - 4:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για παλιές οφειλές στην εφορία – Όλες οι προϋποθέσεις

18/07/2026 - 3:10μμ
Στιγμιότυπo από σουπερμάρκετ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Μειώσεις έως 20% στο ράφι – Τι αλλάζει στο καλάθι του νοικοκυριού από τις 31 Αυγούστου

17/07/2026 - 6:20μμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο Πρόγραμμα Αποφοίτων της Allwyn Hellas για τους επαγγελματίες του αύριο

16/07/2026 - 6:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ξεμπλοκάρουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί οφειλετών – Ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση της νέας ρύθμισης

16/07/2026 - 1:21μμ
Εικόνα από τη Θεσσαλία, τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά το χτύπημα του «Daniel» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myBusinessSupport: Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα για τις πλημμυρόπληκτες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας

16/07/2026 - 8:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Νέες αυξήσεις μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Σε αναμονή των μέτρων για τη μείωση των τιμών

14/07/2026 - 8:38πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: aballforall.com)

Ο Έλληνας που γύρισε τον κόσμο με μια μπάλα: Από την Ελλάδα στο Ναουρού για να ενώσει παιδιά με και χωρίς οπτική αναπηρία

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: Pexels)

ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ: Μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής άνω των 17 εκατ. ευρώ – Η άστεγη που ζει σε βίλα με πισίνα

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Martin Divisek)

Ryanair: Σε ζημιά από ξένο αντικείμενο παραπέμπουν τα αρχικά ευρήματα της έρευνας για το σπασμένο παράθυρο

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Conference League: «Κλήρωσε» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στον Γ’ προκριματικό γύρο

2 ώρες πριν
Ο ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι ανακοινώνει τον αποκλεισμό (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)

Υεμένη: Ναυτικό αποκλεισμό της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθι

3 ώρες πριν
Ο Λαουτάρο Μαρτίνες σκοράρει το 3-1 για την Αργεντινή απέναντι στην Ελβετία, στον προημιτελικό του Μουντιάλ 2026 στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ (φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Μουντιάλ 2026: Και τα 308 γκολ σε ένα βίντεο – Το ρεκόρ που έγραψε ιστορία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign